Bila Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='Otis']No to masz złe wrażenie. [/quote] A u kogo prześwietlałaś mu stawy? Quote
Gazuś Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 [quote name='Otis'] Na pewno nie ma "podejżenia", a jest - podejrzenie. [/quote] Przepraszam za błąd, czytanie foum daje mi się we znaki w pisowni ;) Forum to forum - ja wyraziłam swoje zdanie na temat samego rozmnożenia pse - tego też poniekąd temat dotyczył, nie wydaje mi się, żeby wydawanie na świat nierasowego potomstwa było odpowiedzialne - ale cóż wola właścicieli, ja napisałam to, by może ktoś kto to czyta jednak nie rozmnożył swojej suni, jeśli szczenięta miałybyć nierasowe. Pisałeś, że masz psiaka rodowodowego - z jakiegoś powodu nie zaliczyliście tych trzech wystaw ( a szkoda, wtedy szczenięta mogłyby yć rasowe), czy nie uzyskaliście odpowiednio wysokich ocen na hodowlankę? U kogo właśnie, robiliście badania? I najważniejsze - jak się miewa szczeniaczek, jakie ma objawy? Jest leczony? Quote
BabyCakes Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 [QUOTE]I najważniejsze - jak się miewa szczeniaczek, jakie ma objawy? Jest leczony?[/QUOTE] Nie zyje :roll: Otis, nie chce mi sie wierzyc, ze nie zrobilas psu hodowlanki, ale przeswietlilas mu biodra, lokcie, przebadalas oczy i zrobilas Optigen. Ale coz, byc moze jestem czlowiekiem malej wiary :roll: Quote
Gazuś Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 [quote name='BabyCakes']Nie zyje :roll:[/quote] Przepraszam bardzo, nie doczytałam :( Quote
verdugo Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Co wy macie z tym dręczeniem wszystkich psów bez rodowodu ? Toż to jakaś paranoja ! Do czego dążycie, bo nie rozumiem ? Do tego, żeby tylko wasze hodowle istniały i, żebyście tylko wy mogli rozmnażać swoje psy z rodowodem ? Co wam przeszkadzają kundelki czy psy w typie ? Co złego robi dziewczyna, która "zafunduje" sobie raz szczeniaczki i znajdzie im kochające domy wśród znajomych ? To ma być niby gorsze od hodowli pełną parą z sukami hodowlanymi rozmnażanymi co rok dla zarobku ? Załóżmy wasz plan wyjdzie. Ludzie zamożni z miast będą nabywać piękne szczeniaki po 2 tyś..... a może i po 10 tyś, bo zapotrzebowanie będzie a psów zacznie brakować. A co zrobią ludzie ze wsi chcący mieć zwykłe pieski do pilnowania domu ? Będą się zapożyczać się, żeby kupić od was rodowodowego :lol: Przestańcie dręczyć ludzi !!! Quote
Niunia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='VERDAN'] Załóżmy wasz plan wyjdzie. Ludzie zamożni z miast będą nabywać piękne szczeniaki po 2 tyś..... a może i po 10 tyś, bo zapotrzebowanie będzie a psów zacznie brakować. A co zrobią ludzie ze wsi chcący mieć zwykłe pieski do pilnowania domu ? Będą się zapożyczać się, żeby kupić od was rodowodowego :lol: [/quote] Nie, nie musza sie zapozyczac, schroniska sa przepelnione pieskami. Quote
bonsai_88 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='VERDAN']Co wy macie z tym dręczeniem wszystkich psów bez rodowodu ? Toż to jakaś paranoja ! Do czego dążycie, bo nie rozumiem ? Do tego, żeby tylko wasze hodowle istniały i, żebyście tylko wy mogli rozmnażać swoje psy z rodowodem ? Co wam przeszkadzają kundelki czy psy w typie ? Co złego robi dziewczyna, która "zafunduje" sobie raz szczeniaczki i znajdzie im kochające domy wśród znajomych ? To ma być niby gorsze od hodowli pełną parą z sukami hodowlanymi rozmnażanymi co rok dla zarobku ? [COLOR=DarkGreen][B]Suce szczeniaki nie są do niczego potrzebne... jedynie właściciel nie sterylizując jej ryzykuje, że suka