Ra_dunia Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Zaglądam do Rokusia. Oby ktoś z ogłoszeń się zgłosił. Quote
Murka Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Nikt się w sprawie Rokiego nie odzywa... ale nic to... pozostaje czekać. Quote
Ra_dunia Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Czy mi się zdaje, czy Roki ciut ciałka zgubił ;) Quote
Murka Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Podrzucam Rokiego... może czeka na niego niespodzianka niedługo... Quote
Ra_dunia Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Mam nadzieję, że tą niespodzianką będzie kochający dom... Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Ja nie zapominam! Roki, trzymaj się! Znajdzie się domek! Quote
Murka Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Jest niespodzianka :D Roki będzie miał dom, tylko musi jeszcze trochę poczekać... Ale warto, będzie mieszkał we Włoszech w willi z ogrodem :D Quote
eloise Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 a to niespodzianka :) Roki, szykuj się! i ucz języka :D Quote
Basia1968 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 no padłam - tak sie cieszę!!!:multi::multi: Pewnie znowu u MUrki zacznie się, że psiaki na pasztetówki do Włoch wysyła:evil_lol::evil_lol: Quote
Murka Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 A właśnie, że nie :) Bo przygarnia go do siebie POLKA, a dokładnie osoba, która go znalazła i która uratowała mu życie :) Trochę to pogmatwane, ale to siostra p.Ewy, która musiała wyjechać za granicę i zostawiła Rokiego u nas. Ta siostra znalazła Rokiego i "upchnęła" go u swojej siostry, czyli p.Ewy. P.Ewa chciała mieć psa, miała warunki, wszystko miało być super. Aż tu nagle wypadł wyjazd... No, ale udało się to wszystko jakoś poskładać. Siostra p.Ewy ma już dwa psy, remontują dom pod Rzymem... warunki jak z bajki :) Quote
eloise Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 cieszę sie baaaardzo :) i zapraszam na bazarek dla Jarej :) http://www.dogomania.pl/threads/216077-Mini-moda-czyli-ciuszki-na-maluszki-dla-Jarej-do-23.10.?p=17804058#post17804058 Quote
Ra_dunia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Polka mieszkająca we Włoszech... bardzo podejrzane ;) To oni w Rzymie bezdomnych psów nie mają? Na salami idzie jak nic :diabloti: I jeszcze jakieś zagmatwane historię, że jedna pani drugiej pani... No nie wiem Murko, nie wiem... Sądzę, że musisz osobiście ten dom pod Rzymem skontrolować :evil_lol: Ależ się cieszę, że się Rokusiowi udało :multi: Quote
Murka Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Roki prawdopodobnie będzie musiał jeszcze u nas przezimować, przynajmniej częściowo, więc zimuje w domu:) Quote
Murka Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Chcecie zobaczyć, gdzie Roki zamieszka? To usiądźcie i mocno się trzymajcie :) https://picasaweb.google.com/103584281641043288177/CASANUOVAPOGGIOCATINO?authkey=Gv1sRgCOL9vJ6rv-ieMA Dom będzie ukończony i teren ogrodzony (1,5 ha) w przeciągu dwóch miesięcy. Jak wszystko dobrze pójdzie to Roki na początku marca będzie już u siebie. Tam na fotkach są także trzy psiaki - to jego przyszli towarzysze, z którymi będzie mieszkał. A u Rokiego zauważyłam maluteńką plamkę na jednym oku - na samym środku. Jutro ma to wet obejrzeć. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Łał. Fajne miejsce, ale tak szczerze powiedziawszy, to mnie to nie wygląda na coś, co ma być ukończone w ciągu dwóch miesięcy. Chyba, że zdjęcia są starsze. Ja w tym oku nic nie widzę... :/ Quote
eloise Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 ja widzę, ale że ty to Murka dojrzałaś... ;) ciekawe co wet powie. Quote
Murka Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Zobaczyłam to przez przypadek. Najpierw myślałam, że to jakiś paproch. Wet zbadał dziś oczko i ocenił, że jest to albo ciało obce, albo cysta na rogówce i że najlepiej jakby to zobaczył okulista. Na razie zalecił zakraplać Difadolem, żeby się nie wdał stan zapalny rogówki. Quote
Ra_dunia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 oby nic się nie porobiło z tym oczkiem... Quote
Murka Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Roki wczoraj był u okulisty, prof. Balickiego. Nie wiadomo co to jest do końca w tym oczku, prof. z czymś takim się jeszcze nie spotkał. Wygląda jak zadawniona sprawa, wbita drobinka tekturki z petardy - wbita i wrośnięta. Ale do tej pory powinien się zrobić wrzód z tego powodu. Może to też nietypowy objaw jakiejś tam choroby. W każdym razie prawdopodobnie trzeba będzie to tak zostawić jak jest, bo wygląda na to, że nic się z tym nie dzieje. Roki dostał krople do tego oka i pojedziemy jeszcze dla pewności do kontroli za 1-2 miesiące czy nic się nie zmienia. Quote
Ty$ka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Co u Rokiego? Kiedy jedzie do domku? :) Quote
Recommended Posts