Baksa Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 no mam fotki:(tylko kurcze czekam na chetnego żeby mi pomógł:(mój Błażej jest wiecznie zagoniony więc się nie mogę doprosić o pomoc.Beta ata podaj mi na pv email to ci je wyślę.Wysłałam już fotki do Felki ale ona coś milczy:( Mała Lucky stawia pierwsze kroczki powarkuje już i ma pierwsze ząbki:)Dziwna jakaś jest ma troche za długi jężyk moim zdaniem ma wadę zgryzu...nie wiem może się czepiam jak mówi moja ćórka Klaudia.Czyba czas pokazać ją wetowi. Żabka ma dziwny nawyk goni biegnących ludzi próbując ugryźć,lub złapać za nogawkę....Odwołana natychmiast wraca.Normalnie daje sie głaskać nie ma w niej agresji wcale, ale bardzo denerwują ja biegacze. Quote
Baksa Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Halo ludziska czy ktoś może mi pomóc? Quote
iwstar58 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 iwstar58 napisał(a):Też kiedyś myslałam, ze to czarna magia i nie wiedziałam z której strony to ugryźć. Okazało się, ze nie taki diabeł straszny... Baksa, nie wiem z jakiego portalu korzystasz, ale np. na wrzucie, działa to tak: po ściągnięciu fotek przechodzisz do zakładki WRZUCONE i klikasz w miniaturkę, aby ją powiększyć. Następnie KOPIUJ i WKLEJ w swój post. Jeśli się nie uda, zostaw tu linki do fotek. Wieczorem wpadnę tu, to przekeję zacytuję sama siebie, to był #98 Quote
iwstar58 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 opis zdjęć przeklejam z e-maila: Pierwsze 3 fotki to jest kudłacz pies pana Menela który przygarnia porzucone i głodne psy. Tak było z Żabka pewnie czuł się samotny jak ją zabrałam więc przygarnął kolejną sunię ze szczeniakiem to 2 kolejne fotki.:) Fajne psiaki, nie są duże i widać łagodne.. Quote
beta ata Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 No dobrze, a pan Menel jak sie nimi opiekuje? Czy on ma gdzie mieszkać i psy z nim, czy jest bezdomny razem z psami? Czy im trzeba szukac domów czy pan sie nimi wystarczająco dobrze zajmuje? No i co z tym panem, czy on potrzebuje jakiejś pomocy, czy raczej po prostu pije i tu jest podstawa jego "menelowatości" ? A psinki fajniutkie! :-) Quote
Baksa Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Dziękuję za pomoc we wrzuceniu fotek kochana iwstar58 Odpowiadam na pytania pan Menel jest raczej panem który ma pieniądze sprzedaje po kawałku swoją ziemię i pije okropnie i pies nie je po kilka dni.Joanna która tam jeździ i dokarmia te bidy napisała mi że pies wygląda coraz gorzej:(Jest coraz chudszy Menel w ciągu alokoholowym więc pies nic nie je.Żabkę chciał utopić dlatego ją zabraliśmy.,sunia nie dawała się mu złapać dlatego tylko przetrwała aż do mojego przyjazdu.Kudłacza trzeba zabrać on jest wspaniały i wyjątkowy inaczej zginie.Ja już nie mam miejsca u siebie mam 4 psy:(Pytałam znajomych o tymczas dla niego i kurcze nic:(Szukajcie pytajce myślcie bo mi serce pęka jak i nim myślę:( Quote
Baksa Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 sobota Joanna D. D-h kudlacza wcielo!!! szukam go od wczoraj! sobota Joanna D. D-h znalazlam kudlacza, nie jest dobrze mega chudy i jeszcze bardziej glodny! Paletal sie po wsi z 5 innymi psami, ze szczeniakiem tym co ostanio, z sunia i innymi nie bedzie mnie tutaj przez 3 tygodnie, a pozniej tez nie wiem, zalezy od pogody on tu padnie Quote
iwstar58 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Baksa, w razie potrzeby możesz śmiało słać foty na maila, ale z psinkami to nie wiem co począć, aby były bezpieczne. Od czasu do czasu zajrzę tu, by śledzić ich los Oba są bardzo sympatyczne. Myślałaś o ogłoszeniach dla nich? Quote
Baksa Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 No psiaki są na Facebooku Joanna założyła im tam wątek:(Kurcze Kudłacz ,sunia jej maluch i Brutus amstaff czekają na swoje miejsce:(Nie mam pomysłu...Poza tym mam jeszcze Zyzia na łańcuchu który nie wiem jak przetrwa zimę w zamarzającym błocie po brzuszek,Jest ładny nieduży i szuka miłości,psiak ma 4lata pięknie pilnuje na komendę pozostawianej rzeczy.Głowa mi pęka..Cud jest mi potrzebny.... Quote
Baksa Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Wyślę ci iwstar fotki na email Żabki i jej cudnej córeczki:)Plącze się toto już pod nogami trzeba uważac żeby nie rozdeptać:)Śliczna jest tylko jakaś taka kudłata może to córcia kudłacza?Niby podobna jak to mój Błażej uważa.Żabka jest idealnym psem.Przytyła.Mój Błażej chętnie by ją sobie zostawił ale nie możemy bo jest tyle psów w potrzebie czekających na DT a ja nadal mam za mało miejsca w domu:(Zobaczymy jeszcze Quote
