agaga21 Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 łał, 1000 drzewek??? szalejecie! pochwal się potem efektem. [url]http://i58.tinypic.com/1z149l4.jpg[/url] :evil_lol: Quote
Czekunia Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Witam się wreszcie:loveu: Skrycie podglądam galerię od dłuuugiego czasu, ale jakoś chyba nadszedł czas na oficjalne powitanie:evil_lol:. Zawziełam się i czytam od początku, jestem na 445 stronie, już bliżej niż dalej:eviltong:... Piękne stadko:) a teraz wracam do rozdziału pt. "Pierwsze dni na swoim":diabloti:. Quote
wilczy zew Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Preziolek ma fajnego irokeza :loveu: tak,tak,pochwal się efektami prac ogrodniczych Quote
furciaczek Posted April 4, 2014 Author Posted April 4, 2014 (edited) [quote name='agaga21']łał, 1000 drzewek??? szalejecie! pochwal się potem efektem. [URL]http://i58.tinypic.com/1z149l4.jpg[/URL] :evil_lol:[/QUOTE] One malutkie wiec efektu na razie nie ma ;) Drogę tez obsadzili, nie będzie jak na pustkowiu wkoncu. [quote name='Czekunia']Witam się wreszcie:loveu: Skrycie podglądam galerię od dłuuugiego czasu, ale jakoś chyba nadszedł czas na oficjalne powitanie:evil_lol:. Zawziełam się i czytam od początku, jestem na 445 stronie, już bliżej niż dalej:eviltong:... Piękne stadko:) a teraz wracam do rozdziału pt. "Pierwsze dni na swoim":diabloti:.[/QUOTE] Witam :) Ze tez chce Ci sie czytać tyle stronic:crazyeye: [quote name='wilczy zew']Preziolek ma fajnego irokeza :loveu: tak,tak,pochwal się efektami prac ogrodniczych[/QUOTE] On ma naturalnego irokezika, teraz jak będę go strzyc to chyba mu zostawię:lol: Zaczęłam go nawet ostatnio maszynka juz jechać ale odmówiła posłuszeństwa....czekam na nowa:multi: Moje 3 sosny i 20 tuj jeszcze w doniczkach...wyglądam ostatnio przez okno i co widzę? Celnika z 1,5m sosna w mordzie biegającego radośnie po podwórku:mdleje: Dzisiaj muszę juz wsadzić...oby pogoda dopisała bo w deszcz i wiatr jakoś nie uśmiecha mi się grzebanie w ziemi:roll: EDIT: Ciekawe wiejskie zjawisko...kaukazy w domu na śniadaniu, na podwórku nic nie lata. Prezio coś ryja drze wiec wyglądam przez okno...podjeżdża nie znane mi wiejskie auto z nieznanym mi wieśniakiem...wysiada Pan, rozgląda sie i zamiast nacisnąć dzwonek zaczyna mi gmerać przy bramie:crazyeye: Ja bramie na noc mam pozabezpieczana na rożne sposoby....w obawie ze psy uciekną, wiec ktoś kto nie wie jak to za cholerę z łatwością nie ogarnie i nie otworzy. Wypuściłam kaukazy, zawinęłam sie tylko szybko buty ubrać...jak wyszłam to widziałam jak Pan spierdziela...po prostu...WTF??:roll: A chciałam sie zapytać co mu tak zależy na wejściu na nasze podwóreczko ehh Mial gość szczęście, gdyby kaukazy zjadły, on by sobie wszedł a ja bym nie zauważyła i je wypuściła jakby sobie zwiedzał posesje to ja nie wiem...a potem nie Pan tylko ja i moje psy mielisbysmy problemy. Na bramie 3 tabliczki ostrzegawcze o psach, dzwonek jak wół wisi...nie kumam. Edited April 4, 2014 by furciaczek Quote
malawaszka Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 no nieźle... masakra... jakbym miała tak jak Ty sama siedzieć przez część czasu to też musiałabym mieć jakieś wielkie psiska podwórzowe nie ma bata :shake: Quote
wilczy zew Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 i tak całkiem sobie pan poszedł?? Fur opowiedz trochę o dziadkach Celnika,proszę! Quote
junoo Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Ale masz pocieszne psiaki :D Hahaha chyba bym olała naukę i wszystko, tylko siedziałabym i patrzyła na ich wygłupy :lol: Hmm a ten typek podejrzany... Ale co podejrzewasz? Złodziej? Quote
