Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zgadzam się pani EWA to wspaniała lekarka i cudowna kobietka jeżeli chodzi o serce dla zwierząt a może zapytać w toz czy nie zapłacą za sterylke a może z tych pieniążków co były zebrane na hotelik . CUDNIE ZE ZWIERZAKOM NIE DZIEJE SIĘ KRZYWDA.

Posted

Marycha35 napisał(a):
(...) I tam tylko jest sunia i kot, ktoś w TOZie źle zrozumiał, nie ma dwóch psów. Dzięki Bogu, że Pani nie wzięła jeszcze z pięciu i szczurka, węża, papugę i konia. Miałby Pan teraz na kogo pracować.

Zajrzałam Maryś i rynceee plus cała reszta opadła. No fakt, zapomniałaś jeszcze dodać do całego zestawu ze dwóch szynszyli, kilku patyczaków i do niezwłocznej odsieczy z powodu zaniedbań stada neonków.
Hm... wet - podpowiedź Karilki jak najbardziej słuszna, a poza tą podpowiedzią warto popisać/ porozmawiać z CoolCaty. :-)

Posted

Marycha35 napisał(a):
Już wiem, udało się:)
Jest tak: sunia nie jest bita, ani maltretowana, nic na to nie wskazuje. Obszczekała Panie przy wejściu, ale przywołana przyszła do Pana i po podjedzeniu smaczków od Pań była już bardzo kulturalnie nastawiona;) Panie ją zbadały, obejrzały, również jej książeczkę. Sunia nie ma u Pana luksusów, ale jest regularnie karmiona, wyprowadzana na spacer, wygląda ładnie. Do Pana przychodziła na głaski, kontakt mają bardzo dobry. Kocio był akurat na dworze, miał swoje sprawy, ale też miał miseczki, jedzonko. Jak go widziałam kiedyś przez okno to brzuuuuchol jest okrąglutki;)
Z kiepskich wieści: sunia nie jest wysterylizowana!!!!! Były też braki w szczepieniach. Pan ma 3 miesiące na uzupełnienie tego, wtedy będzie kolejna inspekcja TOZu. Kot nie ma książeczki, pewnie też szczepień. To też Pan ma dopilnować, tym bardziej, że kocio wędruje po podwórku. Tutaj ważna uwaga, zwierzęta są zapisane na PANIĄ, która nie była przez 6 lat zainteresowana, by te kwestie przypilnować, uregulować. Pan nie ma pieniędzy na sterylkę!!!!! Więc jeśli nie dotrzyma obiecanego słowa zwierzęta będą odebrane, trafią do schronu. Bo nie ma pieniędzy!!! Pani zwiała, obarczyła Pana problemem i straciła zainteresowanie.
Nie wiem jak Wy, ale ja bym Panią ostro trzepaczką potraktowała! Sunia nie miała małych do tej pory, ale kto ma teraz na sterylke dać??? MY????? Pewnie tak to się skończy.
Aniu ile mamy pieniędzy uzbieranych? Pani z TOZu obiecała mi, że jeśli uzbieramy na sterylkę Pani przypilnuje, by pieniądze trafiły gdzie trzeba. Czy znacie weta w Łodzi, który zrobiłby to tanio??????? Ja niestety nie mam wtyczek takowych:( Popytam ludzi, ale może macie jakiś pomysł. Trzeba też kotu zapewnić weta, szczepienia, książeczka, kastrację(?)Nie zapytałam czy to kot czy kicia.
Co robimy????
Aniu jeśli możesz zadzwoń do Pani i przekaż Jej co tu napisałam i poproś o pieniądze na to, by wreszcie zadbała o swoje, do jasnej cholery, zwierzęta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I tam tylko jest sunia i kot, ktoś w TOZie źle zrozumiał, nie ma dwóch psów. Dzięki Bogu, że Pani nie wzięła jeszcze z pięciu i szczurka, węża, papugę i konia. Miałby Pan teraz na kogo pracować.

Rozumiem ideę, niemniej pod jakim pozorem zwierzęta miałyby być odebrane i trafić do schronu? Brak sterylizacji nie jest znęcaniem się nad zwierzętami. Zwłaszcza, że sunia nie miała do tej pory szczeniaków, jest więc dopilnowana. Tysiące psów wiszą głodne na łańcuchach i nie można ich pozabierać, bo nie ma podstaw...A tu zwierzaki mają sensowny dom, czy wepchnięcie ich do schronu byłoby naprawdę dla ich dobra?

Posted

Ninti napisał(a):
Rozumiem ideę, niemniej pod jakim pozorem zwierzęta miałyby być odebrane i trafić do schronu? Brak sterylizacji nie jest znęcaniem się nad zwierzętami. Zwłaszcza, że sunia nie miała do tej pory szczeniaków, jest więc dopilnowana. Tysiące psów wiszą głodne na łańcuchach i nie można ich pozabierać, bo nie ma podstaw...A tu zwierzaki mają sensowny dom, czy wepchnięcie ich do schronu byłoby naprawdę dla ich dobra?

