Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Was o nietypowej porze :D i (Rami- przepraszam za OT) chciałabym Was zaprosić drogie Cioteczki na bazarro mojego autorstwa, dla chorego teriera Basika... Chociaż zajrzyjcie, podbijcie...
Link:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228447-Dla-Basika-teriera-na-leczenie-ciuszki-dla-dzieci-i-dla-Ciebie-ksi%C4%85%C5%BCki?p=19260975#post19260975[/URL]

I buziaki!

Posted

[quote name='ania90']kiedy beda zdjecia?[/QUOTE]

:siara: postaram się;)

[quote name='unikatowydiament']tak,tak wiem że Chiłi wszędzie gdzie się da żądzą równo:evil_lol:
ale i tak są przekochane[/QUOTE]

Eeee nie każda.. u mnie tylko 1 rządzi, reszta jak 'aniołki':lol:

[quote name='Mada95']No nie do końca.
Joy co prawda podbija ludzkie tłumy (nawet ja jestem jej fanką :D ),ale w śród innych psów raczej nie jest Bosem :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='maryg22'][URL]http://s1127.photobucket.com/albums/l621/chiquitadeedee/?action=view&current=DSC01516.jpg[/URL]
Skąd Ty wzięłaś zdjęcie mojego psa? Na tym zdjęciu są nie do odróżnienia;)[/QUOTE]

Heheh podobna nie? taki profil ;)

[quote name='monia&nero']ale Dee wściekła po tej kąpieli :) Głaski dla trojaczków[/QUOTE]

Nie lubi mieć spa... 'gupia baba nie wie co dobre':roflt:

[quote name='Igiełka']Witamy się i przesyłamy buziaki :)[/QUOTE]

[quote name='monia&nero']weekendowo się witamy :ylsuper:[/QUOTE]

[quote name='Paulinka10']Cześć dziewczyny;)co tam u Was słychać?jakieś zdjęcia księżniczek fajnie by było zobaczyć...;)[/QUOTE]

[quote name='Gosiapk']znowu wcieło Rami i Zuzię :/[/QUOTE]

[quote name='unikatowydiament']witamy się cieplutko:)[/QUOTE]

[quote name='Vesper']Witam Was o nietypowej porze :D i (Rami- przepraszam za OT) chciałabym Was zaprosić drogie Cioteczki na bazarro mojego autorstwa, dla chorego teriera Basika... Chociaż zajrzyjcie, podbijcie...
Link:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228447-Dla-Basika-teriera-na-leczenie-ciuszki-dla-dzieci-i-dla-Ciebie-ksi%C4%85%C5%BCki?p=19260975#post19260975"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228447-Dla-Basika-teriera-na-leczenie-ciuszki-dla-dzieci-i-dla-Ciebie-książki?p=19260975#post19260975[/URL]

I buziaki![/QUOTE]

Witamy witamy:loveu:

Posted

[quote name='Vilena']Co słychać u chomiczków? :-D

Rami, ale jesteś zapracowana :mad:[/QUOTE]

Nooooo:placz: czemu doba nie ma 30 h?:evil_lol: wtedy miałabym czas na dogo;-)
Chomiczki mają się dobrze:smile:

[quote name='Igiełka']Przyszłam się przywitać z dziewczynkami i zabieganą Ciocią :loveu::eviltong:

miłego dzionka i dużo słonka :smile:[/QUOTE]

Cześć Igiełko - dziękujemy za słonko:loveu:

[quote name='KASIA&TOSIA']wpadłyśmy wrzucić HALLO :smile:))[/QUOTE]

Halo:smile:

[quote name='Pegaza']Ramona a przyjdziesz jeszcze kiedys do mnie?:eviltong:
heheh
bo ja do Ciebie zawsze:smile:
:evil_lol:[/QUOTE]

Ty wiesz kiedy przyjdę:cool3: nie wymiguj się:mad:

