piechcia15 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 oni to mu chyba nawet dali 4 mies, ja go określiłam na 3, porównując z shelti. Wydaje mi się że 8 tyg to chyba trochę za mało jak na takiego psiaka, on nie jest juz taki malusi. A to wy już się poznaliście bo ty wróciłaś do domku?:) ciekawe czy wasze psy mu powiedziały że jest niewidomy?:) strzel mu jakąś fotkę bo tęskni mi sie za nim:) Quote
Iljova Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Jak dobrze że tak wszystko się złożyło i trafił do Was. Nie będzie skazany na długie czekanie, czy też schron. Tak się cieszę że tak szybko ma taki wspaniały domek i może normalnie radośnie żyć. Dziękuję bardzo. Quote
Magdalena Jankowska Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Piechcia niewidome zwierzęta dojrzewają znacznie szybciej . Z racji tego że muszą być szybko przystosowane do świata aby nie zostać zjedzonym ., Taka jest już ta mama natura , nie da nic zmarnowac. Może mieć 2 miesiące i tydzień . Jeszcze nie ma tych ząbiczków co na trzy miechy wychodzą . Dopiero zaczyna mieć dziąsełka twarde. Wszystko gryzie maruda mała . Nie chce za nic w świecie w domu siedzieć . Cały czas pilnuje łaciatego i buszują to tu to tam . Rozciągają zabawki . Kopia doły i buszują w trawach . Puchatek jest taki żywy że nie daję się nawet złapać . Nie lada trud żeby go chwycić na rękę . No i jak o tej pory nikt nie zauważył ze nic nie widzi:) znajomi nawet na to uwagi nie zwrócili . Nie dał sie złapać :) proszę z pozdrowieniami od Puchatka i tu zapasy i zbliżenie Quote
Iljova Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Super wieści i super fotki :-) cudowne jak dobrze że są takie watki przepełnione wielkim szczęściem, radościa. Można odetchnąć, nabrać sił aby walczyć dalej o inne biedaki :-) Ślę mizianka i buziaki dla Ciebie Puchatku i dziekuję Twojej pani że tak szybko Cię dojrzała :-) Quote
sylwija Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 niesamowity jest Puchatek i dużo szczęścia mimo wszytko ma. Uwielbiam takie zdjęcia :) Quote
modliszka84 Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 jak uroczo na tym zdjeciu z zółtym misiem :) Quote
Marycha35 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Kochany ten bidek od zapasów, cały w bliznach! Puchatku masz kumpla, rodzinkę i szczęście:) Quote
piechcia15 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 nie no rewelka!!:) z a tym zielonym oczkiem wygląda tak hmmm uroczo?:) kurcze to jak mu się dopiero ząbki kształtują to może niech się tak nie przeciągają, żeby mu sie ze szczęką nic nie stało:( tylko jak tu psom zabronić zabawy?:) ehh kolejne cudowne zakończenie!! faktycznie daje powera na następne działanie. Znajdźmy domek dla starego Dziadka:( Quote
Magdalena Jankowska Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Puchatek biega szczęśliwy . Uwielbia bród i smród wszelkiego rodzaju , najlepiej żeby mu z sierści kapało :) A teraz niestetey gorsze wieści . Puchatek ma nużycę . Początkowo myslałam ze ta sierść krótsza na grzbiecie jest wynikiem złego żywienia, być może linienia. Po kąpieli w szamponie przeciwpchelnym okazało sie jednak ze ta skóra nie jest brudna tylko jest ciemniejsza od nużeńca. Dzisiaj byliśmy u Pana Doktora po odebranie wyników próbek i plan leczenia . Dostał już płyn na zabicie pasożytów powierzchwnie. Zaszczepiliśmy też inne nasze psy żeby ich nie zaraził . Za tydzień do kontroli . Dobrze ze to dopiero początek . Doktor szacuje miesięczne leczenie . Quote
piechcia15 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 jeju ale szok:( kurcze nie przyglądałam mu sie chyba dokładnie skoro nic nie zauważyłam. Albo może dopiero teraz mu sie ten paskud uaktywnił? Kurczę oby nie zaraził reszty gromady:( jak się leczy nóżycę?pytam z ciekawości.Takie krótkie jest leczenie?Bo moja Ika z grzybem walczy od lutego:( to jak on tak lubi brudek to będziecie mieli z nim wesoło:) Quote
Marycha35 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 O cholera, strasznie nam głupio, ale nic nie wiedzieliśmy. Wybaczcie. Oby Wasze zwierzaki nie złapały tego świństwa!!!!! Quote
Marycha35 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Ludkowie kochani uwaga zaczął się Międzynarodowy Dzień Psa:) Quote
Magdalena Jankowska Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Puchatek miał to wczesniej , miał zjedzone włoski od tego wrednego pasożyta . Sytuacja opanowana dostaje leki więc nie bedzie żle . Częsta przypadłość u schroniskowców:) Quote
maja602 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Nie tylko u schroniskowców. Znajomi ze spacerków kupili za 1500zł. mopsa i też chorował na nużycę. Oczywiście psy ze schroniska mają nużeńca cżęściej z powodu osłabienia i gorszych warunków. Jest to wyleczalne, więc myślę, że Puchatek też go pokona. Quote
Iljova Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Ale wszystko będzie dobrze bo ma wspaniałych ludzi, którzy troskliwie się nim zajmują.:-) D Z I Ę K U J E M Y !!!! Quote
Marycha35 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Dziękujemy, ten gentlemen dla Rodzinki cudownej:) Quote
Ada44 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 - co słychać w Puchatkowie??? - przesyłamy głaski dla wszystkich czworonogów:loveu: Quote
Agnieszka_K Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 ależ cudne to zdjęcie z żółtym misiem :loveu::loveu::loveu::loveu: jak idzie leczenie? Quote
maja602 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Agnieszka_K napisał(a):ależ cudne to zdjęcie z żółtym misiem :loveu::loveu::loveu::loveu: jak idzie leczenie? Miś wygląda na pokonanego. Też chciałabym zapytać o postępy w leczeniu. Quote
Magdalena Jankowska Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Nuzyca za nami :) Zdjęć nie bedzie narazie , Puchatek zaczął ostro linieć . Żdziwicie się moje drogie jakie to z niego śmieszne szelti będzie :):cool3: Nie wstawiam zdjęć żebyście mogły porównać zmiane po wylince. :) a Puchatek tymczasem każde schody juz pokonuje . :) Quote
maja602 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Jestem ciekawa, jakie będzie to szelti. Mam słabość do owczarków szetlamdzkich. Quote
Iljova Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Dobrze że choróbsko już poszło :) jestem ciekawa jego wyglądu :-) Quote
Recommended Posts