Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarny kudłaczek, około 2 letni, pocieszny psiak. Wesoły, pełen pozytywnej energii, nie boi się człowieka. Tylko brać i kochać - taki słodziak z niego :)

Posted

Czarny z białym krawacikiem - około 2 letni pies, też miał być agresywny w stosunku do ludzi - co oczywiście będzie widać na załączonych zdjęciach :)
Ogólnie stracił głos, pewnie przeszedł zapalenie krtani, nieleczone i efekt jest taki, że zamiast szczekać tylko harczy.
Ogólnie to wielka przylepa do człowieka, jak tylko chciałam przytrzymać kudłaczka do zdjęć, ten już podbiegał i to on chciał być przytulany i głaskany :)

Posted

Brązowy kundelkowy psiak - przepiękny, zakochałam się w nim, ma w sobie coś, co przypomina mi moją poprzednią sunie

• Ma około 2-3 lata, podchodził do nas bez strachu, jakby znał nas od zawsze :)
    Ma piękne mięciutkie futerko.
    Jest małym psem, będzie super towarzyszem spacerów i wspólnych zabaw.

• Posted

Wyżełkowaty - pies, około 3 lata, ma rozwalone ucho, z którego wycieka ropa, wdało się zakażenie...
    Ranę ma od bójek, ponoć zagryzł już 3 psy w kojcu...
    Ja patrząc na niego - pierwsze wrażenie - to pies przerażonym wystraszony, wycofany. Tak go odebrałam... siedział skulony w budzie, dopiero jak otwarłyśmy drzwiczki kojca, to wyszedł i zaczął zachowywać się normalnie, podchodził do nas, można było go głaskać, spokojnie dał sobie założyć obrożę i zapiąć smycz, na której bardzo ładnie szedł.

Chłopak mówił, że ten pies pokonuje wszystkie płoty - w sumie się nie dziwię, też chciałabym na własną rękę opuścić to miejsce.

Posted

Jamnikowaty długowłosy - około 2-3 letni pies, jest piękny. Bardzo towarzyski, przebywa od 2 tygodni w przytulisku. Ładnie dał sobie założyć obróżkę, przypiąć smycz, nie było problemu karmić go z ręki. Jest niski ale długi, taki a'la jamnik bardzo długowłosy :)

Posted

Brązowo-szary kundelek - około 2-3 lata, boi się ludzi, nie chciał do nas podejść, nawet do smakołyka. Zdjęcia musiałam robić z ukrycia, bo uciekał przed aparatem. Ewidentnie człowiek musiał mu wyrządzić jakąś krzywdę, teraz potrwa trochę czasu, aż ponownie zaufa człowiekowi.

Posted

Terrierowata sunia - bardzo chuda, jeśli dobrze pamiętam to jest już wysterylizowana.
    Początkowo się nas mocno bała, później pozwoliła sobie założyć obróżkę i dać się wyprowadzić z kojca - sama wyjść nie chciała za bardzo.
    Przydałyby się badania krwi... Już jakiś czas siedzi w przytulisku.
    W ogóle nie potrafi chodzić na smyczy.

Posted

Powiedzieli, że husky, ale jak dla mnie to bardziej malamut jest, chyba że mix husky z malamutem - trzeba zasięgnąć rady specjalisty.
    Bardzo wycofany pies, boi się ludzi, nawet nie chciał wyjść z otwartego kojca.
    Musiał doznać wielu krzywd od człowieka.
    Gdy Kasia założyła mu obrożę i smycz, to biedak przywarł do ziemi i się nie ruszał ze strachu.
    Ma około 3-4 lata, chłopak.
    Trzeba go porządnie wyczesać, bo ma sporo zimowego futra jeszcze na sobie.

Posted

Maja - chyba jedyna psina w przytulisku, która ma imię.
    To czarna sunia z białymi skarpetkami, bardzo młodziutka, około 1 roku.
    Jest radosna, pełna pozytywnej energii :)
    Wypuszczona z kojca biegała jak szalona po całym terenie, korzystała z wolności.
    Bardzo łagodna, przytulaśna.
    Ma jakieś zmiany skórne przy ogonie, chłopak powiedział, że sobie wygryzła bo miała pchły i ją swędziało.

taka foczka z niej :evil_lol:

Posted

Mikrosunia - około 2 letnia, malutka, około 6 kg.
    Słodziak z niej straszny, podchodzi do człowieka, domaga się pieszczot i brania na ręce. Zamknięta w kojcu bardzo płacze za człowiekiem.
    Serce pękało, gdy musiałyśmy ją tam zostawić.
    Łagodna, radosna, z mnóstwem niespożytkowanej energii :)

Posted

Kolejna mamusia i jej 2 maleństwa oraz 2 podstawione, które wykarmiła w przytulisku.

Mamusia ma około 1,5 roku, to była pewnie jej pierwsza cieczka. Sunia jest wielkości do kolan.
    Jest bardzo towarzyska, otwarta na ludzi, pełno w niej pozytywnych emocji.

Posted

Szczeniak nr 1 - sunia, ma około 1 miesiąc, została znaleziona lub podrzucona do przytuliska, przygarnęła ją sunia-mamusia i wykarmiła.
    Ma charakterystyczne, śliczne uszka, które jak postawi do góry są tak słodkie :)
    Wyrośnie z niej śliczna sunieczka :)
    Chciałam ją porwać i zabrać do domu, tak się do mnie tuliła, czuła się bezpiecznie...ale niestety... cały czas o niej myślę i chciałabym, by znalazła prędko nowy domek.