Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jest szczupły . Jeszcze podlotek z niego :)Ale juz nabiera . Dostaje teraz inną karmę z Jossery zobaczymy czy nabierze.
Dziewczyny mam problem .
Muszę wykastrować puchatka mam jeszcze w domu sunię na którą też szukam sponsora na sterylkę . Może macie pomysł skąd wziąść kwotę 170 zł na sterylkę?
Napisałam już w wątku o sterylizacji .
Nie chcę żeby nam się od domu oddalał jak suczki zaczną mieć ruję . Już teraz próbował skakać po naszej suni . Szpickę muszę też wysterylizować . Wszystkie pieniażki idą na koniki - doszła do stada nastęona niewidoma na jedno oko klacz- reszta kasy która zostaje idzie na karmę dla puchatego , i dla reszty zgraji .
Macie pomysł?

Posted

170 za kastrację , wet tak wyliczył moze by zmrużył oko na to że pies ze schronu . Ale ponizej 150 nie zejdzie .
razem weżmie 300 za oba pieski - tak w pakiecie - może za dwa odpuści coś jeszcze... .
Muszę zrobić i sterylke i kastrację . Wiec muszę wziąć z kędyś tę kaskę bo na wiosnę nie chcę mieć problemów zwiazanych z wędrówkami Puchtka na randki , a raczej nie chcę żeby miał dzieci :)

Posted

może ktoś dorzuci jakiegoś grosza. My nie powinniśmy pomagać psom w domach, bo fundusze są zbierane na psy bezdomne, ale w ostateczności, że to Puchatek, mogę dorzucić 50zł, ale czy on nie jest za młody na kastrację?

Posted

Dlatego nieśmiało pytam czy mogę liczyć na waszą pomoc.
Weterynarz twierdzi że nie jest za młody . Mówi ze teraz byłby odpowiedni czas , kiedy jeszcze hormony nie pracują na tą stronę pociągu . Ja mojego mieszańca ( pieska ze zdjęć od zapasów ) też kastrowałam w wieku 7 miesięcy . Dzisiaj nawet nie wącha jak ma doczynienia ze suczką . Byłabym wdzięczna za waszą pomoc.
Przykro mi że muszę Was o nią prosić . Na sunie złożyłam wniosek w Fundacji może się uda.

Posted

Puchatek przez 3 dni czołgał się po ziemi :) Komicznie to wygladało , bardzo przezywał kołnierz ale był niezbędny ponieważ Puchu chciał wygryżć sobie szwy . Jutro jedziemy na ściągnięcie szwów. Rana wyglada ładnie , choć muszę zapytać weta czy już pora na te szwy ja mam wątpliwości . Puchu miał strasznie opuchnietą mosznę przez te czołganie , ale teraz jest juz wporzo .
Sunia na sterylkę już po pierwszym :)Także sprawa załatwiona szybko dzięki pomocy :)
Puchu musi dalej dostawać karmę sensitive skin Hillsa. Wraca mu się łupież i zmiany po innej karmie.

Posted

trzeba chyba z tymi szwami uważać, żeby mu się kurcze nie rozeszło:( albo oni mu zdejmą a on będzie jeszcze wylizywał i rozmoczy?nie wiem nie znam się, ale trzeba uważać, mimo, że to tylko jajka.

a jak z tą nużycą?zaleczona?

Posted

Chciałam zamienić na pedigree sensitive skin ale po 1 kg karmu Puchu wydrapał sobie plac na lędżwiach . Muszę kupować więc Hillsa , ona wcale nie jest taka tania ta karma , ale jest plus ze starcza na długo . Puchu je coraz więcej , w końcu zaczął nabierać masy . Nabrał też wielkich włochów które przy tej pogodzie nie są już takie jasne:)Oczywiści po kastracji już nie ma śladu

Posted

Próbowaliśmy Britę, Joserę , kilka innych firm . Hills jest drogi ale jak zmieniam karmę to znowu na lekraza wydaję i tak w koło . Także póki co narazie zostaniemy przy Hillsie. Fotek nie bedzie narazie dopiero w listopadzie bo wtedy wróci mój aparat :)_