maciaszek Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='furciaczek']Prezinka znowu mial klopot z oddychaniem...wspominalam kiedys juz tu... zaciaga powietrze nosem tak jakos dziwnie...ehhh[/quote]A to nie jest tzw. kichanie wsteczne? Czy to wygląda tak jakby się dusił, hmm jakby to wytłumaczyć... tak jakby wciągał głośno powietrze? Quote
Alicja Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 :shake:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]......Funciaczkowa ....tym twoim dzieciom nie służy to morowe powietrze ....mam nadzieje że sie to zmieni jak sie przeprowadzicie :razz::razz:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
furciaczek Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 [quote name='eria']a nie mówiłam ze biedny ten TZ :diabloti:[/quote] [quote name='malawaszka']u mnie na szczęście nikt nie chleje wody z kibelosa, ale i tak walczyłam z J że ma opuszczać klapę - skończyło się kawalerskie życie :diabloti: trzymam :kciuki: za Fur!!! To faktycznie mogło być od żwiru albo od jakiejś chemii wucetowej[/quote] Oj skonczylo... teraz panowie jak w zegareczku musza chodzic:diabloti: [quote name='maciaszek']A to nie jest tzw. kichanie wsteczne? Czy to wygląda tak jakby się dusił, hmm jakby to wytłumaczyć... tak jakby wciągał głośno powietrze?[/quote] Noo tak to wyglada...a co to jest to kichanie wsteczne?? Czy to sie leczy jakos czy cos:oops: Nosem zaciaga i tak chrumkocze przy tym...czasem jak szybko zre sucha karme tez takie cos ma [quote name='Alicja']:shake:[FONT=Arial][COLOR=red][B]......Funciaczkowa ....tym twoim dzieciom nie służy to morowe powietrze ....mam nadzieje że sie to zmieni jak sie przeprowadzicie :razz::razz:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] Oj najwyrazniej nie dla nas ta cala Anglia:roll: Quote
anetta Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote]Prostuja juz jej sie te uszki..a szkoda[/quote] No to już chyba pora na podklejanie :evil_lol: [quote]ostatnio zezarla zawartosc kuwety, zapila woda z WC[/quote] :mdleje: Apetyczne menuuuuuuuuu :diabloti: Fur, uszaty też tak robi przy jedzeniu, nie zawsze ale robi :roll: Quote
maciaszek Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='furciaczek']Noo tak to wyglada...a co to jest to kichanie wsteczne?? Czy to sie leczy jakos czy cos:oops: [/quote] Patrz co znalazłam. Na TWOIM WŁASNYM BLOGU :eviltong: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9384221&postcount=6996[/URL] Pomiń ten fragment o wizycie u weta, bo to czego innego dotyczyło. Kichaniem wstecznym nie musisz się bardzo przejmować :). To niegroźne. Quote
furciaczek Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 [quote name='anetta']No to już chyba pora na podklejanie :evil_lol: :mdleje: Apetyczne menuuuuuuuuu :diabloti: Fur, uszaty też tak robi przy jedzeniu, nie zawsze ale robi :roll:[/quote] Prezio tez nie zawsze...czasem mu sie zdazy...a menu tylko pozazdroscic:evil_lol: [quote name='maciaszek']Patrz co znalazłam. Na TWOIM WŁASNYM BLOGU :eviltong: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9384221&postcount=6996[/URL] Pomiń ten fragment o wizycie u weta, bo to czego innego dotyczyło. Kichaniem wstecznym nie musisz się bardzo przejmować :). To niegroźne.[/quote] Taaaak moja skleroza postepuje najwyrazniej:evil_lol: Quote
Doginka Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Ale cudo:crazyeye::loveu: [url]http://images28.fotosik.pl/187/42554bab5ef3c2c6.jpg[/url] Ach Ty niedobra babo, daj biednym pieskom normalne jedzenie, a nie głodzisz psiny i katujesz brakiem wody:mad::evil_lol: Biedulki muszą same się zatroszczyć o prowiant i wodę:diabloti::evil_lol:, a później płaczesz, że puchną - może to puchlina wodna - najczęściej dopada rybki w akwarium:evil_lol::diabloti::razz::evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 [quote name='furciaczek']mam podejzenia ze to na koci zwirek albo wode z kibelka...ostatnio zezarla zawartosc kuwety, zapila woda z WC i po jakis 10-15 min sie zaczelo... teraz kibel zamkniety na 4 spusty, TZ ma nakazane pod grozba eksmisji opuszczanie klapy i zamykanie za soba drzwi:diabloti:[/quote] Po takim menu chyba nie miałabym ochoty na pobudkę urządzoną przez psa ani na inne czułości. :shake: :diabloti: [quote name='anetta']No to już chyba pora na podklejanie :evil_lol:[/quote] Dokładnie to samo pomyślałam. :evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 moj Tim tez kicha wstecznie...nic groznego ale wyglada nieciekawie... Quote
