AM Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='PATIszon']Nie, nie. Psia rodzina to mi sie powiekszy za jakis miesiac. Kobra to pies moich rodzicow.[/quote] aha... Drugi pies to będzie też rodezjan czy innej rasy? Quote
ayshe Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='AM']aha... Drugi pies to będzie też rodezjan czy innej rasy?[/quote] ja tez dolaczam do pytanka?:cool3: Quote
ayshe Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='KOT I MYSZ']To i my się podłączymy do tematu;) czyli po nagrodzie słownej czy innej należy zwolnic psa np "biegaj"?co by nie kojarzył słowa super ,lub żarcia które go nagradza z końcem pracy?:razz: po opanowaniu jakich komend można zacząć śladziki:cool3: ? my też na razie sami się szkolimy;) Myszul jeszcze nie jest całkiem zdrowy:cool1: gdybyśmy byli zmotoryzowani samodzielnie to bysmy się do Ciebie przyczepili Ayshe:razz: ale kiepsko z dojazdem:shake: a ta grupa początkujaca ruszy od wiosny???:razz: to jeszcze dopiszę pytanko jak poprawic kontakt z psem?Mysz często jest rozkojarzona,zapachami,najbardziej rozkojarzają ja inne psy.Wtedy kiepsko reaguje na komendy,jak to zmienić?[/quote] zwolnienie psa z trybu pracy to komenda np.biegaj.zeby uzyskiwac duze skupienie i dynamike na setach pracy trzeba wprowadzac psa w tryb pracy i konczyc wyraznie tryb pracy rozprezeniem.wiec jesli juz skonczylam i nie mam nic wiecej do roboty zwalniam psy tyle ze ja mam komende won:roll: a do wzmocnienia uzywam czasem mocniejszego slowa na spier.... mi stad jak laza za mna i nie moge sie pozbyc bo sie potykam ciagle o jakiegos psa:oops: .biegaj jest regulaminowa komenda i cwicze ja tylko zeby uzyskac dynamiczny wybieg i aktywne bieganie.won to po prostu mozesz sie szlajac.i tak za daleko nigdy jedno z drugim sie nie wyszwenda:roll: .slady mozna zaczac zawsze.bez wzgledu na wiek psa[pow.6 tyg-gorna granica nieokreslona] i umiejetnosci. poprawic kontakt ...na to tyrzeba sobie zapracowac niestety.cwiczyc w krotkich setach,zalozyc sobie jedno glowne cwiczenie przeplatac latwiejszymi,najlepiej dynamicznymi nie na temat glowny. grupa na wiosne powinna byc tyle ze ja troche wypalona jestem bo bardzo duzo energii wlozylam w poprzednia grupe onkowa.naperwno bede witac wszytkie onki z otwartymi ramionami .:loveu: Quote
Szira/Gosia Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='ayshe']naperwno bede witac wszytkie onki z otwartymi ramionami .:loveu:[/QUOTE] I my także będziemy witać:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: bo nareszcie tresser na kogoś innego się będzie darł i odreagowywał :eviltong: Quote
ayshe Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Szira/Gosia']I my także będziemy witać:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: bo nareszcie tresser na kogoś innego się będzie darł i odreagowywał :eviltong:[/quote]ja sie denerwuje ?nieeeee.to chyba niemozliwe jest:diabloti: :eviltong: .ja jestem mila.zawsze to sobie powtarzam jak patrze na to co czasem wyczyniacie.:eviltong: Quote
AM Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='ayshe']wiec jesli juz skonczylam i nie mam nic wiecej do roboty zwalniam psy tyle ze ja mam komende won:roll: a do wzmocnienia uzywam czasem mocniejszego slowa na spier.... mi stad jak laza za mna i nie moge sie pozbyc bo sie potykam ciagle o jakiegos psa:oops: . [/quote] Pięknie... :cool3: Ja mam komendę "spadaj posrańcu" lub "spieprzaj dziadu" :razz: :lol: :evil_lol: Quote
Szira/Gosia Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='ayshe']ja sie denerwuje ?nieeeee.to chyba niemozliwe jest:diabloti: :eviltong: .ja jestem mila.zawsze to sobie powtarzam jak patrze na to co czasem wyczyniacie.:eviltong:[/QUOTE] No tak ogólnie to jesteś bardzo miła i :loveu: :loveu: :loveu: ale czasami coś dziwnego sie z Tobą dzieje i wtedy dajesz nam popalić:cool1: naszczęście to jest nieczęste:eviltong: ja mam taką teorię że zaczynasz sie wściekać jak Uwe ci daje na ćwiczaku w kość:eviltong: Quote
