Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
a ile ten transport?Moze zrobimy zbiorke i tyle...

Musialabym podac jej miejscowosc od i do (Warszawa, ulica) z kodami pocztowymi (bo jest duzo tych samych i po kodach jest pewnosc ze tafi do odpowiedniej) i ona sprawdzi ile to km i mi powie ile to by kosztowalo. Jezdzi zazwyczaj w weekendy/w nocy ;pp

Posted

EVA2406 napisał(a):
Wszyscy zajęli się spanielkiem, a co z tymi kociakami. Tam zaraz będzie tych kotów kilkadziesiąt. To miejsce jest straszne, przy samej jezdni. Przecież one powpadają pod samochody :(

EVA... koty maja po kilka lat, całe życie chodzą samopas... wydaje mi się, ze one nigdy nie były do końca "domowe"
Raczej się nie rozmnożą, wszystkie płci męskiej.
Koty karmię, mogę je dotknąć, ale wziąć na ręce pozwala się tylko jeden. Zakropiłam je też Fiprexem, łapały dziesiątki kleszczy.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Musialabym podac jej miejscowosc od i do (Warszawa, ulica) z kodami pocztowymi (bo jest duzo tych samych i po kodach jest pewnosc ze tafi do odpowiedniej) i ona sprawdzi ile to km i mi powie ile to by kosztowalo. Jezdzi zazwyczaj w weekendy/w nocy ;pp

U mnie Gubin - 66-620 a Lidka gdzieś koło Piaseczna.

Posted

tayga napisał(a):
EVA... koty maja po kilka lat, całe życie chodzą samopas... wydaje mi się, ze one nigdy nie były do końca "domowe"
Raczej się nie rozmnożą, wszystkie płci męskiej.
Koty karmię, mogę je dotknąć, ale wziąć na ręce pozwala się tylko jeden. Zakropiłam je też Fiprexem, łapały dziesiątki kleszczy.

Chociaż dobrze, że sami faceci. Ale i tak dobrze by było je ciachnąć. Czyli one nie były u tych ludzi, którzy wyjechali? Bo ja zrozumiałam, że to były ich koty domowe.
Najgorzej w zimie. Mają jakieś schronienie?

Posted

EVA2406 napisał(a):
Najgorzej w zimie. Mają jakieś schronienie?

To były ich koty, ale wydaje mi się, że mieszkały głównie na dworze.
Przebywały w szopce :(
Też mi ich szkoda, ale myślę, ze trudno by je było teraz nauczyć życia w zamknięciu.
Kupuję im puszki w Niemczech, taniej i lepsze. Zawsze też mają suchą karmę w moim okienku piwnicznym.
Jeden burasek jest fajny, taki... karłowaty. Ma kilka lat a wyglada jak półroczny kociak.

Posted

Chyba masz rację, że jeśli żyły na wolności to należy je tylko dokarmiać, podawać preparat przeciw pchłom i kleszczom i obserwować, żeby w razie choroby szybko zareagować.

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
a ile ten transport?Moze zrobimy zbiorke i tyle...

to by byl dobry pomysl; albo jak kolezanka moze na chwile ze swoich zalozyc za benzyne, to jakos uciulamy, zeby oddac...

Posted

ale ja nadal nie mam dokladnej nazwy miejscowosci pod Wawá k/Piaseczna. to jest konkretna dziewczyna i ja z byle czyjm do niej nie chodzé "pi razy oko". dzwoncie po te dane i ja zadzwonie do Edyty i jazda. szkoda czasu.

Posted

to piszcie szybko bo czwartek juz jutro a jesli udaloby siépo spanielké zajechac to byloby jutro w nocy. ale to trzeba ustalic. ja narazie nie mam odpowiedzi odnosnie transportu, który i tak najprédzej móglby byc w weekend, jesli w ten w ogóle. no i to ogromna oszczédnosc okosztów gdyby podláczyc sié do alisop1. Froistenbrok, wielkie dziéki za té cenná informacjé, czy moglabys podac telefon, czy mail alisop1 na pw? Ktos jutro do niej zadzwoni na pewno. Spanielowe, dogracie ten transport?

jaka jest w ogóle sytuacja na dzis? tayga, czy udalo sié zabezpieczyc kojec i wstawic tam choc 1 sunié? czy ktos dogrywa sterylizacje pozostalych 2 sun czy to wszystko lezy a my tu sobie piszemy i gdybamy?

Posted

Nie mam telefoniku ani email, piszemy ze soba na PW (alisop1) - miała jechac z nasza sunia, ale jest inna opcja i dlatego szukamy nastepnego psa aby wykorzystac alisop1 ;)
Piszcie smialo na Pw.
Dziewczyny, my zakladalysmy wydarzenie na FB "szukamy transportu tam i tam" i czasem jest fajny odzew. Kolejne miejsce gdzie mozecie zajrzec:
http://www.facebook.com/pages/Transport-tu-i-tam-po-drodze-mi/199778306699364 (widze, ze dziewczyna szuka transportu z Gubina do Opola).
Powodzenia :)

Posted

Spanielka kuleje :( Nie widać poważnych obrażeń, może tylko skaleczyła łapkę.
Nie mogłam do niej podejść, pilnowała suchą bułkę, bardzo broniła skarbu.
Jutro podejmę próbę zamknięcia jej w kojcu, sąsiadka obiecała mi pomóc.

Już pisałam, że mogę zabezpieczać psinki po jednej. Nakarmienie gromady w jednym miejscu skończyłoby się tragicznie.

Nie dam rady sama dowieźć suni do Wrocławia. Mogę rano zapytać kogoś kto jeżdzi w te strony, ale najpierw zapytajcie alisop1 czy to aktualne.
Przepraszam Was za milczenie... coś sie u mnie wydarzyło - prywatnie, bez związku ze zwierzakami
Postaram się rano tu zajrzeć, ale jakby coś to proszę dzwońcie - 602821394

Posted

jezzzu, tayga jestes wielka. jesli ten transport z alisop1 doszedlby do skutku to dzis w nocy spanielka zostalaby odebrana. jezzz, napisze do alisop1 sama bo spanielowych nie ma i szkoda zeby przepadla taka okazja.

EDIT: jakby spanielowe weszly i pisaly- to jest aispo1, nie alisop1

napisalam z prosbá o telefon i maila. czy ma ktos telefon do Cockermaniaczki? kurka, bédé musiala wziác na przyszlosc ;p

EDIT 2: Mój transport Edytka, odpisala z szacunkowym kosztem, a ze trasa jest baaardzo dluga liczác powrót, to tak siéprzedstawia:

"Lącząc gubin i opole wychodzi 1200km plus kilka. Liczę kalkulatorem po mapie a nie po automapach komputerowych bo one nie biorą po uwagę objazdów i innych parametrów. Generalnie są tylko orientacyjne a nie dokładne. Zwłaszcza na tak dużym odcinku. 1200km podzielić na etapy 100km po 7litrów. 5zł cena paliwa i wszystko wiesz."

Takze to wychodzi po kosztach paliwa tylko: 420zl Taniej nie da rady, chyba ze okazjá láczoná.

Posted

Cockermaniaczko, to chyba niestety jest pociág :( A podaj mi pls swojá kom. na przyszlosc jakby cos nagle sié trafilo, bo martwilam siéze jakby byla taka okazja to moze przepasc gdzie trzeba cos zorganizowac w kilka godzin, a akurat ktos moze byc w tym czasie poza netem.