maarit Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 O kurcze - ma dom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qeeriefire Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Gratuluje domu :) Super ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barb Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 A jakieś świeże informacje są? Zdjęcia może? mam nadzieje, że Carla pojechala od razu do domu a nie do tamtejszego schroniska? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azalia Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Czy jest szansa,że my się czegoś dowiemy,do jakiego domu trafia Carlunia,czy aby dobrego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barb Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 [quote name='azalia']Czy jest szansa,że my się czegoś dowiemy,do jakiego domu trafia Carlunia,czy aby dobrego?[/QUOTE] Załozycielka wątku przestala niestety tu zaglądać :shake: Zobacz artykuł w Nowinach. [url]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...MYSL/203961282[/url] i na wątku [url]http://www.dogomania.pl/threads/102118-Orzechowce-nadal-potrzebujĄ-pomocy[/url]! post 7680 i 7681 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azalia Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Dziękuję Ci barb za informacje.Czyli Carlunia pojechała do Niemiec,mam tylko nadzieję że dobrze trafiła maleńka.Dobrze by było,żeby były jakieś wiadomości i zdjęcia o suni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 wlasnie przeczytalam, ze zabrana została przez Hundehilfe Ukraine i napisałam do nich. Ale czy odpowiedzą, nie wiem. Może kierownik schroniska dostanie jakieś info.. Szkoda, że nikt u nas się nie znalazł. Bardzo bym chciała, żeby były jakieś informacje. Dobre. Ze Carla jest w swoim domu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Carla wcale nie ma domu. Napisałam do Hundehilfe i po niemiecku odpisała mi Doris, czyli Pajunia. Więc Carla jest w drodze do Pajuni (teraz już chyba na miejscu) na DT (tzw Pflegestelle). Jeśli znajdzie dom pójdzie do niego, jeśli nie- zostanie u Pajuni. Tak napisała mi Pajunia. O ile się dobrze orientuję, Pajunia ma przytulisko (?) . Mam nadzieję, że pan kierownik schroniska wie, że Carla wcale nie ma domu. I że go to interesuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barb Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Tez sie tego obawialam, prawdę mowiąc. Na [url]www.schroniskoorzechowce.pl[/url] są zdjęcia z nowych domow. Dziś pojawilasie tam Carla. Zobacz. A to DT byloby na dluzej chociaż ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 DT jest dozywotnio, jesli nie znajdzie się dom. Tak mówi Pajunia. Tylko ze to nie jest dom. To jest przytulisko, jeśli się nie mylę. Zobaczylam na stronie schroniska Carlę w "nowym domu". Bez sensu. jaki nowy dom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barb Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 [quote name='Charly']Carla wcale nie ma domu. Napisałam do Hundehilfe i po niemiecku odpisała mi Doris, czyli Pajunia. Więc Carla jest w drodze do Pajuni (teraz już chyba na miejscu) na DT (tzw Pflegestelle). Jeśli znajdzie dom pójdzie do niego, jeśli nie- zostanie u Pajuni. Tak napisała mi Pajunia. O ile się dobrze orientuję, Pajunia ma przytulisko (?) . Mam nadzieję, że pan kierownik schroniska wie, że Carla wcale nie ma domu. I że go to interesuje.