Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A i ten potwór kupi następnego konia i go wykończy , powinien dostać zakaz posiadania zwierząt do końca życia! Widziałam na Animal Planet , w Usa można taki zakaz wydać.

Posted

Niestety finansowo nie dam rady pomoc .Moze nie powinnam sie odzywac ale wiem jedno dopoki nie zostanie wprowadzona "policja dla zwierzat "to sytuacja sie nie zmieni. Osobiscie wiem o jednym panstwie ,w ktorym cos takiego dziala ,wlasnie Usa ,a ludzie z takiej organizacji maja uprawnienia do aresztowania sprawcow okrucienstwa wobec zwierzat .Mysle ze do tego powinno sie w Polsce dazyc .Zgadzam sie ze to zgroza zeby temu #$@$#^placic za konia ktorego przeciez on sam zmaltretowal

Posted

W środę (bo wcześniej nie mam możliwości) przeleję na Nurię 80zł z pieniędzy uzbieranych na Snapiego (Snapi znalazł sponsora który polecił uzyskane przeze mnie na Bazarku pieniądze przekazać na inne bidy).

Posted

zabrac nie mozna pewnie niestety :-(
wiem, ze Pegasus wykupuje zazwyczaj konie - bo o nakaz zabrania czesto trudno..

Patia, jeśli Ty byś załozyła pieniadze to zobowiązuje sie spłacać Ci co miesiac w ratach ...

Posted

AniaB napisał(a):
jaka jest cena tego konia?
i czy ten gnój zgodzi sie go sprzedac?

1500zł - cena mięsa

Można odebrać, ale dopiero po wyroku sądu, a to trwaaaaa

Posted

karusiap napisał(a):
a czy ktos kontaktowal sie z Pegasus??
Patia ja tez bym sie starala wplacac cokolwiek...

Nie trzeba się kontaktować z Pegasusem bo z tego co przeczytałam wychodzi że to fudacja Zwierzę nie jest rzeczą chce ją zabrać do siebie. Jest już nawet apel na ich stronie: http://www.konie.sos.pl/

Posted

wpłaciłam parę złotych...

w jakim my, do cholery, kraju żyjemy, że facet zamiast iść siedzieć,jeszcze na tym zarobi! szlag mnie trafia, nie mogę przestać myśleć o tej konisi...

Posted

No zesz k...wa:angryy: :angryy: :angryy:

Ale ja tego nadal nie rozumiem.
Kto moze wydac decyzje o natychmiastowym odebraniu zwierzecia?? Myle sie myslac, ze Wojt?? A jesli Gmina stoi po naszej stronie to dlaczego taka decyzja nie zapadnie natychmiast? Tak jak bylo w przypadku z Konskich gdzie zwierzeta zostaly odebrane a postepowanie sadowe toczy sie do dzisiaj. Rozumiem, ze jest problem jesli Wojt badz Burmistrz ma sprawe w czterech literach ale tu chyba przeciez jest inaczej!

Nie rozumiem i niezrozumiem jesli za tego konia trzeba bedzie zaplacic! To jak kupowanie biednych szczeniaczkow na gieldzie bo w takich warunkach trzymane.:angryy: :angryy: :angryy:
Na co gnoj przeznaczy pieniadze?? Na drugiego konia bo przeciez nie rzuci roboty i nie przeniesie sie do miasta!

Posted

na pewno pójdzie
musimy w to wierzyc
aczkolwiek na strone fundacji Pegasus jest opisanych mnóstwo przypadków gdzie konia trzeba było podstepem wykupywać..
czy były konsekwencje dla któregokolwiek właściciela - nie wiem..

nie mam czasem siły już:shake: :shake:

a Fundacja moze nie odbiera telefonów, bo działają...???

Posted

Biafra nie odbiera telefonu ale zostawiłam jej wiadomośc wszędzie gdzie się dało. Nie wiem czy mozna rozgłosić publiczna zbiórkę, musi wypowiedziec się właśnie Biafra w tym temacie, bo to jej fundacja. Miejmy nadzieje, że postepowanie sądowe doprowadzi do zakazu posiadania jakichkolwiek zwierząt przez tego zwyrodnialca :mad:

Posted

asiamm napisał(a):
A czy słyszeliście żeby ktoś w Polsce dostał taki zakaz posiadania zwierząt? Pytam poważnie.

nie mam pojęcia, mam tylko taką nadzieję

Posted

Nie mam czasu czytać całego wątku , powiedzcie na jakie konto wpłacać pieniądze .
A właściciela a właściwszym słowem byłoby tu oprawcę to ja bym cholera jasna :snipersm: :2gunfire: :chainsaw:

Posted

anula1959 napisał(a):
Nie mam czasu czytać całego wątku , powiedzcie na jakie konto wpłacać pieniądze .
A właściciela a właściwszym słowem byłoby tu oprawcę to ja bym cholera jasna :snipersm: :2gunfire: :chainsaw:

możesz na AFN a możesz bezpośrednio na konto fundacji Biafry Numer konta Fundacji "Zwierzę nie jest rzeczą"
58 1240 1170 1111 0000 2420 9674 z dopiskiem "Nuria"

Posted

asiamm napisał(a):
A czy słyszeliście żeby ktoś w Polsce dostał taki zakaz posiadania zwierząt? Pytam poważnie.
Ale u nas nie ma takiego przepisu...:shake: I faktycznie nigdy nie odbierają zwierzaka (chyba, że juz zwłoki) tylko fundacje wykupują...Jak trzeba będzie to rozgłośnimy, pieniądze będziemy zbierać...szkoda tylko, że zwyrodnialec nie dostanie kary...

I tak sobie myślę, że to, że są tacy "ludzie" to jest normalne (tzn: ja tego nie rozumiem, ale w każdym kraju są takie typy), ale to, że ludzie normalni dookoła nie reagowali, tego nie potrafię zrozumieć :placz: