Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z Bunią to samo. I nie są to kąpiele tylko mycie gąbką w przedpokoju w towarzystwie miski (przez jedno s, gdyby przez dwa to może byłoby to zabawniejsze). A w sumie nie biegamy teraz tylko chodzimy a i to wystarcza żeby podwozie było całkiem czarne.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a my biegamy, skaczemy, wpadamy w bloto, w kałuże, breje trawiasto-ziemista- inny spacer, to nie spacer dla naszej narwanej natury. Nie mamy na spacerach innych podlozy niż takie ktore brudza- po pachy!!- w czasie roztopow, deszczu i innych równie sprzyjających warunków atmosferycznych. Na szczęście jestesmy na tyle mali, ze mozemy być na rekach przeniesieni z korytarza prosto do brodzika- na mycie całjego podwozia- a przy tej pogodzie podwozie siega prawie szczytu grzbietu ;)

Posted

a ja nie lubię biegać, wpadać w błoto, nurzać się w nim z lubością, nie przepadam jak mój tymczasowy pies pije z kałuży i kopie w niej jakby tam coś było. Oczywiście potem, mój tymczasowy pies skacze na mnie tymy łapamy. Natura moja spokojna jest, nawet melancholijna i dlatego mnie wczesnowiosenne błoto nie ekscytuje. Nienawidze się z niego czyścić i chyba sprawię sobie jakieś ubranko spacerowe.
Ale Kiwi bawiła się świetnie i moja osoba schodzi na plan drugi. Czarna była od błota, zziajana, jęzor też ubłocony, ale szczęśliwa. Tak, wiosna nadeszła u nasz w G. Górka z której zjeżdżałam na sankach wcale nie tak dawno temu /też lubię to jak cholera/ jest lekko zazieleniona. A kiedy usłyszałam gruchanie sierpówek to me serce zaczeło się radować i błoto... , ach, pal je diabli. Mam bzika na ich punkcie . Choć generalnie boję się ptaków.

Posted

ja tam strój spacerowy mam od dawna, gdy tylko pierwsze deszcze sie zaczeły. Gangs, zeby sie wyspacerował, jak pisalam, musi biegac, szalec nieskrepowanie- wiec dla ochrony przed ubloconymi lapkami, ktorymi sie potem wspina- jest to niezbedne :)

Agnie- sierpówki? czy jakoś inaczej sie zwą? Jesli maja oznaczac wiosne, to proszę ich duzo, duzo, duzo...zimy, i to takiej dosc!

Kiwi poszukuje domku- takiego na całe zycie!

Posted

Cześć marudne ciotki:diabloti:
W zimie ( a byłą jakaś?) to im za zimno, śnieg przeszkadza, na przedwiośniu błotko jest beee, latem pewnie będzie za gorąco?:mad: :diabloti:
Moja nieco starsza koleżanka mawia : to nie wyżyk i nie niżyk to po rostu x-ty krzyżyk. Dla czyścioszków można kupić bądź uszyć kamizelkę przeciwbłotną na brzuch.. zawsze mniej czyszczenia:diabloti:
A żebyście mi zazdrościły to ... Fizia wystarczy ze strzepie futerko i przejadę ją ścierą.. cha cha, nagusy górą!
Wiosna jest !!!!!

Posted

a nieprawda, ja tam szczególnie na deszcz, snieg, mroz nie narzekam, bloto- z uwagi na to, ze logistycznie jestem przygotowana też nie ( no chyba że to, na ktorym Gangster potrafi mnie przeciagnąc )- ale co do lata masz racje- nie znoszę upałow, jestem chora, zła jak osa, umieram, zyje tylko noca- potwornosc.
Ale wiosnę- kocham najbardziej na swiecie, choć w sumie równolegle z jesienia....szczególnie tą cieplą, wrzesniowa, kolorową liśćmi , pachnącą grzybami...az mi sie zacknilo...;)

Posted

właśnie, Kiwasek szuka . Dzisiaj rano zadzwonił do mnie jakiś młody człowiek, bardzo młody, z dwójką rodzeństwa 2 lata i 3 lata. Czy te małe dzieci mnie przesladują? Oczami wyobraźni ujrzałam z nimi Kiwi , aha, mieszkają w bloku. Ma się odezwać a dokładnie przesłać mi adres mailowy. Cholera, 17 latkowie mają inne głosy, inaczej mówią......

Posted

Boże w niebiesiech, taki sensowny telefon dziś odebrałam.... Wyslałam material do przemyślenia czyli foty etc. I czy ja dużo chcę? Ja tylko chce dobrego domu dla Kiwuni.
W parku dostała kręćka, wiosennego bzika i nawet próboewała dokopać suię do wnętrza Ziemi