ewa36 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Ania go ustawi :diabloti: Czy Borys gości u Szamana, tak jak Moris ? Quote
bela51 Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 ewa36 napisał(a):Ania go ustawi :diabloti: Czy Borys gości u Szamana, tak jak Moris ? Nie, tam ma do towarzystwa boksera, z ktorym sie niestety nie dogaduje.:shake: Quote
Marycha35 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Borys, chłopie, wyluzuj trochę. Musi być dobrze przecież:) Quote
DONnka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 bela51 napisał(a):Sprawy Hektora /Borysa nieco sie skomplikowały. Jesteśmy zmuszone zwolnic rezerwacje miejsca u Czarodziejki. Hektor jeat wspanialym psem w stosunku do ludzi, w stosunku do suczek, ale nie zgadza sie zbyt z samcami. Poza tym, nie jest to jednak pies hospicyjny. Ma chore uszy, chore oczy, ale jest zywiolowy i stosunkowo mlody 6-7 lat. Na razie moze pozostac w zaprzyjaźnionym kojcu u znajomego Ani, w zasadzie tylko za koszty karmy i weterynarza. Docelowo jednak szukamy dla Borysa/Hektora innego hotelu. On mi od razu jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie nie wyglądał na staruszka :cool3: W sumie to dobrze, że okazał się nie starym jeszcze i żywiołowym psem. Szkoda tylko, ze Jego los dalej jest niepewny. Trzymam kciuki :lol: Quote
bela51 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Nie mozemy mowic, ze jego los jest niepewny. Borys moze pozostac w tym kojcu jak długo bedzie trzeba, dopóki nie znajdziemy mu hotelu. Terez okres wakacyjny, wiec nie jest to proste. Na dodatek jeszcze chcemy aby hotel był dobry, niedrogi i niezbyt daleko. Quote
arim Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Belu,a PsiakiGabi? A tak wogole to widzę w tym też interes,bo jest do przewiezienia sunia z Zielonej Gory na Sląsk-schronisko dołoży sie do paliwa.Napisałam tu z myślą,że może jakaś cioteczka wracając z wczasów z nad morza(Międzyzdroje,Świnoujście,dziwnow,Dziwnówek,Pobierowo) do siebie na Śląsk-wziełaby pasażerkę ze sobą.Stenia to nieduża sunia a z tych rejonów naszego morza trasa wiedzie przez Zieloną Górę. Quote
paulinken Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 LILUtosi może ma miejsce? hotel amok podobno dobry też. Quote
bela51 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Myslalaysmy o hotelu u Donki, tam gdzie przebywa Gotyk. Ania miala tam dzwonic. Ja sugerowałam hotel Terier, tam gdzie jest moj Barnaba, z tym, ze to juz troche dalej. Prosilam Anie, aby weszła na wątek i przekazała jakies informacje. Ja wyjezdzam w niedziele na 2 tygodnie i bede na dogo z doskoku, raczej nieczesto. PsiakiGabi to swietny hotel, ale daleeeeko. Borys jest w Łodzi. Quote
bela51 Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Wspomniałam tutaj Gotyka, a własnie dowiedziałam sie przed chwila, ze umarł dziaiejszej nocy.:-( Biedny Gotyczek, znowu opłakuje kolejnego psa,:placz: co za straszny okres nastał na te biedne, schorowane ONki. Są takie duze, wspaniałe i takie kruche...:-( Quote
DONnka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 bela51 napisał(a):Nie mozemy mowic, ze jego los jest niepewny. Borys moze pozostac w tym kojcu jak długo bedzie trzeba, dopóki nie znajdziemy mu hotelu. Terez okres wakacyjny, wiec nie jest to proste. Na dodatek jeszcze chcemy aby hotel był dobry, niedrogi i niezbyt daleko. A to co innego :lol: W takim razie Borysku/Hektorku (na które imię lepiej reaguje?) słuchaj cioci Ani i wyluzuj troszkę z tymi "facetami". W końcu nie każdy samiec musi być Twoim rywalem;) Quote
Noemi1 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Po długiej nieobecności, zagladam do Boryska/Hektora. Widzę, że nawet imię ma podwójne. Ale zmiany tu zaszły. Jutro postaram się doczytać wszystko co mnie omineło. Dobranoc psiaczku, koledzy też moga być fajni :) Quote
Havanka Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Witam w środku nocy. Właśnie przypominałam sobie o zadeklarowanych wpłatach dla Borysa. Ale nie mam nr konta. Quote
DONnka Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Havanka napisał(a):Witam w środku nocy. Właśnie przypominałam sobie o zadeklarowanych wpłatach dla Borysa. Ale nie mam nr konta. Napisz PW do ciotki beli51 Podnoszę chłopaka :lol: Quote
yolanovi Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 przelałam moja deklarację sierpniowa na Borysa. nieszkodzi, że nie jest jeszcze w hoteliku, kasa na pewno sie przyda, nawet niewielka Quote
bela51 Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 Ja tez zagladam, czy pod moją nieobecnosc nie zaszły jakies zmiany w zyciu Hektora/Borysa. Ale na razie okazuje sie, ze nie. Tymczasowy Pan zastanawia sie, czy go przypadkiem nie adoptowac, ale sytuacje komplikuja 2 psy, ktore juz u niego zamieszkuja i nie znajduja z Hektorkiem wspolnego jezyka. Chyba jednak pozostanie szukanie hotelu... Quote