No więc maluszki mają się dobrze - tak sądzę:evil_lol:
Może uda nam się w nd skoczyć na wystawę do Ustronia:)
a teraz idę sprzątać:placz: kurde w takich chwilach wolałabym mieszkać z Mamusią :D
U mnie szaleństwo, bo w pracy dużo zmian, ale długo by pisać... w skrócie będę teraz więcej w domu pracować i ekipa nam się z 5 do 2 zmniejszyła ;)

Posted

Rami super że już Jesteś :loveu::multi:

miło czytać że u maluszków jest w porzo :) gdyby udało się być na wystawie to mi tam się grzecznie sprawować -to do Cioci :evil_lol:

Posted

Hihih, ja to na takiej wystawie muszę się pilnować, bo w Krk już jedną chi od koleżanki miałam na rękach i chętnie bym z nią wyszła:D ale 4 to już by było szaleństwo!:eviltong:
Mój TZ mówi, że 3 to już lekkie:stupid::stupid::stupid:

Posted

Taaa... A co powiesz na moją piąteczkę, w tym 3 chihuahua? :D
Czasami jak np się budzę, a one skaczą po łóżku, to myślę, że mam już komplecik i więcej bym nie ogarnęła po prostu...

Posted

[quote name='Vesper']Taaa... A co powiesz na moją piąteczkę, w tym 3 chihuahua? :D
Czasami jak np się budzę, a one skaczą po łóżku, to myślę, że mam już komplecik i więcej bym nie ogarnęła po prostu...[/QUOTE]

Też chciałam stafficzkę, ale niestety nie ma pewności, że będzie taka jak Twoja królewna, więc zrezygnowaliśmy:)
Jesteś szaloną kobietą - jak ja, a nawet chyba ciut bardziej:evil_lol:

[quote name='Vilena']Będę Was wypatrywać :cool1:[/QUOTE]

Nie trudno będzie nas zauważyć za pewne... jak usłyszysz hau hau to pewnie Dee:D

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Nie trudno będzie nas zauważyć za pewne... jak usłyszysz hau hau to pewnie Dee:D[/QUOTE]
Ha ha ha, dzięki za wskazówkę :D

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Hihih, ja to na takiej wystawie muszę się pilnować, bo w Krk już jedną chi od koleżanki miałam na rękach i chętnie bym z nią wyszła:D ale 4 to już by było szaleństwo!:eviltong:
Mój TZ mówi, że 3 to już lekkie:stupid::stupid::stupid:[/QUOTE]

hehehe trójpak wystarczy :) pogłaskać można ba trzeba ale rozsądek musi brać górę :evil_lol: oj tam powiedz TZ że potrójną macie radość zamiast nosa na kwintę niech zabierze maluszki na wycieczkę :eviltong:

przesyłamy buziaki u nas gorąco że heej :)

Posted

Nie pojechaliśmy na wystawę, bo TZ leży chory:roll: że też nie wiedział kiedy ... ale co zrobię utłuc nie mogę :lol:

Idę coś cyknąć, ale będzie monotematycznie czyli kolejny raz w domciu u nas na tarasie:eviltong:

Igiełko TZ kocha i rozpieszcza, ale ponarzekać musi... bo ma 4 baby w domu:evil_lol: za dużo do powiedzenia nie ma...:diabloti:
Cóż taka cena posiadania haremu:roflt:

Posted

Szkoda, że nie dojechaliście, ale nie dało się wytrzymać na wystawie, upał totalny, biedne psy! Ja nie miałam serca katować moich mimo chęci robienia fotek i szybko zmyliśmy się nad Wisłę, tam było ekstra. Była śliczna biała długowłosa chiłka (albo chiłek), szła kąpać się razem z dogiem niemieckim, wyglądali razem świetnie :loveu:

Posted

U nas dzisiaj upał jak...:hmmmm: (nawet porównania nie mam). Wyszłam z Arielką i Pakulcem i oczywiście panna A. się zmęczyła od gorąca- w efekcie powrót odbywał się na moich rękach (ok.13kg żywej wagi- przy 30 stopniach to jakby 2 razy tyle:roll:). Ale najważniejsze że nic się nie stało- Wasze psiaki też tak ciężko znoszą upały?:placz:

