emilia2280 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 (edited) 13.10.2012 Dora pojechala do swojego nowego wymarzonego domu w Poznaniu! ___________________________ 10.09.2012 Dora, córeczka spanielki Dzasty trafila do hoteliku domowego pod Kielcami i czeka na nowy dom. ____________________________ Szczeniaki urodzone 2 maja 2011. http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php?catid=24&id=1753296&strona=2 wiecej info o suce-kopiuje z dzialu spaniele do adopcji Hej, wszystkim mam pewien problem poniewaz znalazłam ogłoszenie w internecie o sprzedazy suczki rasy cocker spaniel, oczewiscie bez rodowodu ale w 100% rasowa tak mi napisała włascicielka , dodatkowo do oddnia sa jej sczeniaki . Szukam kogos kto mógłby jej pomóc poniewaz ja sama mam juz 2 psy a mieszkam jeszcze zrodzicami i rodzenstwem w małym mieszkaniu a wogle niemam kasy na odkupienie suczki poniewaz włascicielka chce za nia 200 zł , jej email po zapytaniu o cene wygladał tak:''suczka jest ok 3 letnia, bardzo miła, typowo do rozpłodu, mamy ja ok 5m-cy w tym czasie urodziła 8 szczeniaków które sama wykarmiła. cena 200zł; szczeniaki za darmo'' szukam pomocy dla niej i jej szczeniaków jednak niewiem gdzie i jak , niechce zeby znowu trafiła do kogos kto bedzie ja rozmnazał bezsensownie, licze na wasza pomoc chociazby zebyscie wskazały mi jakies inne forum gdzie moge to ogłosic. Samam mam cocker spaniela tagze z interwencji iniewiem jak mozna tak krzywdzic te psy . Wiem ze wiele innych psów tagze potrzebuje pomocy ale moze znajdzie sie ktos kto pomoze jej to link do ogłoszenia http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php?catid=24&id=1753296&strona=2 wysyłam tez jej zdjecia które dostałam Drugi mail od wlascicielki suki "Mówimy na nia Sunia , Sunia, jest miła grzeczna, biega luzem na podwórku, nie ucieka, nie lubi kotów, jest czujna i opiekuńcza wobec szczeniaków. poprzedni własciciel wyjechał i nie dał nam jej ksiazeczki a sami jeszcze nie wyrobilismy. Powodem oddania jest to ze nie lubi równiez gołebi które maz hoduje i je atakuje. pozdrawiam" Szukamy pilnie tymczasu,hoteliku-czegokolwiek zeby suke umiescic z malymi,szczeniaki maja teraz 4 tygodnie.... BARDZO PILNE,Wlascicielka suki ja reklamuje jako suke do rozrodu:angryy: Suka jest pod bialymstokiem(czarna bialstocka) zdjecia Dora tak wyrosla: link do albumu: https://picasaweb.google.com/117537880231945609760/DorkaZBstoku?authkey=Gv1sRgCPyr8ueOoILHVA# __________________________ Dorka jest ogloszona na: http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mloda-ulozona-sunieczka-po-spanielce-szuka-nowego-domu-W0QQAdIdZ412732981 - wyróznione oraz na tych portalach: tablica.pl - wyróznione oglaszamy24 - wyróznione lento - wyróznione kupsprzedaj - wyróznione OLX Adsy Naszezwierzaki 24on Mamoferte Krakof - Super Premium wyróznienie Adin Ebazarynka Plogs Zwierzaki.Nasza-lista Pineska Pajeczyna Petworld Ogloszeniowo Offer Edited October 15, 2012 by emilia2280 Quote
Asia & Ginger Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 "Cena: dobre serce" to mnie rozwaliło. To w końcu za darmo czy za 200 zł? A może jak wyczuli zainteresowanie to stwierdzili, że jeszcze zarobią na suni? :roll: Cockermaniaczka dopisz w tytule miejscowość Czarna Białostocka. Quote
xxxx52 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Kiedy ten horor sie skonczy?Biedne psiaki ,na swiat sie nie prosily ,ale jak sa musza znalezc koniecznie odpowiedzialnych opiekunow.Biedna mama ,takie smutniutkie ma oczeta. Quote
emilia2280 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 boshh, tylko jak wyegzekwowac sterylizacje malych? ja juz nie wierze ze ludzie tego dopilnujá. jesli mama nie znajdzie amatora to ja já wezmé pod swojá opieké, ale nie sádzé zeby byl klopot z adopcjá jej. tylko po sterylizacji, blagam! Quote
ania757 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Streylizacja jest darmowa w białymstoku w jednej z klinik weterynaryjnych , trzeba by było tam zobaczyc jakih hotelik albo gogadac sie baba z tej kiliniki moze tam mogłaby dojsc do siebie, choc pewnie nie zadarmo, albo jakis DT tam znalesc ja niestety niemoge jej wziasc i jak narazie nieznam nikogo kto dałby rade zajac sie nia i szczeniakami, oczewiscie służe pomoc w innych sprawach jak cos to ja mam kontakt emailowy z ta baba i trzymam za nia kciuki:*:*:*:* Quote
ania757 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Nowy email od włascicielki: a ile pani chce szczeniaków? bo zostały jeszcze 3 suczki (2 czarne jeden biało czarny) szczeniaki moge oddac jak skonczą 6 tygodni więc jeszcze dwa tygodnie musiałaby pani na nia poczekać bo na razie mam wszystkie 8 sztuk pozdrawiam ps. dobrze by było żeby pani przyjechała ja zobaczyć i sie zapoznać czy pani będzie ja trzymać w domu czy moze ma pani hodowlę? A wiec za pozno zeby wziasc wszytskie, a moze napisze do niej ze chce im znalesc o wiele odpowiedniejsze domy niz te do których zapewne trafi . Uspokoiło mnie chociaz to ze jeszcze 2 tyg chce zatrzymac szczeniaki, doradzcie co robic????? Zeby niezaszkodzic? Quote
Asia & Ginger Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Najlepiej by było zabrać wszystkie szczeniaki, tylko kurcze czy odda? Quote
emilia2280 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 jezzzuu. komu ona chce byle jak te szczeniaki? bierz wszystkie jak odda! wyadoptujemy po naszemu, czyli z umowami i wizytami przed i poadopcyjnymi! powiedz ze zaplacisz za suke i wszystkie 8. Quote
Cockermaniaczka Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 czyli co reszta szczylow ma potencjalnych wlascicieli?;/ Cholera!;/ 6 tygodni...powinny siedziec do 7 minimum... napisz babce ze bierzemy komplet,z suka i malymi,kase sie uzbiera! emilia mozesz naprawde wziasc suke na tymczas?Sterylke sie zalatwi,ew zrobimy zbiorke na forach i sie zaplaci za nia jak sie nie uda za free. Quote
emilia2280 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 ekhem, ja mogé placic za jej tymczas, ale do dublina jej nie wezmé ;ppp no i oczywiscie moge jej takowy znalezc. jest cudna a u mnie psy sá rozpuszczone jak dziadowskie bicze, wiéc mialaby wszystko ;pp Quote
ania757 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Napisałam do niej , poprosiłam zeby oddałą wszytskie nam mam nadzieje ze sie uda Quote
as_ko Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Jeju...gdzie oni ją trzymają? :( bidna sunia, oby kobieta oddała wszystkie maluchy...trzymam kciuki! Quote
MALWA Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Witam! Taka smutna suńka... Moim zdaniem trzeba zabrać od tej baby i sunię i małe, a przynajmniej tyle ile ta kobieta odda. I może lepiej jej się nie tłumaczyć co i jak. Jeśli napiszesz jej , że znajdziesz im lepszy dom, to dopiero będzie hryja... Baba się obrazi i nic Ci nie odda, ani nie sprzeda. A według mnie to te biedne szczeniaki z matką mieszkają gdzieś w garażu czy w piwnicy ( patrz na zdjęcie ścian ), a ten karton w którym leżały, to taka ściema. Nawet za mały jak dla nich wszystkich. Czekam na wieści i pozdrawiam. Quote
ania757 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 > Witam, > oprócz pani zgłosiły sie jeszcze dwie osoby do Suni i sa prawie zdecydowane dzisiaj przyjada ja zobaczyć, z tego co wiem bedzie mieszkać w domu tak jak u nas więc dam dla pani odpowiedź wieczorem, poza tym jestem ja gotowa oddac dopiero jak szczeniaki będa gotowe do rozłaki. > szczeniaki nie sa rasowe jak juz pisałam wcześniej ona nam uciekła raz jak miała cieczkę i tatuś jest nieznany:) wiec małe nie sa specjalnie do niej podobne przynajmniej na razie. > > pozdrawiam > ps. czy ma pani moze namiary na jakiegos dobrego weterynarza który sterylizuje pieski i kotki w cenach trochenizszych niz wszyscy? Mam dwie koteczki a dla kotków zawsze jest trudno znaleźć dom więc chciałabym je również wysterylizować To dostałam od niej jak poprosiłam zeby oddała cała rodzinke:( Quote
emilia2280 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 no dobrze ze chce koty sterylizowac ale szkoda ze sunie juz nie... moze napisz jej ze zaplacimy za sterylizacjé jesli suniá wysterylizuje przed oddaniem albo u nowych wlascicieli- i niech wyadoptuje pod tym warunkiem? Quote
ania757 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Napisała ze jak znajde juz nowy dom dla niej , w którymm bedzie mogła zostac to odda mi ja , a jesli ktos inny kto zdobedzie jej zaufanie sie zdecyduje przedemna tosprzeda ja wtedy dla tamtej osoby. Napisała tez ze napewno musia zostac u niej jeszce 2 tyg zeby szczeniaki podchowac tym którym nieznajdzie domu sama odda mi razem z suczka. A jak zbieranie pieniazków i szukanie domu ? Quote
emilia2280 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 nie wiem, cockerowe ciotki co Wy na to? Quote
ania757 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Napisała tez ze nie moze wymagac od nowych włascicieli zeby po zakupie suczki wysterylizowali ja i ze on tagze niema takiego zamiaru , bo przez to bedzie miej chetnych do odkupienia jej za 200 zł, to napisła jak na tamta wiadomosc odpisałam zeby chociaz poddała ja zabiegowi lub zeby dopilnowała zeby zroił to nowy własciciel Quote
emilia2280 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 nie zmusimy baby, a szkoda... a moze napisz jej ze pani z dublina chce já adoptowac i narazie bédzie u jej mamy w szczecinie. hahaaaa. i ze dam 400zl za niá. ze bédzie miala najlepsze warunki itp itd. co myslicie, pojechac na taká nuté? Quote
Cockermaniaczka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 a jak bedzie naprawde chciala 400 zl potem?;/ Quote
emilia2280 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 hmm. widzé ze tu juz nikogo prócz mnie nie ma do pomocy ;ppp jesli spanielowe forum znajdzie jej DT, to ja mogé já wykupic. Quote
Cockermaniaczka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Zmienian tytul watku,szukamy pilnie tymczasu!!!! Quote
Recommended Posts