iwstar58 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 OK. jak dziś jeszcze wyślesz, to jutro rano wkleję.. bo dzisiaj już zmykam Quote
Kofeina Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 dziewczyny zagladam;) sorry ze na chwile ale ja w biegu. padam o brutusa bede dopytywac dalej Quote
Baksa Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Żabka przytyła ma się dobrze pieszczoch i uwielbia się bawić z Muchą razem wywracają dom,Toffi czasem szaleje z nimi ale ostatnio unika zabaw bo mała Lucky zaczyna się przyłączać do dziewczyn.Mucha uwielnia malucha natomiast Toffi warczy i ucieka przed szczeniakiem:(Próbowałam go nastawić pokojowo do dziecka ale nic z tego.Fotki wkrótce wysłałam je już Iwstar.Nadal szukam domu dla kudłacza:) Quote
iwstar58 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 opis fotek z maila: na fotkach Mała z mamą i ciocią Muszką z którą uwielbia się bawić,niestety wujek Toffi warczy na małą Lucky i nie bierze udziału w zabawach:(Na ostatnim zdjęciu z Muchą...strasznie lubię na nie patrzeć Quote
Kofeina Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 baksa a mozesz wrzucic kochana fty brutuska? latwiej mi bedzie prezentowac chlopaka:) Quote
iwstar58 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 i ostatnie...to chyba to ulubione.. fajna psia rodzinka a mała klucha przesłodka.. i niewidzę nic dziwnego w pysiu szczeniorka. Małe pychole mogą się wydawać trochę plaskate, ale zaraz nabiorą bardziej ,,psich kształtów" Quote
Baksa Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 No fakt że Mała zrobiła się fajna:)jest zupełnie normalnym podgryzającym szczeniakiem:) Kofeina Brutus jest na wątku nie mam więcej jego fotek:( Martwię się nim i Kudłaczem na dodatek mało kto zagląda na wątek:(Działania też mam chwilowo zawieszone bo zrobiło się u mnie w domu anginowo:( Quote
beta ata Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Słuchajcie, ja tu nie do konca rozumiem, o co na tym wątku chodzi... Tytuł mówi o głodzonej suni, która już nie jest glodzona, bo jest w dt lub ds, ale to nie jest jasne. Mowa jest o jakimś kudłaczu, który niby jest na zdjęciach, ale na zdjeciach nie ma kudłacza, jest tylko prawie gładki piesek z ciut dłuższym włosem na uszkach i ogonie :-) Mowa jest o jakimś Brutusie, chyba amstafie... Mowa jest tez o suni, kt. przyprowadzil kudłacz - niekudłacz. Jest też mowa o piesku na łancuchu w błocie... Nie piszę tego, by sie czepiać, chodzi mi tylko o to, że gdy wchodzi sie na ten wątek, to naprawdę nie bardzo wiadomo, ile i jakie są problemy do rozwiazania. Myślę, że trzeba wątek rozsyłać, żeby ściągnąc ludzi do pomocy, ale w takiej postaci to watek nie bardzo nadaje sie do tego, by na niego zapraszać. Nie wiem co zrobić - czy każdemu z tych psiaków założyc osobny wątek, czy raczej tu zmienic i rozbudować tytuł... Np. cos takiego: "Świeradów Zdrój i okolice, pomocy! Bezdomne i głodujące!" ?? Ja jeszcze nigdy nie zakładałam wątku i nie pale sie teraz, bo w najblizszym czasie beda dni i tygodnie, gdy mnie nie będzie, mam na glowie wyjazd na badania do kliniki, rehabilitację swoją i mojego taty, wyjazd do sanatorium... Teraz nie mogę wziąć psiaków na tymczas ani nawet pilnować wątków. Robie to, co moge z doskoku robić, piszę teksty do ogloszeń, podrzucam wątki, zapraszam na wątki... Quote
Kofeina Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 zmieic tytul watku na proponowany przez cioteczke wyzej to dobry pomysl... Baksa co z ftami brutuska? Quote
Baksa Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 To cała ja chaos:):):)....psów tysiąc a pomoc???....psów na wątku wtrącanych jest wiele fakt ale ja nie mam niestety czasu na zrobienie każdemu z nich osobnego wątku.Wątek należy do Żabki ona jest u nie na tymczasie razem ze swoją córeczką więc jest bezpieczna:)Piszę o niej bo to był jej wątek.Zmieniłam troszkę tytuł bo kudłacz NIE WIEM jak ma na imię to jej kolega dzięki któremu przetrwała i który teraz sam potrzebuje tymczasu to tyle:(Podałam link do jego wątku na FB tak jest więcej info Co do fotek Brutusa to mam tylko te Quote
Kofeina Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 To w wolnych chwilach jak mozsz wstawje na watek ja zaloze mu nowy watek... Quote
Kofeina Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='beta ata']Słuchajcie, to co robimy?[/QUOTE] Ja bym miala pomysl na to aby porozdzielac te watki. bo ja sie pogubilam co i jak ktory to ktory a jeszcz dotego jst brutus mlody pit... Quote
Recommended Posts