Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='holly101']Dobranoc Ślicznotko![/QUOTE]

[quote name='holly101']Dzień dobry Malutka! Pokazuj piękny pyszczek :)[/QUOTE]
Witamy Ciotuniu!
[img]http://media5.mojageneracja.pl/oioiwyrryw/mediumk23igo55484a92383405c95278.jpg[/img]

Posted

Marusia dostała dziś od Kochanej cioteczki [B]Kingi R[/B]. z FB - [COLOR=red][B]190zł[/B][/COLOR]!

[img]http://cares.blox.pl/resource/duzy_bukiet.gif[/img]
Oczywiście wklejam szybciutko w rozliczenie i niskie pokłony WSZYSTKIM Pomagaczom ślę. Gdyby nie Wy... aż się boję myśleć...

Posted

Cudownie!!!

Oby tak dalej to Marusia będzie zabezpieczona naprzód i można będzie się skupić na szukaniu domku.
jak ja się nie mogę doczekać tych wieści od weta :)

Posted

[quote name='holly101']Cudownie!!!

Oby tak dalej to Marusia będzie zabezpieczona naprzód i można będzie się skupić na szukaniu domku.
jak ja się nie mogę doczekać tych wieści od weta :)[/QUOTE]

Ja też...
Nie chcę wydzwaniać codziennie do hoteliku.
Może Sylwia wejdzie i zda relacje?

[quote name='2411magdalenka']może by młodej za tą kasiorę wykupić pakiet ogłoszeń na bazarku? zawsze to trochę trwa zanim ruszą, a może by już jakiś domek zaczął o nią zabiegać???[/QUOTE]
Za jaką kasiorkę?
Póki co zbieramy na samo hotelowanie za lipiec... a gdzie jeszcze do tego wet... :(

Ogłoszenia mamy obiecane od cioteczki [B]tomcug:loveu:[/B]

Posted

[quote name='Agucha']Ja też...
Nie chcę wydzwaniać codziennie do hoteliku.
Może Sylwia wejdzie i zda relacje?

Za jaką kasiorkę?
Póki co zbieramy na samo hotelowanie za lipiec... a gdzie jeszcze do tego wet... :(

[B]Ogłoszenia mamy obiecane od cioteczki[/B] tomcug:loveu:[/QUOTE]

Najprawdziwsza prawda.:p
Czekam tylko na tekścik.

Posted

Bardzo dziękuję wszystkim za zaglądanie do Marusi :Rose:

Niestety nadal nie mam żadnych wieści...
dzwoniłam wczoraj do hoteliku, ale się nie dodzwoniłam...

Dziś spróbuję jeszcze raz, bo zaczyna mnie to troszkę niepokoić. Minęło 1,5 tygodnia a Mara jest bez odrobaczenia... i wet ma wiecznie "nie po drodze"...

Posted

[quote name='sylwia zienkiewicz']Marcia odrobaczona i odkleszczona.Wet powiedział że pazurki sobie [B]powydzierała i już jej niestety nie odrosną[/B].Sunia poza tym jest zdrowa tylko zabiedzona- wystarczy ją podkarmić i będzie ok.[/QUOTE]
To chyba nie jest możliwe?

Posted

Mnie też się to wydaje dziwną diagnozą... Przecież ona ma 3 miesiące, rany nie zdążyłyby się zagoić chyba, nie?

Ale najważniejsze, że ogólnie - wszystko ok :)

Posted

Jak takie maleństwo mogło sobie powydzierać pazurki,przecież to byłby straszny ból,no i paznokcie przecież odrastają.Nie wiem co o tym mysleć,a co Wy Cioteczki sądzicie?

