Jump to content
Dogomania

Stary DON chore serce, wodobrzusze w swoim Domu!!!!!!:))))) pobiegł za TM [*]

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://img84.imageshack.us/img84/2174/obraz696r.jpg[/IMG]

Jeszcze sporo pozostało do wyczesania z Rexa, ale 2 wiadra filców + kupa gnoju spod ogona przeszła do historri. Na pewno jest mu troszkę lepiej. Vetmedin popołudniowy podany - dałam 4 tabletki, bo upał, a mam ten słabszy.

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja wiedza to taka netowa bardziej...:evil_lol:
Trochę wiem z autopsji nt niewydolności serca z uwagi na dwa poważne (i jeden mikro) udary mózgu u Cztausi. Ale to "tylko" udary, a nie kadiomiopatia i to na dodatek rostrzeniowa.:shake: - cokolwiek by to znaczyło. Udary ludzkie przerabiałam w rodzinie, więc było mi nieco łatwiej. A Donisko cudne jest. I ciągle mi się wydaje, że on jest młodszy, niż go oceniono (mam porównanie, bo w domu ON-ka 15-letnia i DON-ka 5,5-letnia, która i zęby ma mocniej starte (ale to przez zabawki z twardego plasitiku) i siwiznę na brodzie ma większą niż Don + urodzona 17.12.2005 r.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Moje wetki dały mu dychę, albo w okolicach, czyli staruszek, ale też powiedziały, że psy schroniskowe są tak wyniszczone, że trudno określić wiek.[/QUOTE]

Czyli Donuś jest we właściwym miejscu ;)
Na wszystkich wątkach jak mowa o Tobie, Czarodziejko, to zawsze czytam: staruszki mają u Czarodziejki raj :):):)
Odwiedzaj nas często i pisz, pisz, pisz o Donie i reszcie Twoich pensjonariuszy ... :):):)

Posted

Witam
Zgodnie z obietnicą mój vet zasięgnął porady u ludzkiego kardiologa.
Jest lek o nazwie DILATREND, który ma zastosowanie przy kardiomiopatii rozstrzeniowej u ludzi. 30 tabl a 12,5 mg to koszt od 15 zł (refundacja w przypadku choroby przewlekłej) do 22 zł (bez refundacji).
Dawkę musiałby dobrać vet prowadzący Dona.
Nie ma w Polsce leku dla ludzi z substancją czynną pimobendan (właśnie tę substancję wycofano z leczenia ludzi, o czym pisałam kilka postów wcześniej).
Oczywiście ostatnie słowo należy do vetów.
Pozdrawiam
Elżbieta

Posted

[quote name='Beta&Czata']Witam
Zgodnie z obietnicą mój vet zasięgnął porady u ludzkiego kardiologa.
Jest lek o nazwie DILATREND, który ma zastosowanie przy kardiomiopatii rozstrzeniowej u ludzi. 30 tabl a 12,5 mg to koszt od 15 zł (refundacja w przypadku choroby przewlekłej) do 22 zł (bez refundacji).
Dawkę musiałby dobrać vet prowadzący Dona.
Nie ma w Polsce leku dla ludzi z substancją czynną pimobendan (właśnie tę substancję wycofano z leczenia ludzi, o czym pisałam kilka postów wcześniej).
Oczywiście ostatnie słowo należy do vetów.
Pozdrawiam
Elżbieta[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy cioteczko :multi:
Trzeba to rozważyć i na pewno skonsultować z wetami !!!
Napiszę w tej sprawie do Czarodziejki :)
[B]Gdyby weci zaakceptowali lek, to mogę spróbować postarać się o recept[/B]ę, bo mój ojciec leczy się u kardiologa. Nie ma kardiomiopatii wprawdzie, tylko jest po zawale, ale może lekarka nie będzie taka skrupulatna :)
Mam też kuzynkę lekarkę i ciotkę w aptece, więc może mi się uda :)