bela51 Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Anula42 wpłacila 50 zł dla Borysa. Bardzo dziekujemy !!! Ania i Kajber, napisz prosze co słychac w jego sprawie ? Hotel czy dom ??? Przyslij tez prosze moze jakies nowe fotki. Quote
DONnka Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 bela51 napisał(a): Ania i Kajber, napisz prosze co słychac w jego sprawie ? Hotel czy dom ??? Przyslij tez prosze moze jakies nowe fotki. Oj tak, oj tak bardzo prosimy :) Quote
Noemi1 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Zaglądam i ja do Boryska/Hektora :) Też chętnie zobaczę nowe fotki :) Quote
bela51 Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Podnosze w oczekiwaniu na nowe wiesci.:lol: Ale wakacyjne wyjazdy spowolniły nieco przebieg wydarzen i przepływ informacji.;) Quote
Ania i Kajber Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [FONT=Times New Roman]Borysek już ostatecznie został Hektorem - na to imię reaguje- byc moze brzmi podobnie do imienia, jakie miał poprzednio :-).[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nadal mieszka w zaprzyjaźnionym , gościnnym kojcu na kortach, pod opieką pana Bolesława.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Z mieszkającym tam na stałe 7-letnim boxerem Bawarkiem miał już niestety jeden sparing :evil_lol: - cóż, Bawarek jest na kortach gospodarzem od 8 miesiąca życia.....[/FONT] [FONT=Times New Roman]Natomiast z suniami p.Bolesława- bernardynką Vegą i Don-ką Sebką ( obie adoptowane ze schronu) dogaduje się , chodzą w trójke na spacery, z tym,że w psim stadzie Vega rządzi , potem jest Hektor, na końcu Sebka :-).[/FONT] [FONT=Times New Roman]P.Bolesław zaobserwował:[/FONT] [FONT=Times New Roman]1. Hektor nie był psem mieszkaniowym- zabrany na próbę do mieszkania najpierw bał się wejśc do ciasnej klatki schodowej, potem bał się schodów, a gdy wszedl do mieszkania, zdezorientowany skakał po parapetach, ławie, blacie w kuchni ...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Teraz już wchodzi po schodach spokojnie i ładnie leży, nie rozrabiając, ale szczeka , gdy p.Bolesław wychodzi-lęk separacyjny.[/FONT] [FONT=Times New Roman]No i na razie chodzi do mieszkania na próbę sam z p. Bolesławem, sunie zostają na kortach, nie wiadomo, jak zachowają sie w mieszkaniu w trójkę. [/FONT] [FONT=Times New Roman]2. Chyba mieszkał przy Rodzinie z dziećmi, bo gdy na spacerach w parku widzi dzieci, bardzo przyjaźnie się do nich rwie, jest też ulubieńcem dzieci i młodzieży ze szkółki tenisowej.[/FONT] [FONT=Times New Roman]3. Jest berdzo energiczny, ma wysoki poziom ekscytacji, w parku węszy, bardzo ciągnie na smyczy, ekscytują do ptaki, zwierzęta- lubi spacery szybkie, energiczne, połaczone z biegiem.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie mozna go na razie spuszczać ze smyczy, ani puścić swobodnie na kortach, bo teren nie do końca ogrodzony i Szałaput pobiegłby gdzieś...[/FONT] [FONT=Times New Roman]4. Zdaniem większości osób, kt. go oglądały ma 7-8 lat[/FONT] [FONT=Times New Roman]5. Uszy, po intensywnym zakraplaniu już suche, oczy też bez ropy, ale cały czas lekko zmróżone, chyba na lewe nie widzi.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Stąd moze tak intensywne węszenie u niego.[/FONT] [FONT=Times New Roman]6. Ma lekką nietolerancje pokarmową ( jak wiele owczarków), najbardziej służy mu Acana Premium[/FONT] [FONT=Times New Roman]7. Jest wykastrowany.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Cóż, na razie Hektorek ma całkiem nieźle, trzymajmy kciuki, by udało się do zimy zgodzić go całkowicie z dziewczynami i nauczyć mieszkania razem - byłoby to najlepsze rozwiazanie .[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jeżeli nie, będziemy szukać hotelu, ale na razie dajmy Hektorowi jego opiekunowi, obłożonemu do końca sezonu wyjazdowymi turniejami jeszcze trochę czasu, [/FONT] [FONT=Times New Roman]Cioteczki, z funduszy, kt. dysponuję pozwoliłam sobie kupić p. Bolesławowi w podziękowaniu od nas wszystkich "Zaklinacza Psów" Cezara M. -p. Bolesław oglądał programy na NG, chętnie przeczyta ksiażkę, lubi Cezara, choć do jego rad nie podchodzi ortodoksyjnie ( to zupelnie jak ja ;) )[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kupię też ( choć opiekun Hektora o to nie prosi) worek karmy.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Postaram sie[/FONT] [FONT=Times New Roman]w najbliższym czasie odwiedzić Hektorka i zrobic zdjęcia.[/FONT] Quote
DONnka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 W górę Hektor !!! Tak się cieszę :multi: :multi: :multi: Spokojnych snów wszystkim życzę !!! Quote
bela51 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 I ja zagladam do Hektora z nadzieją, ze zostanie u p. Bolesława na zawsze. Quote
Recommended Posts