[/QUOTE] Trudno mi sie wypowiadać ile wie Kierownik ale pies jest wykazany w dziale w nowych domach, a nie w domach tymczasowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qeeriefire Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Pogubiłam się szczerze.. [B]Neczka[/B] czekamy na wieści od Ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baster i lusi Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 może by do niej napisać.bo chyba jest z tej fundacji. [quote name='MalgosMalgos']Szukam pomocy w pomocy Jedna z moich Fundacji, porzadni ludzie, zadne "typy spod ciemnej gwiazdy" chce przekazac orzechowskiemu schronisku 8 duzych bud i pomoc w adopcjach Jesli pamietacie, ja wspomagalam orzechowskie schronisko juz klika razy darami jestem z Berlina, urodzona w Gdyni - w Rzeszowie nie znam sie niestety ani troszke kto moglby pomoc? Poszukiwany jest rowniez tani nocleg dla kilkorga dwu u i czworonogow, ta Fundacja jezdzi na Ukraine i ma w jedna strone do siebie ponad 1200 km, mimo zmian kierowcow nie wyrabiaja z jazda non -stop Czy ktos z was moglby pomoc? Szkoda by bylo tych fajnych duzych bud.. Pozdrawiam serdecznie MalgosMalgos[/QUOTE] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barb Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 [quote name='Collie']Pogubiłam się szczerze.. [B]Neczka[/B] czekamy na wieści od Ciebie.[/QUOTE] Niestety dzis Neczka napisala, że nie będzie już pisać na orzechowskich wątkach. Nic z tego nie rozumiem :shake: Zobaczcie same/ sami ww.dogomania.pl/threads/211775-Biała-szorstkowłosa-roczna-Saga-smutnieje-w-schronisku.-WEŹ-MNIE-DO-DOMKU... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Neczka widocznie musiala podjąc taką decyzję. Adopcja Carli jest jak mniemam decyzją kierownika, Neczka tylko zalozyla wątek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barb Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 [quote name='Charly']Carla wcale nie ma domu. Napisałam do Hundehilfe i po niemiecku odpisała mi Doris, czyli Pajunia. Więc Carla jest w drodze do Pajuni (teraz już chyba na miejscu) na DT (tzw Pflegestelle). Jeśli znajdzie dom pójdzie do niego, jeśli nie- zostanie u Pajuni. Tak napisała mi Pajunia. O ile się dobrze orientuję, Pajunia ma przytulisko (?) . Mam nadzieję, że pan kierownik schroniska wie, że Carla wcale nie ma domu. I że go to interesuje.[/QUOTE] Skoro dysponujesz obydwoma mailami wyslanym i otrzymanym, to moze najprościej byloby przeslać je na schroniskowy mail adresujac na Kierownika ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 nie. nie wysle ich kierownikowi. Może tam zadzwonię. Ale chyba pan kierownik wie co robi...tak myślę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barb Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 [quote name='Charly']nie. nie wysle ich kierownikowi. Może tam zadzwonię. Ale chyba pan kierownik wie co robi...tak myślę.[/QUOTE] Mysle, że trzeba zacząc od kontaktu z Kierownikiem. Tak bedzie chyba najwlasciwej. [B]Spytasz sie czemu ja tego nie zrobie? Nie jestem w dyspozycji tych maili, co wiecej nawet ich nie widzialam. Nie znam też Ciebie. Nawet nie wiem skąd jesteś, nic o tobie nie wiem. Co mialabym napisać? Ze ktoś podpisujący się na Dogomanii nikiem Charly podał, że Carla trafi/trafiła w Niemczech do przytuliska? I proszę żebyś mnie dobrze zrozumiala i nie poczula sie dotknieta. W żadnym razie nie kwestionuję prawdziwości Twoich informacji ale nie moglabym ich w żaden sposób uwiarygodnić. Dlatego prosilam Cię abyś to Ty skontaktowala sie Kierownikiem. Nie wiem czy zrobisz to telefonicznie, czy mailowo.