Jump to content
Dogomania

Twój kandydat na lipiec to:  

580 members have voted

1. 1. Twój kandydat na lipiec to:

• Schronisko dla zwierząt w Kruszewie koło Ostrołeki
      339
    • Dogomaniaczka Pipi
      294
    • Schronisko dla zwierząt w Skierniewicach
      21
    • Schronisko dla zwierząt w Korabiewicach
      5

Recommended Posts

Posted

Oszustwo? No chyba przesadziłaś...
Każdy może zdobywać głosy na swój sposób.Owszem jest wewnętrzna ankieta,ale każdy z dogo lub miau może się jej podporządkować lub nie- tak samo na krakvecie.Dlaczego akurat zdobywanie głosów na dogo i miau ma być zabronione- jeśli można np na FB ? Skoro, jak mówisz są to największe portale prozwierzęce , to i orientacja co do sytuacji zwierząt jest wieksza...Wolę np głosować na dogomaniaczkę Ulv- bo znam Jej watki od lat i wiem ile robi dla zwierząt-niz na anonimową dla mnie organizację..
Inni nie mają szans? A jak było ostatnio z Radomskiem? Już zapomniałaś? Przegrało z dużym schroniskiem w Toruniu...
Według mnie- ankieta na dogo i miau daje szanse mniejszym organizacjom i osobom prywatnym ( którzy już sie wykazali swoją działalnością), które czasem robia więcej niz niektórzy wielcy działacze...

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ok, rozumiem. Ale i tak mnie się to absolutnie nie podoba, rozumiem propagować fundacje, opisywać ich sytuację i informować że biorą udział w tym konkursie ale robienie wewnętrznej ankiety z wybieraniem fundacji, wysyłanie propozycji do krakvetu i wygrywanie tego na pewniaka? nie lepiej od razu informować krakvet kogo im wybraliście na zwycięzcę? toż to formalność.
Znam jedną fundację, wiem że jest dobra i nie ma szans ponieważ nie ma nic w spólnego z dogo i miau, poddali się. Bo to co robicie nie ejst jedynie zachęcaniem do głosowania na daną fundację ale po prostu ustawianie wyniku konkursu, pzpn by się was nie powstydził.

Posted

To zrób coś dla tej organizacji- watek na dogo, czy wydarzenie na FB, zrób stronkę internetową...
Może Ci się nie podobać wyłanianie wspólnego kandydata- ja nie widze w tym nic zdroznego (o ile odbywa się to uczciwie)...Mozesz w tym brac udział lub nie.
Według mnie jest to logiczne, bo jesli znam kogoś z dogo- to wolę na tę osobe głosować..
Wyłanianie wspólnego kandydata ma jeszcze jedna zaletę- eliminuje walkę dogomaniaków między sobą..w innym przypadku wystąpiłoby rozproszenie głosów ...tak jest większa szansa...
I ostatnie zdanie- wszystkie bezdomniaki potrzebują pomocy..I fajnie,jesli pomoc trafia do nich.Wiem,ze jesli wygra Pipi- to własnie tak będzie.Skad wiem? Bo Ją znam od kilku lat,współpracuję i wiem ,że raczej sobie odejmie od ust,niż nie nakarmi psów.

Posted

Fundacja o której mówię ma stronę, ma wszystko co trzeba by istnieć lecz nie ma nic wspólnego z dogo i miau co automatycznie ją eliminuje. Ok, wiem że trafia to do zwierzaków ale to jest ustawiane, dwa wielkie fora umówiły się że będą wybierać zwycięzców za plecami organizatora, niedoinformowane fundacje nie mają pojęcia że bez układów z wami przegrywają na starcie. Czemu tam na forum nie zamieścicie informacji "chcesz wygrać? zgłoś się do dogo/miau a ci to załatwimy" i tyle, po co ludzie mają starać się, mieć nadzieję i przez taką niesprawiedliwość mają mieć odebraną szansę? to potwornie niesprawiedliwe, naprawdę jestem ciekawa co na to organizator.

