Jump to content
Dogomania

Biała Perełka - Lila ... Kudłate cudo - Bastuś ... Na zawsze w sercu - Xedos...

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdyska25']Mówisz, że taki maluszek a już głosik ma niezły? hahaha

Bardzo ładne allegro dla Alfika :)[/QUOTE]

Głos ma przerażający :roll::mad::mad:

Allegro rzeczywiście boma! Dziękuję!! :loveu:

Mam nadzieję że chłopcy szybko do domku pójdą...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Trudny przypadek?;) a nie wygląda:evil_lol:

Trzymamy kciuki oby szybciutko znaleźli swoje miejsce na świecie:multi:

A jak tam nasz wielki pies?:diabloti: rośnie Bastuś?:evil_lol:[/QUOTE]

Trzymajcie trzymajcie!

Basti... Basti omija mnie szerokim łukiem bo mama ostatnio bardzo krzyczy...
Za sikanie oczywiście...

Wczoraj chciałam usiąść na kanapie i mówiłam żeby zszedł to on nic no to go popchnełam delikatnie i się zlał... żeby to jeszcze było kilka kropel... :angryy::angryy:

Dziś mu chciałam ściągnąć obróżkę jak wychodziłam do pracy leżał akurat na łożkku sypialnym to nic do niego nie mówiłam tylko go pogłaskałam ściągnełam obroże patrze się a tu kałuża na łóżku... :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Już nie wytrzymuje normlanie na dodatek zaczął jeść kupy swoje :angryy::angryy::angryy:

Posted

O mamusiu to masz niezłe przypadki;):diabloti:

A swoją drogą nie chciałabyś siostrzyczki dla Lili?
Patrz :(
[url]http://www.dogomania.pl/threads/219787-Id%C4%85-%C5%9Bwi%C4%99ta-trzeba-zrobi%C4%87-miejsce-pod-choink%C4%85-na-nowe-prezenty.-Peki%C5%84czyk-szuka-domu?p=18241060#post18241060[/url]

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']O mamusiu to masz niezłe przypadki;):diabloti:

A swoją drogą nie chciałabyś siostrzyczki dla Lili?
Patrz :(
[url]http://www.dogomania.pl/threads/219787-Id%C4%85-%C5%9Bwi%C4%99ta-trzeba-zrobi%C4%87-miejsce-pod-choink%C4%85-na-nowe-prezenty.-Peki%C5%84czyk-szuka-domu?p=18241060#post18241060[/url][/QUOTE]

Daj spokój nie mam siły juz do tego psa... Wszystko śmierdzi...
Ehh szkoda gadac...

Haha takiego czarnego diabła? ;)
Nie, nie ja już mam dosyć mordek w domu :lol:
Chodź psinka cudna! :loveu:

Posted

No pewnie byłoby black & white :D
Choć fakt mordeczek masz troszkę - ale ona 4 kg zaledwie ;) hihih

Też bym straciła siły... moja W. też ma jazdę na si w różnych miejscach nie koniecznie do tego przeznaczonych, ale ona ma 1,5kg... więc sika pół szklaneczki;)

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']No pewnie byłoby black & white :D
Choć fakt mordeczek masz troszkę - ale ona 4 kg zaledwie ;) hihih

Też bym straciła siły... moja W. też ma jazdę na si w różnych miejscach nie koniecznie do tego przeznaczonych, ale ona ma 1,5kg... więc sika pół szklaneczki;)[/QUOTE]

Pasowały by do siebie no ale niestety nie mogę chodź bym chciała ale nie chce...
4 psy jak dla mnie to wystarczająca ilość :roll:;)

Co do Bastera to nie wiem jak to dalej będzie... Ręce mi opadają...
Jak on sie zleje to wszystko jest bardzo mokre... I śmierdzi niemiłosiernie...

Ostatnio zjadł swoją kooope a później nią zarzygał całe posłanie...
Wyobraźcie sobie... jak 'pachniało' i moją minę jak to zobaczyłam...

Posted

Heheh :) Wiem Skarbie, tak sobie piszę i gdybam ;)
Ona szybko znajdzie dom - oby dobry, bo dt chce ją wydać natychmiast :(

Nie wyobrażam sobie tego - ja jestem cierpliwa, ale mam granice i to chyba było by za dużo dla mnie.. tym bardziej, że mam straszliwie wyczulony węch..
Może trzeba poszukać jakieś specjalisty od psów? Sama nie wiem jak Ci pomóc?

