Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 5 weeks later...
  • Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kilka fotek Nelci, tak dla przypomnienia

W kupie raźniej:cool1:

Pospać nie dadzą i nic tylko te zdjęcia:mad:

W poszukiwaniu cienia

Mała spryciula, trawa wysoka, to na kamieniu stanęła i widziała wszystko.

• 4 weeks later...
Posted

iwonamaj napisał(a):
Co tam u Nelci słychać? Jakie plany wakacyjne?

Oj mogłabym o Nelci dużo pisać. Jest wspaniałym, przekochanym psem. Zawładnęła nami całkowicie. Babcia jak dzwoni to pierwsze co to pyta o Nelcię i kiedy do niej przyjdzie, a babcia wcale do psiaków nie jest taka wylewna. Necia jest naszą pociechą, cieszy się nawet jak wyjdę na minutę z domu, radość taka jkby mnie nie wiem ile nie widziała. Codziennie zrobi coś z czego w głos się śmiejemy. Jest też małą zadziorą, tzw pies zaczepno-obronny. Ma psiaki, które lubi i pięknie się z nimi bawi (ulubieniec goldenek - Lucky) i ma też takie psiaki, że jak je widzi to aż się dusi tak szczeka.
Przejechała już z nami trochę kilometrów, uwielbia siedzieć na przednim siedzeniu, zresztą ona uwielbia byc tam gdzie ja. Kocha Kufelka, chociaż czuje do niego respekt, jeśli on nie ma ochoty na zabawę, a ona dokazuje, to Kufi warknie i Nelcia wtedy idzie do kocia i na nim wyładowuje swoją energię. Czasami jest tak, że muszą zabawki jej wystarczyć, bo nikt nie chce się z nią bawić. Jest taką małą śmiesznotką. My chyba na jej punkcie zwariowaliśmy i tyle.
Zobaczę czy mam jakieś nowe, fajne fotki, to jutro wstawię.
Jeśli chodzi o plany urlopowe, to planujemy nasze zwierzaki oddać pod opiekę mojego taty, może choć raz uda nam się pojechać bez naszych pociech. Ale to tylko na 4-5 dni więc nie zdążą zatesknić, tym bardziej, że uwielbiają mojego tatę, a poza tym zostaną razem. Ostatni długi weekend, ten w czerwcu, Nelcia spędziła z kociem i z moim tatą, a my z Kufim pojechaliśmy na spływ. Nie mogliśmy jej zabrać, bo rzeka była bardzo trudna i tylko Kufel potrafi wszelkie niedogodności znieść w spokoju, Neluszka nie jest tak cierpliwa.
Neluszka ściska wszystkie swoje ciocie, które cały czas o niej pamiętają:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

iwonamaj napisał(a):
Słodkości, aż się cofnęłam do 1 strony watku...No jeśli nie podmieniłaś Nelci, to zafundowałaś jej operację plastyczną :evil_lol: . Buziaki dla zakochanych!

Miłość czyni cuda:loveu:

• 1 month later...
Posted

malagos napisał(a):
Ale ślicznosci!
Mycha, jesteś wielka!

Wiesz, Kufel to nasza zasługa, ale Nelcia to zasługa EMira, to dzięki niej Nelka żyje, ja jej szczęście i miłość daję.
Nelka to miłość mojego życia:loveu:, czekałam na nią długo.
Tzn mam dwie miłości Kufcia i Nelcię, Zawsze mówię, że Nelcia jest po Kuflu, on był pierwszy i to jego pokochałam jako pierwszego i tak już zostanie.
Małgosiu, widzisz a miała być Binka:evil_lol:

• 1 month later...
Posted

Jakiś paskudny kleszczoch sprawił, że moje maleństwo zachorowało:shake:
Jak to dobrze, że człowiek wie, że rano jego pies powinien tak czy inaczej się zachować i jak tego nie będzie to wiadomo, że coś jest źle.
Dla Nelci magiczny jest dźwięk otwieranej lodówki, ale we wtorek nie przybiegła. Dopiero nawoływanie ściągnęło ją z łóżka, a w kuchni łapki się jej rozjechały. Od razu do lekarza, zastrzyki, kroplówka. Następnego dnia księżniaczka czuła się już dobrze, jeszcze tego samego dnia wsunęła michę jedzenia. Młody, silny organizm. Do soboty dostaje zastrzyki. teraz jej przyjaciel Kufi ma to samo, ale wierzę, że i on z tego wyjdzie, bo wie, że jest kochany i potrzebny.

• 2 weeks later...
Posted

Zaraz mija rok od momentu, gdy jakiś zwyrodnialec przywiazał ją do drzewa i zostawił na pewna śmierć. Może to właśnie rok temu, wsadził Nelcię do samochodu, wziął ze sobą sznurek i pojechał i pewnie się za nia nie obejrzał i pewnie spał w nocy spokojnie, podczas gdy to maleństwo przeżywało horror:placz:

• 3 months later...
Posted

Dawno nic nie pisałam o księżniczce. Cóż pisać jeśli jest wspaniale.
A to ostatnie fotki, jakość słaba, bo fotki robione telefonem.

Pozdrowienia dla wszystkich ciotek:loveu: