Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bela51 napisał(a):
Wpadłam w odwiedziny sprawdzic czy w zyciu Hektora szykują sie jakies zmiany ?
Aniu, odwiedzałas go moze ostatnio ?

Widziałam Hektorka kilka razy na spacerze z p. Bolesławem w parku na Zdrowiu, wyglada pięknie, uszy suche, tylko oczy cały czas lekko zmróżone, szczególnie jedno.
Jest wielki-chyba z 50 kg, ma olbrzymią siłę i energię niespożytą, na poczatku spaceru próbuje zawsze bardzo ciągnać, potem dopiero się uspakaja i idzie już pięknie przy nodze.
Je Acanę Premium i nie ma już problemów z nietolerancją pokarmową.
Wszystkie dwunogi na kortach bardzo kocha, boksera Bawarka nietety nie;).

Chyba pozostanie już jako pies kortowy, w kojcu ze spacerami i bieganiem po terenie wymiennie z Bawarkiem, także przed nami jeszcze akcja zapewnienia mu ciepłej, porzadnej budy i słomy na zimę, bo na razie ma domek w wersji letniej.

Posted

Aniu, skoro na 100 % zostanie na kortach, to moze zakupimy dla niego porządną budę? Ma przeciez troche pieniedze na koncie.
Nie mam wyobraźni tylko ile kosztuje porzadna buda.

Posted

bela51 napisał(a):
Aniu, skoro na 100 % zostanie na kortach, to moze zakupimy dla niego porządną budę? Ma przeciez troche pieniedze na koncie.
Nie mam wyobraźni tylko ile kosztuje porzadna buda.

Ok, zapytam p. Bolesława ( jak wróci z kolejnego turnieju) w spr. budy - czy potrzebna nowa, czy moze obić i ocieplić starą.
I spróbuję się zorientować w kosztach.
Na szczęście jest jeszcze dość ciepło, mamy chwilę czasu.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Właśnie organizujemy budę, Hektorek na dniach powinien juz mieć swój zimowy, ocieplony domek :-).

A ciałka rzezcywiscie nabrał, żarłoczek nigdy nie odmówi przekąski.
Je na leżąco - kładzie się , bierze miskę między przednie łapy i zajada z lubością ......

• 2 weeks later...
Posted

wapiszonku, na razie nie płać na Boryska, te pieniążki, które ma na razie wystarczą, budę na zimę zorganizował mu DT na swój koszt , my kupimy mu specjalistyczną Acanę na nietolerancję pokarmową.

Jeżeli mogę prosić, to przerzuć deklarację na innego potrzebującego Onka, może ślepy Jasperek:
http://www.dogomania.pl/threads/187934-Niewidomy-ONek-Jasper-zapomniany-brakuje-wpłat-(-UWAGA-NOWE-KONTO

albo inną bidę od Czarodziejki.

Posted

U mnie tez są na koncie pieniadze Hektora, ktore wpłaciła dla niego anula42. Na razie lezą bezuzytecznie.
Musze zapytac anule, czy mogłabym choc część z nich przeznaczyc na inną bide w potrzebie.

• 2 weeks later...
Posted

Tak, Hektorek ma piękną budę, co prawda nie kupilismy nowej, bo koszty duże jednak, ale p.Bolesław kupił materiały, więc tę letnią budę obiliśmy z zew. deskami sosnowymi 22 mm, a od środka styropianem 30 mm-boki i dach, 50 mm na podłogę i całość jeszcze od środka dyktą.
W środku ma włożony ponton, a jak będą większe mrozy, to zamówię słomę i zrobię zasłonkę.

Hektorek ma bardzo duży kojec i dwa długie spacery po parku codziennie.
Niestety nie można go puścić luzem na korty, nawet jak nie ma Bawarka, bo korty niekompletnie ogrodzone i zaraz zwiewa do parku.
Ale leży sobie przywiazany na długiej smyczy i obserwuje grających :-).

Posted

No to dobrze, że taki zadbany chłopczyk. A jeśli jest jasio wędrowniczek, to trudno, niech z linki obserwuje co się dzieje. Przynajmniej nie trzeba go ganiać po parku i martwić się, czy wróci, czy nie :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='asikowska']przydałby się jakiś post rozliczeniowy bo ten na pierwszej stronie chyba mało aktualny jest[/QUOTE]
Masz racje, skontakuje sie z Anią i uaktualnimy pierwszy post.

Posted

Rozliczenie Hektora zaktualizowane.
Prosimy o nie wpłacanie na razie pieniadzy dla Hektora, na pewno dotyczy to stałych deklaracji.
Hektorek zostaje w BDT w P.Bolesława i byz moze bedzie jeszcze potrzebował wsparcia, na ew. leczenie czy specjalistyczna karme, gdyz ma kłopoty gastryczne.
Na jego koncie pozostało 335 zł ( 200 zł to wpłata anuli42,ktora jest na moim koncie, a 135 zł pochodzi ze skladek innych darczyncow i jest na koncie Ania i Kajber).
Proponowałybysmy, aby na razie zostawic te pieniadze dla Hektora, chyba, ze ktos z darczynców temu sie sprzeciwia.

• 7 months later...