Posted

napisz do niego i zapytaj - proste. Wogóle nie czytasz tego, co Ci dziewczyny napisały - to nie jest żadne oszustwo czy niesprawiedliwość. Jest dokładnie na odwrót - dzieki porozumieniu dogo-miał mamy względą pewność, że żarcie idzie do naprawdę potrzebujących, a nie do oszusta, który nic nie zrobił dla zwierząt a jedynie skrzyknął ludzi z FB a po wygranej żarcie sprzeda. Albo do tej samej organizacji co miesiąc.

Posted

Fauka- nie chcę mi się wchodzic w dyskusje z Tobą, ale czy słyszałaś może o Facebooku ? Zobacz ile np. właśnie przez facebooka można znaleźc głosów. Kandydat popierany przez dogo i miau nie ma nigdy 100 % szansy na wygraną. Najlepszy przykład marcowa ankieta, gdzie nie zwyciężył wcale "ustawiony" wg Ciebie kandydat: [url]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13353[/url]
W konkursie Krakvetu można pozyskiwac głosy dosłownie wszędzie, więc zamiast nieustannie narzekac zorientuj się może jak możesz "rozreklamowac swoją fundację" i w jaki sposób możesz zebrac dla niej głosy (np. różne fora społecznościowe, lokalne media itp).

Posted

Jak to się mówi "[B]W kupie siła[/B]" i tyle powiem na ten temat. Dogo i miau są w miarę solidarne i lubimy sobie pomagać, sporo ludzi się zna od dobrych kilku lat. I traktujemy się jak dobrzy znajomi. To czemu nie mamy pomagać swoim "kumplom" i dążyć do tego żeby ich naprawdę potrzebujące psy/koty dostały karmę? Znamy ich sytuację i wiemy że im potrzeba tej karmy, wiemy że nie oszukają i nie sprzedadzą jej na boku.

Posted

Ok, raz wam się nie udało. Ale załóżmy że jest Pan X, pan X prowadzi fundację, nie głodzi, nie maltretuje psów, potrzebuje pomocy. Pan X zgłasza się do KrakVetu nie mając pojęcia, że musi mieć układy by zwyciężyć, zbiera znajomych, robi co może, nawet to wydarzenie na facebooku i co? i przegrywa bo nie oszukujmy się, dogo i miau to giganty. Pan myśli że przegrał bo inni rzeczywiście woleli tamto schronisko nie mając pojęcia, że ono zostało już wybrane wcześniej. Dlatego pytam jeszcze raz, czemu po prostu nie prześlecie wyników ankiety KrakVetowi oszczędzając ich czas? Ja wiem że facebook jest duży ale nie każdy go ma, nie każdy ma na nim setki znajomych co od razu zawęża grupę docelową. Jestem zapraszana na wiele wydarzeń na których jest zerowy odzew. Dlatego pytam, czemu nie poinformujecie tam na forum że jak chce się zwyciężyć to należy się zgłosić do was? przecież to uczciwe.
No i jeszcze jedno, czemu głosujemy na Pipi skoro użytkownicy wybrali schronisko dla zwierząt w Kruszewie, ta ankieta też nie ma znaczenia?

Posted

Fauka - przeczytaj sobie kilka ostatnich stron, zwłaszcza od wpisu moda - POST 217. W PW, które do ciebie dotarło także miałaś wszystko opisane...

Posted

a pierwszą strone czytałas? po pierwsze do ankiety wkradl sie blad i kruszewo to przyborowek, bo drugie bylo oszustwo i ktos (Molli) nabil nieuczciwe glosy wiec zwyciezyla Pipi...

po drugie przeczytaj jeszcze raz post gamety...
srodowiska prozwierzece z reguly znaja sie dosc dobrze i szybko rozchodzi sie wiesc jak dzialaja (znam conajmniej kilka fundacji ktrorym nie podarowałabym worka gwozdzi!), ankieta dogo pomaga wyłonic tego kto tej pomocy potrzebuje i z niej skorzysta, jak sama pewnie wiesz w wielu schronach datki w postaci karmy sprzedaje sie za flaszke...ponadto jest okres karencji, jak ktos raz wygral na dogo startowac moze dopiero po 2 (?) latach a nie co miesiac, w takim wypadku pewne mordownie mialyby problem z glowy...

PS. jesli pan X potrzebuje wsparcia to poszukalabym go rowniez na tym "gigantycznym" forum:) wygrana w ankiecie nie rozwiazuje problemu wolontariatu i bezdomnosci, a tu jakos wielu dobrych ludzi zaglada....

