Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewa36 napisał(a):
Ania go ustawi :diabloti:
Czy Borys gości u Szamana, tak jak Moris ?

Nie, tam ma do towarzystwa boksera, z ktorym sie niestety nie dogaduje.:shake:

Posted

bela51 napisał(a):
Sprawy Hektora /Borysa nieco sie skomplikowały. Jesteśmy zmuszone zwolnic rezerwacje miejsca u Czarodziejki.
Hektor jeat wspanialym psem w stosunku do ludzi, w stosunku do suczek, ale nie zgadza sie zbyt z samcami. Poza tym, nie jest to jednak pies hospicyjny. Ma chore uszy, chore oczy, ale jest zywiolowy i stosunkowo mlody 6-7 lat. Na razie moze pozostac w zaprzyjaźnionym kojcu u znajomego Ani, w zasadzie tylko za koszty karmy i weterynarza.
Docelowo jednak szukamy dla Borysa/Hektora innego hotelu.

On mi od razu jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie nie wyglądał na staruszka :cool3: W sumie to dobrze, że okazał się nie starym jeszcze i żywiołowym psem. Szkoda tylko, ze Jego los dalej jest niepewny. Trzymam kciuki :lol:

Posted

Nie mozemy mowic, ze jego los jest niepewny. Borys moze pozostac w tym kojcu jak długo bedzie trzeba, dopóki nie znajdziemy mu hotelu. Terez okres wakacyjny, wiec nie jest to proste. Na dodatek jeszcze chcemy aby hotel był dobry, niedrogi i niezbyt daleko.

Posted

Belu,a PsiakiGabi? A tak wogole to widzę w tym też interes,bo jest do przewiezienia sunia z Zielonej Gory na Sląsk-schronisko dołoży sie do paliwa.Napisałam tu z myślą,że może jakaś cioteczka wracając z wczasów z nad morza(Międzyzdroje,Świnoujście,dziwnow,Dziwnówek,Pobierowo) do siebie na Śląsk-wziełaby pasażerkę ze sobą.Stenia to nieduża sunia a z tych rejonów naszego morza trasa wiedzie przez Zieloną Górę.

Posted

Myslalaysmy o hotelu u Donki, tam gdzie przebywa Gotyk. Ania miala tam dzwonic. Ja sugerowałam hotel Terier, tam gdzie jest moj Barnaba, z tym, ze to juz troche dalej.
Prosilam Anie, aby weszła na wątek i przekazała jakies informacje. Ja wyjezdzam w niedziele na 2 tygodnie i bede na dogo z doskoku, raczej nieczesto.
PsiakiGabi to swietny hotel, ale daleeeeko. Borys jest w Łodzi.

Posted

Wspomniałam tutaj Gotyka, a własnie dowiedziałam sie przed chwila, ze umarł dziaiejszej nocy.:-(
Biedny Gotyczek, znowu opłakuje kolejnego psa,:placz: co za straszny okres nastał na te biedne, schorowane ONki. Są takie duze, wspaniałe i takie kruche...:-(

Posted

bela51 napisał(a):
Nie mozemy mowic, ze jego los jest niepewny. Borys moze pozostac w tym kojcu jak długo bedzie trzeba, dopóki nie znajdziemy mu hotelu. Terez okres wakacyjny, wiec nie jest to proste. Na dodatek jeszcze chcemy aby hotel był dobry, niedrogi i niezbyt daleko.

A to co innego :lol: W takim razie Borysku/Hektorku (na które imię lepiej reaguje?) słuchaj cioci Ani i wyluzuj troszkę z tymi "facetami". W końcu nie każdy samiec musi być Twoim rywalem;)

Posted

Po długiej nieobecności, zagladam do Boryska/Hektora. Widzę, że nawet imię ma podwójne. Ale zmiany tu zaszły.
Jutro postaram się doczytać wszystko co mnie omineło. Dobranoc psiaczku, koledzy też moga być fajni :)

Posted

Havanka napisał(a):
Witam w środku nocy. Właśnie przypominałam sobie o zadeklarowanych wpłatach dla Borysa. Ale nie mam nr konta.

Napisz PW do ciotki beli51
Podnoszę chłopaka :lol:

Posted

Ja tez zagladam, czy pod moją nieobecnosc nie zaszły jakies zmiany w zyciu Hektora/Borysa.
Ale na razie okazuje sie, ze nie. Tymczasowy Pan zastanawia sie, czy go przypadkiem nie adoptowac, ale sytuacje komplikuja 2 psy, ktore juz u niego zamieszkuja i nie znajduja z Hektorkiem wspolnego jezyka.
Chyba jednak pozostanie szukanie hotelu...

