agaga21 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 o cholera. współczuję przeżyć. trzeba się udać na pocztę i sie dowiedzieć gdzie trafia twoja korespondencja! Quote
malawaszka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='Tekla64']a juz wiesz za jaki okres masz niezaplacone??? dostalas w ogole ksiazeczke energetyczna ? przepisaliscie w ogole wszystkie media na siebie??? za jeden miesiac normalnie nie odlaczaja ?! a ze swina facet byl to fakt , a nie proponowal ci zaplacenia gotowka???? chyba macie bardzo niemila energetyke wspolczuje naprawde u nas da sie z tymi ludzmi gadac a i z urzednikami tyz w rejonie z ta plomba to troche .... ale miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ale fakt jesli masz energie na siebie to powinnas dostac upomnienie[/QUOTE] coś się chyba pozmieniało bo u nas też kiedyś spóźniłam się z rachunkiem miesiąc, a za prąd płacimy bardzo dużo, to też szybko byli odłączać, ale na szczęście nie było problemu z tym, żeby chwilę poczekali i zrobiłam przelew, wydrukowałam potwierdzenie i odjechali, a też nie wiem czy było upomnienie - możliwe, żeb yło Quote
Tekla64 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Chyba ze regionalnie tak bywa ,po miesiacu mam upomnienie a dalej nie probowalam juz jak zamieszkalam , ale na samym poczatku to z tymi rachunkami roznie bywalo ino ze to juz tez kawal czasu minelo Quote
vena&vivi Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 do Fur nic nie przyszło - okazało się, że listonosz ma w du... bo niedługo się zwalnia. Quote
maciaszek Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Super ludzie w tej furciakowej okolicy, nie ma co... :shake: :angryy:. Uprzejmi, mili, pracowici, uczynni... :angryy: Współczuję :calus: Quote
Alicja Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Gosiu , współczuwam rewelacji ... Myślę że najlepszym wyjściem dla Ciebie będzie założenie skrytki pocztowej na poczcie , skoro listonosz nie dociera do Was. Quote
furciaczek Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Porobie na wszystko stale zlecenia i przynajmniej bede miec pewnosc ze na czas poplacone. Normalnie...w pewnym momencie po prostu zaczelam z tej bezsilnosci ryczec...ostatnie dni mnie dobily a dzisiaj Iwkowa miala sterylke wiec dodatkowy stres i nerwy. Ale pomimo wszystko kocham te swoja wies... Quote
Doginka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Furciaczkowa tulkam Cię mocniusio i życzę jak najmniej kłopotów:glaszcze: Niestety tak to już jest w Polsce, jak w Ruskim czołgu:mad: Quote
Alicja Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='furciaczek']Porobie na wszystko stale zlecenia i przynajmniej bede miec pewnosc ze na czas poplacone. Normalnie...w pewnym momencie po prostu zaczelam z tej bezsilnosci ryczec...ostatnie dni mnie dobily a dzisiaj Iwkowa miala sterylke wiec dodatkowy stres i nerwy. Ale pomimo wszystko kocham te swoja wies...[/QUOTE] ......:glaszcze: Quote
Izabela124. Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [url]https://lh3.googleusercontent.com/_QipkfcwJf8k/TVF5W81aOEI/AAAAAAAAAfo/bcftJFwrwBk/DSCN0022.JPG[/url] prawie "czarne" stado :lol: Czytałam o przeżyciach z prądem, śmierci mamci gratisowej [']['], listonoszu, który nie przynosi korespondencji, załamka normalnie.... Trzymaj się :glaszcze: Quote
furciaczek Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 [quote name='Alicja']Furciaczku , odezwij się[/QUOTE] Odzywam sie:evil_lol: Matko jak tu jest pieknie jak swieci slonce:loveu: Niech ta wiosna juz przychodzi nooo:multi: Sorki ze sie nie odzywam ale ostatnio jakos nie mam ochoty przesiadywac na dogo, musze sobie chwilke odsapnac ;) W kazdym razie facet z energetyki jeszcze sie nie pojawil, czekam na niego z utesknieniem:diabloti: Quote
Alicja Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 [quote name='furciaczek']Odzywam sie:evil_lol: Matko jak tu jest pieknie jak swieci slonce:loveu: Niech ta wiosna juz przychodzi nooo:multi: Sorki ze sie nie odzywam ale ostatnio jakos nie mam ochoty przesiadywac na dogo, musze sobie chwilke odsapnac ;) W kazdym razie facet z energetyki jeszcze sie nie pojawil, czekam na niego z utesknieniem:diabloti:[/QUOTE] bom się zmartwiła że cie nie widać Quote
maciaszek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 [quote name='furciaczek']facet z energetyki jeszcze sie nie pojawil, czekam na niego z utesknieniem:diabloti:[/QUOTE] Ciekawe jak zareaguje jak zobaczy, że już masz prąd ;) ;). Quote
furciaczek Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Gdyby nie to ze mam lekko gdzies konsekwencje zrywania plomb i innych takich drobnostek to dalej bym byla nie podlaczona do pradu...zaplacone i przefaxowane w czwartek ok 13 godziny....mamy poniedzialek i zero reakcji ze strony dostawcy pradu. Jak gosc przyjdzie to chyba go smiechem zabije. Aaa i dzisiaj mi przyszlo ponaglenie, ze nie zaplacilam za tel i mi odlacza stacjonarny i neta...zaplacilam od razu, moze zdaza zaksiegowac ehh Quote
