inga.mm Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 To wyglądało na atak. Zareagowałaś bardzo nerwowo. Wcześniej nie widziałam Twoich wpisów w takim tonie. Nie napisałam, że ja widziałam tak samo Malinkę, jak bric, tylko, że odbiór na podstawie filmu może być różny. Nic nie napisałam o moim odbiorze zachowania Maliny. Wyluzuj, bo wokół Maliny i tak było sporo zamieszania. Przyjmuj z dobrodziejstwem inwentarza zainteresowanie ludzi dobrej woli. Quote
AresekSE Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 witam wszystkich! Malina to sliczny piesek i b. dobrze daje sobie rade na spacerze. niewidome lub niedowidzace pieski zawsze inaczej reaguja na otoczenie. musza byc bardziej czujne bo nigdy nie wiedza " kiedy i co im spadnie na glowe" serdecznie zapraszam na watek mojego slepego Mietka, a jest sie kim pochwalic!!! milo bedzie jesli ktos do niego czasem zajrzy. [url]http://www.dogomania.pl/threads/179342-Niewidomy-Mietek-Miecio-ju%C5%BC-szcz%C4%99%C5%9Bliwy-w-Szwecji-dzi%C4%99kujemy!/page58[/url] pozdrawiam renata Quote
Kinia1984 Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Renatko ja zaglądam sporadycznie i uwielbiam filmiki Mietka:) a wy kobitki nie kłóćcie się...proszę...mało nas zostało z Malinką na wątku i przykro jest...jak było zamieszanie to wielu się znalazło krzykaczy ale zostali nieliczni kibice Malinki...nie psujmy tego... Quote
sleepingbyday Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 no dobra, Aga się zdenerwowała, rozumiem, ja też mam czasem problemy z nadinterpretacją tego, co ludzie piszą (nie widzimy mimiki, nie slyszymy tonu). ale już wyjasnienie wzajemne poszło, także nie ma co kruszyc kopii o nieistniejący problem. żeby wam tylko niesmak nie pozostał! to ważne! moim zdaniem ważniejszy jest problem bazarku dla malinki ;-), bo bazarek naprawdę potrzebuje 5 minut waszej uwagi, przez wyslanie pw z zaproszeniem do różnych znajomych z róznych wątkow. dziś ostatni dzień, proszę was roześlijcie, gdzie się da. z doświadczenia wiem, że to ma naprawdę wpływ na przychody z bazarku! [url]http://www.dogomania.pl/threads/218589-Afryka-Bliski-i-Daleki-Wsch%C3%B3d-%C5%9Ar%C3%B3dziemnomorze_-orygina%C5%82y-dla-Malinki-do-7.12[/url] Quote
Kinia1984 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 sleeping ja rozysłałam...ale niestety zauważyłam trend że bazarki nie idą ostatnio... Quote
inga.mm Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 plaża finansowa, a podobno kryzysu nie ma.... Quote
inga.mm Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='sleepingbyday']christmasy się zbliżają! ;-)[/QUOTE] To chyba niczego nie zmienia Quote
Kinia1984 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Ba...te christmasy robią pustynie z portfela...doszlismy z rodziną do wniosku ze w tym roku w ogole darujemy sobie prezenty... Quote
sleepingbyday Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 szukam argumentów za bazarkiem - chocby prezenty..... nie załamujcie mnie. Quote
Kinia1984 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 moze jeszcze jakis bogacz odwiedzi bazarek hihi:) Quote
Brzózka Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Po wizycie u weta Malinka wieczorem zaliczyła pierwszą kąpiel. Niestety nie było to przyjemne. Niunia cała trzęsła się jak osika. Była po prostu przerażona. Pierwsze co mi przyszło do głowy, to to, że ktoś jej kiedyś tak robił krzywdę :( Niunia zostawiła w wannie ogromną ilość sierści. Normalnie jakby nigdy nie była czesana, a u mnie furminator aż furczy .... No i taka refleksja na przyszłość - kolejna kąpiel tylko z dodatkową parą rąk :) Quote
Kinia1984 Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Niektóre psy po prostu tak mają że panicznie boją się wody, mój Bobek(*) 13 lat miał straszny lęk przed wanna, codziennie jak słyszał lejącą się wodę do wanny chował się pod stół i trząsł, miał tak od szczeniaka... A Malina to teraz laska musi być:) Quote