Rami, dla Ciebie mam coś co obiecałam Ci...:oops::oops::oops:ehmmm... no, jakoś tak rok temu? I nie jest to jeszcze przepis na sernik...:oops::scared: Mam przepis na psie ciacha- z wątróbki. Znalazłam go na wątku Bgry- więc to Jej należą się podziękowania. (Mam nadzieję że się nie pogniewa iż podzieliłam się przepisem). A oto on:

[COLOR=#4b0082][U]Składniki:[/U]
300g wątróbki[/COLOR] (wd Bgry- tu leży tajemnica)
[COLOR=#4b0082]szklanka mąki
2 jajo (albo i jedno)
1/4 szklanki oliwy

Wszystko miksujesz i wylewasz na blaszkę. Blaszka może być nie nasmarowana, jeśli jest z odpowiedniego tworzywa, normalną metalową ja bym posmarowała masłem. Piekarnik nagrzewasz do temperatury 175 stopni C i pieczesz 25-30 minut.
Po wyjęciu kroisz w kosteczki- i tutaj fajna opcja, bo można pokroić na malutkie dla chi, i na większe dla innych psiaków. Pokrojone ciasteczka trzeba dosuszyć w ciepłym miejscu. [/COLOR]

Posted

[quote name='unikatowydiament']dzień dobry:)[/QUOTE]

:)

[quote name='Vilena']Szkoda, że nie dojechaliście, ale nie dało się wytrzymać na wystawie, upał totalny, biedne psy! Ja nie miałam serca katować moich mimo chęci robienia fotek i szybko zmyliśmy się nad Wisłę, tam było ekstra. Była śliczna biała długowłosa chiłka (albo chiłek), szła kąpać się razem z dogiem niemieckim, wyglądali razem świetnie :loveu:[/QUOTE]

Masz foto?:loveu:
No widzisz siła wyższa... :roll:

[quote name='monia&nero']Witaj Rami :multi::multi::multi: Głaski dla Trojaczków i zdrówka dla Tz-ta. Czekamy na foteczki :)[/QUOTE]

A foteczki mam, jak będzie chwila to wrzucę :cool3:
TZ wylądował na pogotowiu i jest lepiej;)

[quote name='Vesper']U nas dzisiaj upał jak...:hmmmm: (nawet porównania nie mam). Wyszłam z Arielką i Pakulcem i oczywiście panna A. się zmęczyła od gorąca- w efekcie powrót odbywał się na moich rękach (ok.13kg żywej wagi- przy 30 stopniach to jakby 2 razy tyle:roll:). Ale najważniejsze że nic się nie stało- Wasze psiaki też tak ciężko znoszą upały?:placz:

Rami, dla Ciebie mam coś co obiecałam Ci...:oops::oops::oops:ehmmm... no, jakoś tak rok temu? I nie jest to jeszcze przepis na sernik...:oops::scared: Mam przepis na psie ciacha- z wątróbki. Znalazłam go na wątku Bgry- więc to Jej należą się podziękowania. (Mam nadzieję że się nie pogniewa iż podzieliłam się przepisem). A oto on:

[COLOR=#4b0082][U]Składniki:[/U]
300g wątróbki[/COLOR] (wd Bgry- tu leży tajemnica)
[COLOR=#4b0082]szklanka mąki
2 jajo (albo i jedno)
1/4 szklanki oliwy

Wszystko miksujesz i wylewasz na blaszkę. Blaszka może być nie nasmarowana, jeśli jest z odpowiedniego tworzywa, normalną metalową ja bym posmarowała masłem. Piekarnik nagrzewasz do temperatury 175 stopni C i pieczesz 25-30 minut.
Po wyjęciu kroisz w kosteczki- i tutaj fajna opcja, bo można pokroić na malutkie dla chi, i na większe dla innych psiaków. Pokrojone ciasteczka trzeba dosuszyć w ciepłym miejscu. [/COLOR][/QUOTE]

WOW... nie spodziewałam się :crazyeye:
I nie sernik tylko murzynek:evil_lol: ale miło, że myślisz o mnie:loveu:
Moje w sumie jak na razie dość dobrze sobie radzą w upały, ale skutecznie pomaga im basenik:)