malawaszka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 czy Gabi ma dom czy ja ślepa jestem bo nie widzę jej na początku wątku już? Quote
Gosiapk Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='malawaszka']czy Gabi ma dom czy ja ślepa jestem bo nie widzę jej na początku wątku już?[/QUOTE] Została zabrana do hotelu. Niestety nie wiem kto sponsoruje jej pobyt. Quote
zuzolina Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Gaja pojechała do hotelu: http://www.dogomania.pl/threads/223051-GAJA-m%C5%82oda-suka-ON-ka-pojecha%C5%82a-do-hotelu-dla-zwierz%C4%85t-)-po-rehabilitacji-szukamy-DS Gabi jest na 4 stronie malawaszka, bo na pierwszej nie zmieściły mi sie wszystkie psiaki. Cały czas przebywa w schronie, niestety...:/ Quote
zuzolina Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 doczytałam resztę pytań, więc odpowiadam:) Gaja to suczka On'ka bez nogi, z drugą połamaną. Pojechała do hotelu "terier" koło Nowego Tomyśla a jej pobyt tam sponsoruje Alexa77, której Gaja bardzo zapadła w serce.:loveu: Jeśli chodzi o telefony to wczoraj miałam wstępną rozmowę o Minię. Pani ma dwa koty i od dłuzszego czasu zastanawiała się nad psem. Na razie cały czas rodzinnie intensywnie myślą i czekają aż jeden z kotów będzie po zabiegu(coś ma z zębami) Pani będzie dzwonić Quote
Gosiapk Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='zuzolina']doczytałam resztę pytań, więc odpowiadam:) Gaja to suczka On'ka bez nogi, z drugą połamaną. Pojechała do hotelu "terier" koło Nowego Tomyśla a jej pobyt tam sponsoruje Alexa77, której Gaja bardzo zapadła w serce.:loveu: Jeśli chodzi o telefony to wczoraj miałam wstępną rozmowę o Minię. Pani ma dwa koty i od dłuzszego czasu zastanawiała się nad psem. Na razie cały czas rodzinnie intensywnie myślą i czekają aż jeden z kotów będzie po zabiegu(coś ma z zębami) Pani będzie dzwonić[/QUOTE] Gaja ma tylko jedną nóżkę?! Tę w gipsie? :crazyeye: Biedaczka. :( A czy wiadomo jak pani trafiła do Ciebie w sprawie Mini? Czy z ogłoszenia, FB, dogo? Takie badanie marketingowe :) Quote
Ziutka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Gosiapk']Gaja ma tylko jedną nóżkę? Tę w gipsie? :crazyeye:[/QUOTE] Gaja ma trzy łapki w tym jedną połamaną...patrzcie, no pozbawiła psa trzech łapek nooo :crazyeye: Quote
zuzolina Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 tak, gips już ma ściągnięty i trwa rehabilitacja. Na początku wcale nie stawała na tej nodze ale z dnia na dzień jest coraz lepiej:0 Quote
zuzolina Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='Ziutka']Gaja ma trzy łapki w tym jedną połamaną...patrzcie, no pozbawiła psa trzech łapek nooo :crazyeye:[/QUOTE] hahahahahhaha no ta, można było tą " jedną nóżkę" tak zrozumieć:P Jedną nóżkę Gosiu Gaja ma z tyłu, z przodu ma dwie:) Quote
Gosiapk Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='zuzolina']BAZYL: wiek: rok płeć: pies rasa: mieszaniec DN sterylizacja: brak szczepienia: tak odrobaczenia: tak Bazyl do schroniska trafił jako psi podlotek, miła moze 6-7 miesięcy. Jest to bardzo duży pies przypominający doga niemieckiego. Przyjacielsko nastawiony, spokojny, podaje łapki przez kraty kojca...:( Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/109975347002050827518/Bazyl# Bazylek jest trochę w typie malinosa przez to ubarwienie. prawda? Quote
Gosiapk Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Ziutka']Gaja ma trzy łapki w tym jedną połamaną...patrzcie, no pozbawiła psa trzech łapek nooo :crazyeye:[/QUOTE] Oooo... cholercia... :D Zaraz, zaraz, to ciotencja Ziutencja nie czai bazy :mad: Pies ma: z przodu 2 łapki, a z tyłu 2 nóżki :eviltong: Czyli Gaja ma 1 nóżkę i 2 łapki :diabloti: Quote
zuzolina Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='Gosiapk']Bazylek jest trochę w typie malinosa przez to ubarwienie. prawda?[/QUOTE] ubarwienie może tak ,ale ogólna sylwetka to bardziej dog niemiecki, Bazyl to kawał psa Quote
Gosiapk Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Czy ktokolwiek dzwonił w sprawie Minii? Quote
Gosiapk Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 No i gdzie ciocia Zuzolina się podziała? Hę? :razz: Quote