furciaczek Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 (edited) [quote name='malawaszka']no nieźle... masakra... jakbym miała tak jak Ty sama siedzieć przez część czasu to też musiałabym mieć jakieś wielkie psiska podwórzowe nie ma bata :shake:[/QUOTE] Komfort psychiczny zdecydowanie poprawiają, chociaż dochodzi dodatkowy stres o nie...no ale nic idealnego :) [quote name='wilczy zew']i tak całkiem sobie pan poszedł?? Fur opowiedz trochę o dziadkach Celnika,proszę![/QUOTE] Tak, odjechał i tyle go widziałam:roll: Celnik jak był malutki to nie wachal sie używać ząbków na poważnie w stosunku do mojej osoby jak mu sie coś nie spodobało:diabloti: Byłam przerażona tym na jakiego psa trafiłam, 12-15tyg szczenie wpadające co i rusz w niekontrolowane napady agresji, gryzący właściciela...no po prostu bosko. Pies który lekko wyrośnie na jakieś 80kg żywej wagi... Zaczęłam gmerać w genetycznej przeszłości mojego psa, dowiedziałam sie ze pradziadekdziadek Varlak był na tyle uroczym pieskiem ze kiedyś na wystawie odgryzł swojemu właścicielowi kolano...tak centralnie je wygryzł. Jedynie jakaś babeczka mogła z nim robić wszystko, reszta ludzi dla tego psa była marnym pyłem. Inny jakiś tam pradziadek Richard tez kawal skurczybyka. I ze czasami w tej lini zdążają sie takie psie odpaly...inne szczyle z miotu normalne. Poznałam rodzeństwo na wystawie we Włoszech...Celniczka z klubowej wloskiej zdyskwalifikowali w klasie puppy za usiłowanie morderstwa sędziego. Zalamke miałam totalna przez parę miesięcy...no ale mordercza praca przyniosła efekty. Na chwile obecna pies bezpieczny dla własnych ludzi, w miarę funkcjonujący w społeczeństwie. Bedzie wiejskim burasem spełniającym sie w roli stróża i obrońcy swojego terenu i rodziny...czyli będzie tym czym kaukaz być powinien w zasadzie. Dlatego tez mam dodatkowe jazdy na punkcie zabezpieczeń, żeby czasem nie wylazł w mało odpowiednim momencie. Posłuszny jest, ale jak uzna ze komuś z rodziny grozi niebezpieczeństwo to zgodnie z natura przejmie inicjatywę i człowiek w zasadzie nie wiele będzie w stanie zrobić. Posiadanie takiego psa to zajebista odpowiedzialność i dyskomfort psychiczny. Dodatkowy urok posiadania kaukaza w starym ruskim typie. Cały czas ma tłuczone do głowy pewne zasady, psychicznie jeszcze nie jest rozwinięty ale nie będzie tak zrównoważonym i opanowanym psem jak Queenia...która jest ideałem ideałów:loveu: [quote name='junoo']Ale masz pocieszne psiaki :D Hahaha chyba bym olała naukę i wszystko, tylko siedziałabym i patrzyła na ich wygłupy :lol: Hmm a ten typek podejrzany... Ale co podejrzewasz? Złodziej?[/QUOTE] Nie sadze żeby złodziej....dziwna pora na okradanie domostw raczej. Kiedyś jak nie miałam ogrodzenia jeszcze, zaraz po wyprowadzce to miałam pielgrzymki...ludzie łazili jak chcieli przez podwórko. Przejeżdżali sobie maszynami rolniczymi...nie mogłam zrozumieć tej mentalności. Jak juz ogrodzenie było to i tak sie ładowali na podwórko ot tak...dopiero jak Hekcio któregoś razu któregoś pogonił to sie rozeszło ze tu psy mordercy i sie skończyło:evil_lol: zazwyczaj teraz grzecznie czekają pod brama az wyjdę i wpuszczę:multi: Listonosz kiedyś...na samym początku, nie dość ze na podwórko wszedł to jeszcze do domu!!...bo polecony miał...bez pukania tak sobie wszedł...wtopił sie w ścianę biedak jak Fur z Preziem na niego wyleciały:diabloti: One na szczęście cywilizowane bardziej i na magiczne słowo reagują błyskawicznie:lol: (reagowaly:-()...qrwa zapominam chwilami ze jej nie ma:shake: Wczoraj sie wściekłam...tel mi spadł i wyświetlacz szlak trafił:placz: Ja uzależniona od telefonu...dramat po prostu dla mnie ehh Myślałam ze Qba mnie zabije...naprawa to jakieś 800zl...a on na totalnym luzie, jeszcze mnie uspokajal i przepraszał ze taki delikatny tel mi kupił, ze mam sie nie denerwować....uroki bycia w ciąży, zaczynam doceniać ten stan:evil_lol: Edited April 5, 2014 by furciaczek Quote
malawaszka Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 No to w sumie dobrze, że Celnik trafił na Ciebie bo mnie to by zapewne zeżarł w wieku 4 miesięcy :mdleje: Fajnie Ci z tym Qbciem :lol: Quote
Izabela124. Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 Pisz więcej historyjek, fajnie się czyta :) Quote