Posted

hmm Szadi nie jest koneserem swojej koopy ale za to kociej owszem!!!
Też mamy "wesoło". Ostatnio oduczamy gryzienia w zabawie za ręce- nie wiem skąd on sobie to wziął.
A tak poza tym jest maniakiem telewizyjnym ze zwierzętami w roli głównej- jego ulubiony program- Animal Planet- szczególnie zaklinacz i policja dla zwierząt.

Posted

Chiquita&DeeDee - przerasta mnie troche ten pies...
Muszę poczytać o taki zachowaniu bo na dłuższą metę to jest przecież nie do zniesienia... Ja się psychicznie przygotowuję na świąteczne porządki... A raczej odkażanie mieszkania totalne... :angryy::angryy::angryy:

Mój TZ jest bardziej dla niego wyrozumiały... A ja tylko nie skacz, nie sikaj, nie szczekaj... Chyba mi nerwy puszczają... jakiś urlop by się od niego przydał...;)

Madziu ja bym nie miała nic przeciwko gdyby Baasti lubiał kocią kooope bo kota w domu nie mamy a na spacerze to pół biedy ;)
Oduczajcie, oduczajcie Basti teraz też tak zaczął robić :roll: Nawet przy głaskaniu za ręcę łapie...
Może Szadi marzy o takiej policji :evil_lol::evil_lol:

Posted

Madziu pewnie niech jadą gdzieś...... Zobaczymy czy będzie dalej taki wyrozumiały ;)
A wracająć do policji to przypomniało mi się że Lilucha jechała ze mną jakiś czas temu wielkim policyjnym radiowozem hahahah :diabloti: Trochę w roli przestępców :roll:

[email][email protected][/email] - zawsze smutek i żal pozostaje nie ważne czy straciliśmy psa 10 lat temu czy kilka miesięcy temu... :-(

Posted

Co do zjadania kup to może to mieć związek z brakiem jakiś witamin. Jak mój Gizmo był szczeniakiem to był ten sam problem, najgorzej, że jak spacerowaliśmy po lesie to wynajdywał ludzkie odchody, o zapachu z pyska nie wspomnę... Oduczyliśmy go tego na szczęście, albo sam wyrósł? Nie wiem. Tak samo jak nagminnie wżerał ziemię z kwiatków. Przyszedł odpowiedni wiek i wszystko minęło. Może warto spytać weta, jakie witaminy dodatkowo podawać?

Jeśli chodzi o sikanie to nie mam pojęcia. Jamnik[`] mojego TŻ miał 5 lat i ciągle jak się cieszył, albo bał to sikał pod siebie... to już na podłożu psychicznym, na dogo nic nie piszą na ten temat(w dziale wychowania)?

Posted

[CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]Przyszłam pożyczyć [COLOR=red]wesołych[/COLOR], [COLOR=green]spokojnych[/COLOR] i... [COLOR=darkorange]pachnących choinką[/COLOR](!) Świąt[/SIZE][/FONT][/B] :loveu:

[LEFT]Ps. Zachowanie Bastusia wygląda na jakieś problemy na podłożu emocjonalnym. Chyba czas skontaktować się z behawiorem.
[/LEFT]
[/CENTER]

Posted

[B]Pinczerko[/B] o witaminy napewno zapytam, może rzeczywiście mu czegoś brakuje...
On nie robi tego cały czas tylko co jakiś czas... :roll: A co do zapachu z pyska to lepiej nic nie będę mówić ;)

Ja to sikanie NA PODŁOGE bym jeszcze zniosła ale do czego to doszło że ja psa z kanapy ściągnąć nie moge bo mi zaraz się zesika :shake::shake:

[B]Deer [/B]cześć :loveu:

[B]Agucha[/B] serdecznie dziękuję za życzenia!! :loveu:
Zastanawiam się właśnie nad jakąś konsulatacją Bastera bo na dluższą mete jest to nie do zniesienia....