Ziutka Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Gosiapk']No i gdzie ciocia Zuzolina się podziała? Hę? :razz:[/QUOTE] Może odpoczywa jeszcze po weekendzie :eviltong: Quote
Gosiapk Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Ziutka']Może odpoczywa jeszcze po weekendzie :eviltong:[/QUOTE] Zabalowała aż tak, że jeszcze w czwartek kaca leczy? ;) Quote
Ziutka Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Gosiapk']Zabalowała aż tak, że jeszcze w czwartek kaca leczy? ;)[/QUOTE] Znam różne przypadki :diabloti: Quote
Gosiapk Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Zuzolka, czy cos wiadomo z DS o Sunny? dzwonił ktoś w sprawie Minii? Gdzie się podziewasz Zuzolka? Nie pij tyle następnym razem ;) Quote
zuzolina Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 jestem, jestem. Trochę mnie praca przygniotła..:/ w poście 254 pisałam że dzwonila Pani pytajac o Minię ale narazie nie podejmują decyzji gdyz jeden z członków stada będzie miał zabieg i Pani chce poczekac. aczkolwiek Minia bardzo wpadła Pani w oko:) Jeśli chodzi o Sunny to jak już jestem w tej sprawie spokojna. Sunny przebyła kompleksową wizytę kontrolną u weta, zadomowiła się na całego, jest bardzo grzeczna i wesoła. Dobrze dogadała się z suką rezydentką oraz siostrzenicą Pańci:) lepiej być nie może. Nie wiem czy widziałyście foty? Quote
Gosiapk Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Nie widziałyśmy fot :) Tj. tylko jedną tą powyżej, którą wstawiłaś :) Quote
Karilka Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 To nie Dandie Diamont terrier? Poskowiec :) Typ Welsh Corgi? ;) Jak ja lubie takie zagadki! Quote
zuzolina Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 z pierwszymi dwoma to bym się Karilka zgodziła, ale Klara to typowy kundelek nawet przy corgie nie stała:P Mam newsy....nie wiem czy dobre Minia dzisiaj adoptowana. Pojechała ze starszą panią, adopcja schroniskowa...Kierowniczka schronu mówi żeby się za bardzo nie cieszyć bo Pani niezbyt zachwycająco się zaprezentowała. Ogólnie jest tyle zwrotów po adopcji że aż się płakać chce;( W schronisku będę w piątek więc doinformuję się. Quote
Gosiapk Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 zuzolina napisał(a):z pierwszymi dwoma to bym się Karilka zgodziła, ale Klara to typowy kundelek nawet przy corgie nie stała:P Mam newsy....nie wiem czy dobre Minia dzisiaj adoptowana. Pojechała ze starszą panią, adopcja schroniskowa...Kierowniczka schronu mówi żeby się za bardzo nie cieszyć bo Pani niezbyt zachwycająco się zaprezentowała. Ogólnie jest tyle zwrotów po adopcji że aż się płakać chce;( W schronisku będę w piątek więc doinformuję się. Kiepska sprawa :/ byle ją zwróciła do schroniska, a nie oddała do uśpienia lub przywiazała do drzewa w lesie. Hmmm... tak się zastanawiam, jeśli ta osoba nie była odpowienia i wystarczająco odpowiedzialna wg pani kierowniczki, to dlaczego wydano jej psa? :hmmmm: Quote
zuzolina Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 tzn chyba źle się wyraziłam...pisałam tego posta pod wpływem emocji. Sam fakt że ludzie najpierw zapewniają jak to piesek dobrze u nich mieć będzie i ze do końca życia go kochać bedą a potem oddają do schroniska bo: szczeka, skacze, pogryzł laczki, dzieci mają alergię itp itd doprowadza mnie do furii. A ostatni tyle psów z adopcji powracało że Aga(kierowniczka) powiedziała żeby w razie czego nie usuwać ogłoszeń dla Mini. Niech sobie jeszcze trochę powiszą... Jeżeli chodzi o przywiązanie psa w lesie albo porzucenie to raczej się to nie zdarza gdyz w umowie adopcyjnej schroniska jest punkt o obowiązku powiadomienia schroniska o zaginięciu/śmierci psa i oddaniu go do schroniska w przypadku niemożności opiekowania się nim dalej. Ponadto przeprowadzamy niezapowiedziane wizyty kontrolne :diabloti: o czym domy są informowane przy adopcji psa. Nadal jest to dla ludzi rzecz dziwna i trochę straszna:evil_lol: więc czują respekt i się starają:cool3: Quote
Gosiapk Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 A co dziwnego było w tej kobiecie? coś musiało być nie tak, że pani kierowniczka zwróciła na to uwagę. Quote
Recommended Posts