Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oni to mu chyba nawet dali 4 mies, ja go określiłam na 3, porównując z shelti. Wydaje mi się że 8 tyg to chyba trochę za mało jak na takiego psiaka, on nie jest juz taki malusi.

A to wy już się poznaliście bo ty wróciłaś do domku?:)

ciekawe czy wasze psy mu powiedziały że jest niewidomy?:)

strzel mu jakąś fotkę bo tęskni mi sie za nim:)

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak dobrze że tak wszystko się złożyło i trafił do Was. Nie będzie skazany na długie czekanie, czy też schron. Tak się cieszę że tak szybko ma taki wspaniały domek i może normalnie radośnie żyć. Dziękuję bardzo.

Posted

Piechcia niewidome zwierzęta dojrzewają znacznie szybciej .
Z racji tego że muszą być szybko przystosowane do świata aby nie zostać zjedzonym ., Taka jest już ta mama natura , nie da nic zmarnowac.
Może mieć 2 miesiące i tydzień . Jeszcze nie ma tych ząbiczków co na trzy miechy wychodzą . Dopiero zaczyna mieć dziąsełka twarde. Wszystko gryzie maruda mała .
Nie chce za nic w świecie w domu siedzieć . Cały czas pilnuje łaciatego i buszują to tu to tam . Rozciągają zabawki . Kopia doły i buszują w trawach . Puchatek jest taki żywy że nie daję się nawet złapać . Nie lada trud żeby go chwycić na rękę .
No i jak o tej pory nikt nie zauważył ze nic nie widzi:) znajomi nawet na to uwagi nie zwrócili . Nie dał sie złapać :)
proszę z pozdrowieniami od Puchatka

i tu zapasy

i zbliżenie

Posted

Super wieści i super fotki :-) cudowne jak dobrze że są takie watki przepełnione wielkim szczęściem, radościa. Można odetchnąć, nabrać sił aby walczyć dalej o inne biedaki :-)
Ślę mizianka i buziaki dla Ciebie Puchatku i dziekuję Twojej pani że tak szybko Cię dojrzała :-)

Posted

nie no rewelka!!:) z a tym zielonym oczkiem wygląda tak hmmm uroczo?:)

kurcze to jak mu się dopiero ząbki kształtują to może niech się tak nie przeciągają, żeby mu sie ze szczęką nic nie stało:( tylko jak tu psom zabronić zabawy?:)

ehh kolejne cudowne zakończenie!! faktycznie daje powera na następne działanie. Znajdźmy domek dla starego Dziadka:(

Posted

Puchatek biega szczęśliwy . Uwielbia bród i smród wszelkiego rodzaju , najlepiej żeby mu z sierści kapało :)
A teraz niestetey gorsze wieści .
Puchatek ma nużycę .
Początkowo myslałam ze ta sierść krótsza na grzbiecie jest wynikiem złego żywienia, być może linienia. Po kąpieli w szamponie przeciwpchelnym okazało sie jednak ze ta skóra nie jest brudna tylko jest ciemniejsza od nużeńca. Dzisiaj byliśmy u Pana Doktora po odebranie wyników próbek i plan leczenia . Dostał już płyn na zabicie pasożytów powierzchwnie. Zaszczepiliśmy też inne nasze psy żeby ich nie zaraził .
Za tydzień do kontroli . Dobrze ze to dopiero początek . Doktor szacuje miesięczne leczenie .

Posted

jeju ale szok:( kurcze nie przyglądałam mu sie chyba dokładnie skoro nic nie zauważyłam. Albo może dopiero teraz mu sie ten paskud uaktywnił? Kurczę oby nie zaraził reszty gromady:( jak się leczy nóżycę?pytam z ciekawości.Takie krótkie jest leczenie?Bo moja Ika z grzybem walczy od lutego:(

to jak on tak lubi brudek to będziecie mieli z nim wesoło:)

Posted

Nie tylko u schroniskowców. Znajomi ze spacerków kupili za 1500zł. mopsa i też chorował na nużycę. Oczywiście psy ze schroniska mają nużeńca cżęściej z powodu osłabienia i gorszych warunków. Jest to wyleczalne, więc myślę, że Puchatek też go pokona.

• 2 weeks later...
Posted

Agnieszka_K napisał(a):
ależ cudne to zdjęcie z żółtym misiem :loveu::loveu::loveu::loveu:

jak idzie leczenie?

Miś wygląda na pokonanego. Też chciałabym zapytać o postępy w leczeniu.

Posted

Nuzyca za nami :)
Zdjęć nie bedzie narazie , Puchatek zaczął ostro linieć . Żdziwicie się moje drogie jakie to z niego śmieszne szelti będzie :):cool3:
Nie wstawiam zdjęć żebyście mogły porównać zmiane po wylince. :)
a Puchatek tymczasem każde schody juz pokonuje . :)