Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no trudno, szukamy do nowa ds zatem...
Moi drodzy a ja miałam bardzo miły telefon o Zojke (nie o jej adopcje tylko ogólnie na temat suni) i sunieczka dostała przelew od pani Bogusławy M. z Zabrza wkwocie 180zł :-)
Dziękujemy bardzo za pomoc suni!!! Za chwileczke trzeba bedzie zaplacic za pierwszy miesiac w hoteliku wiec pieniążki barrrdzo pilnie potrzebne, dziękujemy raz jeszcze!
Na dniach wybierzemy się z LadySwallow pewnie do sunki do hoteliku, wyprzytulac trochę to zarazę od nas wszystkich, od pani Bogusławy też;-)

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zastanawia mnie jak długo trwał moment gdy Pani zadzwoniła że ją chce adoptować aż do mojego telefonu w sprawie o spotkanie przed adopcyjne.może za długo czekała-zresztą gdyby komuś na czymś zależało to by czekał...

Posted

Jeśli chodzi o biegunkowe sprawy, to było super... do dzisiaj. Prawdopodobnie Zoja podłapała zapalenie jelit od małej suni, która przyjechała do nas tydzień temu i jak się okazało była chora. A Zoja jako jedyna nie była szczepiona na wirusówki. I dzisiaj od rana robi bure wodne placki... Póki co podałam jej Enterogelan (Niemiecki lek firmy Virbac na biegunkę), do tej pory świetnie się sprawdzał, więc mam nadzieję, że i tym razem pomoże (może to nie wirusowe sprawy, bo poza tym sunia czuje się dobrze, ma apetyt itd.). Mam nadzieję, że to nie sprawy robalowe, bo w jednym placku były kapki krwi (ale tak się czasem też dzieje przy ostrej biegunce nie mającej związku z życiem wewnętrznym). Jutro zobaczymy.

Niedawno sunia była kąpana i muszę ją pochwalić - zniosła to dzielnie i bez większych protestów :)
Wreszcie pachnie jak pies ;)

Posted

witamy pani Bogusiu na forum:-)
dziś w hoteliku u Murki odbędzie sesja zdjęciowa psiaków wykonana przez profesjonaliste, będą wiec piękne fotki naszej sunieczki:-)
ladySwallow ogłosi sunie drugi raz i czekamy na jakiś sensowny odzew, co do biegunki Zojki to jestem z Murką w telefonicznym kontakcie, jakby coś się poważniejszego zaczęło dziać i trzeba by interweniować weterynaryjnie tfu tfu tfu
ladySwallow uaktualnij wpływy na Zojke tutaj na watku i na naszym grupowym;-)

Posted

Witajcie dziewczynki :))
Podziwiam Waszą pracę i wielkie zaangażowanie....to jest niesamowite!!!Tak trzymać;).
Odnośnie Zojki....ja myślę,że konieczna jest wizyta u weta....najlepiej jak najwcześniej,dobrze byłoby zrobić jej płukanie jelit/tak sobie myślę...i z doświadczenia znam/oraz zaszczepić na wszelkie bakcyle.Lidziu....przesyłam na twoje konto 120 zł na weta...na szczepienia i ewentualne płukanie jelit.
Dlaczego ta mała smierdzi?husky nie mają zapachu....może tez ma zapalenie gruczołu odbytu.
Wybierz sie z nia do dobrego weta,proszę;).
Pozdrawiam serdecznie.
Proszę nie ujawniać wydatków...nie o to chodzi,znam koszty

;

Posted

ona smierdziała po schronisku...w ostatnie dni tak sie umorusała w błodzie, moczu i całej reszcie schroniskowej ze masakra:-) jak wylądowała w pojedynczym boksie po sterylizacji to oszalała i chciała fruwać hihihi
pani Bogusiu dziękujemy bardzo! zadzwonie zaraz do Murki zapytam jak dzis się sunia miewa...

sunia jakby lepiej po tym leku, wieczorem Murka pogada z wetem, jakby co zaczną leczenie;-)

Posted

ogólnie to sunia czuje sie dobrze, ma apetyt i humor jej caly czas dopisuje ale jesli mimo podania tego niemieckiego leku przeciw biegunkom nie będzie wyraźnej poprawy w stolcu, to włączymy leczenie z wetem:-)
ja w poniedzialek będe w schronisku, wiec pewnie znow wypatrze cos w typie haszczaka;-) teraz mam na oku tam jednego samca, trafił strasznie suchy zakołtuniony i ogolnie mega wystraszony, teraz już zaczyna wyłazić na wybieg i merdać nieśmiało ogonem do nas...nie moge przestac o nim myslec lala la...:-) (ladySwallow nie bij mnie hihi)

Posted

Zoja miała po nocy w boksie koopy biegunkowe, dostała drugą dawkę Enterogelanu (to się podaje dwa razy dziennie przez trzy dni, ale doświadczenie pokazało, że są efekty już po pierwszej lub drugiej dawce) i zobaczymy, na razie żadnej koopy nie ma. Rozmawiałam z wetem i mówił, żeby w razie co podawać Nifuroksazyd w tabletkach (3 razy dziennie). Jeśli sunia dobrze się czuje i nie ma innych objawów to nie ma co na razie podawać antybiotyku.

Mieliśmy piękną pogodę na sesji, Zoja pięknie pozowała :D
Efekty będą do zobaczenia za parę dni.

Dodatkowa informacja: Zoja lubi dzieci ;)

Posted

Murka napisał(a):
Zoja miała po nocy w boksie koopy biegunkowe, dostała drugą dawkę Enterogelanu (to się podaje dwa razy dziennie przez trzy dni, ale doświadczenie pokazało, że są efekty już po pierwszej lub drugiej dawce) i zobaczymy, na razie żadnej koopy nie ma. Rozmawiałam z wetem i mówił, żeby w razie co podawać Nifuroksazyd w tabletkach (3 razy dziennie). Jeśli sunia dobrze się czuje i nie ma innych objawów to nie ma co na razie podawać antybiotyku.

Mieliśmy piękną pogodę na sesji, Zoja pięknie pozowała :D
Efekty będą do zobaczenia za parę dni.

Dodatkowa informacja: Zoja lubi dzieci ;)

Super, dzięki za wieści - czekam na foty, żeby zmasowaną akcję ogłoszeniową zrobić :)

Posted

Koopka wieczorna dużo lepszej konsystencji, więc chyba obędzie się bez Nifuroksazydu. Zobaczymy jak będzie jutro.

Czy pisałam, że Zoja zna komendę siad i daj łapę? I my tego jej nie uczyliśmy.

Posted

[quote name='Murka']O jak fajnie, zaoszczędziłaś mi roboty ;)
Jeszcze takie jest:

O widzisz, gdzieś musiałam przegapić :) Muzzy dał album na facebooku, więc mi się udało :)