Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sleepingbyday']kinia, przede wszystkim na fejsbuku tzreba napisac wołami, że szukamy dla niej domu, niech ludzie pomogą. [B]czy jest chetny do zrobienia ogłoszeń?[/B]

ja na razie napisałam temat adopcyjny na goldenline.

kaska bazarkowa została przelana, powinna niedługo dojść.[/QUOTE]
zmieniłam tytuł na fb. Dziekuję za goldenline i kaskę:)

[quote name='malvaaa']ja moge porobic ogloszenia... ale potrzebuje tekstu, chyba ze ja mam cos napisac, ale robicie to na wlasne ryzyko :)

sunia napewno znajdzie domek, nie widzi ale nadrabia swoim cudownym charakterem, podejsciem do swiata, to taka mala iskierka :)[/QUOTE]
malvaaa próbuj z tekstem może drzemie w Tobie niezwykły talent, ja swój sprawdziłam i jednak do poetki mi daleko...:)

Fiera jak tam Malinka?

Posted

Śliczna Malinka :) Z bazarku uzbieraliśmy kwotę 81 zł + nadpłaty za przesyłeczki -( jeszcze nie wiem ile ). Jak wszystkie cioteczki wpłacą zaraz przeleję na konto sunieczki :) I oczywiście jak pieniążki dotrą proszę o potwierdzenie na bazarku abym mogła go zamknąć :)

Posted

Na konto fundacji wpłynęły nowe grosiki dla Malinki:

Małgorzata F. Gdynia - 100 zł
Iwona i Jerzy k. (juliaart) Czeladź- 15 zł
Kamila S. Warszawa - 10 zł
Sleepingbyday - 5 zł deklaracja czerwcowa

Bardzo dziękujemy:)

Posted

[B][URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=174671612577955"]Darmowa sterylizacja wiejskich suczek i kotek. Fundacja "Zwierzęta i My"[/URL][/B]
Miejsce: Województwa: lubelskie, podkarpackie, świętokrzyskie, mazowieckie i podlaskie.

Trzymaj sie Malinko.Trzymam kciki za domek, dobry domek.

Posted

Dostałam taki tekst od Lilek:
Witaj. Tak się cieszę, że mogę Cię poznać.Ja nazywam się Malinka.Mam ok.1,5 roku i dotąd to był tylko smutek, przerażenie i ból.Nie wiem, jak udało mi się zachować tyle radości i miłości do ludzi.Któregoś dnia Bardzo Dobra Pani zauważyła mnie w boksie i zabrała mnie ze schroniska do innej Bardzo Dobrej Pani. Teraz uczą mnie wielu rzeczy i pomagają moim oczom. Bo wiesz, ja nie widzę. Pan doktor mówi, że to się nie zmieni, ale nie, nie bój się.Świetnie sobie radzę.Nie sprawię Ci kłopotu.Kiedy zabierzesz mnie do domu, będę najszczęśliwszym, najlepszym psem na świecie. Twoja Malinka

Tekst bardzo fajny moim zdaniem:)

Posted

ja bym jeszcze dodała, po "ale nie, nie bój się" coś takiego - "my, psy, [I]patrzymy[/I] na świat węchem, oczy nie są nam potrzebne tak bardzo, jak człowiekowi. Znajdę z łatwością zabawkę, którą mi rzucisz, jak się będziemy razem bawić.

słuchajcie, wjakim ona jest wieku? bo że młodziutka, to wiem, ale ma rok? dwa? ile?

i jeszzce bardzo wazna rzecz - trzeba jej zrobić super foty, najlepiej na dworzu, bo to ładne, radosne tło

Posted

Tekst bardzo ładny i Chwyta za serducho:)

A Malinka ok, jak zwykle protestuje przy kropelkach;) Wydaje mi się, że przytyła już troszkę, i jest taaaaaaaaaaaaaką pieszczochą, uwielbia głaskanko i przytulanie, drepta za mną po kuchni i rozdaje całuski w łydki:) Bawi się z moją sunią czasami, przeważnie się tolerują. Nadal łapczywie zajada jedzonko, ale baków nie ma i koopy ok.

Co z wizytą u weta w poniedziałek - jedziemy? Bo się pogubiłam troszkę;)

Posted

Aaaaaaaaaaa, poznała już też salon, naprawdę super sobie radzi, nikt z moich znajomych nie zorientował się, że ona jest niewidoma, dopóki im nie powiedziałam. Na schodkach radzi sobie świetnie, bezbłędnie trafia w drzwi, do miski to oczywiste;). I jest bardzo posłuszna - wiem, że nie lubi zakraplania, ale jak ją wołam, to zawsze grzecznie podchodzi, chociaż doskonale wie, co się święci. I ma już ładniejszą sierść, taką milutką w dotyku.

Posted

Kerian wyślij mi swojego maila na PW. Fiera jedziemy 20.06 na 17:30 jest wizyta u Dr Łobaczewskiej a o 18:40 usg oka, bedziemy musiały poczekać trochę między tymi wizytami ale może w między czasie porobimy jakieś zdjęcia:) Po ciebie i Malinkę przyjedzie któryś z panów z fb:) bedziemy się dogadywać bliżej terminu.
Malina na każdym kroku okazuje wdzięczność i miłość, cieszę się że tak świetnie sobie radzi:) Fiera kąpałaś ją?

