Puchatek Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Z Bunią to samo. I nie są to kąpiele tylko mycie gąbką w przedpokoju w towarzystwie miski (przez jedno s, gdyby przez dwa to może byłoby to zabawniejsze). A w sumie nie biegamy teraz tylko chodzimy a i to wystarcza żeby podwozie było całkiem czarne. Quote
loozerka Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 a my biegamy, skaczemy, wpadamy w bloto, w kałuże, breje trawiasto-ziemista- inny spacer, to nie spacer dla naszej narwanej natury. Nie mamy na spacerach innych podlozy niż takie ktore brudza- po pachy!!- w czasie roztopow, deszczu i innych równie sprzyjających warunków atmosferycznych. Na szczęście jestesmy na tyle mali, ze mozemy być na rekach przeniesieni z korytarza prosto do brodzika- na mycie całjego podwozia- a przy tej pogodzie podwozie siega prawie szczytu grzbietu ;) Quote
Agnie Koty Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 a ja nie lubię biegać, wpadać w błoto, nurzać się w nim z lubością, nie przepadam jak mój tymczasowy pies pije z kałuży i kopie w niej jakby tam coś było. Oczywiście potem, mój tymczasowy pies skacze na mnie tymy łapamy. Natura moja spokojna jest, nawet melancholijna i dlatego mnie wczesnowiosenne błoto nie ekscytuje. Nienawidze się z niego czyścić i chyba sprawię sobie jakieś ubranko spacerowe. Ale Kiwi bawiła się świetnie i moja osoba schodzi na plan drugi. Czarna była od błota, zziajana, jęzor też ubłocony, ale szczęśliwa. Tak, wiosna nadeszła u nasz w G. Górka z której zjeżdżałam na sankach wcale nie tak dawno temu /też lubię to jak cholera/ jest lekko zazieleniona. A kiedy usłyszałam gruchanie sierpówek to me serce zaczeło się radować i błoto... , ach, pal je diabli. Mam bzika na ich punkcie . Choć generalnie boję się ptaków. Quote
loozerka Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 ja tam strój spacerowy mam od dawna, gdy tylko pierwsze deszcze sie zaczeły. Gangs, zeby sie wyspacerował, jak pisalam, musi biegac, szalec nieskrepowanie- wiec dla ochrony przed ubloconymi lapkami, ktorymi sie potem wspina- jest to niezbedne :) Agnie- sierpówki? czy jakoś inaczej sie zwą? Jesli maja oznaczac wiosne, to proszę ich duzo, duzo, duzo...zimy, i to takiej dosc! Kiwi poszukuje domku- takiego na całe zycie! Quote
Figa Bez Maku Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Cześć marudne ciotki:diabloti: W zimie ( a byłą jakaś?) to im za zimno, śnieg przeszkadza, na przedwiośniu błotko jest beee, latem pewnie będzie za gorąco?:mad: :diabloti: Moja nieco starsza koleżanka mawia : to nie wyżyk i nie niżyk to po rostu x-ty krzyżyk. Dla czyścioszków można kupić bądź uszyć kamizelkę przeciwbłotną na brzuch.. zawsze mniej czyszczenia:diabloti: A żebyście mi zazdrościły to ... Fizia wystarczy ze strzepie futerko i przejadę ją ścierą.. cha cha, nagusy górą! Wiosna jest !!!!! Quote
loozerka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 a nieprawda, ja tam szczególnie na deszcz, snieg, mroz nie narzekam, bloto- z uwagi na to, ze logistycznie jestem przygotowana też nie ( no chyba że to, na ktorym Gangster potrafi mnie przeciagnąc )- ale co do lata masz racje- nie znoszę upałow, jestem chora, zła jak osa, umieram, zyje tylko noca- potwornosc. Ale wiosnę- kocham najbardziej na swiecie, choć w sumie równolegle z jesienia....szczególnie tą cieplą, wrzesniowa, kolorową liśćmi , pachnącą grzybami...az mi sie zacknilo...;) Quote
Figa Bez Maku Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 loozerka napisał(a): umieram, zyje tylko noca- potwornosc Hmmmm, z czymś mi się to kojarzy ... tylko z czym:crazyeye: A smakuje Ci wtedy krwista wątróbka?????? Quote
loozerka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 i lubie zimne, wilgotne, kamieniste, wąskie pojemniki z ciezką przesuwną pokrywą ;) Quote
loozerka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 NIe boj sie, Haniu....to nie boli ;) Tylko ciezko potem swoją urodę w lustrze podziwiac ;) My tu gadu- gadu, a Kiwasek szuka domku..:) Quote
Agnie Koty Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 i nie można się napić do lustra. Loozi, a Ty przypadkiem nie byłaś na wywczasach w Karpatach? Quote
Agnie Koty Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 właśnie, Kiwasek szuka . Dzisiaj rano zadzwonił do mnie jakiś młody człowiek, bardzo młody, z dwójką rodzeństwa 2 lata i 3 lata. Czy te małe dzieci mnie przesladują? Oczami wyobraźni ujrzałam z nimi Kiwi , aha, mieszkają w bloku. Ma się odezwać a dokładnie przesłać mi adres mailowy. Cholera, 17 latkowie mają inne głosy, inaczej mówią...... Quote
Figa Bez Maku Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Agnie a dlaczego nie odzywa się mamusia albo tatuś? mały jest niepełnoletni:angryy: Quote
Figa Bez Maku Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Może mu te maluchy kością w gardle stają? i też nie może jak Ty w nocy spać z ich powodu?:mad: Quote
Agnie Koty Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Boże w niebiesiech, taki sensowny telefon dziś odebrałam.... Wyslałam material do przemyślenia czyli foty etc. I czy ja dużo chcę? Ja tylko chce dobrego domu dla Kiwuni. W parku dostała kręćka, wiosennego bzika i nawet próboewała dokopać suię do wnętrza Ziemi Quote
loozerka Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Agnieszka - żeby tym razem to było to...tak bym chciala...tak jak Ty dobrego domu...tylko tyle, dobrego domku dla Kiwi :) Quote
Agnie Koty Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Lulka, zastanawiam się co jest takiego w tym ogłoszeniu w Wyborczej, ludzie pytają się mnie jaka to rasa, hm. Quote
Agnie Koty Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 aaa, no to się wyjaśniło bo i o te pręgi pytają. Kurcze, ona je ma naprawdę. Czy to jakiś ewenement? :razz: Quote
loozerka Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 wziąwszy pod uwagę ilosc preguskow, to raczej reguła :D Quote
Puchatek Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Ogólnie to wygląda rasowo więc może dlatego pytają a pręgi to jest to rodzaj umaszczenia który u "kundli" rzadko się zdarza. Quote
Agnie Koty Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 klasyka,czyli cisza w sprawie Kiwi. Sama zainteresowana ma się świetnie. Wiosna jej służy... Quote
Puchatek Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Może intensywnie myśli (nie Kiwi broń Boże :evil_lol: tylko domek) Quote
Recommended Posts