Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Końcem lipca razem z siostra i jej chłopakiem wracaliśmy z nad wody
Jechaliśmy przez las i w pewnym momencie moja siostra zauwarzyła przy drodze psa. Zatrzymaliśmy sie... przybiegł do nas, cieszył sie jak głupi malutka czarna kuleczka cała w pajęczynach... po chwili z zarośli wybiega 2 maleństwo brązowe...
Psiaki piszczą, cieszą sie i biegają dookoła nas. Nie zastanawiając sie ani chwili załadowaliśmy ich między siedzenia
Całą drogę grzeczniutko siedziały nie ruszając sie. Patrzymi mi prosto w oczy... jakby chciały powiedzieć dziękuję...
Tego samego dnia wykąpaliśmy ich, nakarmiliśmy i od razu poszły spać..

Kilka dni póżniej psiaki miały już zaklepane nowe domy. Pojechaliśmy ich zawieść. Nowi właściciele wydawali sie odpowiedzialni, i co lepsze z rodziny. Bruno (czarny) pojechał do siostry mojego wujka gdzie jest do tej pory i ma się świetnie.
Pikuś (brązowy) pojechał do kuzyna. Gdzie też miał być szczesliwy...
był... przez 4 miesiące...
kilka dni temu dowiedziałam się że Pikusia ktoś OTRUŁ !!! :crazyeye: :crazyeye: :shake: :shake: :-(

Jak się później okazało ten ktoś to TEŚCIOWA !!!!!!!!!!
Niemogłam uwierzyć jak mogła to zrobić... przez 4 miesiace dawała mu jeść a potem otruła??!!!! Dlaczego ???!!!!!!!
Mogli go oddać do mnie !! jeśli im coś niepasowało !!!
Wujek ma zgłosić to na policje.. ! ciekawe czy już to zrobił.... :-(
Biedactwo męczyło sie umierając pod wpływem jakiegoś świństa :-(

Oby sprawiedliwości stało się zadosć !!!!

FOTKI:
Psiaki zaraz po znalezieniu...

Nie zapomnę Cię nigdy skarbie :(

• W NOWYCH DOMACH:

Bruno:
    Radosny, szalony. Ciagle czegoś szuka, coś wącha. Nieustannie macha ogonem. Potrafi juz wszystkie podstawowe komendy :) Trochę nieufny w stosunku do obcych, jednach po chwili daje sie pogłaskać.
    Po miesiącu prawie nie do poznania. Sierść stała się jednolita, gładka i miła w dotyku.
    Po wizycie u weta okazało sie ze potrzebne jest leczenie. Bruno był zapchlony, miał robaki i cierpiał na grzycicę skóry. Do tego niedowaga. Ale dziś już ma się dobrze.
    Zdjęcia troche niewyraźne. Robione kom i do tego ciągłe ruchy i złe swiatlo.

Pikuś :
    Niesforny długonogi. Mówili o nim "sarenka". Do tego sadysta znecający sie nad kotem
    Ciagle w ruchu. Ogon też :)
    Nieufny w storunku do obcych. Podchodził z dystansem. Kiedy sie spotkaliśmy bał sie podejsc... biegał dookoła szczekając. Ale wystarczyło ze powąchał moją ręke.. :)
    Uwielbiał spać pod schodami (ciekawe), obszczekiwał wszystko i wszystkich. Nawet rzeczy martwe :D
    Kiedyś 2 godziny szczekał na worek zaczepiony na płocie :lol:

Podobnie jak brat wymagał kuracji ale wyszedł z tego.. :) i oto jak się prezentował:

WIERZĘ ŻE TERAZ JEST CI DOBRZE, ŻE ZA TM BEZTROSKO BIEGASZ BO BEZKRESNYCH ŁĄKACH...

• I WILL ALWAYS LOVE YOU !! I WILL ALWAYS REMEMBER YOU !!

