Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeniaczek nr 2 - sunia, urodzona przez mamuśkę, ma około ,5 miesiąca.
Przypuszczalnie może osiągnąć takie rozmiary jak mamusia, czyli do kolan.
Równie słodka, je już samodzielnie.

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczeniaczek nr 3
chłopak - straszny histeryk, ciągle piszczo-szczekał, wydzierał się...
też synuś mamusi, więc rozmiary przypuszczalnie może osiągnąć takie jak mamusia.

(nie wiem dlaczego te zdjęcia się tak wstawiają, choć na fotosiku je obróciłam..)

Posted

Szczeniaczek nr 4 - sunia, dostawiona do w/w mamuśki, by wykarmiła.
Może mieć również około 1,5 miesiąca.
Równie słodka, przytulaśna :)
Wyrośnie na piękną sunie.

Posted

Ok wkleiłam wszystkie zdjęcia co zrobiłyśmy będąc w piątek w przytulisku.

Teraz zabieramy się za akcję ogłoszeniową, zbieranie karmy i poprawę warunków w tym miejscu.

Na dobry początek - wczoraj zostały postawione 2 nowe kojce :)

Posted

Wczoraj na DT niezastąpiona Kasia zabrała do siebie spaniela Edwarda :)
W czwartek fryzjer go czeka u naszej Kingi - za co ślicznie dziękuję :)

Wczoraj do DS poszła też czarna mamusia ze swoimi dzieciaczkami - adopcja prosto z przytuliska.

Posted

[quote name='ania z poznania']http://images8.fotosik.pl/2203/dd0a1bbfe213370fmed.jpg
Aga, to mix terierka walijskiego ;). Są podobne z foksterierem :)

Psiaki fajne, moją faworytką jest mała, biszkoptowa sunia.

witaj Aniu i dzięki za podpowiedź - zaraz zmienię z mix foksia na mix teriera walijskiego :)

[quote name='Andzike']Się melduję.
Wyślę wieczorem szczeniaki do Szczeniakowego Anioła, może coś poradzi ;)

bardzo dziękuję kochana Aniu, że przyszłaś i działasz i nam pomagasz :)

[quote name='What May NN']dałam znać o malamucie (?) komu trzeba, podałam namiary do Ciebie Akrum..

Wielkie dzięki że przyszłaś i za pomoc z malamutem.

[quote name='piesia']Akrum , na razie jestem w locie , ale wrócę do waszych biedaków .
witaj Moniko - dziękuję że wpadłaś tutaj do nas :)

Witam wszystkich i dziękuję za odwiedziny :)
Szukamy DT dla psiaków, ogłaszamy, szukamy osób chętnych do pomocy na miejscu (spacery, poznawanie psów,robienie zdjęć).

Posted

[quote name='chita']robicie allegro? bo jak cos moge zbiorcze szczylkow wystawic;)[/QUOTE]
super, przydałoby się - jeśli byś mogła - to bardzo chętnie skorzystamy z Twojej propozycji :)

szczylki zostały te 4 tylko te ostatnie.

czarna mamusia z biszkoptowym i czarnym szczeniorkiem poszła razem z nimi do DS.

Posted

I ja zawitałam na wątku. Wleciałam na chwilkę bo wczasuję, a net chodzi tu wolno jak krew z nosa. Ile bied siedzi w przytulisku. Oj szykuje nam się robota. Wszystkie psiaki chwytają za serce.:-(

Posted

[quote name='Andzike']Brzmi tak dobrze, że aż sie wierzyć nie chce...
gdyby nie to, że Kasia akurat była i odbierała spaniela Edka i widziała jak Pani brała mamuśkę i szczylki - to też bym nie uwierzyła :)

[quote name='Pyrdka']I ja zawitałam na wątku. Wleciałam na chwilkę bo wczasuję, a net chodzi tu wolno jak krew z nosa. Ile bied siedzi w przytulisku. Oj szykuje nam się robota. Wszystkie psiaki chwytają za serce.:-(
witaj Gosiu, wczasuj się i wypoczywaj, bo jak wrócisz za kilka dni, to wiesz, że sporo pracy nas czeka...

Wczoraj rozmawiałam z Mileną z Fundacji od malamutów i jeśli wszystko dobrze pójdzie, to najprawdopodobniej w przyszły weekend Milena przyjedzie do Opalenicy poznać naszego malamutka, pobyć z nim trochę, wybadać jego charakter itd... i będą szukać mu domku :)
za co bardzo dziękujemy :)

a tu jest wątek Edka - cocker spaniela, tymczasowicza cudownej Kasi: http://www.dogomania.pl/threads/210318-Edek-%C5%9Bliczny-cocker-spaniel-ju%C5%BC-bezpieczny-w-DT-czeka-na-DS.?p=17156772#post17156772

Posted

Wczoraj Kasia rozmawiała z kierownikiem przytuliska.
Zarezerwowała malamuta, by nie był póki co nigdzie do adopcji wydawany - w przyszły weekend przyjedzie ktoś z Fundacji Malamut obejrzeć psiaka.

Nowe kojce powstały najprawdopodobniej w ilości nie 2 a 4 szt :)

wczoraj do adopcji poszedł kolejny psiak - muszę się dowiedzieć dokładnie który.

Kierownik powiedział do Kasi, że nie ma żadnych przeciwwskazań abyśmy tam przyjeżdżały kiedy chcemy, brały psiaki na spacery, szukały im domków, zabierały psy na DT.

Tak więc coś czuję, że będzie dobrze :)

Jakby ktoś miał na zbyciu jakieś budy - z chęcią przyjmiemy i zawieziemy tam do przytuliska :)

Posted

szczeniorka już w DS - moja ulubienica...
Cieszę się że już w DS (adopcja schroniskowa - mam nadzieję, że dobrze trafiła) - bo gdyby nie pojechała do DS do kolejnej naszej wizyty w przytulisku, to pewnie wróciła bym z nią do domu jako kolejny tymczasowicz...

Posted

heh, no właśnie, też nie rozumiem o co z tymi zdjęciami chodzi, bo na fotosiku zapisuje mi się już odwrócone, wklejam tutaj i się przekręca...

zaraz podeślę na maila :)
dziękuję :)

Posted

dziś jest ładna pogoda, więc jadę z Pyrdka i Cleopatrax do Opalenicy do przytuliska, zabierzemy kilka psiaków na spacer i porobimy nowe zdjęcia.