Posted

[quote name='sylwia zienkiewicz']Marcia odrobaczona i odkleszczona.Wet powiedział że pazurki sobie powydzierała i już jej niestety nie odrosną.Sunia poza tym jest zdrowa tylko zabiedzona- wystarczy ją podkarmić i będzie ok.[/QUOTE]
Osobiście nie wierzę w taką diagnozę... szczeniak ma ok. 3-4 miesięcy. Waży maksymalnie 8kg... jak to możliwe, żeby sama sobie je wyrwała?
W dodatku - tak wybiórczo, bo przecież w jednej lapie nie ma ich wcale, w drugiej jest śmieszny zalążek, taki cząstkowy pazurek...
jakby powydzierala pazury ze wszystkich łap - miałaby ranki ...a przede wszystkim - [B]nie miałaby pozarastanych opuszek[/B].

Co powiedział na ranę na zadku?
Oczyścił ją jakoś? Dał zastrzyk przeciwzapalny?

Który wet ją w ogóle oglądał?

Co dostała na robale i kleszcze?
Ile waży, bo ważyć musiał skoro odrobaczał?

Posted

chodziło o te sobie po wycierała a nie powyrywała z łapek poza tym jak ją brał za te łapki to mówił że miała pazury ale wydaje mu się że je starła ale nie jest w stanie stwierdzić jednoznacznie ale powiedział że już nie odrosną a jeśli chodzi o odrobaczenie to jutro mam pójść na zabieg ze swoim psem to odbiorę jej książeczkę i napisze jaki lek na odrobaczanie dostała na razie to staramy się ją nauczyć czystości bo załatwia się wszędzie a jeśli chodzi o te rany to nie dawał żadnych leków bo powiedział że rany się zabliźniły i nie ma takiej potrzeby żeby coś podawać

Posted

[quote name='sylwia zienkiewicz']chodziło o te sobie po wycierała a nie powyrywała z łapek poza tym jak ją brał za te łapki to mówił że miała pazury ale wydaje mu się że je starła ale nie jest w stanie stwierdzić jednoznacznie ale powiedział że już nie odrosną a jeśli chodzi o odrobaczenie to jutro mam pójść na zabieg ze swoim psem to odbiorę jej książeczkę i napisze jaki lek na odrobaczanie dostała na razie to staramy się ją nauczyć czystości bo załatwia się wszędzie a jeśli chodzi o te rany to nie dawał żadnych leków bo powiedział że rany się zabliźniły i nie ma takiej potrzeby żeby coś podawać[/QUOTE]
Na pewno ich nie starła, bo niemożliwością jest żeby pies starł sobie pazury całkowicie... tak żeby nie było ich czuć w paliczkach...
Poza tym - tak jak pisałam - ona waży tyle co piórko i niby jak miala to zrobić - chodzić po papierze ściernym?
Jak się ustosunkował do zarośniętych poduszek? Pazury starła a poduszek nie?
Dziwna diagnoza...

Rana się zabliźnia, ale powinien podać jej zastrzyk przeciwzapalny, bo tydzień temu była jeszcze nie całkiem wysuszona, a sunia nie siedzi w sterylnym miejscu...

[quote name='Agucha']

[B]Który wet ją w ogóle oglądał?[/B]

[B]Ile waży, bo ważyć musiał skoro odrobaczał?[/B][/QUOTE]

Ważyliście ją?

Zadzwonię jutro do lecznicy i zapytam o czym on w ogóle mówił... bo sprawa mnie zaintrygowała.

Posted

[SIZE=4][B]Razem z Marusią, zapraszamy na [COLOR=magenta]bazarek z artykułami dla psów i kotów.[/COLOR]
Jest się o co bić![/B] [/SIZE];)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/210819-Psio-kocie-cuda-od-MARUSI-BEZ-PAZURK%C3%93W%21-08.07-24.07-22-00?p=17218495#post17218495"]http://www.dogomania.pl/threads/210819-Psio-kocie-cuda-od-MARUSI-BEZ-PAZURK%C3%93W!-08.07-24.07-22-00?p=17218495#post17218495[/URL]

[B]
Ps. [COLOR=red]Sylwia[/COLOR], czy Mara została zważona i czy ma już założoną książeczkę z zaległymi wpisami?[/B]