józwa Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 fibi:) napisał(a):przykro mi józwo, ale ja wetem nie jestem........skąd mam wiedzieć co to jest dokładnie:roll: . poza tym pisałam wtedy na wątku że wetka ma urlop i podskoczyła do mnie tylko na chwilę zaszczepić małą a nie da się zrobić dwóch szczepień na raz:shake:-dlatego wybrałam wirusówki bo to u szczeniaka ważniejsze. poza tym pisałam Ci że jest zaszczepiona od wirusówek tylko , wiec nie wiem skąd Twoje zdziwienie ze nie ma od wścieklizny. ja pierdziele! i bez szzczepien siedzi ze mna i moim malym dzieckiem od 2mc i nawet o tym nie wiem nie wiem gdzie to pisalas ale ja nie pamietam zeby gdziekolwiek bylo powiedziane ze nie bylo wscieklizny ale nawet gdyby to dlaczego nic z tym sie nie robi?ani slowa i ani ruchu zeby zebrac kase na szcepienie? ja mam je zrobic? jedynym warunkiem ze wezme mala na dt bylo ze bedzie zaszczepiona i ze dostane karme dla niej ani jedno ani drugie nie zostalo spelnione a teraz nawet jak by sie ppojawila kasa na transport to kto i za co zaszczepi mala?i kiedy ?bo jest kilka dni do konca tygodnia i jest obowiazek zasczepienia do 5mc zycia... czekam na rozwiazania kwestii szczepienia na wscieklizne Quote
józwa Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 fibi:) napisał(a): pisałam wyraznie jest na wątku kilka stron wcześniej że moja wetka jest na urlopie i cieżko mi ją złapać, a jak już podjechała to wolałam ją od wirósuwek zaszczepić- dla szczeniaka to ważniejsze...... mieszkam na wsi i nie mam wetów "do wyboru, do koloru" żeby jechać z psem. na 3 stronie watku jest o problemach z wetem i jest napisane ze w koncu podjechala i zaszczepila tyle nie widze nic o wirusowkach Quote
fibi:) Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 podjechała i zaszczepiła od wirusówek.mam nawet buteleczkę bo szczepionce-zresztą miałam ja u Ciebie jak przywiozłam małą i pytałam czy Ci zostawić i dosłać książeczkę i wtedy sama dokleisz u weta.... nie można naraz robić 2 szczepień- dlatego wybrałam wirósuwki- pisze to po raz kolejny przeczytaj pierwsze swoje posty- czy napisałaś w nich że warunkiem że wezmiesz małą na DT jest karma? nie.......tylko że przydałoby się...a na dogo trzeba jasno- BDT ale 100zł na wyżywieinie i tyle.wtedy by się uzbierało może trochę deklaracji. Ja jej właśnie nie wziełam z powodów finansowych.nie było mnie stać na drugiego psa..... wiem, pisałaś o karmie- ale jest sporo osób na dogo jak widać, a nawet w tworzeniu bazarku nikt nie pomógł- ja nie umiem:( pisałam do kilku osób i cisza Quote
fibi:) Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 józwa napisał(a):na 3 stronie watku jest o problemach z wetem i jest napisane ze w koncu podjechala i zaszczepila tyle nie widze nic o wirusowkach bo podjechała i zaszczepiła! jak to nie widzisz nie o wirusówkach? chyba wiem że od tego ją szczepiłam. poza tym każdy kto szczepił psy kiedykolwiek, wie że nie można dac dwóch szczepionek naraz.... dlatego mała dostała wirusówki.a wcześniej advocate- żeby pozbyc się robaków, glist i tego wszystkiego czym człowiek się zarazić może. Quote
zerduszko Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Systemy szczepień są różne. Poza tym ja np. nie miałam dłuuugo szczeniaka, więc zawsze szczepiłam i szczepię psy na wszystko na raz. Nie byłoby niedomówień, jakby pies pojechał na dt z książeczką. Albo chociaż można było powiadomić, co tam jeszcze trzeba. Jeśli umiesz wklejać zdjęcia i zakładać wątki na dogo, to umiesz robić bazarki. Żadna filozofia. Quote