AM Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Szira/Gosia']No tak ogólnie to jesteś bardzo miła i :loveu: :loveu: :loveu: ale czasami coś dziwnego sie z Tobą dzieje i wtedy dajesz nam popalić:cool1: naszczęście to jest nieczęste:eviltong: ja mam taką teorię że zaczynasz sie wściekać jak Uwe ci daje na ćwiczaku w kość:eviltong:[/quote] Ha, ayshe, ale Cię rozszyfrowali :evil_lol: :lol: Quote
ayshe Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='AM']Pięknie... :cool3: Ja mam komendę "spadaj posrańcu" lub "spieprzaj dziadu" :razz: :lol: :evil_lol:[/quote]jaka ty mila no patrz.....jak mam juz dosc bycia wyrzutnia pilek i innych przedmiotow to wtedy mowie mniej wersalowo bo ile mozna.....:mad: :evil_lol: Quote
ayshe Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Szira/Gosia']No tak ogólnie to jesteś bardzo miła i :loveu: :loveu: :loveu: ale czasami coś dziwnego sie z Tobą dzieje i wtedy dajesz nam popalić:cool1: naszczęście to jest nieczęste:eviltong: ja mam taką teorię że zaczynasz sie wściekać jak Uwe ci daje na ćwiczaku w kość:eviltong:[/quote]najgorsze dni mieliscie jak uwe byl chory i nie bylo treningow-pudlo wiec:eviltong: . ja jestem cierpliwa,tlumacze,pracujecie,tlumacze,pravcujecie....az w koncu czerwono mi przed oczami sie robi bo norrrrmalnie....:mad: .....widizalas jak twoj pies wczoraj bez twojej pomocy szedl na rekaw?i wszytko jasne.wole uczyc psy niz ludzi.p orpostu czasem kompletnie nie wnioskujecie nic i wtedy szlag mnie trafia.:diabloti: Quote
Szira/Gosia Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='ayshe']najgorsze dni mieliscie jak uwe byl chory i nie bylo treningow-pudlo wiec:eviltong: . [/QUOTE] Nie wiem bo nie pamiętam tego okresu:eviltong: a jeżeli codzi o naukę to pewnie nie umiesz wyjaśniać jak mamy to robić:eviltong: zreszta ja jestem wzrokowcem i najpierw musze zobaczyć prawidłową pracę i dopiero mogę się uczyć, a nie tak na sucho z samej teorii:eviltong: Quote
PATIszon Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='AM']aha... Drugi pies to będzie też rodezjan czy innej rasy?[/quote] Innej rasy zupelnie :evil_lol: W zyciu nie zgadniecie!;) Quote
lisica Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='AM']Pięknie... :cool3: Ja mam komendę "spadaj posrańcu" lub "spieprzaj dziadu" :razz: :lol: :evil_lol:[/quote] No, jak bys dodała jeszcze do "spiepszaj dziadu" "małpo w czerwonym" to mogliby Cie listem gończym ścigać a potem uniewinnic, o morde to jest reklama, a na rozprawie to "Panie Wysoki sądzie ja niedość że naprana to do psa mówiła" Quote
PATIszon Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='AM']Pięknie... :cool3: Ja mam komendę "spadaj posrańcu" lub "spieprzaj dziadu" :razz: :lol: :evil_lol:[/quote] Cudna komenda, tylko troche dluga. Jak mam "OK" Quote
Ifat Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='PATIszon']Innej rasy zupelnie :evil_lol: W zyciu nie zgadniecie!;)[/quote] Może pudelek?:lol: Quote
Nanami Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='PATIszon']Cudna komenda, tylko troche dluga. Jak mam "OK"[/quote] Niektórzy by pewnie wołali "KO" - nokaut :evil_lol: Quote
AM Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='PATIszon']Innej rasy zupelnie :evil_lol: W zyciu nie zgadniecie!;)[/quote] Jakiej? Napisz plizzz :modla: Bo skoro nie zgadniemy to nawet nie próbuję... :evil_lol: Quote
AM Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='ayshe']jaka ty mila no patrz.....jak mam juz dosc bycia wyrzutnia pilek i innych przedmiotow to wtedy mowie mniej wersalowo bo ile mozna.....:mad: :evil_lol:[/quote] Miła jezdem ale czasami ja Kenny przegnie z wpychaniem mi piłki to... :mad: :angryy: :pissed: :madgo: Ale to co wtedy mówię, to na forum już się nie nadaje :roflt: :roflt: Quote