furciaczek Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [quote name='malawaszka']No to w sumie dobrze, że Celnik trafił na Ciebie bo mnie to by zapewne zeżarł w wieku 4 miesięcy :mdleje: Fajnie Ci z tym Qbciem :lol:[/QUOTE] Nooo chłopa mam fajnego, nie wiem jak mnie znosi:evil_lol: Ten szczyl to masakra była, nawet przechodziło mi przez myśl ze jak do dorosłości mu tego typu jazdy nie przejdą to będzie trzeba zrobić....wiadomo co... jednak tej wielkości pies z tak popapranym podejściem do życia to już nie przelewki. No ale sie ogarnął idiota:loveu: [quote name='Izabela124.']Pisz więcej historyjek, fajnie się czyta :)[/QUOTE] Mogę napisać cały elaborat o Qeenie i jej idealności...ale to juz sama słodycz by była i mogło by sie zrobić nam niedobrze:lol: Posadziłam wkoncu te tuje i sosny...Preziolek jednak nie na darmo jest moim ukochanym niuniusiem...pokazywałam gdzie ma kopać, on kopal a ja wsadzałam i jakoś to poszło:loveu: Pech chciał ze i przy podlewaniu był obecny i chciał pomagać równie chętnie jak w kopaniu:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wychodzi na to ze jeszcze z 50 tuj trzeba dokupić...i parę większych sosenek...ale to poczekam na Qbcia, niech on sie trochę pomęczy:diabloti: Quote
agaga21 Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 mi etna też by chętnie w kopaniu pomagała. problem tylko w tym, że po zasadzeniu rośliny nadal chciałaby tam kopać. Quote
furciaczek Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [quote name='agaga21']mi etna też by chętnie w kopaniu pomagała. problem tylko w tym, że po zasadzeniu rośliny nadal chciałaby tam kopać.[/QUOTE] Moj to tylko chcial ziemie do iglaków z worka wyjadać...wyjątkowo mu jakoś przypasowała:lol: Dochodzę do wniosku ze codzienność bez psa musi być dramatycznie nudna i pozbawiona kolorów... Osiągnęłam zabójczą wagę 46kg...normalnie pół kaukaza ze mnie juz...nigdy tyle nie ważyłam:evil_lol: Quote
wilczy zew Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 [quote name='malawaszka']No to w sumie dobrze, że Celnik trafił na Ciebie bo mnie to by zapewne zeżarł w wieku 4 miesięcy :mdleje: [/QUOTE] coś ty...3 miesięcy byś nie dożyła :evil_lol: odgryzł kolano :eek2: prawdziwy kaukaz pisz,pisz... Quote
Pani Profesor Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 okropne jest to, że trzymasz psy - jakby nie patrzeć - do stróżowania i obrony, rozwieszasz zgodnie z prawem tabliczki, a jak ktoś wlezie i mu futro odgryzie kończynę, to i tak będziesz miała przesrane :( Quote
furciaczek Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [quote name='wilczy zew']coś ty...3 miesięcy byś nie dożyła :evil_lol: odgryzł kolano :eek2: prawdziwy kaukaz pisz,pisz...[/QUOTE] Do śmiechu mi wtedy nie było, masakryczne żyć ze świadomością ze ma sie nie zrównoważonego szczyla który wyrośnie na jakieś chore psychicznie bydle. Raz mi skurczybyk rękę na wylot przegryzł jak go opierdzielałam za ataki na Hekcia...20kg nie ważył jeszcze chyba:roll: Queenia duuuzo pomogła w wychowaniu gada, skończył szurać do Hektora w dniu w którym suka wkroczyła do akcji i mu tak doope złoiła ze przez dwa dni się przed nią i przedemna płaszczył jak rozjechana żaba :evil_lol: Potem zanim coś odstawił to zerkał gdzie Queenia i czy w*******u nie dostanie:lol: To dziadulek:diabloti: [url]http://ingrus.net/kavkaz/details.php?id=552[/url] i drugi, nie mniejszy agent [url]http://ingrus.net/kavkaz/details.php?id=1537[/url] [quote name='Pani Profesor']okropne jest to, że trzymasz psy - jakby nie patrzeć - do stróżowania i obrony, rozwieszasz zgodnie z prawem tabliczki, a jak ktoś wlezie i mu futro odgryzie kończynę, to i tak będziesz miała przesrane :([/QUOTE] A w wiejskim urzędzie nie maja pojęcia o obowiązku rejestracji psów z listy...patrzyli sie na mnie jak na kosmitę i nie mogli zrozumieć o co mi chodzi:roll: Quote
