Aganiok Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 myślę, że przy gronkowcu wszelkie zabiegi są niedopuszczalne, dopiero by było jakby się im dostał do rany... Quote
beka Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 informacja od Pana Pacholskiego - zezwolił na przekazanie ich na forum. "Byłem dzisiaj w Zgierzu u weterynarza Pana Szulca, po przeczytaniu wyników pieski mają przepisane antybiotyki, które dzisiaj zostały wykupione oraz maść dla Dagera.(TRIDERM-maść, TETRACYCLINUM-antybiotyk).Lekarz powiedział, że jeżeli nie będzie poprawy po 5 dniach podawania leków to mamy się z pieskami zgłosić do niego, na wizytę w celu zmienienia leków. Mamy nadzieję, że nie trzeba będzie jechac do weterynarza i, że te leki, które sa przepisane pomogą. " Quote
lewkonia Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Z tego wniosek, że leki są podawane zgodnie z wynikiem antybiogramu.:lol: Quote
Imbirka Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 rozmawiałam dzisiaj z kierownikiem schroniska, oneczki są po kolejnej wizycie u weta. W skrócie: Dagonek ma nadal brać antybiotyk, jest weselszy i pomału można zaobserwować lekką poprawę. Elzunia jeszcze nadal osowiała, dostała dodatkowo jeszcze zasypkę, waży bidulka tylko 26 kg, ale wszyscy są dobrej myśli. Kolejna kontrolna wizyta u weta w Sylwestra Quote
Imbirka Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 dostałam dzisiaj meila od kierownik schroniska: [QUOTE]Witam, Dziś mieliśmy kolejną wizytę u Pana Szulca. Dagerek dostał kolejny zastrzyk Convenii oraz obcięto mu pazurki. Widzimy już poprawę u Elzy i Dagerka, Dadi zaczął robić długie spacerki po terenie schroniska a nawet próbuje juz biegać, jest weselszy i bardziej ruchliwy.Jeżeli chodzi o Elzunie, to jej gołe place bez sierści zaczynają się goić, sunia powolutku nabiera kilogramów, również jak Dadi jest bardziej weselsza.Kolejną wizyte mamy wyznaczona juz za dwa tygodnie. Pozdrawiam serdecznie i życzę szczęśliwego Nowego Roku. [/QUOTE] Quote
beka Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Czyli ma się ku lepszemu:) Jeszcze chwila i będziemy szulkać domku dla tej pary. Quote
Imbirka Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 strasznie się cieszę, że oneczki wyjdą na prostą:multi: Quote
malagos Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Ja też sie bardzo cieszę, ich zdrowie jakoś leżało mi na sercu...:cool1: Quote
teqquila Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 bardzo sie ciesze ze oneczki dochodza do zdrowia :) Quote
Bushak Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 I co tam u Oneczków? :cool3: Bo jakoś tak daleko uciekły i żadnych nowych wieści nie ma... Quote
Imbirka Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Rozmawiałam z kierownikiem schroniska. Z oneczkami już lepiej:lol: Dagerka łapeczki już wyglądają ładnie, antybiotyk zadziałał:multi: Elzie już sierść odrosła i dziewczynka już ładnie wygląda:lol: [B]Słuchajcie, zaczynamy szukać domków dla oneczków[/B]:multi: Quote
Imbirka Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 ech, z tym bedzie gorzej, bo nie wim kiedy dotre do Łęczycy, kawałek drogi jednak jest z Łodzi:cool3: Quote
teqquila Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Dager znalazl nowe domek :):multi: teraz szuka dobrego domku Elza :( Quote
Aganiok Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 świetnie! szkoda, że nie razem, ale wiadomo jak jest.... Quote
teqquila Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 tylko to co na stronie schronu Elza juz jest zdrowa ale domku nie ma !! Quote
*Gajowa* Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Trudno uwierzyć, ze taka piękna sunia wciąż bez domu. Czy jest ktoś z Lęczycy lub okolic kto mógłby sprawdzić ? Quote
Recommended Posts