Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SkarpetKa napisał(a):
A kichało pana sąsiada i wszystkich mu podobnych :eviltong:

Pan Marcin prosił mnie dziś o wstawiennictwo w sprawie astki Luki, delikatnie odmówiłam i napisałam, że nie biorę odpowiedzialności za adopcje nie swoich psów. Zrezygnował też z adopcji Keno, bo Luka mu się jednak bardziej spodobała, a Keno na pewno znajdzie dom...Oby p. Marcin miał rację! a podobno taki był w Keno zakochany! No ale Luka "jest naprawdę śliczna, ułożona i młoda." Mam nadzieję, że nie zrobiłam Kenusiowi niedźwiedziej przysługi, ale widać Pan i tak szybko się rozmyślił.

Dziś dzwonił jakiś koleś i pytał o Kena, wysłałam ankietę, powoływał sie na swoja koleżankę - Weronikę z fundacji ast(znacie?), i dawał namiary na swój profil nk, żebym zobaczyła jak mieszkała jego astka, która "zdechła" tydzień temu (ja nie mam konta na nk), ale ankiety jeszcze nie odesłał.

Luki ten pan też nie dostanie - Luka zostaje najprawdopodobniej w rodzinie ;)
No i dzwonił o wszystkie nasze szczecińskie bulle - mam wrażenie, że chce jakiegokolwiek psa w tym typie... interesował się głównie młodymi pięknymi psami, które mamy pod opieką.

A dla Kena gdzieś czeka ten właściwy dom, oby psiak tylko nie musiał zbyt długo czekać.

• 2 weeks later...
Posted

Udało mi się zalogować!!! Dogo zrobiło mi numer roku- przy próbie logowania się (loguję się automatycznie, nie wprowadzam hasła z ręki) informowało mnie, ze 5razy wbiłam złe hasło :roll:.

Właśnie- znamy kogoś z Turku...??

• 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

U Kena pogorszenie :placz::placz:!!!

Bardzo schudł, przez ostatnie trzy tygodnie nie byłyśmy w przytulisku, wczoraj była Skarpetka, jak zobaczyłam zdjęcia to się załamałam, musiałyśmy zadziałać. I tak- Keno jedzie jutro albo pojutrze do kliniki Victus w Śremie, zawiezie go Donwitow, za co bardzo dziękujemy, spędzi tam około 10 dni, będzie miał zrobione wszelkie możliwe badania, a później do hotelu do LILUtosi.

KOCHANI, CZY OSOBY, KTÓRE DEKLAROWAŁY WSPARCIE FINANSOWE NA KENO MOGĄ SIĘ NA NOWO OKREŚLIĆ?

Edited by ania z poznania
Posted

Dziękujemy bardzo :)!

Rozmawiałam z dr Ciborowskim, Keno ma przepuklinę brzuszno- kroczową....... Dr przez kilka kolejnych dni doprowadzi go do formy i prawdopodobnie w czwartek operacja. Wyniki krwi nie są złe, wymaz pod kątem gronkowca pobrany i wysłany do laboratorium.

• 2 weeks later...
Posted

Keno już po operacji! Przepuklina z jednej strony była bardzo duża, została wycięta, wyglądało w środku bardzo nieciekawie.... Przy okazji został wykastrowany.

Podawany ma antybiotyk na gronkowca, który bardzo ładnie zadziałał, ranki już prawie całkowicie zagojone. Dr Ciborowski do końca tygodnia jeszcze chce go zatrzymać w klinice, a później jedzie :)

Posted

Niestety, wiadomości od weta nie najlepsze :(, jeszcze musi zostać, ma zanik mięśni przy odbytnicy, pęka, dr Ciborowski chce mu założyć siatkę, "rokowania ostrożne" :-(.

Trzymajcie kciuki za Kenusia, dobrze??

Posted

Trzymamy, trzymamy.

Czy to możliwe, że w przytulisku został niejako zaniedbany? Tzn. nie celowo, ale gdyby był w domu to takie rzeczy by się nie działy - czy on był już chory od początku i ktoś pozbył się problemu?

Trzymaj się Keno!