Doginka Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Gorduś kiedyś też miał to coś wsteczne, dostał tiokodin(napisałam fonetycznie) i mu przeszło i już nie wróciło:p Quote
Alicja Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Gdzie się podziewacie moje Gburiowskie Prezeski :loveu::loveu::loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
furciaczek Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Powiem tak... nie jest fajnie:shake: Dzisiaj Fur spuchla dwa razy, leki przepisane przez weta nie zadzialaly... znowu grozilo jej uduszenie wiec zdecydowalam sie na koleja dawke sterydu... jutro mamy badania, jak nic nie wyjdzie bedziemy robic kolejne testy...bylismy przekonani ze to reakcja alergiczn na cos... teraz to nie jest juz tak oczywiste...po dokladnym zglebieniu problemu, konsultacji tel z zaufanym wetem, kolejnej z naszym tutejszym prowadzacym Fur dochodzi nam podejzenie zabuzen z krazeniem/cisnieniem... nie jestem w stanie powiedziec dokladnie o co chodzi...nie wiem jak to na jezyk polski przetlumaczyc:roll: Jest jeszcze mozliwosc powiklan po leczeniu jej zabuzen hormonalnych, dostawala wtedy mase lekow roznego rodzaju:shake: Sprawa wyglada tak ze jak tylko mloda zaczyna sie ekscytowac, cieszyc za bardzo to zaczyna puchnac... zbieglo to sie dwa razy z tym zwirkiem kocim wiec myslalam ze to to... teraz mala cieszyla sie z powrotu Pana, szalona radosc...i zaczelo sie:placz: Najgorsze jest to ze nie wiem co jej jest... ze co chwile staje przed podejmowaniem decyzji... czekac i patrzec jak sytuacja sie rozwija co grozi niedotlenieniem...czy podac steryd ktory niszczy jej organizm... Mam nadzieje ze szybko dojdziemy do tego co jest przyczyna... prosze ciotki o kciukasy bo naprawde nie wyglada to ciekawie i zaczynam powaznie sie bac ze to cos powazniejszego:-( Quote
Marta_Ares Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 ojejku a u Was znowu zle:shake: :-( :-( :-( Trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Doginka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 O matko - ja też trzymam i to z całych sił[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_17_206.gif[/IMG][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_17_206.gif[/IMG] Quote
Asia & Ginger Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 My też zaciskamy kciuki z całych sił. :kciuki: :kciuki: Fur zdrowiej w końcu! Quote
BeaC Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 [B][COLOR=DarkRed]biedaczka:-( trzymam mocno kciuki, żeby się wyjaśniło co to za świństwo się jej przywlekło i za bardzo szybkie wyleczenie[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Cholerka..... nie wiem , a może badanie krwi takie jak na nery , wątrobe, kurde .....albo spróbuj napisać na Krakwecie ....może tam coś wet. podpowie .... Jeszcze mi sie nasuwa coś takiego czy jak są sterydy nie musiałaby mieć czegoś własnie do regulacji gospodarki wodnej ....ja dostawałam takie leki na siusianie :oops::roll:...bo mi się woda zbierała i wyglądałam jak balonik :oops:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
lolka75 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Kurcze.....trzymamy kciuki za zdrowie slicznej:-(. A i Ty sie trzym Gosica:glaszcze: Quote
Doginka Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Przyszłam się dowiedzieć, co z FURCIĄ[IMG]http://e-psy.pl/images/smiles/dzien%20dobry.gif[/IMG] Quote
eria Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 kurcze biedna ta Furcia :placz: trzymam kciuki żeby w końcu się jej problemy zdrowotne zakończyly... Quote
malawaszka Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 jejku no strasznie pechowa ta Furcia :shake::shake::shake: trzymam :kciuki: żeby udało się w końcu rozwikłać problemy!!!! Quote
agaciaaa Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Cholera :roll: Trzymamy kciuki z całych sił!!! Quote
furciaczek Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Narazie nic nowego...mloda nie puchnie na szczescie... Cos na poprawe nastroju:loveu: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/205/9adea168a49ee928.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts