Jump to content
Dogomania

Dramat psiej rodziny-happy end-malce w domach,mama zabezp.hormonem-zostaje.Przenosimy

Recommended Posts

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekuje pewnej kochanej Mikolajce:x-mas: ktora podarowala w prezencie gwiazdkowym pieniazki na sterylke dla Kory.
W przyszlym tygodniu,jeszcze przed swietami zalatwiam jej sterylke.
Dziekuje:buzi:

Posted

Tez mnie ta lapeczka zaciekawila :)
Hoho.. to moj Portosik taki wielki bedzie :D

Dziekuje mikolajce rowniez :)

Sluchajcie mialysmy juz w sumie takie 'teoretyczne' 30zl na sterylke, ja sprzedaje teraz pojemnik na karme na bazarku i tez bedzie przynajmniej 30zl wiec to w sumie 60zl (a zostaly jeszcze 4 dni aukcji).
Jezeli bylybyscie chetne nadal dac te pieniadze, to moze wybierzmy jakiegos biedaka, ktory naprawde potrzebuje prezentu na swieta i dajmy mu te pieniadze?
Bo 60zl to juz bedzie cos..

Posted

sugarr na steryke Kory wystarczy to co przeslala Mikolajka.
A pieniazki z Twojej aukcji przeznacz na jakiegos psiaka w wielkiej potrzebie,pelno ich tu na dogo niestety:-(
Moze jakiemus uda sie np.uratowac zycie?W ten sposob uratujemy dwa psiaki.

Posted

gallegro napisał(a):
Aniu, ja sądzę, że Sugarr właśnie to miała na myśli ;).

Hehe dzieki :) Zgadza sie :eviltong:

Myslalam ze mikolajka dala cala kwote na sterylke i wtedy pieniadze (po 10zl trzy osoby) ktore zamierzalysmy dac na ten cel moglybysmy dorzucic do kasy z mojej aukcji i wtedy majac juz ponad 60zl ofiarowac to jakiemus potrzebujacemu psiakowi.
Oczywiscie i tak dam pieniadze z aukcji i prawdopodbnie dorzuce to 10zl ktore chcialam dac na sterylke, ale im wiecej tym lepiej.
Bo takim sposobem 'kazdy po 10zl' moznaby calkiem sporo zebrac :)

Posted

Odwiedzilam dzis Kore-mame psiaczkow i Aresa-szorstkowlosego kolege Kory.Oboje dali sie wymiziac,wycalowalismy sie swiatecznie.
Ustalilam ze sterylka Kory odbedzie sie zaraz po Nowym Roku.
Dzieki Wam Kochani ta sterylka bedzie mozliwa.Dziekuje z calego serduszka za wszystkie wplaty na ten cel-w imieniu Kory.To przemila sunia.
Psiaczki generalnie wygladaja dobrze,sa zadbane,siersc blyszczaca,nie sa chude,sa ufne i wesole.Mysle ze pomimo tego gdzie sie znajduja,nie maja zle.Starsza dziewczynka-16 letnia bardzo ich kocha i bardzo o nie dba.

• 3 weeks later...
Posted

:) ja juz myslalam ze po sterylce, daj znac potem czy z kosztami ok, czy trzeba jakos pomoc itd..

A tak przy okazji, czy wiesz moze kto jest tatusiem lub tatusiami :D Atosa, Portosa, Didi i Dextera?

Posted

sugarr napisał(a):
:) ja juz myslalam ze po sterylce, daj znac potem czy z kosztami ok, czy trzeba jakos pomoc itd..

A tak przy okazji, czy wiesz moze kto jest tatusiem lub tatusiami :D Atosa, Portosa, Didi i Dextera?

Kto jest ich tatusiem to tylko sama Kora moglaby powiedziec.;)Niestety tego nie wie nawet jej pani.
Na sterylke brakuje 50 zl.

Posted

Chcialam Kore wysterylizowac u weta u nas na osiedlu zeby nie trzeba jej bylo ciagnac na 2 koniec miasta.Ale powiedzial 200 zlotych:-( drogo.A wet z Olsztynskiej wezmie ok.150.
Problem z transportem,bo nie mam czym zawiezc Kory na 2-gi koniec Radomia.A Kora wazy ponad 30 kilo,nie dam rady wziac jej na barana i zaniesc potem do domu po zabiegu.Cos musze wymyslec.

Posted

Aniu na pewno jest tutaj ktoś z Radomia z samochodem. To przecież zajmie tylko chwilkę i to chyba nie aż tak dużo kilometrów...50 zł to duża różnica :roll:

Posted

Kora nie bedzie miala sterylki, odradzili nam ja dwaj weterynarze. Jest za duza i za gruba, zeby odbylo sie to bez duzego ryzyka. Obaj doradili zastrzyki hormonalne. Jutro Kora zostanie zaszczepiona hormonem. Na pol roku bedzie spokoj. Bede juz tego pilnowala.

Posted

Kora byla dzis ze mna u weta,zostala zaszczepiona hormonami.Nastepne szczepienie za 6 miesiecy.Bede zabezpieczac Kore co pol roku.To sliczna i madra sunia.

Posted

Skoro nie da się inaczej to dobre i zastrzyki, tylko w tych zastrzykach najgorsze te hormony...no i pilnować trzeba, ale najważniejsze, że szczeniaków więcej nie będzie ;)

• 1 month later...
Posted

aaaa minelo juz strasznie duzo czasu, nie wiem czy ktos bedzie to pamietal, ale jest znana dokladna data urodzin pieskow? :)) bo z pierwszym wetem ustalilismy na 15.10 2006, ale drugi ma watpliwosci

• 3 weeks later...
Posted

Otrzymalam wiadomosci do pani,ktora adoptowala Didi i Dextera-dzieci Kory.
Dexter czuje sie dobrze,ale Didi zachorowala na nerki:-(jest leczona antybiotykami,ale jedna nerka jest powiekszona,Didi nie trzyma moczu,mało je,jest apatyczna...miejmy nadzieję,że z tego wyjdzie.Pani Agnieszka robi wszystko co w jej mocy...