furciaczek Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 A takim bylem slodkim szczeniorkiem:diabloti: [IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/1017689_395184313914796_117982141_n.jpg[/IMG] [IMG]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/988622_397734750326419_204602311_n.jpg[/IMG] [IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/1004842_401538143279413_1179404033_n.jpg[/IMG] Quote
wilczy zew Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 taki pieseczek nie może robić takich strasznych rzeczy :) [IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/1004842_401538143279413_1179404033_n.jpg[/IMG] Ci dziadkowie,to te wielkie chłopy? Żaden człowiek nie wyszkoli psa tak jak inny pies! Quote
malawaszka Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 słodki na zdjęciach :lol: Queenia MISZCZ!!! taką kaukazicę bym mogła mieć :loveu: Quote
Naklejka Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 O bosze, stadko kaukazów :loveu: witamy się, pewnie będę często zaglądać :) Quote
furciaczek Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [quote name='wilczy zew']taki pieseczek nie może robić takich strasznych rzeczy :) Ci dziadkowie,to te wielkie chłopy? Żaden człowiek nie wyszkoli psa tak jak inny pies![/QUOTE] To inne dziadki:p Odszukam tego dużego :) [quote name='malawaszka']słodki na zdjęciach :lol: Queenia MISZCZ!!! taką kaukazicę bym mogła mieć :loveu:[/QUOTE] Queenia ideał jest, ani razu mnie nie zdenerwowała...w samych superlatywach można o tym psie...centralnie, zero wad!! Mendzina tez super psica, ale jest dość wredna, uparta...i nic do niej nie dociera....taka menda po prostu, ale na pozytywie:p A i tak najlepszejszy jest Prezio...same wady, ale kocham go za te wszystkie upierdliwości, odpaly, zniszczenia, humory i wieczne darcie japy...nie przeszkadzało mi nawet 30h szczekanie i zawodzenie nad uchem w podroży z wyspy...ani na chwile sie nie zamknął a człowiek nie mógł sie zdenerwować na niego:loveu: Mógłby chatę nam z dymem puścić, auto doszczętnie rozwalić a jeszcze byśmy go całowali po tej durnej mordzie:lol: On wie za ja mam świra na jego punkcie i ze może sobie pozwolić na wiele...on na moim punkcie tez ma *******ca:multi::loveu: Takie 200% mojego i tylko mojego psa:loveu: Kubcio wie kto jest facetem mojego życia...jakoś sie z tym pogodził:evil_lol: Pilnowanie Panci w wykonaniu mężczyzny mojego życia...jedno moje słowo i Kubcio w takiej sytuacji nie podejdzie, mogę w spokoju fochy łapać:evil_lol::evil_lol: [IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/996958_442837285816165_1829695769_n.jpg[/IMG] [quote name='Naklejka']O bosze, stadko kaukazów :loveu: witamy się, pewnie będę często zaglądać :)[/QUOTE] A witamy serdecznie, ja do Was tez zaglądam...tylko po cichu :) Quote
furciaczek Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 (edited) To jeszcze mała Queenia, to to bylo mega slodkie :) [IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/426441_335227563243805_638550976_n.jpg[/IMG] i moja ulubiona fota:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: [IMG]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/996524_394462477320313_1617362910_n.jpg[/IMG] Edited April 5, 2014 by furciaczek Quote
agaga21 Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 [url]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/996524_394462477320313_1617362910_n.jpg[/url] hehe, fajne :) gośka, ty jesteś w ciąży i ważysz 46kg???? tyle ważą nastolatki z gimnazjum! :evil_lol: (matko, jak ci zazdroszczę! nie dość, że lekka jak piórko, to jeszcze będzie miała burbula) Quote
agaciaaa Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 Gosia Ty powinnaś jakąś książkę napisać, naprawdę świetnie się czyta Twoje opowieści :) Quote
junoo Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 Queenia była słodkim, małym misiem :) A to zdjęcie! [url]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/996524_394462477320313_1617362910_n.jpg[/url] REWELACJA!!! Quote
Recommended Posts