Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mimi wymacałam dziś guza na klatce piersiowej. spory i miękki, wypełniony płynem. wcześniej raczej go nie było. kąpalam ją bardzo dokładnie, pod brzuchem też szorowałam i nic wtedy nie wyczułam. poproszę jutro wetów, by zobaczyli co to jest.

Posted

ronja napisał(a):
Mimi wymacałam dziś guza na klatce piersiowej. spory i miękki, wypełniony płynem. wcześniej raczej go nie było. kąpalam ją bardzo dokładnie, pod brzuchem też szorowałam i nic wtedy nie wyczułam. poproszę jutro wetów, by zobaczyli co to jest.

Oby to nie było nic groźnego...

Posted

Mimi już po sterylce. Dostała 2 antybiotyki na wynos (za 2 dni i za 4 dni). Czuje się ok, ale odseparowałam ją od Buby, bo one tak szaleją, że szwy pewnie by tego nie wytrzymały. Wcale nie jest senna, już tam gmerała przy kaftaniku. Mam nadzieję, że go nie zdejmie. Bardzo za to ubolewała, że nie dostała obiadu;)

Posted

Bartek prosił, by sprawdzili przy okazji sterylki, a jak ją odbierał zapomniał już dopytać. Sterylka nie była w naszej lecznicy, ale będziemy szwy zdejmować już u nas, więc poproszę, by nasi weci na to spojrzeli.

Posted

Mimi czuje się dobrze. Nie zaglądalam pod kubrak, ale nie ma żadnych przeciekań, więc szew pownien być ok. Tylko kubrak przeszkadza trochę w sikaniu i potrzeba trochę więcej czasu na decyzję;) Dziś antybiotyk

Posted

Jest słodka, przymilna, wesoła. Pokojowo nastawiona do psów, toleruje koty;) (ale trzeba uważać. samej z kotem bym jej nie zostawiła). Uwielbia zabawy, nawet dziś biegala z piłeczką - sama ze sobą, siku też robiła z piłeczką w zębach. Trochę ją roznosi w domu, ale to pewnie z powodu obecności Buby. Zapomnialam napisac, że nasi weci ocenili ją na 2 lata, ale chyba ma mniej. Na smyczy chodzi znośnie.

Posted

3 x napisał(a):
mysza a ta taka sunia od jajek ma swój wątek?
nie pamiętam na którym watku jej zdjęcie wstawiałaś :oops:

Zdjęcie było na wątku Aresa, a wątku suni jeszcze nie ma, bo Mysza boi się zapeszyć....

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Zdjęcie było na wątku Aresa, a wątku suni jeszcze nie ma, bo Mysza boi się zapeszyć....

aah to poczekam
gdzieś go znajdę, znaczy wątek nie Aresa ;)

Ewa a ty nie urlopujesz się przypadkiem ?

Posted

3 x napisał(a):
aah to poczekam
gdzieś go znajdę, znaczy wątek nie Aresa ;)

Ewa a ty nie urlopujesz się przypadkiem ?

Jutro ma przyjechać ale wątek założę za tydzień, bo rano wyjeżdzam :)
Ewa chyba właśnie w drodze :)

A Mimi bardzo ładnie wygląda, mam nadzieję, że nie będzie długo czekała na dom.

Nie wiem jak wytrzymam bez netu, jestem uzależniona...

Posted

mysza 1 napisał(a):
Jutro ma przyjechać ale wątek założę za tydzień, bo rano wyjeżdzam :)
Ewa chyba właśnie w drodze :)

A Mimi bardzo ładnie wygląda, mam nadzieję, że nie będzie długo czekała na dom.

Nie wiem jak wytrzymam bez netu, jestem uzależniona...

będę dzwonic;)
w pt zdejmiemy szwy u naszego weta. są rozpuszczalne, ale to co się nie rozpuści trzeba usunąć. złapiemy wtedy mocz, pokażemy guza. Mimi ma ostatnią obróżkę przeciwkleszczową od Ellig, taką na miesiąc. Jajeczce będę musiała kupić kropelki - mam kupić? Masz jakieś preferencje?:)

Posted

Między spacerem porannym a sniadaniem Mimi zdjęła sobie częsciowo kaftanik - szew jest zaczerwieniony (ale cały), przemyłam rivanolem. Mam nadzieję, że paprać się nie będzie. Dziś dajemy antybiotyk, więc zadziała też na podrażniony szew. Próbowałam oprócz kaftanika z kołnierzem, ale było piszczenie, obijanie się o ściany i w końcu zdjęła kołnierz. Będę jej pilnować w dzień, w nocy - mam nadzieje, że nie porozwiązuje tasiemek.

Posted

[quote name='Ewa Marta']Zdjęcie było na wątku Aresa, a wątku suni jeszcze nie ma, bo Mysza boi się zapeszyć....
Zuzu już bezpieczna. Maleńka, słodka, przestraszona.