Posted

[quote name='winter7']W razie potrzeby znam kogoś, kto może kupić leki zagranicą. Często są tańsze niż w Polsce.
Napiszcie jakie Was interesują , to wyślę zapytanie[/QUOTE]

Dziękujemy cioteczko za Twoją propozycję :)
Jutro zadzwonię do anett w tej sprawie :)
Ale już teraz myślę, ze zapytać nie zawadzi ;)

Posted

Dziewczyny doskonała robota:multi::loveu:
Myślę, że najlepiej skonsultować możliwość ludzkiego zamiennika z dr Niziołkiem, chyba nawet podał tel do siebie bo przypadek Dona go poruszył i chciał znać dalsze postępowanie i stan psa.
Zapisałam sobie nazwę tego Dilatrendu, Elżbietko wielkie dzięki:lol:

Posted

Puściłam właśnie przelew, w tym miesiącu na 100zł. Przepraszam, że dopiero teraz, ale pieniądze mi musiały najpierw spłynąć, bo miałam pustki na koncie.

Posted

Doszły obie przesyłki z Vetmedinem. Bardzo dziękuję. 20 tabletek trzeba odłożyć do Misiowej torebeczki, bo pożyczone do czysta. Dobrze, że dziś przyszły.
Rex w dobrej formie, doopka bez zmian. Nic nie trzeba wtykać.
Tel do Niziołka mam. Zaraz podam Anett na pw.

Posted

Bardzo dziękujemy za wpłaty ciotkom Alessandra i Makrela :):):)
[B]Dziś zakończył się bazarek dla naszego Dona i porzuconej Shiry :multi:[/B]
[B]Uhandlowaliśmy ponad 400zł [/B]:multi: :multi: :multi:
Nie ukrywam, że chciałabym większą część z tego przekazać Donowi, ale muszę to jeszcze uzgodnić z drugą stroną :)
Ustaliłam z anett, że pieniążki przelejemy na konto skarbniczki

Mimo tego Don ma jeszcze ciągle za [B]mało stałych deklaracji [/B]:shake:
[U]Przypomnę:[/U]
Makrela - 50 zł
Luiza126 - 50 zł
al-ka - 30 zł
aronkowa - 20 zł
DorisNina - 20 zł
DONnka - 10 zł
[B]RAZEM: 180 zł[/B]

Posted

Beta, dopiero teraz czytam o Czacie :( Wczoraj nie zwróciłam uwagi.
Życzę twojej Królewnie spokojnego przejścia za TM. Tam się nie będzie przewracać. Wiem, co czujesz. Trzymaj się mocno. Ucałuj Czatę od wszystkich nas tu na wątku i od Donia.

Posted

Dzięki, Czarodziejko, Dzieki Doniu. Czata też dziękuje. Zrobiło się chłodniej, więc "sercowe" piesy lepiej się czują. Mam nadzieję, że dotyczy to także Dona.
Pozdrawiam Was cieplutko (i wszystkich innych pensjonariuszy psiego, staruszkowego raju)
Elżbieta

Posted

To ten kochany piękny Don chory na serduszko.
Receptę na ludzki lek nasercowy ja załatwię od ręki u siostry i w razie potrzeby wykupię.
Ustalcie jak i co i dajcie znać.

Posted

[quote name='winter7']A mi się udało dzisiaj podrapać Donka za uszkiem :lol:[/QUOTE]

Ale Ci zazdroszczę winter7 :shake:
Czarodziejko droga, miziaj Donka codziennie ode mnie :modla:

Posted

[quote name='ewa36']To ten kochany piękny Don chory na serduszko.
Receptę na ludzki lek nasercowy ja załatwię od ręki u siostry i w razie potrzeby wykupię.
Ustalcie jak i co i dajcie znać.[/QUOTE]

Suuuper cioteczko, jeśli tylko wet zaakceptuje podmiankę leków, poprosimy Cię na pewno :)