margoth137 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 [quote name='krolik2014']mysle ze jak najszybciej trzeba zrobic te badania[/QUOTE] racja, po tylu przejściach i w tym wieku...:( Maczuś duchem jestem z Tobą. Quote
3 x Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 tylko pytanie czy u Biafry (potrzebna zgoda schroniska na uspokajacze) czy może nowy dom jest juz "w drodze" po Maczkę? Quote
Secia Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Maczusiu myślami jestem z tobą Edited May 9, 2012 by Secia Quote
martka1982 Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 miała wczoraj te badania, ktoś z nią był w klinice dostała antybiotyk na tę ranę czy cokolwiek to jest przy sutku (to co wylizuje) poza tym ma małe guzki gdzieś w jamie brzusznej (jeden zdaje się na wątrobie) ale nie ma wskazania do ich usunięcia Quote
margoth137 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 staruszka mojej koleżanki też ma takie przy sutkach, ale wet mówi że to nic groźnego, przemywają szarym mydłem:( Quote
si_bcw Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 mam nadzieję, że Maczka robi nas trochę w bambuko i zdrowa będzie. ciotki, czy Renata z FB deklarowała wpłaty stałe? tak jest zapisana, ale wpłaty w marcu i kwietniu nie było. Jest możliwość kontaktu i wyjaśnienia? Quote
martka1982 Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 [quote name='si_bcw']mam nadzieję, że Maczka robi nas trochę w bambuko i zdrowa będzie. ciotki, czy Renata z FB deklarowała wpłaty stałe? tak jest zapisana, ale wpłaty w marcu i kwietniu nie było. Jest możliwość kontaktu i wyjaśnienia?[/QUOTE] to jest osoba, która deklarowała przez Secię, bo Secia robi Fb Maczki Quote
Biafra Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 U Maczki bez zmian, cały czas wylizuje brzuch. Wklejam opis badań i wizyty w skrócie, całość postaram sie zeskanować w wolnej chwili. Guz gruczołu mlekowego - wielkości około 7x6 cm umiejscowiony głęboko pod skórą w okolicy mostka. Guz zaczął ulegać owrzodzeniu i "wychodzi" na wierzch. Maczka go liże i jeszcze bardziej drażni . Na listwie mlecznej obecne jeszcze inne drobne guzki. Suczka w kondycji ogólnej dobrej, prawidłowo odżywiona. Tony serca osłuchowo prawidłowe. Badania krwi - prawidłowe Węzły chłonne niepowiększone. USG: pęcherz, nerki, śledziona w porządku. Na wątrobie obecne hyperechogenne ogniska średnicy 5mm Woreczek żółciowy - ściana zgrubiała Na RTG klatki piersiowej cień za sylwetką serca- prawdopodobnie zmiana przerzutowa od guza przy mostku. Ewentualny zabieg usuięcia guza nie wchodzi w rachubę. Lokalizacja uniemożliwia wycięcie guza z marginesem bezpieczeństwa, wiek suczki też nie pozwala na rekonwalescencję po operacji i komfortowe życie po zabiegu. Dostaje antybiotyk żeby guz się "uspokoił" Wypis i zdjęcia RTG są dołączone do książeczki. Być może nowy lekarz prowadzący zadecyduje inaczej. Quote
__Lara Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Masakra, bo to znacznie zmniejsza jej szanse na znalezienie nowego domu :( Quote
Biafra Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 [quote name='__Lara']Masakra, bo to znacznie zmniejsza jej szanse na znalezienie nowego domu :([/QUOTE] No nie aż taka masakra . Największym jej problemem chyba jest wiek. Wiekszość psów tak starych ma jakieś guzy, albo niewydolność jakiegoś narządu...albo po prostu już ich nie ma. Maczka ogólnie jest bardzo sprawnym i energicznym pieskiem. Tylko potwornie zestresowanym jak człowiek zbliża się albo coś od niej chce. Quote
mari23 Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 (edited) [quote name='martka1982']miała wczoraj te badania, ktoś z nią był w klinice dostała antybiotyk na tę ranę czy cokolwiek to jest przy sutku (to co wylizuje) poza tym ma małe guzki gdzieś w jamie brzusznej (jeden zdaje się na wątrobie) ale nie ma wskazania do ich usunięcia[/QUOTE] weszłam po banerku - napis mnie bardzo poruszył, a drugi Twój banerek.... Bingo to chyba sobowtór mojego Charliego [*] ja już tyle biedaków uzbierałam, że tylko czytam i płaczę, bo pomóc nie mogę :( :( :( teraz, kiedy po latach ma szansę na odmianę losu - jakieś guzy.....:-(:-(:-( Edited May 10, 2012 by mari23 Quote
martka1982 Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 [quote name='mari23']weszłam po banerku - napis mnie bardzo poruszył, a drugi Twój banerek.... Bingo to chyba sobowtór mojego Charliego [*] ja już tyle biedaków uzbierałam, że tylko czytam i płaczę, bo pomóc nie mogę :( :( :( teraz, kiedy po latach ma szansę na odmianę losu - jakieś guzy.....:-(:-(:-([/QUOTE] witamy u konińskich psiaków, zawsze możesz jakoś pomóc, chociażby odwiedzając ich wątki i wspierając dobrym słowem:) Quote
sonia1974 Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 o matko kochana ale się porobiło Maczulka zdrowiej Quote
margoth137 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Biedna Maczunia, nawet bezbronne zwierzęta muszą cierpieć na starość:( Quote
__Lara Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Tak, ten jej stres jest chyba najgorszy, żal patrzeć :( Quote
krolik2014 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Maczusiu zdrowiej czekamy na wiesci o przeprowadzce i jak ja przyjely inne pieski Quote
si_bcw Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 melduję o wpłatach __LAra 10zł i Javena 10zł, dziękujemy bardzo. przytupujemy przed przeprowadzka;) Quote
martka1982 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 [quote name='krolik2014']jak tam przeprowadzka i zdrowko u Maczki[/QUOTE] Maczka jedzie jutro albo w piątek:) Quote
Recommended Posts