Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jestem uziemiona w domu, bo mam kontuzję stopy, ale mój tż się przemieszcza po okolicy i nie widział psa, pytał poza tym kolegę, który też niedaleko mieszka i dużo spaceruje ze swoimi psami - ani śladu...

Posted

[quote name='inga.mm']mało prawdopodobne, żeby tak przepadł bez śladu.
Czy w okolicy schronu też go nikt nie widział?[/QUOTE]

To jest jeszcze tak, ze w tamtych okolicach trochę psów się błąka. Ludzie jadą oddać psa do schroniska i jak się dowiadują, ze nie mogą ot tak, to wyrzucają po drodze. A to jest włąśnie po drodze. To osiedle gdzie była Ciapuś

Posted

[quote name='asl']Cieszyn to taka mała mieścinka, że miałam nadzieję, że jednak się znajdzie.[/QUOTE]
Tylko że od strony schronu Cieszyn otwiera się na niezmierzone tereny Zamarsk i innych okolicznych wiosek. Pomysł z plakatami niezły, niestety ani nie umiem zrobić, ani nie mam gdzie wydrukować, a rozlepić mogę jedynie tu w pobliżu...

Posted

Szczerze Wam powiem, ze moja koleżanka wzieła sunie ze schronu na dt i gdy już wchodziły do domu, ona się nagle obróciła i poszła. Szukałyśmy ją dłuuugo. Bardzo długo. Nigdy się nie odnalazła. Tak jak pisze Axa, za schroniskiem są Zamarski. Moze go ktoś przygarnał. Ja mogę zrobić plakaty i porozwieszać.

Posted

Muszę rozliczyć dwa bazarki na Ciapusia. Niezręcznie mi tu pisać o pieniądzach, gdy Ciapuś zniknął bez śladu...., ale niestety muszę, bo chciałabym aby wszystko było w porządku. Nie liczyłam jeszcze ile się zebrało, ale myślę, że ok. 200 zł. Bazarki były na Ciapusia (oba). Nie zawieszałam ich, bo jeśli Ciapuś się nie znajdzie są inne psy w potrzebie (myślałam o Carmen, Olinie i Dianie; może jeszcze innym piesku). Dziś będę rozsyłała pw i zamierzam napisać, iż pieniążki potrzymam dla Ciapusia do końca miesiąca, jak się nie znajdzie w tym czasie, to rozliczę na dogo inaczej (tj. na inne pieski). Nie znaczy to, że po miesiącu przekreślam szanse na odnalezienie się Ciapusia... Po prostu muszę to jakoś rozwiązać. I jakoś rozliczyć.

Dla Ciapusia wpłynęło też 25,00 zł w dniu wczorajszym od Ronaldo_De. Dziękuję i dopisuję w rozliczeniu.

Posted

asl, zobacz do piesów w moim bazarku.
Linki są w #2.
Może ocenisz którąś z tych bied, jako tą w największej potrzebie.
Gdy Ciapulek wróci, zrobimy nowe bazarki.
Jeśli przyjedzie do mnie, to nie wyszarpię pieniędzy za dt od razu - zaczekam.

Posted

[quote name='inga.mm']asl, zobacz do piesów w moim bazarku.
Linki są w #2.
Może ocenisz którąś z tych bied, jako tą w największej potrzebie.
Gdy Ciapulek wróci, zrobimy nowe bazarki.
Jeśli przyjedzie do mnie, to nie wyszarpię pieniędzy za dt od razu - zaczekam.[/QUOTE]

Iga patrzyłam. Jest tam też troszkę potrzebujących biedaczków. Jednak wolałabym się powstrzymać tak do końca miesiąca, bo liczę na to, że może Ciapuś się znajdzie i na razie nie chciałabym rozdysponowywać jego pieniążków. Zresztą tak zapowiedziałam w pw z pierwszego bazarku, które już rozesłałam. Natomiast niestety taka ewentualność też jest, że maluszek się nie odnajdzie, to wtedy 1/4 z chęcią przekażę na pieska przez Ciebie wskazanego. Resztę chciałabym przekazać po 1/4 na Dianę, Olina i Carmen.

Posted

[quote name='asl']Iga patrzyłam. Jest tam też troszkę potrzebujących biedaczków. Jednak wolałabym się powstrzymać tak do końca miesiąca, bo liczę na to, że może Ciapuś się znajdzie i na razie nie chciałabym rozdysponowywać jego pieniążków. Zresztą tak zapowiedziałam w pw z pierwszego bazarku, które już rozesłałam. Natomiast niestety taka ewentualność też jest, że maluszek się nie odnajdzie, to wtedy 1/4 z chęcią przekażę na pieska przez Ciebie wskazanego. Resztę chciałabym przekazać po 1/4 na Dianę, Olina i Carmen.[/QUOTE]
Nie chodziło mi o wydawanie pieniędzy już.
To była propozycja w związku z Twoimi dywagacjami o możliwości oddania kaski.
Ja mam nadzieję, że Ciapulek przyjedzie do mnie.
Bardzo czekam na niego i nadal trzymam miejsce, chociaż "marnuje się", ale mam nadzieję, że przywołam go myślami.
Chyba, że ta najgorsza wersja ze schronem....

Posted

[quote name='inga.mm']Nie chodziło mi o wydawanie pieniędzy już.
To była propozycja w związku z Twoimi dywagacjami o możliwości oddania kaski.
Ja mam nadzieję, że Ciapulek przyjedzie do mnie.
Bardzo czekam na niego i nadal trzymam miejsce, chociaż "marnuje się", ale mam nadzieję, że przywołam go myślami.
Chyba, że ta najgorsza wersja ze schronem....[/QUOTE]

Eh... zawsze jest tak, że jest piesio i nie ma domku tymczasowego... A tu jest dokładnie odwrotnie... .

Posted

[quote name='Zofija']Byłam dzisiaj na długim spacerze w tamtych okolicah, ale nic.[/QUOTE]

Szkoda ....

Z dwóch bazarków wpłynęło łącznie 98 zł (47,00 Ludwa, 16,00 zł Erka, 13,50 + 1,50 zł nadwyżka Sowillo, 20,00 zł Wawer). Dziękuję bardzo i dopisuję na razie do rozliczenia Ciapusia.

Posted

Przeczytałam wątek i myślę, że należy się parę słów wyjaśnienia, żeby uciąć przewijające się co drugi post podejrzenia, co też schronisko zrobiło z Ciapkiem. Jeżeli zostałby uśpiony, zagryziony lub sam nie przeżył to byłoby to w rejestrze schroniska, do którego mam dostęp. Zresztą jeżeli taka sytuacja z jakimś psem ma miejsce, informują mnie o tym w schronisku. Ciapkowi udało się dwa razy uciec. Po załapaniu za pierwszym razem poszedł do izolatki, ale nie mógł tam siedzieć cały czas. Do schroniska dochodzą codziennie nowe psy, także w potrzebie, a oddzielnych kojców nie ma, jest przepełnienie. Jak to się stało dokładnie dowiedziałam się w czwartek będąc w schronie, bo przez telefon zrozumiałam, że uciekł ze swojego, zadaszonego kojca. Ciapek zrobił dziurę do kojca obok, do suczek, i stamtąd po kratach uciekł ze schroniska, tamten drugi kojec nie był zadaszony. Pewnych rzeczy nie da się niestety przewidzieć, a Ciapek najwyraźniej jest sprytny, i miał na tyle siły, aby przegryźć kraty (widziałam kojec). To tyle.

Posted

No niestety nie widać go... mam tylko nadzieję, że żyje. Jakby co to mam innego na wymianę :/ Ale też dzikus (nawet większy), błąka się tu już prawie od roku, SM była powiadamiana o ile wiem parę razy (w tym przeze mnie), bezskutecznie. Tylko ten ma źle zrośniętą, nieczynną przednią łapę. Obecnie śpi pod balkonem :| Być może nie jest to nawet bezdomny pies, tylko przyszedł pilnować jakiejś suki, bo cierpliwie waruje w jednym miejscu.

Posted

[quote name='Axa']No niestety nie widać go... mam tylko nadzieję, że żyje. Jakby co to mam innego na wymianę :/ Ale też dzikus (nawet większy), błąka się tu już prawie od roku, SM była powiadamiana o ile wiem parę razy (w tym przeze mnie), bezskutecznie. Tylko ten ma źle zrośniętą, nieczynną przednią łapę. Obecnie śpi pod balkonem :| Być może nie jest to nawet bezdomny pies, tylko przyszedł pilnować jakiejś suki, bo cierpliwie waruje w jednym miejscu.[/QUOTE]

Chyba znamy jego temat, już go kilka razy schronisko próbowało łapać, i dziewczyny z naszej fundacji też, bezskutecznie... On często podobno pod Biedronką przebywał. Ten psiaczek jest dosyć dziki niestety.