Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 576
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No może masz rację Patmol. Może ma tylko 7 miesięcy. Pewnie Pipi będzie wiedziała dokładnie. Gdzieś na watkach są informacje kiedy do Pipi trafiła i ile tygodni wtedy miała ale nie mam czasu tego szukać.

Posted

Krecia pojechała dzisiaj do nowego domku:multi::multi:
Wczoraj zadzwoniła Pani w sprawie Belli- gdzieś wisiało jej ogłoszenie jeszcze- i pokazałam jej mailowo Krecię. Domek jest spod Grudziądza. Dom z ogrodem , do towarzystwa 2 letnia rodowodowa labradorka i dwa 15 letnie koty nie dające sobie w kaszę dmuchać;) W domku jest dwójka dzieci 3 i 5 lat. Oczywiscie zwierzaki są domowe. Przyjechali dziś po 15 i Krecia na kolankach pojechała w lepsze miejsce. Państwo bardzo fajni, Krecia została wytulona , spodobała się bardzo. Dla Kreci to wymarzony domek!

Bardzo się cieszę z adopcji całego miotu tych szczeniaków, bo nie były łatwo adopcyjne- średniej wielkości, czarne itp, ale trafiły każdy do normalnych domów , gdzie są kochane .

Dzwoniłą dziś do mnie pani od Gumisia- bo jest problem. Gumiś kompletnie nie chce zaakceptować męża : totalnie go ignoruje, warczy , albo próbuje ugryźć. Nie podchodzi na żadne smakołyki , ani formy zabawy. Pani poprosiła o pomoc co jeszcze można by zrobić w tym temacie. Mąż miał cały tydzień wolny , ale jego stała obecnośc w domu również nic nie pomogła. Ich poprzedni pies reagował odwrotnie-tzn nie akceptował kobiet i też się napracowali nad zaufaniem- jednak metody przekupstwa, które wtedy działały na Gumisiu nie robią nic. Umówiłam się, że zadzwonię w poniedziałek wieczorem z jakimiś radami- możecie coś doradzić , albo jakiegoś behawioryste polecić do którego mozna by zadzwonić?

Posted

O jejku, noooo. On trafil do mnie jak mial jakies 3 tygodnie i wychowal sie bez mezczyzny, ale jak maz, czy syn przyjezdzali do domu to tylko w pierwszej chwli jakby sie bal. Tak na co dzien to bylo wszystko normalnie. Bawil sie, lizał po twarzy, spal z mezem. Nie bardzo rozumiem. Moze od poczatku jakis blad ten pan popelnil? moze za mocne, za smiale zabawy byly? nie wiem co to moze byc. Gdzies byl pewnie błąd w podejsciu do niego. Dobrze, ze chca to zmienic, szukaja porady.

Posted

może zaglądają tu jakieś mamy? albo babcie?
zapraszam na bazarek z rzeczami dla dzieci takich około 10-15 lat :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/216444[/url]
bazar się kończy jutro (ale mogę powtórzyć jeśli ktoś nie zdąży)

Posted

W sumie to nie wiemy dokładnie dlaczego Gumis tak bardzo nie chce zaakceptować swojego pana. Nic nie sugeruję ale nic na ten temat nie wynika z wątku. Możę pies przestraszył sie jakiegos zachowania tego pana, nawet zupełnie nie skierowanego w stronę psa. Moje suki ( poprzednia i obecna ) zgarnięte z ulicy , po straszliwych przejściach bały się zawsze mężczyzn i trwało to bardzo długo. W mądrych książkach czytałąm, ze takie ich zachowanie wynikało z urazu psychicznego doznanego ze strony człowieka - mężczyzny. Jeszcze raz zaznaczam że nic nie sugeruję, pisze tylko o swoich doświadczeniach w tym temacie.

Posted

Gumiś od samego początku jeszcze u mnie szczekał na Pana i nie chciał podejść- mimo , że Pan zachowywał się normalnie , ale czesto jest tak , że psiak bezdomniak ma dystans do mężczyzn, który szybko zanika mimo wszystko. Dlatego dziwne , że po takim czasie nadal akceptacji nie ma...
Rozmawiałam dzisiaj z behawiorystą- szkoleniowcem z Torunia, który pracował z bezdomniakami i który pomoże w tej sytuacji. Porady przez telefon nie są dobre, bo trzeba ocenić zachowanie na żywo i wychwycić błędy. Wieczorem będę rozmawiać z domkiem Gumisia i mam nadzieję, że będą taką pomoca zainteresowani. Koszty takiej porady z wizytą nie są wysokie - oczywiście po zniżce dla bezdomniaka . Dam znac wieczorem co ustalone.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Domek Gumisia skontaktuje się z behawiorystą i będą pracować z psem. Jak tylko dostanę jakieś wieści jak po spotkaniu , to dam znać. Oby się jakoś udało to wszystko ehh[/QUOTE]

fajnie że próbują .trzymam kciuki.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Przepraszam za prywatę.. ale jestem w wielkiej potrzebie. :(

Proszę o pomoc, o przesłanie choc dalej, może macie znajomych w okolicach Nakła, Kcyni.
[SIZE=3][COLOR=red][B]Zaginął pies Brego[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000], brat mojego Bragiego.
Proszę pomóżcie mi go odnaleźc, albo choc dowiedziec sie co sie z nim stało..

[/COLOR][B][SIZE=3][COLOR=red]więcej informacji :[/COLOR][/SIZE]
[/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/219989-ZAGINĄŁ-PIES-BREGO-KUNDELEK-w-okolicy-wsi-KOWALEWKO-GROMADNO-(woj.kuj.-pom.)?p=18269942"][SIZE=3][COLOR=red][B]http://www.dogomania.pl/threads/219989-ZAGINĄŁ-PIES-BREGO-KUNDELEK-w-okolicy-wsi-KOWALEWKO-GROMADNO-(woj.kuj.-pom.)?p=18269942[/B][/COLOR][/SIZE][/URL]

[IMG]http://img847.imageshack.us/img847/4875/bregoogloszenie1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Pipi']Ciekawe jak tam nasz Cwaniak?[/QUOTE]

wszytko ok, dostalam zyczenia na święta i mms z buziulką Cwaniaka:) niestety nie umiem tego zrzucić , przeslac tez nie moge -jakis do dupy mam telefon...jak mi sie uda to załączę
Psiak szaleje z ich córeczką, są dobraną parą.