fiorsteinbock Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Już odpisuje. Nie wiemy czy niszczy pod nieobecnosc domowników, u mnie spedzila tylko jeden dzien w ciagu, ktorego byla zestresowana i wlasciwie nie potrafila sie rozluźnic. Nie nasiusiała ani nie koopkała, czekala do spacerków. Ale...nie nadaje sie do domu gdzie sa inne zwierzaki. Przynajmniej u mnie bardzo broniła swojego małego terytorium i rzucała sie na pzrechodzace psy/koty. Przy misce rownież jest mega zestresowana i warczy a nawet atakuje inne zwierzeta. Nie umiem zagwarantowac, że zachowanie minie kiedy np. poczuje sie bezpieczna i w pelni zaufa psiemu towarzyszowi. Natomiast na spacerach z naszym tymczasem bawiła sie dopoki nie przypomniala sobie...no wlasnie nie wiem co dokladnie. Ale wowczas znow sie spinała i atakowała chlopaka. Do ludzi czy malych dzieci jest grzeczna, cierpliwa, zero agresji... Perelka ma okolo 42cm i waży w przyblizeniu 6-7kg. Pewnie juz nabrała ciałka u Zuzi wiec blizej do 7 kg. Quote
fiorsteinbock Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Dzwoniłam własnie do Zuzi aby podpytac jak sie mała zachowuje do innych psow, czy nadal zaciekle broni terytorium. I Zuzia nie zauważyła aby mała agresją reagowała na inne psy w pobliżu misek z jedzeniem czy kiedy wchodza do jej boksu. Pytanie tylko, czy w domu, na mniejszej powierzchni, z jednym psem też bedzie taka wyrozumiala :roll: Mozemy za to smiało polecac Perelka do domu gdzie sa dzieciaki. NIekoniecznie maluchy bo wiadomo, ona jest mloda, ekspresyjna, zaczepia do zabawy zatem malutkie dziecko moglaby niechcacy zadrapac czy przewrocic. Natomiast nastoletniego zucha juz nie skrzywdzi. U Zuzi przebywa 11letnia dziewczynka i Perelka straciła dla niej serce!!! A ja sie łudziłam, że dla mnie... ;) Chodzi za dziewusia krok w krok, nieodstepując na chwile. Znalazla kompana do zabawy :razz: Quote
fiorsteinbock Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 W poscie #4 umiescilam tekst do ogloszen oraz linki, gdzie umieszczam. Pomózcie w oglaszaniu, prosze... szkoda, żeby mała siedziała w hoteliku. Moze ktos zasponsoruje bazarkowe ogloszenia? Quote
rita60 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Wstawiłam mała na terierkowo i ogólny watek terierów,zainteresowana pani zrezygnowała,boi sie reakcji Perełki na wiekowego rezydenta. Quote
fiorsteinbock Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Tez mysle, że nie bylby to najlepszy tandem. Perelka moglaby "zameczyc" jamnisie temperamentem i niemiłym zachowaniem. Dzieki Rita za podsylanie Damy :) Biore sie za ogloszenia. Kto pomoze? Quote
fiorsteinbock Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Przypominam o wydarzeniu i prosze o rozsylanie :) http://www.facebook.com/event.php?eid=247136388636560 Ponownie sie przypomnimy. Quote
fiorsteinbock Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Na dobranoc podniose, moze ktoś do nas zajrzy. Quote
fochu Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ja zaglądam i miziam maleńką :D Edytko gdzie ja ogłaszać ? Pomogę chętnie Quote
fiorsteinbock Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Wiem Gosiu, że Ty zawsze na straży naszych potrzebujących i zagladasz do wszystkich :) Gosiu, w poście #4 wstawilam już linki do ogloszen, jak masz chwile - prosze o pomoc :) Quote
fochu Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 oki jutro coś zrobię :) tymczasem uciekam spać ,rano wstać muszę na 8 jadę do schronu na sesję zdjęciową ;) Quote
fiorsteinbock Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Qrcze, nikt nie zajrzał nawet do Perelki :( Quote
Kamila_s Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 czy ktos moglby Perelce zrobic allegro???czy jest ogloszenie tam Perelki??????? Quote
fiorsteinbock Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Ja zrobie Kamila, wlasnie sie zabieram. Tekst mamy, wiec ino grafika ;) Quote
Kamila_s Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 heheh...no to super!:-)ja nie mam konta na allegro...mysle,ze jednak,ze na allegro jest masa osob i warto miec tam ogloszenie:-) na profilku wlasnie sprawdzalam..400 odwiedzin...:-) Quote
martasekret Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Edyto, dzisiaj wieczorem w końcu znajdę chw8ilę, żeby zrobić naszej panience ogłoszenia na trójmiasto.pl. Tekst dla Kaja też wysłałaś...? Quote
fiorsteinbock Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Tak, wyslalam jego zdjecia i tekscik. Dzieki za pomoc :) Quote
fochu Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 miziam małą i lecę do pracy wieczorem ogłoszenia jakieś zrobię Quote
Kamila_s Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 ko jeszcze pomoze w ogloszeniach??????????????:-))))))) Quote
fiorsteinbock Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Allegro gotowe: http://allegro.pl/show_item.php?item=1726260635 Prosimy o pomoc w oglaszaniu oraz pomoc finansowa :) Quote
Kamila_s Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Allegro gotowe: http://allegro.pl/show_item.php?item=1726260635 Prosimy o pomoc w oglaszaniu oraz pomoc finansowa :) sliczne allegro!!!!:-) Quote
Havanka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Kamila_s napisał(a):ko jeszcze pomoze w ogloszeniach??????????????:-))))))) Edytko, sorry, że dopiero teraz, ale trochę za dużo zobowiązań wzięłam na siebie i muszę się z nich wywiązać. Oczywiście pomogę w ogłoszeniach. Podpowiedzcie na jakie województwo mam zrobić. Wątek przeczytam wieczorem. Quote
Kamila_s Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Gdzie jest tekst do ogloszen???????z allegro nie udalo mi sie skopiowac.... Wojewodztwo dolnoslaskie tak?????:-))))) zapraszam do pomocy w ogloszeniach:-) Quote
fiorsteinbock Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Elu, Perelka przebywa w okolicach Zgorzelca i ja robie glownie na dolnośląskie, ale mysle, zeby tez oglaszac na cala Polske albo chociaz woj. wielkopolskie. Jak myslicie? Transport sie jakos posklada. Quote
Recommended Posts