zachoruje [np. na ropomacicze] :shake:[/B][/COLOR] Załóżmy wasz plan wyjdzie. Ludzie zamożni z miast będą nabywać piękne szczeniaki po 2 tyś..... a może i po 10 tyś, bo zapotrzebowanie będzie a psów zacznie brakować. [B][COLOR=DarkGreen]10 tys. to normalna cena za rasowego psa w wielu krajach.. to w polsce szczeniaki są takie tanie[/COLOR][/B] A co zrobią ludzie ze wsi chcący mieć zwykłe pieski do pilnowania domu ? Będą się zapożyczać się, żeby kupić od was rodowodowego :lol: [B][COLOR=DarkGreen]Kudle były i będą... po za tym istnieją też schroniska... Pamiętaj, że nawet jakby wszystkie kundle świata były wysterylizowane to zdarzały by się "przypadki" - suka rasowa [np. huski] uciekła i wróciła w ciąży... ojciec nieznany, tak więc szczeniaki będą kundelkami ;). Są też tzw. pet, psy z rodowodem nie nadające się z jakiegoś powodu do hodowli [np. za dużo bieli, biała łatka zamiast jednolitej maści itp.], które są sprzedawane tanio - w takich cenach [a nawet niższych] jak psy z pseudohodowli :roll:.[/COLOR][/B] Przestańcie dręczyć ludzi !!![/quote] [COLOR=DarkGreen][B]Nie przestanę... :diabloti:[/B][/COLOR] Quote
Chefrenek Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [COLOR=SeaGreen][B]Verdan po co odkopujesz stare wątki. Widać, że na siłę szukasz zaczepki. Już raz pod nickiem Rosalinda pisałaś jakie to kokosy zbija się na hodowli psów. I ty też tak chcesz. Jak nie przestaniesz to dam Ci odpocząć od dogomanii.[/B][/COLOR] Quote
verdugo Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Nie wolno odpowiadać na wątki nawet stare ? Skoro tak należy chyba zamknąć temat ? Wtedy nikt nie złamie nieświadomie regulaminu. Quote
Equus Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='kolka_wet']Wady ukryte to wady takie, które ujawniają się w określonym czasie od zakupienia zwierzecia (...) O psach nie ma nic w rozporządzeniu, więc nie ma precyzyjnych wytycznych w sprawie rękojmi i wad ukrytych.[/quote] Jak myślicie, czy do takich wad można zaliczyć w takim razie też np. dysplazję, wnętrostwo albo wrodzoną wadę seca? I domagać się częściowego zwrotu pieniędzy? [quote name='Mrzewinska']znajomy z Kanady na zyczenie hodowcy wysterylizowal swojego psa, poniewaz u jednego z miotowego rodzenstwa tego psa wystapila padaczka. Wszyscy inni wlasciciele szczeniakow z tego miotu wysterylizowali je rowniez, mimo ze u innych padaczka nie wystapila. Hodowca wysterylizowal i suke i psa - rodzicow tych szczeniakow - i zawiadomil organizacje kynologiczna oraz podal informacje na swojej stronie dlaczego te psy nie beda wiecej rozmnazane. Dlatego, ze mozna bylo podejrzewac, ze ktores z nich jest nosicielem jednego z genow odpowiedzialnych za wystepowanie podaczki. Bylo to podejrzenie, nie pewnosc, ale hodowca byl naprawde odpowiedzialnym czlowiekiem i nie rozmnazal zwierzat dla zysku.[/quote] Szkoda tylko, że u nas taki scenariusz byłby niemożliwy:shake: Quote
SEFA Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='KAŚKA']Swoją drogą trzeba mieć nadzieję, że skoro zdrowy rozsądek jest Ci obcy i aktywnie przyczyniasz się do bezmyślnego rozmnażania psów bez papierów, sprawa z padaczką u szczeniaka po Twoim "reproduktorze" pomoże Ci podjąć decyzję o zaprzestaniu takowych praktyk. Przynajmniej było by to jakieś szczęście w nieszczęściu.[/QUOTE] Jaką masz gwarancję że pies z hodowli będzie zdrowy???????????? ja kupiłam dwa wspaniałe pieski Z SUPER HODOWLI, pierwszy cierpiał,musiałam go wysterylizować bo miał wrodzoną wadę, a MOJA KOCHANA Sara ma niestety PADACZKĘ, i co? jaką masz gwarancję? Quote
Recommended Posts