Posted

Anula42 wpłacila 50 zł dla Borysa. Bardzo dziekujemy !!!
Ania i Kajber, napisz prosze co słychac w jego sprawie ? Hotel czy dom ???
Przyslij tez prosze moze jakies nowe fotki.

Posted

bela51 napisał(a):
Ania i Kajber, napisz prosze co słychac w jego sprawie ? Hotel czy dom ???
Przyslij tez prosze moze jakies nowe fotki.

Oj tak, oj tak bardzo prosimy :)

Posted

[FONT=Times New Roman]Borysek już ostatecznie został Hektorem - na to imię reaguje- byc moze brzmi podobnie do imienia, jakie miał poprzednio :-).[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Nadal mieszka w zaprzyjaźnionym , gościnnym kojcu na kortach, pod opieką pana Bolesława.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Z mieszkającym tam na stałe 7-letnim boxerem Bawarkiem miał już niestety jeden sparing :evil_lol: - cóż, Bawarek jest na kortach gospodarzem od 8 miesiąca życia.....[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Natomiast z suniami p.Bolesława- bernardynką Vegą i Don-ką Sebką ( obie adoptowane ze schronu) dogaduje się , chodzą w trójke na spacery, z tym,że w psim stadzie Vega rządzi , potem jest Hektor, na końcu Sebka :-).[/FONT]

[FONT=Times New Roman]P.Bolesław zaobserwował:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1. Hektor nie był psem mieszkaniowym- zabrany na próbę do mieszkania najpierw bał się wejśc do ciasnej klatki schodowej, potem bał się schodów, a gdy wszedl do mieszkania, zdezorientowany skakał po parapetach, ławie, blacie w kuchni ...[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Teraz już wchodzi po schodach spokojnie i ładnie leży, nie rozrabiając, ale szczeka , gdy p.Bolesław wychodzi-lęk separacyjny.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]No i na razie chodzi do mieszkania na próbę sam z p. Bolesławem, sunie zostają na kortach, nie wiadomo, jak zachowają sie w mieszkaniu w trójkę. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]2. Chyba mieszkał przy Rodzinie z dziećmi, bo gdy na spacerach w parku widzi dzieci, bardzo przyjaźnie się do nich rwie, jest też ulubieńcem dzieci i młodzieży ze szkółki tenisowej.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]3. Jest berdzo energiczny, ma wysoki poziom ekscytacji, w parku węszy, bardzo ciągnie na smyczy, ekscytują do ptaki, zwierzęta- lubi spacery szybkie, energiczne, połaczone z biegiem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie mozna go na razie spuszczać ze smyczy, ani puścić swobodnie na kortach, bo teren nie do końca ogrodzony i Szałaput pobiegłby gdzieś...[/FONT]
[FONT=Times New Roman]4. Zdaniem większości osób, kt. go oglądały ma 7-8 lat[/FONT]
[FONT=Times New Roman]5. Uszy, po intensywnym zakraplaniu już suche, oczy też bez ropy, ale cały czas lekko zmróżone, chyba na lewe nie widzi.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Stąd moze tak intensywne węszenie u niego.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]6. Ma lekką nietolerancje pokarmową ( jak wiele owczarków), najbardziej służy mu Acana Premium[/FONT]
[FONT=Times New Roman]7. Jest wykastrowany.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Cóż, na razie Hektorek ma całkiem nieźle, trzymajmy kciuki, by udało się do zimy zgodzić go całkowicie z dziewczynami i nauczyć mieszkania razem - byłoby to najlepsze rozwiazanie .[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jeżeli nie, będziemy szukać hotelu, ale na razie dajmy Hektorowi jego opiekunowi, obłożonemu do końca sezonu wyjazdowymi turniejami jeszcze trochę czasu, [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Cioteczki, z funduszy, kt. dysponuję pozwoliłam sobie kupić p. Bolesławowi w podziękowaniu od nas wszystkich "Zaklinacza Psów" Cezara M. -p. Bolesław oglądał programy na NG, chętnie przeczyta ksiażkę, lubi Cezara, choć do jego rad nie podchodzi ortodoksyjnie ( to zupelnie jak ja ;) )[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kupię też ( choć opiekun Hektora o to nie prosi) worek karmy.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Postaram sie[/FONT] [FONT=Times New Roman]w najbliższym czasie odwiedzić Hektorka i zrobic zdjęcia.[/FONT]