kalyna Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 U nas problemem było to co wychodziło później z psa. I to w czasie, po którym nie mogłam zwalić winy na czas przejściowy. Ja dosmaczam oliwą z oliwek, rzadziej olejem z pestek winogron. Możesz też polać olejem z łososia. I też nie wiem jak się ubrać. Obecnie to półgolf z polaru i na to zapinany polar. I jest spoko, dopóki się nie rozruszam :roll: Quote
rashelek Posted October 26, 2014 Author Posted October 26, 2014 U mnie na suchym jest Lucek i Kajka, ale ona w ramach smaków więc mało ;) A co do oleju to olej z łososia jest dobry dla niejadków :) To dopiero musi być ciężkie, zresztą pisałaś u siebie, dawać psom tak różne jedzenie... ;) U nas problemem było to co wychodziło później z psa. I to w czasie, po którym nie mogłam zwalić winy na czas przejściowy. Ja dosmaczam oliwą z oliwek, rzadziej olejem z pestek winogron. Możesz też polać olejem z łososia. I też nie wiem jak się ubrać. Obecnie to półgolf z polaru i na to zapinany polar. I jest spoko, dopóki się nie rozruszam :roll: U nas wychodzenie już się normuje, wczoraj były tylko 2 koopy, zobaczymy jak dzisiaj. A z dosmaczaniem chodziło mi raczej o to, że póki co dostała namoczone wodą i chciałam dolewać czegoś innego, ale od wczoraj je już na sucho, więc nie ma problemu :) O, to to to! Ubierasz sie jak na syberię bo zimnica, chwilę z psami pobiegasz i już gorąco... Nie lubię tego, wolę takie całkiem zimne zimno :P Byliśmy dzisiaj na mega spacerze, wyszło nam prawie 4h. Psy się wyszalały, zwłaszcza Miczka biegała jak głupia i ganiała się sama ze sobą, skakała po mnie i zaczepiała Cekina :lol: Wzięłam aparat, ale cały czas było bardzo pochmurno i ze zdjęć nic nie wyszło. Za to teraz piękne słońce :) I jak tu nie dostać cholery. Quote
rashelek Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 Miczka zachwycona z pogody :) No pogodę mamy super-ekstra, dzisiaj nawet trochę za ciepło się zrobiło ;) Myślę, że wszystkich już zanudziłam tematem karmy :lol: Także dodam tylko, że gdyby nie ilość koop (stanęło na 2, więc i tak bez tragedii) to byłoby idealnie. Pies chętnie ją je, najada się i ma aż za dużo energii (przykład: spacer w niedzielę 4h, Mika po powrocie do domu przespała się godzinę a potem jęczała o piłkę), o tyciu i stanie sierści powiem coś po skończeniu worka ;) Pogoda u nas świetna, jest dosyć chłodno i zazwyczaj mgliście, dzisiaj świeci słońce i nawet jest za ciepło :P A rano trzymał przymrozek, strasznie mi się chciało śmiać z ludzi skrobiących auta :evil_lol: Poraża mnie tylko widok poubieranych już psów... Rozumiem grzywka w sweterku, bo toto łyse i biedne, ale ciekawa jestem w czym te yoreczki i jamniki będą wychodziły jak faktycznie zacznie się zima? Pewnie wcale, bo po co :shake: A żeby nie było tak pusto, to mam troszkę fotek z wczorajszego piłeczkowania :grins: Quote
marta1624 Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Ale zachwycona :loveu: To ty nie wiesz że jamniki i yorki w zimę nie mogą wychodzić? Mnie już w tamtym roku okrzyczeli że męczę psa, bo w zimę na spacer wychodzi, tylko do kuwety ma się załatwiać :D Quote
Baski_Kropka Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Baski po Boschu ładnie wyglądał, to już Ci mówiłam ale kup właśnie było nieco więcej niż zwykle, a Dex chociaż nabrał nieco masy na activie wyglądał paskudnie sierść matowa i smród z pyska, także kwestia osobnicza... Ja wróciłam do husse po tym eksperymencie z boschem i Dex wszamuje z łososiem. Z pyska pachnie fiołkami sierść coraz lepsza a kupa jedna dziennie :) No ale wiem, że cenowo Husse poza zasięgiem. Ogólnie z tej średniej półki to Bosch dobry jest :) Tylko obserwuj w jakiej pies jest formie czy się kamień na zębach nie robi jak jej z pyska rąbie i ile i jakie są kupy... to daje ogólną ocene karmy :P Quote