fibi:) Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 zerduszko napisał(a):Systemy szczepień są różne. Poza tym ja np. nie miałam dłuuugo szczeniaka, więc zawsze szczepiłam i szczepię psy na wszystko na raz. Nie byłoby niedomówień, jakby pies pojechał na dt z książeczką. Albo chociaż można było powiadomić, co tam jeszcze trzeba. Jeśli umiesz wklejać zdjęcia i zakładać wątki na dogo, to umiesz robić bazarki. Żadna filozofia. ja mówię to co mi mówiła wetka-bo sama nią nie jestem .i możesz zobaczyć na wątku moich tymczasowiczów że zawsze czekam 2-3 tygodnie przed kolejnym szczepieniem. nie umiem wklejac zdjęć na dogo-nawet na tym wątku prosiłam kogoś o to, więc tym bardziej nie umiem robić bazarków. Quote
fibi:) Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 poza tym każdy na dogo pomaga inaczej- czy ja ma pretensje do kogoś że z różnych powodów nie może być DT? nie......... dla mnie komputery,internet to czarna magia więc nie miej do mnie prestensji że nie umiem robić bazarków!! a cioteczka józwa dobrze wiedziała że mała jest zaszczepiona od wirusówek, bo o to mnie prosiła, nie chciała żeby mała coś złapała u niej. Quote
józwa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 "podjechała i zaszczepiła od wirusówek.mam nawet buteleczkę bo szczepionce-zresztą miałam ja u Ciebie jak przywiozłam małą i pytałam czy Ci zostawić i dosłać książeczkę i wtedy sama dokleisz u weta.... nie można naraz robić 2 szczepień- dlatego wybrałam wirósuwki- pisze to po raz kolejny" ============================na watku jest napisane ze zostala zaszczepiona bez wyszczegolnienia na co.wscieklizna i wirusowki to podstawowe szcepienia dla szceniaka wiec zalozylam ze zostaly zrobione.wscieklizna dodatkowo jest obowiazkowa. a na ksiazeczke czekalam 2mc mimo ze o nia prosilam "przeczytaj pierwsze swoje posty- czy napisałaś w nich że warunkiem że wezmiesz małą na DT jest karma? nie.......tylko że przydałoby się...a na dogo trzeba jasno- BDT ale 100zł na wyżywieinie i tyle.wtedy by się uzbierało może trochę deklaracji. Ja jej właśnie nie wziełam z powodów finansowych.nie było mnie stać na drugiego psa....."=======================jak dla mnie jasno sie wyrazilam i zostalam dobrze zrozumiana.czepiasz sie slow "wiem, pisałaś o karmie- ale jest sporo osób na dogo jak widać, a nawet w tworzeniu bazarku nikt nie pomógł- ja nie umiem:( pisałam do kilku osób i cisza" ========================================nie wiem jak to robisz bo jak ja napisalam do kilkudziesieciu to 70% odpowiedzialo. wszystkie osoby ktore pojawily sie na watku w sprawie wizyty to na moje zaproszenie.wattek w transporcie tez ja zalozylam a mowilam ci ze nie moge i nie chce sie zajmowac sie organizacja bo sie nie znam a na dogo tez nie jestem znana wiec i odzewu duzego nie bedzie nie bede dluzej dyskutowac na ten temat bo juz wszystko zostalo powiedziane tym bardziej ze wysylalam ci maile pw sms proponuje skupic sie na tym co istotne czyli organizacji szczepienia fibi i kasy na transport jakies propozycje? Quote
fibi:) Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 próbuję sprzedać laptopa od kilku dni. jak mi się uda to mogę dać 200zł na transport.i skończmy mam nadzieję szczęśliwie dla małej ten wątek:) bo widzę że inne osoby bardziej kręcą kłótnie niż pies. na prawdę nic złego nie zrobiłam..... gdybym wiedziała że tak to będzie wyglądać to wolałbym zadzwonić od razu po schronisko, i tak teraz będę robić jeśli akurat będę miała innego psa na moim BDT. Quote
