Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

A właśnie, że nie :) Bo przygarnia go do siebie POLKA, a dokładnie osoba, która go znalazła i która uratowała mu życie :)
Trochę to pogmatwane, ale to siostra p.Ewy, która musiała wyjechać za granicę i zostawiła Rokiego u nas. Ta siostra znalazła Rokiego i "upchnęła" go u swojej siostry, czyli p.Ewy. P.Ewa chciała mieć psa, miała warunki, wszystko miało być super. Aż tu nagle wypadł wyjazd... No, ale udało się to wszystko jakoś poskładać. Siostra p.Ewy ma już dwa psy, remontują dom pod Rzymem... warunki jak z bajki :)

Posted

Polka mieszkająca we Włoszech... bardzo podejrzane ;) To oni w Rzymie bezdomnych psów nie mają? Na salami idzie jak nic :diabloti:
I jeszcze jakieś zagmatwane historię, że jedna pani drugiej pani...
No nie wiem Murko, nie wiem... Sądzę, że musisz osobiście ten dom pod Rzymem skontrolować :evil_lol:

Ależ się cieszę, że się Rokusiowi udało :multi:

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Chcecie zobaczyć, gdzie Roki zamieszka? To usiądźcie i mocno się trzymajcie :)
https://picasaweb.google.com/103584281641043288177/CASANUOVAPOGGIOCATINO?authkey=Gv1sRgCOL9vJ6rv-ieMA

Dom będzie ukończony i teren ogrodzony (1,5 ha) w przeciągu dwóch miesięcy. Jak wszystko dobrze pójdzie to Roki na początku marca będzie już u siebie. Tam na fotkach są także trzy psiaki - to jego przyszli towarzysze, z którymi będzie mieszkał.

A u Rokiego zauważyłam maluteńką plamkę na jednym oku - na samym środku. Jutro ma to wet obejrzeć.

Posted

Zobaczyłam to przez przypadek. Najpierw myślałam, że to jakiś paproch.
Wet zbadał dziś oczko i ocenił, że jest to albo ciało obce, albo cysta na rogówce i że najlepiej jakby to zobaczył okulista. Na razie zalecił zakraplać Difadolem, żeby się nie wdał stan zapalny rogówki.

Posted

Roki wczoraj był u okulisty, prof. Balickiego.
Nie wiadomo co to jest do końca w tym oczku, prof. z czymś takim się jeszcze nie spotkał. Wygląda jak zadawniona sprawa, wbita drobinka tekturki z petardy - wbita i wrośnięta. Ale do tej pory powinien się zrobić wrzód z tego powodu.
Może to też nietypowy objaw jakiejś tam choroby. W każdym razie prawdopodobnie trzeba będzie to tak zostawić jak jest, bo wygląda na to, że nic się z tym nie dzieje. Roki dostał krople do tego oka i pojedziemy jeszcze dla pewności do kontroli za 1-2 miesiące czy nic się nie zmienia.