Posted

[quote name='Fauka'] Dlatego pytam jeszcze raz, czemu po prostu nie prześlecie wyników ankiety KrakVetowi oszczędzając ich czas?[/QUOTE]
Dlatego że nie zawsze, jak już zauważyłaś, kandydat dogo-miau wygrywa. Każdy może tam startować, każdy może mobilizować znajomych itd i może wygrać. Powtórzę jeszcze raz - w kupie siła, my się jednoczymy i tyle.

Posted

[quote name='agaga21']zagłosowałam w ankiecie krakvetu na pipi.
pani wanda pewnie się wstydzi za to co zrobiła moli. tylko jej psy na tym stracą. mogła wygrać przecież uczciwie bez pomocy oszustki. strasznie to przykre.[/QUOTE]

Przepraszam, że tak późno, ale dopiero ogarniam co tu się wydarzyło...
Przez pewien czas, w związku z sytuacją życiową miałam ograniczony dostęp do netu, więc stąd spóźnienie.
[B]Proszę nie pisać takich rzeczy, że Pani Wanda się wstydzi. To przykre, że sytuację skojarzono z P.Wanda, zwłaszcza, że ona nie ma bladego pojęcia o głosowaniu, o Molli, o całej sytuacji.
Szkoda, że (widząc to np w poście powyżej) ludzie będą błędnie myśleć, że to za naszą sprawą zdarzyła się przykra sytuacja... odbije się to na 400 bezdomnych psach i 2 schroniskach, które i tak pomocy mają bardzo mało, wolontariatu jak na lekarstwo.
Jeszcze raz powtarzam- Przytulisko Rusiec/Przyborówko nie ma nic wspólnego z tym wszystkim a Pani Wanda nie ma zielonego pojęcia co się zdarzyło.

[/B]

Posted

[quote name='Weronia']Przepraszam, że tak późno, ale dopiero ogarniam co tu się wydarzyło...
Przez pewien czas, w związku z sytuacją życiową miałam ograniczony dostęp do netu, więc stąd spóźnienie.
[B]Proszę nie pisać takich rzeczy, że Pani Wanda się wstydzi. To przykre, że sytuację skojarzono z P.Wanda, zwłaszcza, że ona nie ma bladego pojęcia o głosowaniu, o Molli, o całej sytuacji.[/B]
[B]Szkoda, że (widząc to np w poście powyżej) ludzie będą błędnie myśleć, że to za naszą sprawą zdarzyła się przykra sytuacja... odbije się to na 400 bezdomnych psach i 2 schroniskach, które i tak pomocy mają bardzo mało, wolontariatu jak na lekarstwo.[/B]
[B]Jeszcze raz powtarzam- Przytulisko Rusiec/Przyborówko nie ma nic wspólnego z tym wszystkim a Pani Wanda nie ma zielonego pojęcia co się zdarzyło.[/B]

[/QUOTE]

Działalność Pani Wandy jest godna najwyższego szacunku. Jestem przekonany, że osoba o tak dużej szlachetności serca nie miała nic wspólnego z tym, co się tu wydarzyło i że wydarzyło się to za jej plecami. Mam nadzieję, że też przyjdzie czas na wydatną pomoc dla przytulisk w Ruścu i Przybórówku.

Posted

Cóż po takich niektórych wypowiedziach muszę zabrać głos .
[B]Proszę nie obarczać p.Wandy za zaistniałą sytuacje , jest to osoba wielkiego serca i wymagająca szacunku .[/B]
My jako biglarze tak jak pomagaliśmy dotychczas będziemy to robili nadal , bo ją znamy i wiemy jak działa .
Mój głos na krakvecie pójdzie na Wandę .
Pozostali zagłosują według swojego przekonania , choć będę namawiał na głos na Wandę .
Choć to nie umniejsza wielkich zasług i wielkiego serca pozostałych startujących w głosowaniu .

Posted

[quote name='Finetta']Głosowanie lipcowe zakończone.

GŁOSOWAĆ na Panią Wandę w krakvecie zamierzacie w sierpniu?[/QUOTE]

W sierpniu to MIAU wybiera swojego kandydata.