Neczka Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 I ja przyczynię się do pokazania Carli na pierwszej ;) Quote
baster i lusi Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='Neczka']I ja przyczynię się do pokazania Carli na pierwszej ;)[/QUOTE] i ja podnoszę Carlę. Quote
Neczka Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Carla wczoraj została wygłaskana, odpchełkowana, wyprzytulana. Szkoda, że została... :nonono2: Quote
azalia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 odwiedzam Carlunię i domku życzę maleńkiej. Quote
Neczka Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Dziękuję za wizytę... ;) Ostatnio mało człowieczków zagląda do orzechowskich psiaków Quote
Neczka Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Carluniu, czy zdążymy Ci jeszcze pomóc... ? :nonono2: Quote
Sabina02 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='Neczka']Carluniu, czy zdążymy Ci jeszcze pomóc... ? :nonono2:[/QUOTE] Musimy zdążyć... Quote
Neczka Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Tylko strasznie tu cicho na forum, z ogłoszeń też cisza... :nonono2: Quote
Charly Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Carlita ma jakies wydarzenie na fb? btw ogormnie się cieszę, że ta przecudna brzydula Roślinka juz w domku:multi: Quote
Neczka Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 [quote name='Charly']Carlita ma jakies wydarzenie na fb? btw ogormnie się cieszę, że ta przecudna brzydula Roślinka juz w domku:multi:[/QUOTE] Wydarzenia nie ma, bo ja nie jestem oblatana w fb, ale jeśli ktoś mógłby mi pomóc, to jak najbardziej byłoby fajnie... ;) Roślinka ma się świetnie :) Quote
Charly Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [URL]https://www.facebook.com/event.php?eid=205176772876160[/URL] Neczko ile ona waży? 10 kg? i wiek? 10 z plusem czy wiadomo konkretnie? Czy wiadomo, co jej konkretnie dolega? Tzn co jest z tymi łapkami? Bierze jakieś leki? Można i trzeba to jakoś leczyć? Napisz proszę trochę więcej tzn. też jak ona sie porusza, czy chodzi normalnie na spacerki. Rozumiem, że po schodach trzeba będzie wnosić. Coś jeszcze? No i proszę o więcej zdjęć, jeśli możliwe:) dzięki Quote
Neczka Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Dziękuję, Charly ;) 10 na pewno nie. Powiedziałabym że około 6kg góra. Ile konkretnie latek nie mam pojęcia, napewno więcej niż 10. Z łapkami jest tak, że poprostu wyrosły koślawe (bądź to kwestia wieku). Stawy są już nie pierwszej sprawności. Leków nie przyjmuje. Można by podawać witaminki i coś na wzmocnienie stawów właśnie... Myślę, że na upartego poradziłaby sobie ze schodami, ale napewno niewielką ilością. Carlitta spaceruje jak najbardziej normalnie, czasami tylko przysiada i odpoczywa. Jak na dziś dzień wszystkie zdjęcia jakie mam można znaleźć na stronie [url]http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=387&Itemid=21[/url] Quote
Limba Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Widzę ją na fb, chyba Charly o niej napisała. Biedactwo, gdyby nie mój zwierzyniec...Może ktoś dojrzy psinę i będzie mógł ją zabrać do domu, cuda się zdarzają...Sama wzięłam starsze psy, jedna suczka żyje już szczęśliwie 5 lat u mnie, może Karlisia tez ma przed sobą trochę lat...Tylko ten cud z domkiem potrzebny...Trzymam kciuki z całej siły! Quote
Charly Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Myślałam, że 10 musi ważyć, bo moja mała ratlerkowata pchełka (jest naprawdę malenka i chudziutka- jak ratlerek) waży 5 kg, a Filipek, który jest drobniejszy od Carlisi (ale oceniam tylko ze zdjęcia) waży 7. Ale te kilka kg w razie W się upchnie;) Quote
Neczka Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Jak dla mnie mamy do czynienia z pięcioma - sześcioma kilogramami psa ;) Quote
barb Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Wklejam informację ze strony Schroniska w Orzechowcach 27 - 28 sierpnia zapraszamy na wystawę fotograficzną wykonaną przez Młodzież z Klubu Fotograficznego Stowarzyszenia "Młodość ze sztuką" w Rynku Przemyskim. Tegoroczna wystawa przygotowana zostanie we współpracy ze Schroniskiem dla Bezdomnych Zwierząt w Orzechowcach. Fotografiami podopiecznych schroniska chcielibyśmy ukazać potrzebę odpowiedzialności za zwierzęta, ale także włączyć się do kształtowania wrażliwości na starość i chorobę zwierzaków. Starszy lub chory pies czy kot nie oznacza, że jest gorszy, a może właśnie oni potrzebują naszej miłości ? Podarujmy odrobinę serca zwierzakom, które są przez ludzi zapomniane, bo nie są młode i zdrowe... a może wtedy nasze kroki będą dla nich najpiękniejszą muzyką. Może ta chwila, gdy będą przy nas będzie najlepszym co nas może spotkać, gdyż "jeśli mnie oswoisz, będziemy się wzajemnie potrzebowali. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. Ja także będę dla Ciebie jedyny na świecie... ". Zapraszamy na Rynek i do Schroniska ! Quote
Neczka Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Carla ma dom !! :) Nie mam pojęcia jak to się stało i wogóle o co chodzi ale taką informację przeczytałam na stronie schroniska. Jak się czegoś dowiem, napiszę :) Jutro zmienię tytuł. Quote
azalia Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Neczko,bardzo się cieszę,że Carlunia ma dom,tylko martwię się czy aby dobry.Dowiedz się jak najwięcej,proszę i napisz. Quote
baster i lusi Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 [quote name='Neczka']Carla ma dom !! :) Nie mam pojęcia jak to się stało i wogóle o co chodzi ale taką informację przeczytałam na stronie schroniska. Jak się czegoś dowiem, napiszę :) Jutro zmienię tytuł.[/QUOTE] łał zatem czekamy na wieści Quote
Charly Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 mam nadzieję, że dobry dom. Neczko kochana mam nadzieję, że się czegoś dowiesz Quote
barb Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Na stronie [url]www.schroniskoorzechowce.pl[/url] - mozna zobaczyć zdjęcia z wystawy fograficznej. Jest tam rownież zdjęcie Carli. Quote
Recommended Posts