zerduszko Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 fibi:) napisał(a):ja mówię to co mi mówiła wetka-bo sama nią nie jestem .i możesz zobaczyć na wątku moich tymczasowiczów że zawsze czekam 2-3 tygodnie przed kolejnym szczepieniem. nie umiem wklejac zdjęć na dogo-nawet na tym wątku prosiłam kogoś o to, więc tym bardziej nie umiem robić bazarków. Piszę Ci przecież, że są różne systemy szczepień. O co Ty się tak burzysz? Wysyłasz psa na dt i jeszcze wielkie pretensje, bo ktoś Tobie i psu pomógł. I potem się dziwić, że ludzie nie chcą brać psów na bdt. Jak ich się nie szanuje, co innego jak się za opiekę nad psem płaci, to wówczas wszystko jest ekspresem załatwiane. Quote
fibi:) Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 ja się nie burzę. tylko po co mi wmawiasz że umiem robić bazarki i wstawiać zdjęcia?:) skoro nie umiem:) cioteczka zuzia-kuzik zazwyczaj to dla mnie robi. napisałam już, że jak uda mi się sprzedać laptopa, a sprzedaję prawie że za połowę ceny, to dam od razu na ten transport. nie mam kasy i dlatego szukałam dla małej DT. i pisałam kilka razy że jestem józwie wdzięczna za opiekę nad małą. Quote
zerduszko Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Patrząc na stopień trudności wstawiania zdjęć, to mi jakoś przez myśl nie przeszło, że ktoś nie umie ;) Quote
fibi:) Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 dla mnie komputery i net to czarna magia:) mam inne zainteresowania. Quote
fibi:) Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 więc jeśli możecie, top popytajcie znajomych, rodzinę, czy nie chcą kupić. zainteresowanym podam wszystko na PW. i żeby było jasne, ja się nie denerwuje, nie złoszczę, nie burzę. jestem już tyle czasu na dogo że sporo przezyłam i nauczyłam się, że nie ma co patrzeć na ludzi, bo chodzi o dobro psów. a kłótnie były, są i będą zawsze. Quote
józwa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 zerduszko napisał(a): Wysyłasz psa na dt i jeszcze wielkie pretensje, bo ktoś Tobie i psu pomógł. I potem się dziwić, że ludzie nie chcą brać psów na bdt. Jak ich się nie szanuje, co innego jak się za opiekę nad psem płaci, to wówczas wszystko jest ekspresem załatwiane. nie chcialam o tym pisac ale jak sie pojawil temat to powiem ze niestety tak wlasnie to czuje z jakich by to nie bylo przyczyn to oprocz ogloszen nie mam zadnego wsparcia nawet watek (oprocz poczatku i konca)sama prowadze rozumiem fibi twoje problemy i dobre checi ale nie sztuka jest nabrac psow tylko sie nimi zajac przede wszystkim tymi w stosunku do ktorych JUZ masz zobowiazania bo ja zglosilam sie tylko jako bdt jestem nowa na dogo a juz niestety zaczynam rozumiec dlaczego bdt sa na wymarciu Quote
józwa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Atomowka napisał(a):Dobra jóźwa już nic na temat Pana nie piszę A soory,że pytam może nie widziałam czy niunia ma wątek na transportowym? A pociąg? Pewnie odpada bo nikt czasu nie ma :( a i mała jak się okazuje nie ma wścieklizny Jakies pomysły na bazarek np cegiełkowy macie? dobrze ze piszesz bo zawsze jakis pomysl moze sie przydac i sory ze odpowiadam tak sucho ale zmeczona jestem ;) zrobialm watek na transportowym ale jak na razie mialam tylko jedno zgloszenie to wlasnie za 660zl :( Quote
