Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żabka została mamą:(zabraliśmy ja ze Świeradowa już szczenną...mimo kontroli u weta nie została rozpoznana ciąża.Nie było mnie mc a sterylkę wyznaczyliśmy na mój powrót.Dzien po moim przyjeżdzie sunia się oszczeniła.Było trochę stresu bo miała problemy- duże szczeniaki.2 urodziły się martwe:(3 nie przeżył doby.4sunia ma się dobrze jak na razie,nazwaliśmy ją Lucky.Wet już obejrzał i mamę i maluszka na razie ok:)No cóż mam teraz 4 psy:)Żabka musi zostać u mnie na tymczasie jeszcze ok 8 tyg aż Mała Lucky podrośnie.W międzyczasie postaram się Żabę wysterylizować żeby już więcej nie cierpiała.
Lucky to cała mama:)Najmniejsza się urodziła za to najsilniejsza.

Posted

Kurcze no Niki ma się rewelacyjnie:)Wyślę Ci jej fotki z nowego domu:)Bo nie umie wrzucać.Nie byłam u niej bo dopiero wróciłam i próbuje uporządkować bałagan jaki się zrobił jak mnie nie było:(Umówiłam się z Azalią na tel i pojedziemy Niki odwiedzić bo czekają tam na nas
Żabka była u teściów nie miała cieczki w tym czasie, zresztą jt niemożliwe bo nie było mnie mc tylko a cieczka i ciąża rozłożyłyby się w czasie dłuższym niż 4tygodnie.Kurcze zabraliśmy ja już zaciążoną ze Świeradowa zresztą menel coś wspominał że pozbyłby się jej i szczeniaków tylko jakoś wtedy nie zwróciłam na to uwagi.Weterynarz też nie rozpoznał ciąży wykonalibyśmy pewnie sterylke aborcyjną,jak się zorientowano że jest w ciąży było już za późno.No cóż mamy większą rodzinę.Męczyła się przy porodzie więc już więcej rodzić nie będzie.Lucky jest jej ostatnim dzieckiem.

Posted

skoro tylo jeden maluszek to nich bedzie. ale jakby bylo wiecej- to ja sugerowalabym uspienie slepego miotu. wiem,ze to ciezkie i sama sobie tego nie wyobrazam, ale epsze to, niz za pare lat maja skonczyc, jak ich mama, albo w schronie, itp za duzo bezdomnych psow mamy w Polsce.

[I]to napisz na watki Niki, co wiesz z telefonow do panstwa[/I] :)

Posted

Maluszka zostawiam nie ma tematu:)To dziewczynka, łakoma jest ma już pękaty brzuszek:)Wygląda zupełnie jak jej mama tylko ma sterczące uszka jak ciocia Muszka;)4 tez by zostały ale niestety tylko Lucky była silna.Weterynarz podejrzewał że Żaba miała cesarkę bałam się o nią podczas porodu:shake:na szczęście to już za nami.Teraz kolejne 8 tygodni zostaje u nas z maluszkiem potem poszukamy domku

Posted

Kurcze dopiero jutro zadzwonię z pytaniem o Brutuska bo zostawiłam tel u teściów:(
Lucky rośnie pulpet jak nie wiem śliczna jak jej mama:):)

Posted

Kochana jest Brutus ciągle na nas czeka:) transport w trakcie załatwiania:)To tyle, dzwoniłam do Ciebie ale coś nie odbierałaś:(Jak coś to o zwiozę go do siebie mam nadzieję że go Toffi nie zje hehe.Mam jego nowe foto wyślę ci na email.
Co do Żabki to jest wręcz idealna nie kumam czemu ktoś ją wywalił na bruk:(Żaba jest bardzo w typie rasy...Dzidziuś Żabki otworzył oczka ale mała Lucky jest taka jakaś hmmm dziwna jakby opoźniona może mi się tylko wydaje???na razie nie wiem
no i 3 wiadomość-
ALARM ALARM ALARM dla kolegi Żabki kudłacza potrzebny Dom Tymczasowy pies jest coraz chudszy manel chyba przestał go karmić:(Kurcze on też jest świetny i taki grzeczny obiecałam mu że po niego wrócę....
http://www.facebook.com/event.php?eid=282496715110590

Posted

Nooo wybaczone Kochana;)Nie wiem kiedy Dorota będzie w Świeradowie ale tylko weekendy wchodzą w grę.Daj znać co z Brutuskiem żeby nie jechali specjalnie.No i szukamy domku dla kumpla Żabki kudłacza bo jest z nim coraz gorzej:(

Posted

Baksa napisał(a):
Kurcze....szkoda a już myślałam że chłopak pojedzie do Ciebie:(poczekamy...oby tym razem miał farta

No wlasnie ja tez mylalam nie przewidzialam opcji ze acet moze pojechac no nic bede go naciskac ;) moze uda sie co przyspieszyc:)

Posted

Kochani kudłaty kolega Żabki przygarnął kolejną porzuconą sunię,przyprowadził ją i jej synka na jedzenie do Doroty która jeździ do Świeradowa co weekend dokarmiać psy.On jest niesamowity zasługuje na jakieś super imię i wyjątkowych ludzi!!!!!!Mam fotki i proszę o pomoc w wrzuceniu ich na wątek...

Posted

POMOCY kochani we wrzuceniu fotek:(
Żabki już prawie nikt nie odwiedza a ona taka ładna i grzeczna.Codziennie spotykamy na spacerze popołudniu 3 robotników wracających z pracy i codziennie zachwycają się urodą Suńki:)Wygłaszczą ją a ona odtańcowywuje swój taniec radości an ich widok:)

Posted

Jestem. Chętnie zobaczę te fotki :-) Wrzucić raczej nie dam rady, dotąd nigdy mi sie nie udało, tylko link do galerii najwyżej, nie wiem, czemu to u mnie nie działa, używam linuxa, może o to idzie...

Posted

beta ata napisał(a):
Jestem. Chętnie zobaczę te fotki :-) Wrzucić raczej nie dam rady, dotąd nigdy mi sie nie udało, tylko link do galerii najwyżej, nie wiem, czemu to u mnie nie działa, używam linuxa, może o to idzie...

ie przejmuj sie ja na windowsie wrzucic nie umiem ;)

Posted

Też kiedyś myslałam, ze to czarna magia i nie wiedziałam z której strony to ugryźć.
Okazało się, ze nie taki diabeł straszny...
Baksa, nie wiem z jakiego portalu korzystasz, ale np. na wrzucie, działa to tak:
po ściągnięciu fotek przechodzisz do zakładki WRZUCONE i klikasz w miniaturkę,
aby ją powiększyć. Następnie KOPIUJ i WKLEJ w swój post.
Jeśli się nie uda, zostaw tu linki do fotek. Wieczorem wpadnę tu, to przekeję

Posted

No, to popróbuję na wrzucie, bo u mnie to nie o to chodzi, że ja nie umiałam, tylko to po prostu naprawdę nie działało, choć robiłam wszystko zgodnie z instrukcja. Mój małzonek też nie dał rady, a on lepszy jest ode mnie "w te klocki"... Uznaliśmy, że pewnie nie mamy akurat tej konkretnej potrzebnej aplikacji, ale nie mogliśmy ustalić, jakiej. A zresztą komputer sie psul, może to był problem. No, w każdym razie spróbuję, może sie naumiem.