• Posted

Znając życie, wszystko rozejdzie się po tzw. kościach a w najbliższe święta wszyscy wszystko wszystkim wybaczą i zapomną... Niestety.
    Chyba, że Twój wujek jest prawdziwym facetem i nie odpuści.
    Na bieżąco ja poszłabym w stronę ubezwłasnowolnienia tej starej k.....
    jako niepoczytalnej i niebezpiecznej dla innych domowników, a później bez hamulców - tzw. dom opieki. Bo to było regularne morderstwo na bezbronnej istocie.
    A jak nie - poczekałabym, aż jej wiek nieco się posunie i na zimno - to samo i ten sam przybytek. Zemsta po czasie podobno smakuje lepiej, tylko trzeba być twardym i nie pozwolić sobie na zapomnienie....
    Bo zrobienie jej teraz tego samego, co zrobiła psu nie ma sensu - szkoda własnego życia.
    Od razu mogą zastosować wobec niej pełen ostracyzm.
    Mam nadzieję, że inni nie zaproponują zaproszenia starszej miłej pani na kawę i wytłumaczenia jej niestosowności zachowania wobec psa - bo namacalne efekty bezstresowego wychowania mieliśmy ostatnio w Gdańsku....

Małuchowi jest teraz już tylko dobrze i kiedyś na pewno spotka się z Tobą i ze swoim bratem. Widocznie na tym świecie był Mu pisany taki los.
    Pozdrawiam Cię serdecznie, niestety wszystkiego nie możemy przewidzieć.

Posted

wrr... co za baba :angryy:
    mowi sie ze z rodzinom to najlepiej sie na zdjęciu wychodzi, ale moja mama powtarza ze i tak nie zawsze... chyba ma racje :angryy:

Pikuś... teraz juz nikt Cie nie skrzywdzi..
    [*]

Posted

zaba14 napisał(a):
    wrr... co za baba :angryy:
    mowi sie ze z rodzinom to najlepiej sie na zdjęciu wychodzi, ale moja mama powtarza ze i tak nie zawsze... chyba ma racje :angryy:

Pikuś... teraz juz nikt Cie nie skrzywdzi..

• Otóz to... najlepiej na zdjęciu a ta wredna baba to nawet nie moja rodzina bo to teściowa mojego wujka... :mad:
    A wujek pewnie nie podejmie żadnych kroków, żeby nie wywołać wojny w rodzinie...
    :shake: :shake:

Posted

w sumie to moja babcia przypomina mi owa tesciowa:angryy:
    przez nia zycie stracil moj kochany azorek:placz: niecierpie jej:angryy:
    jestem zdania ze im mniej takich ludzi tym piekniejszy jest ten swiat...

Posted

_ChiQuiTa_ napisał(a):
    Otóz to... najlepiej na zdjęciu a ta wredna baba to nawet nie moja rodzina bo to teściowa mojego wujka... :mad:
    A wujek pewnie nie podejmie żadnych kroków, żeby nie wywołać wojny w rodzinie...
    :shake: :shake:

A czy Ty w takim razie nie mogłabyś takich kroków podjąć? A jeśli nie jesteś pełnoletnia, to może Twoi rodzice - bo tak, jak się obawiałam, kolejny zwyrodnialec nie poniesie żadnej kary. Tym razem w imię świętości rodzinnej zgody.Absurd.
    A prawdziwych facetów z jajami to chyba w dzisiejszych czasach można już tylko znaleźć wśród psów....
    A może prześlesz mi adres tej miłej pani, to chociaż kartkę na święta ode mnie dostanie...

Posted

rebellia napisał(a):
    Matusia- zło zawsze wraca złem.

Dlatego dobrze temu złu czasem pomóc w powrocie, by jeszcze choć na tym świecie w minimalnym stopniu wyrównać rachunki. Bo to jesteśmy winni zniszczonemu, niewinnemu życiu.
    Sorry, chyba osiągnęłam wiek, w którym brak nawet wspomnienia różowych okularów w przypadku tzw. człowieka.

Posted

Ja bym ta staruche ******* :angryy: :angryy: :angryy:
    i to ze jestem pełnoletnia nie moge nic zrobic a rodzice... pewnie tez nic nie zrobią. Ojciec za granicą, a mama..... powiedziałaby mi zebym dała sobie spokój. :shake: :shake:

• 2 months later...
    Posted

Boże, widzisz to i nie grzmisz??????????
    Co tej kobiecie była winna ta istotka?
    Brak mi słów, taki mauszek:placz::placz::placz:

Pikuś, biegnij od razu do mojej Psoni, ona cie przytuli i pokaże najpiękniejsze łąki, których oko ludzkie nie widziało i nie skalało. A o Tego babsztyla sie nie martw. Jakie dawane, takie oddawane. Los nie rychliwy, ale sprawiedliwy. Nadejdzie dzien, że twój obraz będzie jej ciążył jak kamień.