Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już odpisuje.
Nie wiemy czy niszczy pod nieobecnosc domowników, u mnie spedzila tylko jeden dzien w ciagu, ktorego byla zestresowana i wlasciwie nie potrafila sie rozluźnic.
Nie nasiusiała ani nie koopkała, czekala do spacerków.
Ale...nie nadaje sie do domu gdzie sa inne zwierzaki. Przynajmniej u mnie bardzo broniła swojego małego terytorium i rzucała sie na pzrechodzace psy/koty. Przy misce rownież jest mega zestresowana i warczy a nawet atakuje inne zwierzeta.
Nie umiem zagwarantowac, że zachowanie minie kiedy np. poczuje sie bezpieczna i w pelni zaufa psiemu towarzyszowi.

Natomiast na spacerach z naszym tymczasem bawiła sie dopoki nie przypomniala sobie...no wlasnie nie wiem co dokladnie. Ale wowczas znow sie spinała i atakowała chlopaka.
Do ludzi czy malych dzieci jest grzeczna, cierpliwa, zero agresji...

Perelka ma okolo 42cm i waży w przyblizeniu 6-7kg. Pewnie juz nabrała ciałka u Zuzi wiec blizej do 7 kg.

• Replies 453
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam własnie do Zuzi aby podpytac jak sie mała zachowuje do innych psow, czy nadal zaciekle broni terytorium.
I Zuzia nie zauważyła aby mała agresją reagowała na inne psy w pobliżu misek z jedzeniem czy kiedy wchodza do jej boksu. Pytanie tylko, czy w domu, na mniejszej powierzchni, z jednym psem też bedzie taka wyrozumiala :roll:

Mozemy za to smiało polecac Perelka do domu gdzie sa dzieciaki. NIekoniecznie maluchy bo wiadomo, ona jest mloda, ekspresyjna, zaczepia do zabawy zatem malutkie dziecko moglaby niechcacy zadrapac czy przewrocic. Natomiast nastoletniego zucha juz nie skrzywdzi. U Zuzi przebywa 11letnia dziewczynka i Perelka straciła dla niej serce!!!
A ja sie łudziłam, że dla mnie... ;)
Chodzi za dziewusia krok w krok, nieodstepując na chwile. Znalazla kompana do zabawy :razz:

Posted

heheh...no to super!:-)ja nie mam konta na allegro...mysle,ze jednak,ze na allegro jest masa osob i warto miec tam ogloszenie:-)
na profilku wlasnie sprawdzalam..400 odwiedzin...:-)

Posted

Kamila_s napisał(a):
ko jeszcze pomoze w ogloszeniach??????????????:-)))))))

Edytko, sorry, że dopiero teraz, ale trochę za dużo zobowiązań wzięłam na siebie i muszę się z nich wywiązać. Oczywiście pomogę w ogłoszeniach. Podpowiedzcie na
jakie województwo mam zrobić. Wątek przeczytam wieczorem.