AM Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='lisica']No, jak bys dodała jeszcze do "spiepszaj dziadu" "małpo w czerwonym" to mogliby Cie listem gończym ścigać a potem uniewinnic, o morde to jest reklama, a na rozprawie to "Panie Wysoki sądzie ja niedość że naprana to do psa mówiła"[/quote] Bomba!!! To do Gwen będę mówić małpo w czerwonym :razz: :evil_lol: :lol: Quote
PATIszon Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Ifat']Może pudelek?:lol:[/quote] No prosze, a miala byc trudna zagadka.:roll: W dodatku miniatura. Quote
saJo Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Powiedz, ze zartujesz, z pudelkiem to ty bedziesz wygladala jak ONek w czerwonej obrozce w kffffffiatuszki :evil_lol: Quote
KOT I MYSZ Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 [quote name='ayshe']zwolnienie psa z trybu pracy to komenda np.biegaj.zeby uzyskiwac duze skupienie i dynamike na setach pracy trzeba wprowadzac psa w tryb pracy i konczyc wyraznie tryb pracy rozprezeniem.wiec jesli juz skonczylam i nie mam nic wiecej do roboty zwalniam psy tyle ze ja mam komende won:roll: a do wzmocnienia uzywam czasem mocniejszego slowa na spier.... mi stad jak laza za mna i nie moge sie pozbyc bo sie potykam ciagle o jakiegos psa:oops: .biegaj jest regulaminowa komenda i cwicze ja tylko zeby uzyskac dynamiczny wybieg i aktywne bieganie.won to po prostu mozesz sie szlajac.i tak za daleko nigdy jedno z drugim sie nie wyszwenda:roll: .slady mozna zaczac zawsze.bez wzgledu na wiek psa[pow.6 tyg-gorna granica nieokreslona] i umiejetnosci. poprawic kontakt ...na to tyrzeba sobie zapracowac niestety.cwiczyc w krotkich setach,zalozyc sobie jedno glowne cwiczenie przeplatac latwiejszymi,najlepiej dynamicznymi nie na temat glowny. grupa na wiosne powinna byc tyle ze ja troche wypalona jestem bo bardzo duzo energii wlozylam w poprzednia grupe onkowa.naperwno bede witac wszytkie onki z otwartymi ramionami .:loveu:[/quote] bardzo byśmy chcieli ale obaczym czy się uda:roll: :p jak mi podłazi pod nogi używam..."nastąp się":evil_lol: wprowadzać w tryb pracy konkretną komandą?:razz: czy jakimś rytuałem? [quote name='ayshe']zalozyc sobie jedno glowne cwiczenie przeplatac latwiejszymi,najlepiej dynamicznymi nie na temat glowny[/quote] możesz podać jakiś przykład:cool3: :razz: dla wyobrażenia;) Quote
Nanami Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 [quote name='PATIszon']No prosze, a miala byc trudna zagadka.:roll: W dodatku miniatura.[/quote] Ja jakbym miała juz brac, to średniaka :evil_lol: W sumie to bardzo inteligentne psy, ale z powodu ich wygladu i reputacji strasznie rzadko sie je widzi na zawodach sportowych, a w sumie szkoda :cool3: Quote
ayshe Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 kot i mysz-zgadlas,rytualem.zawsze tym samym nakreceniem na lup na kotry pies ma pracowac.lup staje sie targetem-potem go chowamy-pies czeka wykonujac polecenie/nia na to az target stanie sie znow lupem. Quote
KOT I MYSZ Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 [quote name='ayshe']kot i mysz-zgadlas,rytualem.zawsze tym samym nakreceniem na lup na kotry pies ma pracowac.lup staje sie targetem-potem go chowamy-pies czeka wykonujac polecenie/nia na to az target stanie sie znow lupem.[/quote] :cool3: No prosiem:evil_lol: na razie nakręca sie tylko na...moje rekawiczki:evil_lol: takie grube narciarskie, goni i gryzie,to jest dobry łup:cool3: (ostatnio pogryzała też szyszkę-cieszyłam się jak głupia;) bo to duzy postęp:loveu: dla niej)spróbuje z rekawicą ale w takim razie:roll: ... nie mogę ich nosić bo jej się "opatrzą" :cool1: tylko co ja założe przeciwko odgryzieniu palcy:crazyeye: :crazyeye: :placz: chociaz najbarzdiej nakreca się niestety na razie na jedzonko,tylko jest wtedy baaaaaardzo skupiona na żarełku wielkie dzięki Ayshe:roll: a pudelki som superaśne.To bardzo inteligentne i łatwo uczące się psiaki.Z tego powodu zaczęły występować w cyrkach:cool3: ale wolę te większe Quote
Recommended Posts