Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od około 25 maja 2011 r. w okolicy szkoły w Czeladzi błąka się piesek. Śpi pod siatką lub pod drzewem i tylko czasami wychodzi poza teren szkoły patrząc za ludźmi, jakby szukając swojego opiekuna. Piesek jest mały, wielkości jamnika, ma długie uszy. Sierść długa maści czarnej podpalany. Ma około 2 lat.
Psiak jest bardzo przyjaźnie nastawiony do człowieka.
Rozmowy z osobami, które zamieszkują lub przebywają często w tej okolicy tylko potwierdziły, że psina nie jest z tych okolic i prawdopodobnie został w tym miejscu porzucony. W pobliżu jest przystanek autobusowy i tramwajowy, zatem być może przyjechał środkiem lokomocji. Mimo rozwieszonych ogłoszeń nikt go nie szuka. No cóż "wakacje czas zacząć".
Poszukujemy odpowiedzialną osobę, która zapewni psinie domek.

Kontakt w sprawie adopcji: tel. 506051825, 694338765

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heniu, koniecznie lepsze, wyraźniejsze zdjęcia.
Dodałam go na wątek jamników w potrzebie, musiałam wymyślić imię na szybko, to wymyśliłam Franek.
Może być?
Wiemy o nim coś więcej?
Napisałam, że jest przyjazny w stosunku do ludzi.

http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-w-potrzebie-z-całej-Polski-!!!!!!

Mam nadzieję, że Isadora wrzuci małego na stronę SOS Dla Jamników.

A W OGÓLE TO JEST PIĘKNY!!!

Posted

Dziękuję, było tylko tyle zdjęć, bo zaczynała się burza i nie chciałyśmy stresować psiaka. Mały od wczoraj jest w DT. Dzisiaj lecę porozwieszać ogłoszenia w okolicy, chociaż wszyscy okoliczni ludzie w tym nasza listonoszka, która zna tu każdą psinę też potwierdziła, że jest tu od tygodnia i z pewnością jest nie z tego osiedla. Na dodatek dzisiaj od rana na schodach szkoły śpi następny pies. Ale co ja mogę zrobić? Dałam mu jedzenie, picie. Zobaczę jutro czy też będzie, może to tylko jednorazowe odwiedziny.

Posted

Psina w domku zachowuje się przyzwoicie, wczoraj bieda cały czas spała tak jakby odsypiała te dni spędzone pod gołym niebem. Jest spokojna, utrzymuje czystość.

Posted

feliksik napisał(a):
Jezu, Heniu skąd ty znowu DT znalazłaś - super. Ale co to - nowy psiak na schodach? niemożliwe!!! czy to się skończy?

DT może nie jest rewelacyjny, ale zawsze coś. Wcześniej przebywał tam Rubik. Matka tej Pani Joli, mimo, że jest osobą przychodzącą trochę mąci, ale psu krzywdy nie zrobi. Pani Jola to skromna kobieta i dlatego pomagamy jej jak się da, nie zapominając oczywiście o jedzeniu dla psów, bo ona ma jeszcze znajdkę Sonię. Teraz jeszcze ten psina kolejny pod szkołą, podczas lekcji śpi, a w przerwach lata za młodzieżą. On nie jest taki urodziwy jak Franek, jutro mu zrobię zdjęcia. Być może odnajdzie drogę do domu, może wystraszyła go wczorajsza burza. Że też wszystkie nieszczęścia idą parami. Wcześniej w jednym tygodniu dwa koty, Potrącona Lusia i szkielecik, a teraz dwa psy.

Posted

[quote name='Jasza']Heniu, koniecznie lepsze, wyraźniejsze zdjęcia.
Dodałam go na wątek jamników w potrzebie, musiałam wymyślić imię na szybko, to wymyśliłam Franek.
Może być?
Wiemy o nim coś więcej?
Napisałam, że jest przyjazny w stosunku do ludzi.

http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-w-potrzebie-z-całej-Polski-!!!!!!

Mam nadzieję, że Isadora wrzuci małego na stronę SOS Dla Jamników.

A W OGÓLE TO JEST PIĘKNY!!!

Jest śliczny istotnie, ale jamnika w nim nie sposób się dopatrzeć. Piękny polski wielorasowiec. Ale nawet w praprapradziadkach nie miał jamniora. On jest w typie setek psów na polskich podwórkach.

Allegro moge mu zrobić.

Posted

Jasza teraz sobie przypomniałam, że chyba były jeszcze dwa zdjęcia na chodniku. Sprawdzę ich jakość. A swoją drogą jak będzie pogoda zrobimy ładniejsze.

Posted

[quote name='feliksik']Isadora, no co ty - jamnik jak nic:evil_lol:

No poniekąd masz rację nic z jamnika :evilbat::evilbat::evilbat:

[quote name='henikar']Isadora, bo to jest jamnik szorstkowłosy z jedwabistą sierścią:evil_lol:. Oj ale się z biedaka naśmiewamy, ale jest i tak śliczności.

Ja bym powiedziała że to jamnik w wersji dogo, już kiedyś zrobiłam "jamnika lubelskiego"

[quote name='Jasza']Śliczności, śliczności a z Isadorowym Allegro to dom znajdzie raz dwa!

Bardzo tego życzę każdemu psiakowi i bardzo intensywnie o tym myślę dziergając allegro

Posted

Jasza napisał(a):
Sprawdzę pocztę jeszcze raz, bo mi się wszystkie zdjęcia pomieszały, Franka i Sary.:oops:

Bo to moja wina, mogłam porozdzielać. Sprawdziłam są dwa na chodniku, ale też nie najlepsze. Dzisiaj juz nie dam rady, ale jutro postaram się zrobić nowe.

Posted

henikar napisał(a):
Isadora, bo to jest jamnik szorstkowłosy z jedwabistą sierścią:evil_lol:. Oj ale się z biedaka naśmiewamy, ale jest i tak śliczności.

pieknie to ujełaś !

I te oczy jamnicze żebrzące o milosć...