Guest TyŚka Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 To cieszę się, że karma podpasowała Miczel ;). Wiesz... jak yorasek się trzęsie to warto go ubrać jednak. Jamniki to co innego, rzadko widziałam, by jakiś marzł powyżej zera - no chyba, że jakiś wydelikacony, ale to już gruba przesada. Fotki suuuper, w ogóle zazdroszczę Wam pogody, u nas od paru dni taka kiczowata. Marto, trochę z opóźnieniem, ale wszystkiego najlepszego. Zdrowia, szczęścia, samych radości z Milczel oraz Cekinowatych, pogodnego życia oraz spełnienia marzeń :tort: Quote
marta1624 Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Ja już złożyłam na fb, ale co tam :D Wszystkiego najlepszego! :BIG: Quote
Aleksa. Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Jakie skoki po piłkę :D Oj, spóźnione sto lat :) Quote
rashelek Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Ale zachwycona To ty nie wiesz że jamniki i yorki w zimę nie mogą wychodzić? Mnie już w tamtym roku okrzyczeli że męczę psa, bo w zimę na spacer wychodzi, tylko do kuwety ma się załatwiać Funny zostały oficjalnie ulubionymi piłkami, więc każde wyjście z nimi to euforia :D No tak, zapomniałam, że zima to pora załatwiania się do kuwety :P Baski po Boschu ładnie wyglądał, to już Ci mówiłam ale kup właśnie było nieco więcej niż zwykle, a Dex chociaż nabrał nieco masy na activie wyglądał paskudnie sierść matowa i smród z pyska, także kwestia osobnicza... Ja wróciłam do husse po tym eksperymencie z boschem i Dex wszamuje z łososiem. Z pyska pachnie fiołkami sierść coraz lepsza a kupa jedna dziennie No ale wiem, że cenowo Husse poza zasięgiem. Ogólnie z tej średniej półki to Bosch dobry jest Tylko obserwuj w jakiej pies jest formie czy się kamień na zębach nie robi jak jej z pyska rąbie i ile i jakie są kupy... to daje ogólną ocene karmy Aj no na karmę każdy pies reaguje inaczej i niestety nie można całkiem się posiłkować czyimś doświadczeniem... Bardzo jest energiczna i właśnie z japy jej nie śmierdzi, a kupy coraz lepsze :) To cieszę się, że karma podpasowała Miczel . Wiesz... jak yorasek się trzęsie to warto go ubrać jednak. Jamniki to co innego, rzadko widziałam, by jakiś marzł powyżej zera - no chyba, że jakiś wydelikacony, ale to już gruba przesada. Fotki suuuper, w ogóle zazdroszczę Wam pogody, u nas od paru dni taka kiczowata. Marto, trochę z opóźnieniem, ale wszystkiego najlepszego. Zdrowia, szczęścia, samych radości z Milczel oraz Cekinowatych, pogodnego życia oraz spełnienia marzeń Sama w tym roku kupiłam psu na ciężkie mrozy kubraczek... Ale u nas jeszcze nawet 0 nie było, więc to naprawdę przesada... Zresztą zrozumiałabym jakiś sweterek czy coś, ale zimowy kubrak? A u nas pogoda baaardzo w kratkę, ale najważniejsze, że nie pada. Dziękuję pięknie! :loveu: Ja już złożyłam na fb, ale co tam Wszystkiego najlepszego! Hehe podwójne dziękuję :loveu: Jakie skoki po piłkę Oj, spóźnione sto lat Dzięki! :loveu: Quote
rashelek Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 U nas długi weekend minął ciekawie, urozmaiciliśmy sobie czas :) W piątek byliśmy na dłuuugim spacerze z śniadaniem w Macu :D Wczoraj pół dnia siedzieliśmy na działce, bo trzeba było zrobić ostatnie porządki przed zimą, zgrabić liście, zabrać część rzeczy... Aż przykro było, pewnie będziemy tam jeszcze chodzić np. w weekendy, ale to nie to samo co w sezonie :lol: Za to dzisiaj zabraliśmy się na spacerro na osiedle obok, pochodziliśmy po polach, psy się wyszalały za wszystkie czas. I nawet nam się udało, bo świeciło słoneczko, więc mam fotki :D Quote