furciaczek Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 [quote name='Alicja']ja pierdziele ....ale masz na tej wsi atrakcje :([/QUOTE] Przynajmniej jest wesolo i sie nie nudze:lol: Jak jest taka pogoda jak dzis to jest pieknie, cudownie, rewelacyjnie...moglabym nie miec pradu, neta, tv...naprawde rewelka az chce sie zyc:loveu: Wiosny i lata sie doczekac nie moge...niedaleko mamy jeziorko wiec bedzie cudownie sobie z psowatymi tam polazic:loveu: Kociate beda sie na trawce wylegiwac...psowate beda sobie latac wolne, szczesliwe...sie rozmazylam hihi Quote
Alicja Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='furciaczek']Gdyby nie to ze mam lekko gdzies konsekwencje zrywania plomb i innych takich drobnostek to dalej bym byla nie podlaczona do pradu...zaplacone i przefaxowane w czwartek ok 13 godziny....mamy poniedzialek i zero reakcji ze strony dostawcy pradu. Jak gosc przyjdzie to chyba go smiechem zabije. Aaa i dzisiaj mi przyszlo ponaglenie, ze nie zaplacilam za tel i mi odlacza stacjonarny i neta...zaplacilam od razu, moze zdaza zaksiegowac ehh[/QUOTE] ja pierdziele ....ale masz na tej wsi atrakcje :( Quote
sacred PIRANHA Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 idz na poczte na rozmowe z kierownikkiem, zabierz fur:-) Quote
furciaczek Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Myslicie ze da rade teraz postawic ogrodzenie?? Musze cholera chociaz wokol domu ogrodzic bo jakies wycieczki krajoznawcze przychodza...kit wie kto to byl, po co i dlaczego...zgraja ludzi, lazili se po posesji..to tu zajzeli, to tam zajzeli...co to ma w ogole byc?? Nie wylazilam z domu bo sie lekko zeschizowalam i po prostu balam...kit wie po co przyszli ;/ Quote
Tekla64 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 trza bylo wylezc ze swoimi i pogonic talatajstwo a ogrodzenie koniece jest na naszych wsiach a jak se jeszcze zamontujesz dzwonek na bramce to juz w ogole bedzie dziwactwo , dlugo nie zalapia ze nie powinni wchodzic na podworko chyba ze ogrodzenia bedzie bronic Furia gonic gonic i jeszcze raz gonic !!!! i nie pozwalaj sobie do domu wchodzic bez zaproszenia i tu juz kategorycznie nawet z bluzganiem mozesz startowac ja mam bramki bez klamek, dzwonek owszem i psy no i skonczylo sie traktowanie mojego terenu jak swego Quote
Tekla64 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 trza bylo wylezc ze swoimi i pogonic talatajstwo a ogrodzenie koniece jest na naszych wsiach a jak se jeszcze zamontujesz dzwonek na bramce to juz w ogole bedzie dziwactwo , dlugo nie zalapia ze nie powinni wchodzic na podworko chyba ze ogrodzenia bedzie bronic Furia gonic gonic i jeszcze raz gonic !!!! i nie pozwalaj sobie do domu wchodzic bez zaproszenia i tu juz kategorycznie nawet z bluzganiem mozesz startowac ja mam bramki bez klamek, dzwonek owszem i psy no i skonczylo sie traktowanie mojego terenu jak swego Quote
Alicja Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='furciaczek']Myslicie ze da rade teraz postawic ogrodzenie?? Musze cholera chociaz wokol domu ogrodzic bo jakies wycieczki krajoznawcze przychodza...kit wie kto to byl, po co i dlaczego...zgraja ludzi, lazili se po posesji..to tu zajzeli, to tam zajzeli...co to ma w ogole byc?? Nie wylazilam z domu bo sie lekko zeschizowalam i po prostu balam...kit wie po co przyszli ;/[/QUOTE] powiem szczerze że bym wyszła z psami naprzeciw wycieczce ... mój dom moja twierdza ..albo przynajmniej sprowokowałabym w domu psy do szczekania ...głosnego szczekania Quote
malawaszka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 ja pier.... :shock: weź już swojego TZ ściągaj na stałe do Pl bo to oszaleć można! Bezpieczna jesteś bo psy masz duże i potrafią obronić, nie to co moje, które drą się uciekając szybciej niż ja przed dzikiem :D ale sama świadomość daje popalić po psychice! jednak mamy spokojną okolicę - prawie już 2 lata mieszkamy bez ogrodzenia i nikt nie śmie łazić - raz był incydent ale to jak był dom w budowie i stan surowy otwarty to musieli jakieś gnojki zabalować bo flaszki po winie zostawili, a tak to nic tfu tfu tfu tfu obym nie wykrakała... Quote
agaga21 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 o cholera! gosiu, prezesa i fur na smycze i "przywitać" wycieczkę trzeba było! muszą wiedzieć, że teren jest przez bestie pilnowany. co za ludzie???? mówisz, że to spora wycieczka była? ciekawe czego chcieli! Quote
LadyS Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Fur z ogrodzeniem to nie wiem, czy teraz dasz radę, bo to chyba trzeba jednocześnie robić podmurówkę dla piesów, co by się nei przekopały, a ciężko może być o tej porze roku. Ale radzę postawić Ci z kilku stron domu tabliczki TEREN PRYWATNY. UWAGA ZŁE PSY. I następnym razem wziąć któregoś na linkę i wypuścić za drzwi, co by sobie polatał :loveu: Quote
Recommended Posts