asiaf1 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 a ja o niej nic nie wiedziałam:roll:gubię się już w tych psach Quote
mysza 1 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 asiaf1 napisał(a):a ja o niej nic nie wiedziałam:roll:gubię się już w tych psach Mówiłam Ci ;) Quote
hop! Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 mysza 1 napisał(a):We wtorek Mimi ma sterylkę. Kciuki potrzbne. To już jutro. Będę trzymać kciuki. :) Quote
ronja Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Mimi wymacałam dziś guza na klatce piersiowej. spory i miękki, wypełniony płynem. wcześniej raczej go nie było. kąpalam ją bardzo dokładnie, pod brzuchem też szorowałam i nic wtedy nie wyczułam. poproszę jutro wetów, by zobaczyli co to jest. Quote
hop! Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ronja napisał(a):Mimi wymacałam dziś guza na klatce piersiowej. spory i miękki, wypełniony płynem. wcześniej raczej go nie było. kąpalam ją bardzo dokładnie, pod brzuchem też szorowałam i nic wtedy nie wyczułam. poproszę jutro wetów, by zobaczyli co to jest. Oby to nie było nic groźnego... Quote
ronja Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Mimi już po sterylce. Dostała 2 antybiotyki na wynos (za 2 dni i za 4 dni). Czuje się ok, ale odseparowałam ją od Buby, bo one tak szaleją, że szwy pewnie by tego nie wytrzymały. Wcale nie jest senna, już tam gmerała przy kaftaniku. Mam nadzieję, że go nie zdejmie. Bardzo za to ubolewała, że nie dostała obiadu;) Quote
mysza 1 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Łasuszek ;) najważniejsze, że dobrze się czuje. Nie było problemów przy odbiorze? Quote
ronja Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Bartek prosił, by sprawdzili przy okazji sterylki, a jak ją odbierał zapomniał już dopytać. Sterylka nie była w naszej lecznicy, ale będziemy szwy zdejmować już u nas, więc poproszę, by nasi weci na to spojrzeli. Quote
ronja Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Mimi czuje się dobrze. Nie zaglądalam pod kubrak, ale nie ma żadnych przeciekań, więc szew pownien być ok. Tylko kubrak przeszkadza trochę w sikaniu i potrzeba trochę więcej czasu na decyzję;) Dziś antybiotyk Quote
mysza 1 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Super :) A co byś o niej napisała, muszę tekst do ogłoszeń sklecić a trudniej jak się nie widziało nigdy psa. ;) Quote
ronja Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Jest słodka, przymilna, wesoła. Pokojowo nastawiona do psów, toleruje koty;) (ale trzeba uważać. samej z kotem bym jej nie zostawiła). Uwielbia zabawy, nawet dziś biegala z piłeczką - sama ze sobą, siku też robiła z piłeczką w zębach. Trochę ją roznosi w domu, ale to pewnie z powodu obecności Buby. Zapomnialam napisac, że nasi weci ocenili ją na 2 lata, ale chyba ma mniej. Na smyczy chodzi znośnie. Quote
3 x Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 mysza a ta taka sunia od jajek ma swój wątek? nie pamiętam na którym watku jej zdjęcie wstawiałaś :oops: Quote
Ewa Marta Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 3 x napisał(a):mysza a ta taka sunia od jajek ma swój wątek? nie pamiętam na którym watku jej zdjęcie wstawiałaś :oops: Zdjęcie było na wątku Aresa, a wątku suni jeszcze nie ma, bo Mysza boi się zapeszyć.... Quote
3 x Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ewa Marta napisał(a):Zdjęcie było na wątku Aresa, a wątku suni jeszcze nie ma, bo Mysza boi się zapeszyć.... aah to poczekam gdzieś go znajdę, znaczy wątek nie Aresa ;) Ewa a ty nie urlopujesz się przypadkiem ? Quote
mysza 1 Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 3 x napisał(a):aah to poczekam gdzieś go znajdę, znaczy wątek nie Aresa ;) Ewa a ty nie urlopujesz się przypadkiem ? Jutro ma przyjechać ale wątek założę za tydzień, bo rano wyjeżdzam :) Ewa chyba właśnie w drodze :) A Mimi bardzo ładnie wygląda, mam nadzieję, że nie będzie długo czekała na dom. Nie wiem jak wytrzymam bez netu, jestem uzależniona... Quote
ronja Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 mysza 1 napisał(a):Jutro ma przyjechać ale wątek założę za tydzień, bo rano wyjeżdzam :) Ewa chyba właśnie w drodze :) A Mimi bardzo ładnie wygląda, mam nadzieję, że nie będzie długo czekała na dom. Nie wiem jak wytrzymam bez netu, jestem uzależniona... będę dzwonic;) w pt zdejmiemy szwy u naszego weta. są rozpuszczalne, ale to co się nie rozpuści trzeba usunąć. złapiemy wtedy mocz, pokażemy guza. Mimi ma ostatnią obróżkę przeciwkleszczową od Ellig, taką na miesiąc. Jajeczce będę musiała kupić kropelki - mam kupić? Masz jakieś preferencje?:) Quote
mysza 1 Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Nie mam, rób jak uważasz :) Jajeczka ;) ale ksywa. Mnie się podoba dla niej Zosia :) Quote
ronja Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Między spacerem porannym a sniadaniem Mimi zdjęła sobie częsciowo kaftanik - szew jest zaczerwieniony (ale cały), przemyłam rivanolem. Mam nadzieję, że paprać się nie będzie. Dziś dajemy antybiotyk, więc zadziała też na podrażniony szew. Próbowałam oprócz kaftanika z kołnierzem, ale było piszczenie, obijanie się o ściany i w końcu zdjęła kołnierz. Będę jej pilnować w dzień, w nocy - mam nadzieje, że nie porozwiązuje tasiemek. Quote
ronja Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='Ewa Marta']Zdjęcie było na wątku Aresa, a wątku suni jeszcze nie ma, bo Mysza boi się zapeszyć.... Zuzu już bezpieczna. Maleńka, słodka, przestraszona. Quote
Ellig Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Sliczna malenka, pewnie dzisiaj jest juz lepiej.Zuzu juz jestes bezpieczna:) Quote
Recommended Posts