Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj jakoś się dziwnie złożyło, że Irvette dostała Ninkę a ja Barceloną choć to jej pies stały dlatego nie wiem dlaczego, ale może p. Ania się pomyliła. To napiszę co tam na spacerku. Barcelona jest bardzo zazdrosna. Gdy ją głaskałam i podszedł inny pies to zaraz na niego warczała i po chwili się na niego rzucała... :( Po za tym dała mi bardzo popalić bo chciała ciągle biegać. Na spacerku byłyśmy też na tym wybiegu i spuściłam Barcelonę. Zachowywała się bardzo grzecznie - większość czasu leżała, albo żebrała o jedzenie. Ćwiczyłyśmy także komendy i Irvette albo ktoś inny ślicznie jej nauczył komendy siad, waruj, zdechł pies a najlepiej łapę. Podawała mi ją co chwilę gdy miałam jedzenie w ręce.

Posted

Oj tam zaraz "rzucania" ona wyraźnie broni ludzia, który się nią zainteresował. Bez zębów tylko burczy i ciałem odgania. Przytulaśna jest bardzo i ten pysio kochany ...

Posted

Hehe dzięki :D Lubię jak ogłoszenia wyglądają estetycznie i symetrycznie(jak się da) :D

To czy jest allegro ładne w dużej mierze zależy od zdjęć, bo na to głownie ludzie zwracają uwagę :)

Posted

Dzisiaj Barcelona oprócz szaleństw na wybiegu - luzem i oczywiście spacerku na smyczy Ćwiczyła komendy siad, waruj, podaj łapę ,zostań , zdechł pies. Oraz oczywiście bawiła się ze swoimi psimi towarzyszami, wylizała mnie (standard) wykopała w piasku wieeeeeeeeeeeeeeeeeeelką dziurę (a nawet kilka............)
W poniedziałek ( tak mi powiedziano) czeka ją wizyta u weterynarza- ma jakąś dziwną zmianę skórna pod obrożą (wytarte z za ciasnej obroży????????? uczulenie??????????? grzybica??????????)
mam nadzieję ze to nic poważnego
zaczyna ciągnąć na spacerkach......... jej nie wystarcza tylko sobota żeby się wybiegać........ w jej wieku......

Posted

****tekst do ogłoszeń****

Barcelona to roczna suczka średniej wielkości (42 cm w kłębie).Szczuplutka, krucha, pełna gracji i subtelnej urody sunia, wyglądająca jak miniaturka liska. Suczka jest bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi, lubi dzieci. Barcelona uczy się komend: siad, waruj,podaj lapę, przybij piątkę,czołgaj się,proś , zdechł pies,do mnie oraz chodzenia przy nodze. Zdarza jej się ciągnąc na smyczy.Czasami bywa zazdrosna o niektóre psy , zaczepia je , z innymi się bawi. Suczka jest bardzo żywiołowa i dlatego szuka aktywnego domu.
Jest odrobaczona i zaszczepiona a przy adopcji dostanie bon na bezpłatną sterylizację.
Kontakt w sprawie adopcji:
[email protected]
tel 508765166

Posted

w sobotę Barcelona oczywiście szalała ale..... nie ze mną.Ale i tak widać było radość ze spaceru!

nic no............. z ogłoszeń cisza...... czekamy tzn. Barcelona czeka

Posted

dzisiaj Barcelona była na spacerku........... znowu nie ze mną
ale i tak mnie wylizała na wybiegu
na brzuszku ma coś co może być otarciem od szelek (takie zaczerwienione ale sierść jest) czy ona kiedyś miała szelki????
Barcelona ciągle chudnie............:shake::shake::shake:

Posted

kimiji napisał(a):
Dlaczego ty nie wychodzisz z Barceloną skoro to twój pies?

No właśnie... Skoro jesteś w schronie to przecież Ty możesz ją brac na spacery... :D Nie rozumiem tego, to jakaś wyższa matematyka :p

Posted

ja też nie wszystko rozumiem
Kiedyś np. dostałam Kulkę bo już wyskoczyła z boksu (za innym psem)
a teraz wydawano psy wcześniej i "moja" już wyszła zanim przyszłam (2 miniuty)
ale dobrze że wychodzi wogóle