[/B] Ale warto od tego zacząć. I nie musisz podawać, że informacje na temat Carli i jej adpcji masz z Dogomanii. Artykuł o wizycie wolontariuszy z Hundehilfe i zabraniu jednej starej suczki były w papierowym i internetowym wydaniu Nowin. Zreszta wpisując w google Nowiny 24 Przemysl można do tej pory znaleźć ten artykul. Innej starej suczki od momentu wizyty nie wyadoptowano - stąd wywod, że jest to Carla. Czekam na ewentualne informacje - jeśli je uzyskasz. Odezwę sie wieczorem. A możesz podać namiary mailowe na Hundehilfe-Ukraine ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 [URL="https://service.gmx.net/de/cgi/g.fcgi/mail/print?folder=sent&uid=ODc1NDVVOyB3e4vWnGR3lQ13ZflArhfj&CUSTOMERNO=16496632&t=de864302511.1315385635.aabb6ab3"][email protected][/URL] namiary na Hundehilfe znajdziesz w internecie zresztą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajunia Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 [QUOTE]Tylko ze to nie jest dom. [B]To jest przytulisko, jeśli się nie mylę[/B]. [/QUOTE] Droga Charly!!!!! Nie wiedzialam, ze w moim domu , w Niemczech mam przytulisko ? Ciekawe, ze osoby postronne, sa tak dobrze zorientowane na tematy dotyczace mnie, o ktorych ja sama nie mam zielonego pojecia. Jak Charly Ci juz napisalam, z pewnoscia moi sasiedzi nie byliby szczesliwi, gdyby okolo 100 psow mieszkalo na mojej posesji i w moim domu w Niemczech. Przytulisko, jak wielu jest to znane, znajduje sie w Polsce, w miejscowosci Zelgoszcz. Zagadka jest dla mnie, skad te wiadomosci, ze Carla sie w przytulisku znajduje? Carla NIGDY w PRZYTULISKU NIE BYLA!!! Hm. No coz, jak nie ma zadymy, to trzeba ja koniecznie zrobic.!!!!:angryy: Zamiast od roku hopac , trzeba bylo dla niej dom w Polsce znalezc, a nie teraz , gdy Carla ma dobrze, glupoty wypisywac. :angryy: I jeszcze psuc schronsku w Orzechowcach kontakty z dobra organizacja, ktora chce temu Schronisku pomagac. :angryy: Z pewnoscia sie kierownictwo Schroniska bardzo ucieszy. Chcialam zdjecia Carli z tego rzekomego " przytuliska " u mnie wstawic, niestety po tej calej zmianie na dogo, nie potrafie, ale Charly dostala juz dzis rano ode mnie te zdjecia. Wiec niech wstawi. To byl tylko moj krotki pobyt na dogo, gdyz nie moglam tych nastepnych wypisywanych glupstw strawic. Moja przygoda z dogo zakonczyla sie juz dawno . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Pajuniu masz rację- byłam w błędzie przyjmując, ze jest w przytulisku, a nie u Ciebie w domu w Niemczech na DT. Przepraszam wszystkich za zamieszanie ( a propos zdjęc; nie ma żadnych) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajunia Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Jak to nie ma ??? Przeciez przed chyba dwoma godzinami wyslama Ci dlugiego maila, opisalam wszystko o Carli i wyslalam chyba 10 dzis zrobionych u mnie zdjec. Masz jakis inny Adres mailowy. Moze GMX nie funkcjonuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilia2280 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 [quote name='Charly']nie. nie wysle ich kierownikowi. Może tam zadzwonię. Ale chyba pan kierownik wie co robi...tak myślę.[/QUOTE] No nie jestem przekonana czy wie i czy chce wiedziec... A DT pajuni to tez zaden dom. Po co mialaby miec przytulisko w Polsce, jesli tak latwo moze dac DT psu u siebie w Niemczech? Az musi z Orzechowców psy zbierac bo widac u niej w przytulisku psom domów nie potrzeba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qeeriefire Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 A ja jestem ciekawa dlaczego zostało tutaj stworzone zamieszanie,że Carla nie ma domu... [B]pajunia[/B] wygłaskaj ją od nas, na pewno ma u Was dobrze :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Carla ma DT u Pajuni Collie. Za zamieszanie z przytuliskiem jak powyżej pisałam przepraszam. Nie mam zdjęć. Nie doszło ani jedno. Ale ja mam problemy z ruterem i ogólnie raczej nie mam internetu. Muszę non stop wyciągać ruter i wkladać znowu do wtyczki i wtedy mam na chwilę. Może dlatego. Ale moze ktos inny poda swoj adres mailowy, zebysmy mogli zobaczyć Carlę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts