Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przynajmniej ten plus ;)
Ja póki co nie mam żadnych wtop ale po 14.10 pewnie znajdzie się tu moje opowiadanie n/t wywalenia się/zgubienia psa/pomylenia ringu itp... Ahh już się boję :P

Posted

[quote name='agata :)']Przynajmniej ten plus ;)
Ja póki co nie mam żadnych wtop ale po 14.10 pewnie znajdzie się tu moje opowiadanie n/t wywalenia się/zgubienia psa/pomylenia ringu itp... Ahh już się boję :P[/quote]

A spróbuj mi mojego psa zgubić to Cie rozstrzelam! :evil_lol:

Posted

Ja kiedyś wystawiałam shih-tzu siostry. Sędzia pytao wiek a ja :crazyeye:.

Mój debiut: międzynarodowa w Warszawie 98' , klasa szczeniąt, sędzia z USA.
Biegam biegam - pies wisi na ringówce, głupieje w ringu, wieszam ja podczas oceny... No wtopa ... była jak sędzia dyktując tłumaczce powiedział "Za gruba..." a ja nie wytrzymałam i "Ona czy Ja ? "

Wystawiam doga: stoję na ringu - biegnę a nie zauważyłam że ringówkę puściłam,,, Pies stał i się gapił :P . Dobrze że tylko kawałeczek.

Klubowa - 2001 lub 2002. Wystawiam cudzego psa. Prosiłam - odejdźcie od ringu albo stójcie tam gdzie psy maja głowy podczas stania w stawce...

A skąd :cool1: Pies tyłek do oceny pokazywał...

A i jeszcze jedna; klasa młodziezy Famki. Pomyślałam - uspokoimy się i będzie lepiej. Nafaszerowałam siebie i psa Kalms'em (uspokajający na chmielu) . Było nam wesoło i obojętnie :D . Szczerzyłam sie w durnym uśmiechu. nie wiem jakim cudem z dech nie spadłam bo ring był na jakimś podeście pod namiotem. Sędzia sie popatrzył pouśmiechał i napisał w opisie "miła psychicznie"

Posted

jejkuuuuuuuu nie mogęęęęe:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:
dawno się tak nie uśmiałam:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:aż mnie przepona czy cuś innego boli:megagrin::megagrin:
naprawdę super wątek!!!!!
Ja za sobą mam tylko jedną wystawę - nic śmiesznego się nie wydażyło (odpukac w nie malowane!!), ale jesli kiedyś będzie wtopa to napewno o niej napiszę hi hi hi

Posted

A ja zazwyczaj mam wtopy z numerkami. Zawsze zapominam ich zmieniać :D Kiedyś na ring weszłam oblejona 4 numerkami i sędzia się pyta który to numerek danego psa, a ja :crazyeye:. Albo jeszcze na innej wystawie do danego psa pomyliłam numerki i nie ten pies co trzeba dostał opis i ocene :p

• 2 months later...
Posted

podnoszę ten wątek - bo coś tu ucichło, a naprawdę super jest:evil_lol:

Ja jak już pisałam aż tak wielkich wtop [COLOR=blue]jeszcze [/COLOR][COLOR=black]nie zliczyłam....ale jak tu tak cicho to powiem o tych z pierwszej wystawy.[/COLOR]

Zacznę od tego, że mam yorka.
- w pozycji przy ocenie tak ją "rozciągnęłam" (tylne łapki gdzieś daleko z tył - prawie brzyszkiem o ziemię dotykała ) że sędzia napisał: "pies za długi":crazyeye:
- oczywiście zgubiłam szczotkę na ringu i przy drugim kółku bym się o nią zabiła:razz:
- no i..... nie miałam kieszeni, a chciałam suni dać nagrodę za ładną postawę. Miałam pokrojoną szyneczkę w kosteczki no... i gdzie ją schować??!! W ręce nie za bardzo, bo utytłam psa jak będę go ustawiać więc.. wziełam do ust. Sunia zrobiła postawę i czeka na nagrodę a ja...... nagrodę zżarłam :placz:

Posted

[quote name='vikiii']- no i..... nie miałam kieszeni, a chciałam suni dać nagrodę za ładną postawę. Miałam pokrojoną szyneczkę w kosteczki no... i gdzie ją schować??!! W ręce nie za bardzo, bo utytłam psa jak będę go ustawiać więc.. wziełam do ust. Sunia zrobiła postawę i czeka na nagrodę a ja...... nagrodę zżarłam :placz:[/quote]paskudna pani..jak można się było połakomić na kawałeczek szyneczki?! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Ja widziałam jak handler miał dla psa dosyć duży smakołyk i pies go sobie mamlał, co jakiś czas odgryzając kawałek. Po ocenie podszedł do nich sedzia pogratulowac lokaty. Handler nie mając gdzie schować spamołyk, sam go zjadł. :lol:

Posted

Moje wysawowe wtopy o boże...
1 wystawa - wiał silny wiatr włosy zasłoniły mi oczy nie wiedziałam już co mam robic psa wystawiać czy odgarniać swoje kłaki, żeby cokolwik widzieć.
inna wystawa - pies robii siusiu po czym zaczyna szczekać nie mogłam jej uspokoić
kolejnaw. - sędzia piszczy zabawką a mój pies już zaraz pod jego nogami i "hał hał" xD

Tragicznie się narazie zapowiadało no, ale ostatnio było super, teraz jedziemy do Bydgoszczy i mam nadzieje ze po tych wtopach wiem czego robić nie mam i pójdzie mi nadzwyczaj dobrze :razz:

Posted

[quote name='Kaya']Moje wysawowe wtopy o boże...
1 wystawa - wiał silny wiatr włosy zasłoniły mi oczy nie wiedziałam już co mam robic psa wystawiać czy odgarniać swoje kłaki, żeby cokolwik widzieć.
[/QUOTE]

Na mojej pierwszej wystawie tez mialam rozpuszczone włosy i juz NIGDY nie popelnilam tego bledu :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Talagia']Na mojej pierwszej wystawie tez mialam rozpuszczone włosy i juz NIGDY nie popelnilam tego bledu :evil_lol::evil_lol:[/quote]
Ja też już NIGDY nie popelnie tego błęduuuu:razz:

Posted

Na radomskiej (debiut nieudolnego wystawcy :lol:) we wrześniu było tak zimno, że aż sobie założyłam dwie bluzy. Druga oczojebnopomarańczowa :lol: Z rozpędu zapomniałam zdjąć :evil_lol: No i do dziś się zastanawiam jakim cudem podczas kółeczek raz od strony sędziny był pies, raz ja :lol:

Posted

A ja przy wystawianiu borderki wpadłem na taką sympatyczną dziewczynę (nie wydzierała się na mnie tylko przyjęła moje przeprosiny) było to spowodowane gwałtownym, szybkim i nie zamierzonym zatrzymaniem się handlerów :)
miałem sińca pod okiem jak niewiem :():

Posted

[quote name='MateUsz']A ja przy wystawianiu borderki wpadłem na taką sympatyczną dziewczynę (nie wydzierała się na mnie tylko przyjęła moje przeprosiny) było to spowodowane gwałtownym, szybkim i nie zamierzonym zatrzymaniem się handlerów :)
miałem sińca pod okiem jak niewiem :():[/quote]

Ten sam manewr zrobiłam na światówce z Entlem :lol:

Posted

Wpadanie na kogoś zdarza mi się bardzo często :P
Ostatnio w Poznaniu po finałach MP zeszłam z moim pudlem i pospinałam go w różowe frotki żeby włosa nie powyrywał,a co przybiega brat mojej koleżanki i mówi że mam wracać na ring.Weszłam na główny ring w pudlem w kucykach,dziwnie się patrzyli na nas ale cóż :P

• 4 weeks later...
Posted

Od razu zaznaczam, że jestem laikiem wystawowym i hodowlanym:-(, a sędzią był niemiec (ja po niemiecku ani w ząb - nic a nic)
Sunia ustawiona ślicznie na stoliku, sędzia zagląda w zęby i coś mów do mnie. Ja patrzę, a mała język ma przygryziony - śmieję się w duchu, że niemcowi język pokazuje hihihi. Potem dyktował ocenę i wracamy na miejsce.
Patrząc na inne psy (6 w stawce) powinna dostać co najmiej 2 lokatę, a tu ....3 , odbieram papierki i czytam: "wystający język, zgryz niekompletny":angryy:

To moja następna wtopa, której nie mogę sobie wybaczyć:angryy: tym bardziej, że co jak co, ale sunia zgryz ma idealny, ale czasami przygryza język:evil_lol:, gdybym zajarzyła o co chodzi, to bym otworzyła Jessi pyszczek i wtedy schowała by jezor:cool3:
Ta wtopa to dla przestrogi innych laików - nie śmiać się, jak pies jęzor pokazuje sędziemu;)

Posted

ja raczenej nie wiem czy to wtopa czy głupota moja ale..

wystawa krajowa Estonia

na ringu odbywa się sedziowanie i tak pokolei - moja suka w młodziezy, wygrałysmy klasę, potem okazało się ze poproszono nas o konkurencję o najlepsza sukę w rasie - moja suka wygrała, i potem było bieganie o BOB z ładnym psem championem (aha wygrałysmy tez NJwR) - sędzia z Polski ale ja się nie odzywam po Polsku aby nie było :evil_lol: a sedzia też nie wiedząc z kim rozmawia podszedł do mnie dał mi rozetkę uścisnął dłoń tej drugiej pani też uścisnął dłoń i dał jej rozetkę. Podziekowałam grzecznie po angielsku i zesżłam z ringu, ktoś podał mi karte a ja ją grzecznie schowałam do torby.

Podeszła do mnie pani od championa porozmwaiała ze mną pogratulowała mi pięknej suki a ja jej "pożyczyłam sukcesów na BIS" !!!!!

1200 km do domu wiec nie czekajac na BIS ruszłam w drogę.

Nastepnego dnia rano - niedziela - zajrzałam do torby, wyciągnęłam kartę a tam BOB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisałam szybko maila do właścicielki championa czy to nie pomyłka i że ja ją najmocniej przepraszam za życzenia!!

Czułam się strasznie ze wstydu i głupoty :shake:

Już zawsze będąc za granicą zajrzę do karty!!

• 3 weeks later...
Posted

Ja tez nie wiem czy to wtopa ale
Wystawa w Norymberdze w tym roku
Przyjechalismy spoznieni moj pies juz nie wyszedl na ring. Suka kolezanki zdazyla na swoja kolej.
Odebralysmy nr i zglosilismy nasza obecnosc. Gospodarz ringu zaznaczyl, ze jestesmy.
Suka stoi w wejsciu na ring - przygotowana. Hendler trzyma ja na ringowce. Wlasciciel obok. Ja siedze sobie tuz przy tasmie na krzeselku. Katalog na kolanach
Suka ma wejsc w klasie championow....
Suka w mlodziezy zeszla. Suka posrednia ok. Otwarta jest oceniana PO championach wiec nasz suka wchodzi na ring.
Jest opisywana i oceniana stoi sama w klasie wiec za chwilke wchodzi ponownie do porownania ( suka z otwartej sie nie stawila ).
Nasz suka jest interka wiec na CACIBie nam nie zalezy ale CAC jak najbardziej.
Porownaie przegrywa - no trudno.

Po ocenie wszystkich psow stoimy w kolejce do odebrania papierow. A w karcie dosk bez lokaty i bez wniosku. Szok.....
Idziemy do sedziego, a on nam na to, ze bez lokaty bo sie SPOZNILISMY.....

Okazalo sie, ze nie bylo suki z posredniej i ta suka, ktora za nia wzielismy to byla nasza konkurencja z championow...
Tylko, ze numerki byly male i niewidoczne, my stalimy w wejsciu, a gospodarz ringu, sedzia, asystent NIKT nie mrugnal nawet okiem.:angryy: Nie szepnal nawet, ze to Championklasse :shake:. Jak suka weszla na ring, tez nikt nawet nie zajaknal sie, ze jej klasa juz byla.

Taka oto przygoda.

aaaaa wydawalo mi sie, ze nei jestem laikiem wystawowym

• 1 month later...
Posted

podnoszę ten temacik:multi:
Bo coś tu ucichło:roll:
Wybieramy sie do Łodzi i napewno będzie następna wtopa:evil_lol: więc coś na "pokrzepienie serc" proszę:evil_lol::loveu: