Mecka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Ja się wtrące w Bolusiowym wątku, ale jak słucham reklam jednym uchem, to na początku też zrozumialam że chodzi o pozbycie się psa, oburzyłam się,ale TZ zaczął się śmiać i tłumaczyć, że to nie chodzi o pozbycie się psa tylko karty kredytowej na którą ich nie stać, a kotka to sobie jeszcze wezmą. A co u Bolusia, czytam z zapartym tchem, jest cudowny. Quote
Perfi Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 jakos ciezko mi jest zrozumiec dlaczego bank by mial placic za emisje reklam dzialajacych na jego szkode :) Quote
Mecka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Perfi napisał(a):jakos ciezko mi jest zrozumiec dlaczego bank by mial placic za emisje reklam dzialajacych na jego szkode :) Dla mnie sens był taki, że to stara karta jest dla nich obciążeniem więc wybrali nową w innym banku. A teraz ich stać jeszcze na kotka :lol: Quote
fona Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Mecka napisał(a):Ja się wtrące w Bolusiowym wątku, ale jak słucham reklam jednym uchem, to na początku też zrozumialam że chodzi o pozbycie się psa, oburzyłam się,ale TZ zaczął się śmiać i tłumaczyć, że to nie chodzi o pozbycie się psa tylko karty kredytowej na którą ich nie stać, a kotka to sobie jeszcze wezmą. A co u Bolusia, czytam z zapartym tchem, jest cudowny. Oczywiscie jest tak, zeby wszyscy mysleli, ze chodzi o psa. Szlag mnie trafia, jak widze te raklame. A kiedys byla reklama rzeźnika z pokładającą się ze śmiechu świnką i tekst: rozkładamy (świnie) na łopatki. Dramat. Albo kurczaki paczkowane z etykieta "Szczesliwe życie". Bolusiu, zdrowiej, piesku. Quote
black sheep Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Normalnie zwariuje, ja tej reklamy dalej nie widziałam, a tak wypatruje... Ciągle tylko czasopodwajacze czy jakieś inne;) Quote
BoraBora Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Co do tej reklamy o pozbywaniu się psa ,to sądziłam że to może ja przesadnie źle ją rozumiem.Ale jej wydźwięk jest jednoznaczny! Pozbywają się psa bo ich za dużo kosztuje tak jak stara karta kredytowa.Takie porównanie jest nie do zniesienia.Wręcz zachęca i aprobuje pozbywania się psa.A kotka to wezmą sobie zamiast psa.Skandal! Widzę że nie jestem odosobniona w tych odczuciach czyli ta reklama jest nie do przyjęcia. Quote
karusiap Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 kurcze ja tej reklamy nigdy zle nie odebralam...dla mnie to wezma sobie kotka dodatkowo a psina co mysli ze to jego chca oddac to tylko tak jest by bylo milo...nie wiem wole sie nie zaglebiac... Quote
fona Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 kotka wezma dodatkowo i psa sie juz nie pozbeda, bo maja nowa karte kretyni (tworcy reklamy) Quote
Perfi Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 rece mi opadly :crazyeye: jak mozna tak debilna reklame wymyslec... przepraszam za off Bolusiu Quote
papisia Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Ta reklama doprowadza mnie juz od jakiegos czasu do szalu... jak ją widze to sie we mnie gotuje :angryy: Jak można w czasach kiedy ludzie pałami psów sie pozbywają zrobic cos takiego?? :crazyeye: Sorki no, ale nie sądze ze dziecko zrozumie taką reklame skoro dorosli początkowo mają problemy... Zle pomyslana... bo wystarczyloby dodac na koniec "głosne myśli" psa na zasadzie: Uff myslalem ze to o mnie chodzilo i byloby po krzyku... A tak to po obejrzeniu reklamy mnie osobiscie pozostal niesmak... :shake: No i ja tez przepraszam Bolusia :oops: Quote