Brzózka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Kinia, u mnie, jak widziałaś, łazienka jest cały czas otwarta. Do tej pory jak coś w niej robiłam i lała się woda to niunia przychodziła i sprawdzała i generalnie nie widziałam, aby się bała. Zobaczymy. Jeśli sierść znowu sie zrobi tłusta to mam zrobić kolejną kąpiel. Pierwsza dawka na odrobaczenie poszła inne specyfiki też. Malina rano ma zazwyczaj wilczy apetyt, więc bez problemu wcisnęłam jej do jedzenia kilka tabletek :) Teraz pędzimy do weta, bo udało się złapać trochę sioo Maxa. Jak wrócę to prześlę wszelkie rachunki. Quote
Kinia1984 Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 może była to jej pierwsza kąpiel w życiu... Quote
sleepingbyday Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 99% psów, nawet te, które uwielbiają kąpiele w naturze i z wody ich nawet zimą nie da się wyciągnąć - nie cierpią kapięli łazienkowych :-) Quote
Pies Wolny Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Kinia1984']Renatko ja zaglądam sporadycznie i uwielbiam filmiki Mietka:) a wy kobitki nie kłóćcie się...proszę...mało nas zostało z Malinką na wątku i przykro jest...jak było zamieszanie to wielu się znalazło krzykaczy ale zostali nieliczni kibice Malinki...nie psujmy tego...[/QUOTE] A kogo kogo lub co masz na myśli "Awanturnico" ;) ? To już nawet w spokoju, po cichaczu podczytywać nie wolno ? No ja Ci pokażę zaraz gdzie ..... raki na spacer się prowadza :evil_lol:. Nie było żadnej awantury ani kłótni, wymiana poglądów co najwyżej. Żeby poznać zachowanie niewidomych psiaków trzeba ..... takiego Egzemplarza mieć u siebie w domu. Wtedy wszystko będzie jasno i świetliście. Widziałem raz awanturę, zaje ....fajną AWANTURĘ, w przychodni dziecięcej. Ja byłem w odwiedzinach u znajomej wraczki, a w poczekalni, po wypowiedzi jednej z czekających matek pod adresem innego dziecka (ciężko ułomnego) "o jakie biedne dziecko" zaczęła się zadyma lepsza jak u Pawlaków - przybyli ochroniarze, co by studzić mateczki. Oczywiście były od razu dwa obozy wojowniczek. Agresywne psy w boksach to jest maly Pikolo na wprost tych wojowniczych matron. Tak więc nauka dla wszystkich, ale ja tu żadnej awantury nie widziałem. Eh ....b.... Ups! dziewczyny. Moje psy uwielbiają kąpiele, tylko dlaczego ja jestem zawsze cały mokry po takich kąpielach, a te łajdusy nie do końca :evil_lol: Quote
Kinia1984 Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 nosz uderz w stół:D co pies to inny obyczaj w wannie:) moj jeden stoi w rogu wanny jakbym go chciala utopic, drugi zawsze pije wodę z wanny, Bobek (*) wyskakiwal, przewracal mnie , trząsał się po całym domu i wycierał w dywan. Quote
Isadora7 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Kinia1984']nosz uderz w stół:D co pies to inny obyczaj w wannie:) moj jeden stoi w rogu wanny jakbym go chciala utopic, drugi zawsze pije wodę z wanny, Bobek (*) wyskakiwal, przewracal mnie , trząsał się po całym domu i wycierał w dywan.[/QUOTE] no bardzo śmieszne, bardzo śmieszne, uważaj bo stół rozwalisz. :roflt::roflt::roflt: Quote
sleepingbyday Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 zośka stoi sztywna jak deska z wieeelkimi oczyma. stoi gzrcznie, choc czasem się w strone wyjścia przesuwa ;-) . ale szczęśliwa nie jest, o nie. liśko też stoi grzecznie, choć che uciec, ale na gromkie stój, spokój! zastyga. i też ma wielkie oczy ;-) Quote
Kinia1984 Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 własnie przelałam na konto Brzózki 142,28 zł za wizytę u weta, suplementy na sierść, smaki. Quote
sleepingbyday Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 a ja się zastanawiam, kiedy w końcu ogarnę rzeczywistość i do brzózki pojadę??? Quote
Kinia1984 Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 no właśnie, jedź jedź:) ty chyba Malinki od czasu schronu jeszcze nie widziałaś? Quote
Recommended Posts