Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olga7 napisał(a):
Możliwe też,że zostal zagryziony,tym bardziej,że byl nowym psem wpuszczonym do innych psów,nie na kwarantannie i jako drobny,slaby pies nie obronil się przed atakiem reszty stada a w schronie nie chcą przyznać się do tego. Obym się mylila.

właśnie takie mam podejrzenie lub, że padł z wycieńczenia

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prędzej jednak,że jako nowy pies ,z zewnątrz niedawno przywieziony -zostal zaatakowany przez te schroniskowe psy a ,że byl drobny ,przerażony i slaby ,wyglodzony ,to nie mial żadnych szans. Schron nie chce przyznać się pewnie.Czyzby nie mili żadnego kąta wolnego ,by takiego biedaka umiescić na kilka dni ,chocby w budynku schronu,nie tylko na wybiegu ? Albo dac do szczeniakow na jakiś czas ? Czy z suniami ,albo przy budzie umieścić ...Może biedak jednak żyje,jesli faktycznie uciekl.Oby tak bylo. Może biedak zyje jednak i tuła się teraz gdzie po wsiach w okolicy .

Posted

Olga7 zapewne jestem naiwna, ale mam nadzieję, że gdyby było jak mówisz, to jednak by się przyznali... Wolę się tego trzymać; to drugie jest dla mnie zbyt trudne do przyjęcia ... :(

Axa dziękuję za 20,00 zł. Dzisiaj przyszły i dopisałam do rozliczenia.

Posted

Powiem tak- schronisko jest przepełnione. Z wolontariuszy chodzi tam tylko Dea. Na razie nie ma zgody na wolontariat na większą skalę. Nie wiem co się stało naprawdę, ale Ciapuś pamiętajmy jest psem bardzo młodym, psy i ludzie w stresie mają ogromną adrenalinę i potrafią zrobić dużo. Ciapuś była chudy, ale to nie był piesek słaniający się na nogach jak Lisiu np. Jak był na osiedlu, to jak próbowałam podejść to uciekał, ze ho ho.
Oosbiście znam psy chodzące po siatkach. Nie napisałam wcześniej Ciapuś już raz uciekł ze schroniska, wtedy jak go znalazłam to dowiedziałam się , ze on im już raz uciekł. Na pewno jest to nieodpowiedzialne ze strony schroniska. Twierdzili, ze nie mieli innej mozliwości-do izolatki musieli dać amstafkę. Ale polskim schroniskom daleko od ideału.
Nie chcę dywagować co się naprawdę stało bo mam złość na siebie, ze mogłam go wcześniej zabrać, ale nie było mnie przez weekend.
Szkoda psa jak cholera.

Posted

asl napisał(a):
Olga7 zapewne jestem naiwna, ale mam nadzieję, że gdyby było jak mówisz, to jednak by się przyznali... Wolę się tego trzymać; to drugie jest dla mnie zbyt trudne do przyjęcia ... :(

Axa dziękuję za 20,00 zł. Dzisiaj przyszły i dopisałam do rozliczenia.

raczej by sie nie przyznali

Posted

[quote name='Zofija']Nie chcę dywagować co się naprawdę stało bo mam złość na siebie, ze mogłam go wcześniej zabrać, ale nie było mnie przez weekend.
Szkoda psa jak cholera.
O co? Przecież trudno było przewidzieć taki obrót sprawy.
poczytajcie o mojej Tuli
zaginiona ratlerka - Warszawa - Mokotów - Tula za TM

Z jednej strony wiem, że nie jestem całkowicie winna, z drugiej strony wybaczyć sobie nie mogę, a ciężar poczucia winy jest tak ogromny, że nawet teraz, gdy to piszę, płaczę i trzęsę się.

Posted

Odprowadzić to byłoby trudno, ja mam nadzieję, że znowu gdzieś się ulokuje na dłużej i ktoś da znać lub uda mu się zyskać jego zaufanie... Gdybym go spotkała to i tak nie wiem, co bym zrobiła, bo on na pewno nie podejdzie.

Posted

Axa napisał(a):
Odprowadzić to byłoby trudno, ja mam nadzieję, że znowu gdzieś się ulokuje na dłużej i ktoś da znać lub uda mu się zyskać jego zaufanie... Gdybym go spotkała to i tak nie wiem, co bym zrobiła, bo on na pewno nie podejdzie.

Zadzwoń do mnie proszę wysłałam Ci telefon na pw. Najlepiej by było dać mój telefon temu Panu. Byałam tam dzisiaj i nie było go:( objechałam też okolice

Posted

Dziś to odczytałem, bo net działa tylko na balkonie... :( - straszne - jeśli coś się stało w schronie, to czasem lepiej jak zostają na "wolności"... Mam nadzieję, że uciekł i się znajdzie niebawem :)

Posted

Jestem na zaproszenie,poczytalam, ale psiaka nie ma..Mam nadzieje ze sie znajdzie:-(Zeby tylko nie trafil na jakiegos psychopate,bo tych ostatnio duzo:shake: