Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak mi się uda to zrobię. ;)

Siedzi i zieja, łazi za mną jak cień :D Już narobiła lekkie szkody. :lol:
Zaraz wyruszamy na obchód po osiedlu, biorę Miśkę. A jutro wieczorem mamy psie spa :evil_lol:

Posted

[quote name='Angi']Mimo naszych chęci Alpina raczej będzie podwórkowym psem, w domu jej za ciepło...

Dzięki ;)[/QUOTE]
to wyłącz ogrzewanie , pieskom poza kanapą jest bardzo źle :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']to wyłącz ogrzewanie , pieskom poza kanapą jest bardzo źle :diabloti:[/QUOTE]

Jeszcze wszystkie okna w domu pootwieram, co tam, że będziemy chorzy. Niech pies sobie śpi na kanapie :grins:

Jesteśmy po spacerze, żyjemy! :D

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Przyleciałam z wątku Olka :

Gratuluję![/QUOTE]
Dzięki :D
Zdjęcie jeszcze ze schroniska: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-zuF3vwFmVz0/UJ6ES-JxyJI/AAAAAAAA9UE/E1KBUhQbNI8/s640/IMG_3827.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='Angi']Jeszcze wszystkie okna w domu pootwieram, co tam, że będziemy chorzy. Niech pies sobie śpi na kanapie :grins:

[/QUOTE]
a na lato klimatyzacje koniecznie !!!!

Posted

[quote name='Vectra']a na lato klimatyzacje koniecznie !!!![/QUOTE]
No, a jak! :evil_lol:
[quote name='Naklejka']Raczej nie, ale może w warunkach domowych się poprawi...[/QUOTE]
Może..
[quote name='magdabroy']A to jej oczko da się wyleczyć??[/QUOTE]
Moja mama mi mówiła, że Tina {*} miała podobne oczy - była alergikiem. To to pod okiem mam zamiar okładać zielem świetlika, może to coś da? :P

Posted

Widziałam na FB.. i myślę, ze o co chodzi... nic nie wspominałaś, albo to ja nie byłam na bieżąco.... a tu TAKIE wieści :loveu:
Ogromne gratulacje, dużo szczęścia i radości i jeszcze wielu lat razem :multi:

Noo i Łowczareczek :loveu: baardzo dobry wybór :evil_lol:

Posted

w książeczce ma napisany 2000 rok, jednak ja jej daje 8/9 :D

Dzisiejszy dzień mnie wykończył, idę spać. Tym bardziej, że jutro do schroniska :D
A w sobotę spacerek, więc muszę psy ogarnąć :)
dobranoc :loveu:

Posted

Jeśli ona mieszkała kilka dobrych miesięcy na zewnątrz (a może i lat) to normalne że ciepło jej w domu ;) jeśli miałaby być domowa to się przyzwyczai... jeśli woli być na zewnątrz to jej wybór ;) mniej brudu w domu :D :D

ładna sunia , pisałam na FB :P

Posted

[quote name='zaba14']Jeśli ona mieszkała kilka dobrych miesięcy na zewnątrz (a może i lat) to normalne że ciepło jej w domu ;) jeśli miałaby być domowa to się przyzwyczai... jeśli woli być na zewnątrz to jej wybór ;) mniej brudu w domu :D :D
ładna sunia , pisałam na FB :P[/QUOTE]
w schronisku była 7 miesięcy. Nie wiem gdzie ona mieszkała przed przybyciem do schroniska. Gdy zostawiam ją samą na dworze, to lata z piłką w pysku i mnie szuka
[quote name='omry']Gratulacje :razz:
A o tej szorstkiej małej to co nic nie piszesz? :mad:[/QUOTE]

Dzięki ;)

A piszę czasami :D

Posted

Ona chyba była gdzieś zamknięta, albo miała mało ruchu... pazury miała bardzo przerośnięte...
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-xpt6qLt5Fv8/T_MB3py6HtI/AAAAAAAAyVU/scy7jzLL4RQ/s610/7992%253BAlpina.jpg[/IMG]

Angi, będę parę minut po 11, bo tak mi autobus jedzie :P

Posted

mój kudłacz przyzwyczajał się około 2 miesięcy do temperatury, tylko ona nie miała wyjścia...mieszkanie w bloku bez możliwości wyjścia. Pomagało wyczesywanie podszerstka Coat Kingiem i zdjęcie uszczelki przy drzwiach. A teraz jak jest jej za zimno wchodzi do swojej klatki kennelowej i wtapia się w koc.
Jeśli Alpina ma możliwość niech wybiera sama gdzie woli spędzać czas. Bez sensu uszczęśliwiać na siłę psa.

Fajnie czytać że kolejny senior znalazł dom. Dziwię się ludziom, że biorą młodego psa...bo jest młody...a te staruszki mają naprawdę fantastyczne charaktery.