rashelek Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Przytulaski i uniki przed kagańcem :lol: Quote
rashelek Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Cekin znalazł sobie nowe lokum :D Quote
marta1624 Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Miczka przepraszam, ale Cekin mnie zachwycił :loveu: https://lh3.googleusercontent.com/-2SIhcPSAar0/VFYZZYLLN5I/AAAAAAAAOIs/n9MSu_29Y7w/s640/2014.11.02%2520%252827%2529.JPG Wąchanie synchroniczne :D Quote
phase Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Tyyyyyyyyyyyyyle zdjęć u Ciebie :loveu: I ja dołączam się do (niestety spóźnionych) życzeń, jak najwięcej wspólnych latek z Miką i swoim lubym :), zdrówka, szczęścia, uśmiechu na twarzyczce, by studia szybko i łatwo poszły. :) :) Quote
maxishine. Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Spóźnione ale szczere : Wszystkiego najlepszego! 100 lat! ;) Czemu Cekin chodzi w kagancu a Miczka nie? :) Quote
rashelek Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 Miczka przepraszam, ale Cekin mnie zachwyciłhttps://lh3.googleusercontent.com/-2SIhcPSAar0/VFYZZYLLN5I/AAAAAAAAOIs/n9MSu_29Y7w/s640/2014.11.02%2520%252827%2529.JPG Wąchanie synchroniczne Z bólem serca muszę przyznać, że Cekin się w julkach super prezentuje i przyciąga wzrok :P Tyyyyyyyyyyyyyle zdjęć u Ciebie I ja dołączam się do (niestety spóźnionych) życzeń, jak najwięcej wspólnych latek z Miką i swoim lubym , zdrówka, szczęścia, uśmiechu na twarzyczce, by studia szybko i łatwo poszły. Dziękuję baaardzo! :loveu: Spóźnione ale szczere : Wszystkiego najlepszego! 100 lat! Czemu Cekin chodzi w kagancu a Miczka nie? Dzięki! :loveu: A bo Cekin się siepie do piesków, a Miczka nie ;) Dzięki temu, że chodzi w kagańcu jest częściej spuszczany ze smyczy, może chodzić w szelkach, itp. Po to kupiliśmy fizjologa, żeby mógł w nim chodzić cały czas. U nas znowu zastój, ale ciężko mi znaleźć chwilę na siedzenie przy kompie. Na szczęście teraz mam wolne aż do przyszłego poniedziałku, więc będę się częściej udzielać i wrzucać zdjęcia :D W poniedziałek byłyśmy na spacerze z Dexterkami, ale nie mam zdjęć. Za to w środę jedziemy do nich się poagilitkować, to na pewno jakieś fotasy i filmiki przywiozę ;) Wykąpałam wczoraj Predatora i okazało się, że jednak jest biała i puchata :lol: Kupiłam jej szampon z mango i nagietkiem i teraz tak ślicznie pachnie :loveu: Muszę ją jeszcze wyczesać, bo coś kłaki się zaczęły z niej sypać... Oby to nie oznaczało braku zimy! Ostatnio też zrobiłam jej nowy futerkowy szarpak, bo przy przed-zimowych porządkach znalazłam kawałki starych szalików. A jaka zachwycona, ciągle z nim biega i memła :D Quote
marta1624 Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Mango i nagietek... Uwielbiam :loveu: Jako zapach oczywiście :evil_lol: Bez zdjęć się nie liczy! (pisze ta co sama rzadko dodaje :D) Quote
kalyna Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Z Cekina to ale wariat jest. A Milczka jak ładnie zarasta! opitolisz ją jeszcze przed zimą, czy dopiero po? bo mi się jakoś tak ogolona bardziej podoba :loveu: U Was zawsze coś się dzieje, fajnie! Quote
Guest TyŚka Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Ile fotałków, aż nie wiem, które wybrać :) Pokaż wykąpaną Mikowatą, swoją drogą ciekawe jak długo będzie czysta :eviltong: Quote
Recommended Posts