I to jest racja.

Posted

U Pani Buni jeśli mnie pamięć nie myli była sterylizowana moja Kreska. Wspomnienia jak najbardziej pozytywne i .... taaaanio dla dogomaniaków :):) Ja się cieszę bardzo, że pies i kot bezpieczne. To w sumie najważniejsze...no ale fakatycznie biorąc pod uwagę całą sytuację, to ile osób się martwiło i wychodziło z siebie, żeby pomóc, to faktycznie wszystko opada...

Posted

Dziewczynki dziękuję, to już mamy gdzie sterylizować, tylko jeszcze kwestia za co....TOZ bez kasiorrry, pytałam.
Dyszko odezwij się:) Czy mamy jakieś pieniądze na te zwierzaki? Kot też do oblooku.
Ninti przyznam, że nie znam na to pytanie odpowiedzi, zgadzam się z Tobą, że bez sensu byłoby odebranie zwierzaków, dodam tylko, że Pan na pytanie czy sterylizacja była, odpowiedział, ze nie i że ma dla suni pięknego psa upatrzonego.......Oczywiście reakcja Pań była natychmiastowa. Może dlatego Panie tak sprawę postawiły, może postraszyły z lekka:).

Posted

Marycha35 napisał(a):
(...) Może dlatego Panie tak sprawę postawiły, może postraszyły z lekka:).

I tak pewno było. A jeśli poskutkuje to właściwie... ;-)

Posted

Nie wiem czy tak żartował czy myślał o tym poważnie....Pani z TOZu uspokoiła mnie, że z pomysłu już zrezygnował:) Zapomniałam tez dodać, że Pan podał wszelkie namiary na siebie i by chętny do współpracy.

Posted

Uff, całe szczęście, że tak to wstępnie się skończyło.
Trzepaczka do dość delikatne narzedzie na Panią.
Czyli jednak nasze podejrzenia co do Pani były słuszne.
To teraz czekamy na wieści ile jest kasy udało się nazbierać i działamy dalej.
Marycha zaraz przekopiuję Twój post na FB.
Poczekamy na odpowiedź Dychy i wtedy zmeinimy tytuł.

Posted

Marycha35 napisał(a):
(...) Zapomniałam tez dodać, że Pan podał wszelkie namiary na siebie i by chętny do współpracy.

I to się panu pisze, poza resztą również bardzo na plus. To kolejny przykład na to, jak łatwo źle, przez pryzmat jednostronnej relacji i emocji, osądzić człowieka, przypiąć mu łatkę. Jakby nie było wieści Marysiu nie są już tak dramatyczne i to jest ogromny plus.

Posted

Cioteczki ja tylko na chwilę (właściwie to koleżanka za mnie pisze), jestem na działce, a właściwie to w domu u wujka, który miał ciężką operację oka i zajmuję się jego końmi.
Niestety nie wiem kiedy wrócę, miałam wczoraj być w wawie, ale wujo ma komplikacje.
Cieszę się że tak wyszło, niech Panią szklak trafi. Z tej renty to ja wątpię że ona kasę wyskrobie.
100 z jakimś + mamy, w pierwszym poście jest i ciutkę z bazarku (byłoby więcej, ale nie mam jak zrobić fotek reszty ciuszków).
Mam nadzieję, że mnie cioteczki nie zlinczują za obiecane ubranka....
Tytuł na sterylkę? Trzeba wymyślić jakiś śmieszny aby rzucał się w oczy.
Dawajcie propozycje.
Jutro będe miała relację z dogo i się odezwę.
Jak coś to na tel sms wysyłajcie, jak znajdę zasięg to zadzwonię.

Posted

Zapytaj, walcz, może dasz radę :) Wiem o kłopotach TOZu z egzekwowaniem tych pieniędzy. Jak się uda, huraaaaa:) Mnie odmówiono pomocy, z barku finansów.
Aniu spokojnie działaj, zmiana tytułu supero, ja zapytam w Sforze ile będzie kosztował zabieg suni i kota szczepienia:)

Posted

Hi, hi, Aniu tytuł cudny, ale mam supero wieści: TOZ zasponsoruje zabieg, ale po 4 września, wtedy odetkają im fundusze:):):):)
Czyli krótko mówiąc wszystkim się zajmą: sunią, kotem, kasiorrą, no i jak tu TOZu nie kochać???;)
Dziewczynki, a co robimy z kasiorrą???? Na inne psiaki? Ile jest kasiorrry? Sorka, że tak bezceremonialnie, ale na innym wątku sunia chora, po porodzie, zero kasiorrrry....

Posted

Marycha35 napisał(a):
Oj, dali plamę??? No tak, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...;)
Aniu co robimy z kasiorrrą????????????????

Troszku dali :(

Zmieńcie może tytuł?

Posted

ok, tytuł zmieniam;
wyszukajcie jak możecie, bo ja nie mam czasu psiulka w kiepskim stanie i niech idzie...
nic nie wiem o tej suni po porodzi, ale myślę, że jakiemuś na leczenie najlepiej dać :)