fibi:) Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 ale ja nie "nabieram" psów- zawsze mam miejsce tylko dla jednego tymczasowicza, i od zawsze mam BDT- jesli mi braknie tak jak teraz np. z powodu braku pracy, to sprzedaję swoje rzeczy żeby mieć trochę na kamre i tyle. prowadzisz sama wątek? to co mogłam, pomogłam. obiecałam ogłoszenia dla małej, były non stop. teraz chcę pomóc przy transporcie. jak sama piszesz, nie masz doświadczenia na dogo- pamiętasz pierwszą panią która była zainteresowana małą i dzwoniłas do mnie?.....nie będę tu opisywać tego bo to między nami była rozmowa. dlatego Twojego ostatniego PW do mnie też tu nie wkleiłam. Quote
fibi:) Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 józwa napisał(a):dobrze ze piszesz bo zawsze jakis pomysl moze sie przydac i sory ze odpowiadam tak sucho ale zmeczona jestem ;) zrobialm watek na transportowym ale jak na razie mialam tylko jedno zgloszenie to wlasnie za 660zl :( 660zł nie wchodzi w grę. napiszę do pati-c ile by chciała. ona mieszka w Wawie na Targówku. Quote
Szarotka Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 fibi:) napisał(a):660zł nie wchodzi w grę. napiszę do pati-c ile by chciała. ona mieszka w Wawie na Targówku. To straszna cena. A jakis transport laczony, albo Pati?? Quote
fibi:) Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 wysłałam PW do pati-c . i do tej dziewczyny już wcześniej pisałam ale cisza http://www.dogomania.pl/threads/213401-Szczecin-Warszawa Quote
zerduszko Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Większość tych transpotów za niby zwrotem jest taka droga. Ja też kiedyś do nich wypisywałam, to wyskoczyłam z kapci jak zobaczyłam kwotę. Moje auto pali niemało, a za połowę tego bym dojechała i jeszcze na kawę na stacji by starczyło. Quote
fibi:) Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 ale z tego co pamiętam, pati-c brała tylko na prawdę za to co spaliło jej auto, a nie zarabiała na tym jeszcze jak co niektórzy...... mój facet ma suwa z silnikiem 4,7.... Ja od miesiąca nie jezdzę autem bo nie mam OC i przeglądu. Quote
józwa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 fibi:) napisał(a): jak sama piszesz, nie masz doświadczenia na dogo- pamiętasz pierwszą panią która była zainteresowana małą i dzwoniłas do mnie?.....nie będę tu opisywać tego bo to między nami była rozmowa. dlatego Twojego ostatniego PW do mnie też tu nie wkleiłam. nie wiem jaki to ma zwiazek z tematem ale nie bede dociekac na pw pisalam zeby uniknac takiej wlasnie dyskucji ale odpowiedzialas na moje pw na forum stad i ja tu odpowiadam wracajac do tematu dzis bede miala jaks kase od znajomych ile jeszcze nie wiem wiec bardzo licze na twoja pomoc jesli sie uzbiera to mala musi pojechac w sobote albo w niedziele i dobrze by bylo zrobic jej szcepienie do piatku moglabys z nia podjechac do weta? jest jeden tani w łajskach. Quote
józwa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='fibi:)'] i do tej dziewczyny już wcześniej pisałam ale cisza http://www.dogomania.pl/threads/213401-Szczecin-Warszawa ja tez do niej pisalam odezwala sie ale miala jeszce kogos zapytac i sie odezwac i do tej pory nic a pisalam 24.08 wiec chyba kicha Quote
józwa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 zamowilas juz ogloszenia? jesli nie to moze by sie wstrzymac jeszcze do soboty bo byc moze nie beda potrzebne a kase na nie mozna by przeznaczyc na transport czy szczepienie Quote
Recommended Posts