Aga_Mazury Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 offik mi ta reklama także się nie podoba...jak można porównywać wyrzucenie psa ze zmianą karty na nową? lub jakkolwiek kto zinterpretuje... (fona istnieje słowo jakkolwiek?:evil_lol: bo jakoś dziwna pisownia mi wyszła...hmmm) Boluś słonko....zdrowiej :loveu: Quote
Perfi Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 a ja w ogole nie powinnam sie wypowiadac bo jej nie widzialam - nie mam tv :evil_lol: jakby ktos znalazl w necie to poprosze :) Quote
black sheep Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 A ja nie widziałam, a tak chciałabym wkońcu móc powiedzieć co o niej myśle!:) Na którym programie najczęściej leci? Bo jak na Polsacie to nie mam:( Quote
black sheep Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Heh Perfi, podobna sytuacja, a w zasadzie inna bo jak można żyć bez telewizora? To tak jak bez pralki:D:D:D:D Czy żelazka nawet! Quote
Perfi Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 oj kochana bez pralki tobym nie przezyla :cool3: a tv jest ale caly czas okupuje go dziadek i tak sie odzwyczailam ze nawet jak go nie ma nie ogladam. a moze po prostu to jest tak ze nie lubie przebywac w czyims pokoju pod jego nieobecnosc :) wstretna offowiczka ze mnie :angryy: Quote
black sheep Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 U nas są 4 telewizory - na 4 osoby w domu... Wszędzie ich pełno!:) No zrobił się taki off, że prawie zapomniałam czyj to wątek:( A to ślicznego Bolunia! Kochanego! Quote
fona Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 ostatni moj off, jakkolwiek to jak najbardziej poprawne słowo, Aga :) Quote
Olesia.b Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 To i ja dołożę swoje 3 grosze:pamiętacie jakiś czas temu była reklama Ikei, w której właścicielom tak dobrze się w domu siedziało, że psa spuszczali przez ono na smyczy, żeby nie musieli z nim wychodzić. Szkoda słów, ale widać, że to polska agencja musiała wymyśleć (takie nasze specyficzne poczucie humoru). W każdym razie moja ciotka, jak to zobaczyła to dotarła (nie wiem jak) do samgo kierownictwa w Polsce i tak ich zwymyślała, że aż miło było słuchać. Zagroziła, że ich do sądu poda, reputację im poszarga itp. Dwa dni później reklamę zdjęto. Bo niektórym trzeba DUŻYMI literami tłumaczyć. Quote
Asior Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 ehehehhhheh pogratuluj cioci.... bo niestety sa oszołomy które napewno by tego spróbowały ..... Quote
kasia_777 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Zapraszam Wszystkich na Bazarek do zakupu życzeń świątecznych dla Bolusia :-) Do wygrania została jeszcze jedna super maskotka :lol: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34433 Quote
paulus Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Przepraszam za off, ale jeszcze w kwestii reklamy. To jest reklama banku Raiffeisen. Skojarzenia są jak dla mnie jednoznaczne, poza tym bohaterowie mówią: pozbyć się "go" (psa), a nie "jej" (karty kredytowej). Tu jest ich stona, proponuję słać maile (zakładka Kontakt). Quote
Ela_and_Krzys Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 ja tam rozumialam "go" jako dlugu, bo rosnie wlasnie dlug a nie karta... Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='paulus']Przepraszam za off, ale jeszcze w kwestii reklamy. To jest reklama banku Raiffeisen. Skojarzenia są jak dla mnie jednoznaczne, poza tym bohaterowie mówią: pozbyć się "go" (psa), a nie "jej" (karty kredytowej). Tu jest ich stona, proponuję słać maile (zakładka Kontakt). mało oglądam tv a reklam wogóle,ale zrozumiałam ,ze raiffeisen ma reklame żeby pozbyć się psa a nie karty czy tak.? Jeżeli tak to zaraz pozbywam się ich karty na inną . Quote
Recommended Posts