Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz jestem na etapie szukania pomocy dla Luli znalezionej podczas cieczki. Istnieje ryzyko, że mogła zajść w ciążę. Ma około 10 miesięcy.
Przebywa w kojcu miejskim, gdzie nie będzie miała należytej opieki na czas po zabiegu.

Posted

tayga napisał(a):
Teraz jestem na etapie szukania pomocy dla Luli znalezionej podczas cieczki. Istnieje ryzyko, że mogła zajść w ciążę. Ma około 10 miesięcy.
Przebywa w kojcu miejskim, gdzie nie będzie miała należytej opieki na czas po zabiegu.

To znaczy ze jest u hycla, tak ?

Posted

Nie...
U nas psy (tylko ze zgłoszenia) odławia Straż Miejska - wspaniali ludzie!
Najpierw każdego psiaka pokazują mi i odwożą do punktu przetrzymań.
Miejsca są cztery tylko. W przypadku przepełnienia psy powinny jechac do schroniska.
Gmina nia ma umowy z żadnym, wysłaliby tam gdzie taniej.
Zajmuję się tymi zwierzakami i robię co mogę by nie wyjechały.
Do tej pory się udawało... z nielicznymi wyjatkami - np rotek tak agresywny, że zjadł kojec. Z Fundacji Rotka nie mogli pomóc.

Posted

co do Neti -
znalazłyśmy wspólny język, rodzinka też się w niej zakochała i wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że strasznie nie lubi mojej babci, starszej i schorowanej osoby, ledwo chodzącej o własnych siłach:|
musiała chyba dostać miotłą od jakiejś starszej jejmości,bo jak zobaczyła miotłę to prawie doszczętnie ją pogryzła:( a poza tym to nic nie niszczy (rozkopany ogródek i brudne od ocierania sie ściany pomijam ).
babci nie lubi i koniec, mimo,że babcia jest dla niej zupełnie neutralna:roll: chociaż dają się zauważyć drobne oznaki, że może jednak się polubią - babcia przekupia ją smakołykami i Neti troszkę łagodnieje, ale póki co niewiele. czyli opcja "psina do towarzystwa dla starszych osób" odpada.
natomiast z resztą rodziny dogaduje się doskonale, w zasadzie nie ma z nią problemów. zdecydowanie potrzebuje konkretnego opiekuna, żeby nie wlazła mu na głowę.
na spacerach chodzi na smyczy i jak to spaniel strasznie szarpie,
uwielbia jak jedziemy nad jeziorko i długie spacery

obserwuję ją i widzę, że jest ogromna zmiana in plus - uszka wyleczone i pies nie do poznania

Posted

Hania Kasprzak napisał(a):
co do Neti -
znalazłyśmy wspólny język, rodzinka też się w niej zakochała i wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że strasznie nie lubi mojej babci, starszej i schorowanej osoby, ledwo chodzącej o własnych siłach:|
musiała chyba dostać miotłą od jakiejś starszej jejmości,bo jak zobaczyła miotłę to prawie doszczętnie ją pogryzła:( a poza tym to nic nie niszczy (rozkopany ogródek i brudne od ocierania sie ściany pomijam ).
babci nie lubi i koniec, mimo,że babcia jest dla niej zupełnie neutralna:roll: chociaż dają się zauważyć drobne oznaki, że może jednak się polubią - babcia przekupia ją smakołykami i Neti troszkę łagodnieje, ale póki co niewiele. czyli opcja "psina do towarzystwa dla starszych osób" odpada.
natomiast z resztą rodziny dogaduje się doskonale, w zasadzie nie ma z nią problemów. zdecydowanie potrzebuje konkretnego opiekuna, żeby nie wlazła mu na głowę.
na spacerach chodzi na smyczy i jak to spaniel strasznie szarpie,
uwielbia jak jedziemy nad jeziorko i długie spacery

obserwuję ją i widzę, że jest ogromna zmiana in plus - uszka wyleczone i pies nie do poznania

Przekupstwo najlepszym sposobem na zdobycie sympatii. :cool3:
Zrobiłam tak samo z moją sunią, gdy chciałam ją przekonać do dzieci i się udało. :p

Spaniel zdecydowanie nie jest psem dla starszych osób, no chyba, że taki spaniel starszy i stateczny, na pewno nie młody szaleniec, który wyrywa ręce na spacerach. :evil_lol:

Hania Kasprzak napisał(a):
wiem, że to troche chaotyczne, ale jest już późno a ja jutro wcześnie wstaję:) dobranoc!:)

Postaram się jutro napisać tekst do ogłoszeń i zrobić Allegro i Gumtree. A więcej ogłoszeń trzeba będzie zamówić na bazarku ogłoszeniowym.