Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To wyglądało na atak.
Zareagowałaś bardzo nerwowo.
Wcześniej nie widziałam Twoich wpisów w takim tonie.
Nie napisałam, że ja widziałam tak samo Malinkę, jak bric, tylko, że odbiór na podstawie filmu może być różny.
Nic nie napisałam o moim odbiorze zachowania Maliny.
Wyluzuj, bo wokół Maliny i tak było sporo zamieszania.
Przyjmuj z dobrodziejstwem inwentarza zainteresowanie ludzi dobrej woli.

Posted

witam wszystkich!
Malina to sliczny piesek i b. dobrze daje sobie rade na spacerze.
niewidome lub niedowidzace pieski zawsze inaczej reaguja na otoczenie.
musza byc bardziej czujne bo nigdy nie wiedza " kiedy i co im spadnie na glowe"
serdecznie zapraszam na watek mojego slepego Mietka, a jest sie kim pochwalic!!!
milo bedzie jesli ktos do niego czasem zajrzy.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/179342-Niewidomy-Mietek-Miecio-ju%C5%BC-szcz%C4%99%C5%9Bliwy-w-Szwecji-dzi%C4%99kujemy!/page58[/url]
pozdrawiam renata

Posted

Renatko ja zaglądam sporadycznie i uwielbiam filmiki Mietka:)
a wy kobitki nie kłóćcie się...proszę...mało nas zostało z Malinką na wątku i przykro jest...jak było zamieszanie to wielu się znalazło krzykaczy ale zostali nieliczni kibice Malinki...nie psujmy tego...

Posted

no dobra, Aga się zdenerwowała, rozumiem, ja też mam czasem problemy z nadinterpretacją tego, co ludzie piszą (nie widzimy mimiki, nie slyszymy tonu).
ale już wyjasnienie wzajemne poszło, także nie ma co kruszyc kopii o nieistniejący problem. żeby wam tylko niesmak nie pozostał! to ważne!

moim zdaniem ważniejszy jest problem bazarku dla malinki ;-), bo bazarek naprawdę potrzebuje 5 minut waszej uwagi, przez wyslanie pw z zaproszeniem do różnych znajomych z róznych wątkow. dziś ostatni dzień, proszę was roześlijcie, gdzie się da. z doświadczenia wiem, że to ma naprawdę wpływ na przychody z bazarku!

[url]http://www.dogomania.pl/threads/218589-Afryka-Bliski-i-Daleki-Wsch%C3%B3d-%C5%9Ar%C3%B3dziemnomorze_-orygina%C5%82y-dla-Malinki-do-7.12[/url]

Posted

Po wizycie u weta Malinka wieczorem zaliczyła pierwszą kąpiel. Niestety nie było to przyjemne. Niunia cała trzęsła się jak osika. Była po prostu przerażona. Pierwsze co mi przyszło do głowy, to to, że ktoś jej kiedyś tak robił krzywdę :(
Niunia zostawiła w wannie ogromną ilość sierści. Normalnie jakby nigdy nie była czesana, a u mnie furminator aż furczy .... No i taka refleksja na przyszłość - kolejna kąpiel tylko z dodatkową parą rąk :)

Posted

Niektóre psy po prostu tak mają że panicznie boją się wody, mój Bobek(*) 13 lat miał straszny lęk przed wanna, codziennie jak słyszał lejącą się wodę do wanny chował się pod stół i trząsł, miał tak od szczeniaka...

A Malina to teraz laska musi być:)

Posted

Kinia, u mnie, jak widziałaś, łazienka jest cały czas otwarta. Do tej pory jak coś w niej robiłam i lała się woda to niunia przychodziła i sprawdzała i generalnie nie widziałam, aby się bała. Zobaczymy. Jeśli sierść znowu sie zrobi tłusta to mam zrobić kolejną kąpiel.
Pierwsza dawka na odrobaczenie poszła inne specyfiki też. Malina rano ma zazwyczaj wilczy apetyt, więc bez problemu wcisnęłam jej do jedzenia kilka tabletek :)
Teraz pędzimy do weta, bo udało się złapać trochę sioo Maxa. Jak wrócę to prześlę wszelkie rachunki.

Posted

[quote name='Kinia1984']Renatko ja zaglądam sporadycznie i uwielbiam filmiki Mietka:)
a wy kobitki nie kłóćcie się...proszę...mało nas zostało z Malinką na wątku i przykro jest...jak było zamieszanie to wielu się znalazło krzykaczy ale zostali nieliczni kibice Malinki...nie psujmy tego...[/QUOTE]
A kogo kogo lub co masz na myśli "Awanturnico" ;) ? To już nawet w spokoju, po cichaczu podczytywać nie wolno ? No ja Ci pokażę zaraz gdzie ..... raki na spacer się prowadza :evil_lol:. Nie było żadnej awantury ani kłótni, wymiana poglądów co najwyżej.
Żeby poznać zachowanie niewidomych psiaków trzeba ..... takiego Egzemplarza mieć u siebie w domu. Wtedy wszystko będzie jasno i świetliście.
Widziałem raz awanturę, zaje ....fajną AWANTURĘ, w przychodni dziecięcej. Ja byłem w odwiedzinach u znajomej wraczki, a w poczekalni, po wypowiedzi jednej z czekających matek pod adresem innego dziecka (ciężko ułomnego) "o jakie biedne dziecko" zaczęła się zadyma lepsza jak u Pawlaków - przybyli ochroniarze, co by studzić mateczki. Oczywiście były od razu dwa obozy wojowniczek. Agresywne psy w boksach to jest maly Pikolo na wprost tych wojowniczych matron.
Tak więc nauka dla wszystkich, ale ja tu żadnej awantury nie widziałem. Eh ....b.... Ups! dziewczyny.
Moje psy uwielbiają kąpiele, tylko dlaczego ja jestem zawsze cały mokry po takich kąpielach, a te łajdusy nie do końca :evil_lol:

Posted

nosz uderz w stół:D

co pies to inny obyczaj w wannie:) moj jeden stoi w rogu wanny jakbym go chciala utopic, drugi zawsze pije wodę z wanny, Bobek (*) wyskakiwal, przewracal mnie , trząsał się po całym domu i wycierał w dywan.

Posted

[quote name='Kinia1984']nosz uderz w stół:D

co pies to inny obyczaj w wannie:) moj jeden stoi w rogu wanny jakbym go chciala utopic, drugi zawsze pije wodę z wanny, Bobek (*) wyskakiwal, przewracal mnie , trząsał się po całym domu i wycierał w dywan.[/QUOTE]

no bardzo śmieszne, bardzo śmieszne, uważaj bo stół rozwalisz. :roflt::roflt::roflt:

Posted

zośka stoi sztywna jak deska z wieeelkimi oczyma. stoi gzrcznie, choc czasem się w strone wyjścia przesuwa ;-) .
ale szczęśliwa nie jest, o nie.
liśko też stoi grzecznie, choć che uciec, ale na gromkie stój, spokój! zastyga. i też ma wielkie oczy ;-)