Wiecie co on wczoraj zrobił........ Ehhhhh....... Lepiej nie będę mówić w każdym razie przegiął pałe totalnie... Ręce załamuje nad tym psem... Naprawde juz nie mam siły do niego.... :-(

Posted

Dałam Bastiemu jeść i zamknełam go w jego pokoju żeby miał spokój, wchodze po chwili micha pełna i kooopa... Jak na złość... A chwile temu był z TZ na polu i nie robił NIC tylko gonił jak wariat... Dostał w dupe bo moja cierpliwość się kończy... Póżniej zarzygał pół salonu i sypialni tym co zjadł....

A na koniec wchodze do sypialni patrze i jak Boga kocham całe łóżko zlanne... Siki wsiąkły w materac i ściekały na podłoge... Plama był wielka jak cały Baster

No to dochodzenie kto to zrobił... Lila? Nie, za dużo na nią... Maciek? Nie bo nie wchodzi na łóżko... Alf? Nie bo on sika jak chłopak czyli kilka kropelek w celu zaznaczenia terenu w jednym miejcu nie było by opcji żeby tak zrobił... Poza tym podnosi nogę to by to było rozproszone...

No to Baster... Nie mieliśmy normlanie na czym spać... Wszystko do prania...

Posted

[SIZE=3][COLOR=darkorchid]Pierwszej gwiazdki na niebie,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]karpia ze złotymi łuskami.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]Chwil wypełnionych kolędą,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]śmiechem i wspomieniami.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]Radosnych Świąt dla Was [/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#9932cc][/COLOR]
:x-mas::x-mas:

Posted

Aguś współczuje... Cierpliwości to Ty masz dużo jak widać..

A ja chciałam powiedzieć Wesołych Świąt - dla Ciebie spokoju, odpoczynku (teraz pewnie było ciężko) i duuuużo ciepła i miłości :)
[IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPk_E5b2zpJ0uGm843PUcH8aHOeIXvYDnRcDVXchlCPCdG7PgP[/IMG]

Posted

[B]Dziękuję bardzo Kochane Cioteczki za życzenia! :loveu:[/B]

[CENTER][B][I][SIZE="6"][COLOR="olive"]Ja również życzę Wam Wesołych i Spokojnych Świąt! [/COLOR][/SIZE][/I][/B]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/194/defaultyr.jpg/][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/2905/defaultyr.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
[/CENTER]

[B]I za współczucia również dziękuję! Do Bastera trzeba mieć anielską cierpliwość...
Na szczęście dzisiaj tymczasowicz Maciek pojechał do DS :multi:
Jednego szkodnika mniej ;)[/B]

[B][I][COLOR="red"][SIZE="3"]Xedosku Kochany... pamiętamy, święta bez Ciebie to nie te same święta!... [*][/SIZE][/COLOR][/I][/B]

Posted

ojejku, Aguś, czemu mi nic nie mówiłaś? pomyślę nad tym problemem.. co do odchodów to kup mu uszy wędzone. powinno pomóc :) a raczej w 80% pomaga ;) bo reszta 20% nie lubi takich rarytasów ;)

edit: przeczytaj ten temat: [url]http://www.dogomania.pl/threads/212051-sika-wsz%C4%99dzie-gdzie-popadnie-([/url] (przynajmniej do połowy, bo potem się kłócą)

edit: to tez nie głupie [url]http://www.dogomania.pl/threads/199866-Nie-dzia%C5%82aj%C4%85-%C5%BCadne-metody!-Pomocy-ze-szczeniakiem[/url].

czyli podsumowując: BROŃ BOŻE NIE KARAĆ PSA za sikanie, nie patrzyć krzywo, nie tupać, nie kiwać palcem, posprzątać bez słowa. wychodzić często, na długie spacery, mieć przy sobie maaaaase kiebłasy czy kurczaka, dawać mu za każdym razem jak się załatwi na dworze, dawać mu zawsze jak chcesz mu założyć obroże. no i piszcz, ze szczęsca w tedy i bombarduj go pochwałami.
Psiaki do 6-7 miesiąca mogą mieć wpadki... jedne uczą się szybciej, drugie znacznie dłużej.
Taki los szczeniaka. Trzeba było adoptować dorosłego psa ;)
POWODZENIA i miłej lektury ;)