Posted

[quote name='Kinia1984']Kerian wyślij mi swojego maila na PW. Fiera jedziemy 20.06 na 17:30 jest wizyta u Dr Łobaczewskiej a o 18:40 usg oka.
Malina na każdym kroku okazuje wdzięczność i miłość, cieszę się że tak świetnie sobie radzi:) Fiera kąpałaś ją?[/QUOTE]

Nie kąpałam jej jeszcze:mad:, jakoś nie miałam odwagi...:oops: Ale dziś kąpałam dwa spore szczeniaki i poszło jak z płatka, więc skoro mam już doświadczenie w psich kąpielach, to teraz kolej na naszą ślepotkę;)

Posted

Mam pytanie, serdeczną prośbę w zasadzie, nigdy tak nie robiłam i nie wiem czy tak można, ale mam taką bidulkę BDT od dzisiaj, miała straaaaaaaaaaaszny dług w hoteliku i musiała go opuścić, sytuacja z kasą cieniutka u niej, u mnie też, więc czy mogłabym ją poczęstować raz dziennie garstką karmy Malinki? Generalnie będę jej gotowała kaszę / ryż + dodatki, ale karmy suchej też by się troszkę przydało. Jakieś malutkie wpłaty są na tę sunię, w ciągu tygodnia powinnam dostać karmę dla niej albo parę zł. na zakup, więc to częstowanie to tylko na kilka dni. Dziś dostała gotowane - dopóki nie będzie Waszej zgody, to karma Malinki jest tylko dla niej.
A może znacie jakieś możliwości zdobycia karmy dla pieska? Chętnie przyjmę jakieś propozycje, pomysły...

Posted

[quote name='malibo57']Ponieważ to ja podjęłam się karmienia Malinki, to, bardzo proszę, częstuj też tę druga bidę. Czy ona ma już wątek?[/QUOTE]
Bardzo dziękuję kochanej cioteczce w imieniu swoim i suni:)
Tak, ma już wątek, nie umiem skopiować tu linka, ale sunia nazywa się Aza, jej brat to Bart, mieszkały koło Nowego Miasta nad Pilicą.
Jeszcze raz bardzo dziękuję:)

Posted

Nie jest dobrze podawac sucha i mokra karme razem/na zmiane. Zoladek ma problemy z trawieniem ich na raz. Tak wiec dajemy psu karme sucha [B]LUB[/B] mokra.

Posted

[quote name='li1']Nie jest dobrze podawac sucha i mokra karme razem/na zmiane. Zoladek ma problemy z trawieniem ich na raz. Tak wiec dajemy psu karme sucha [B]LUB[/B] mokra.[/QUOTE]

Nie jestem specjalistą w tym temacie, ale mam psy od lat, i np.moja sunia Finka nie ma problemów z brzuszkiem, a dostaje rano mokrą karmę, a po południu chrupki. Mój BDT Grafit dostaje gotowane jedzonko i suchą karmę, koopy ok i żadnych bąków. Azie planowałam podawać gotowane jedzonko plus trochę chrupków, czy to może jej zaszkodzić?

Posted

[quote name='malibo57']Nie przypuszczam, jeśli się do tego przyzwyczai. Często podaje się psom suchą karmę dosmaczaną mokrą lub czymś gotowanym.[/QUOTE]

Ufffff, to dobrze. Z tego co wiem, to ona właśnie podobnie jadała przez ostatni rok, więc powinno być ok.

Posted

Fiera ja kojarze Barta i Azę oni byli w hoteliku u Izy i siedzieli w boksie obok z moimi chłopakami (link w podpisie) Iza właśnie też tak robiła że sucha karmę dosmaczała czasem zupą, czasem sosem z mięska:)

Posted

To jest odnośnie adopcji w Niemczech . Przeczytajcie sami !!!!!!!. Ostatnio rozsyłaliśmy na FB taka wiadomośc:
UWAGA
OSTRZEŻENIE !
PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!!
Dostalam ostrzezenie ze schroniska w Gaju, ze jezdzi po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniat. Psy podobno jada do Niemiec jako przyneta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to Ceglarek Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Moze kontaktowac sie ze schroniskami w calej Polsce.... uprzedz znajome schroniska !
(Od Edyta Ziemiańska z FB) Oczywiscie można skrzywdzic tych którzy w Niemczech adoptuja psy i sa uczciwi, ale często jest tak ,że nie ma po prostu kontaktu z tymi którzy psy zabrali .Ostatnio ze schroniska z Gryfina k/Szczecina poszły 2 szczeniaki do Niemiec i Ci Państwo którzy je zabrali sa bardzo uczciwi i kontaktowali sie kilka razy z panią z DT. A Malinka jest slicznym pieskiem więc myslę, że znajdzie sie uroczy domek w Polsce. Wystawcie jeszcze raz aukcję cegiełkową na Allegro. Teraz bedzie to bardzo proste bo aucja już była. Wiem bo sama wpłacałam. Wystarczy ,ze ktos kto zrobił aukcje kliknie wystaw jeszcze raz . Pozdrawiam . Udostepniam na FB i trzymam kciuki za Malinkę . Oczywiście jak będą cegiełki to chętnie kupię ponownie.